Ο ΛΙΝΟ ΣΑΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Απένειμε εύσημα, ζήτησε να τηρηθούν οι χρόνοι

Κ. ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ: ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΠΡΙΝ ΤΟ 2013

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2009 2:44 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:24
Την πεποίθηση ότι το δίπολο Λάρισας-Βόλου θα διοργανώσει τους καλύτερους Μεσογειακούς Αγώνες το 2013 εξέφρασε χθες από τη Λάρισα ο υπεύθυνος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, Λίνο Σάκο.
Ο κ. Σάκο συνοδευόμενος από τη διευθύνουσα σύμβουλο κ. Κουτρουμπά, τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας και συνεργάτες εθελοντές ξεναγήθηκε χθες το απόγευμα από το δήμαρχο Λαρισαίων κ. Τζανακούλη και στελέχη της δημοτικής αρχής στα αθλητικά έργα που γίνονται στη Λάρισα και δήλωσε ικανοποιημένος από τους ρυθμούς κατασκευής τονίζοντας ωστόσο ότι δεν θα πρέπει να επέλθει εφησυχασμός προκειμένου να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα.
«Εκ μέρος της Επιτροπής Παρακολούθησης είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι με ό,τι συμβαίνει όσον αφορά στα έργα στο Βόλο και τη Λάρισα. Συναντήσαμε όλους τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για τις διάφορες λειτουργικές περιοχές στην Οργανωτική Επιτροπή και πρέπει να πω ότι βρήκαμε πολύ καλή συνεργασία και υπευθυνότητα εκ μέρους τους είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σάκο και πρόσθεσε:
«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τις αναφορές που έδωσαν και τις εργασίες οι οποίες προχωρούν και διατηρούμε την ελπίδα ότι θα κάνουμε τους καλύτερους μεσογειακούς αγώνες στο Βόλο και τη Λάρισα το 2013.
Είδαμε επίσης και τα ξενοδοχεία που υπάρχουν στο Βόλο και θα δούμε και στη Λάρισα τα οποία είναι σ’ ένα πολύ καλό επίπεδο για να εξυπηρετήσουν τους καλεσμένους στη διάρκεια των αγώνων.
Μερικές από τις εγκαταστάσεις είναι πάρα πολύ καλές όπως το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο, πολλές όμως χρειάζονται αναβάθμιση. Μερικές όπως η πισίνα χρειάζονται περισσότερες θέσεις για τους θεατές, ενώ κάποιες άλλες όπως η τοξοβολία και η σκοποβολή χρειάζονται ριζικές ανακαινίσεις γιατί βρίσκονται σε κακή κατάσταση. Κάνουμε λοιπόν έκκληση προς τους υπευθύνους να προχωρούν τα έργα έτσι ώστε να προλάβουμε τους χρόνους και να είμαστε έτοιμοι για τους αγώνες.
Πρέπει η αλυσίδα να είναι συνεχής να μην λείπει κάποιος κρίκος και οι εγκαταστάσεις να είναι πάρα πολύ καλές για να μπορέσουμε να κάνουμε καλούς αγώνες.
Από την προηγούμενη επίσκεψη της Επιτροπής το Φεβρουάριο είναι η μόνη εγκατάσταση (σ.σ. το νέο γήπεδο της ΑΕΛ στον πυρήνα Β’) στην οποία η Επιτροπή βλέπει πραγματικά να έχει γίνει κάποιο σημαντικό έργο.
Ζητάμε και πάλι από τις αρμόδιες αρχές που είναι υπεύθυνες για τα έργα να επιταχύνουν τις διαδικασίες έτσι ώστε να έχουμε καλούς αγώνες και στην ώρα τους.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα έχουμε πολύ καλούς αγώνες» κατέληξε ο κ. Σάκο.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης επισήμανε:
«Θέλουμε να καλέσουμε στην πόλη της Λάρισας τους ανθρώπους που ήρθαν από τη ΔΕΜΑ, επίσης τη διευθύνουσα σύμβουλο κ. Κουτρουμπά και τους άλλους συναδέλφους από την Επιτροπή Διοργάνωσης Μεσογειακών Αγώνων. Είμαστε εδώ για τους δείξουμε ότι στη Λάρισα μια σειρά από έργα όχι απλά έχουν ξεκινήσει αλλά προχωρούν με πολύ καλούς ρυθμούς και είμαστε αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά.
Τις επόμενες ημέρες θα κάνει την πρώτη της συνεδρίαση η Επιτροπή Διοργάνωσης Μεσογειακών Αγώνων με τη νέα της σύνθεση- βέβαια το θέμα των εκλογών για μας δεν είναι εμπόδιο, τουναντίον προχωράνε όλα -και θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους ανθρώπους της ΔΕΜΑ ότι τουλάχιστον όσον αφορά στη Λάρισα το σύνολο των έργων θα είναι τουλάχιστον ένα χρόνο πριν από την έναρξη των Μεσογειακών Αγώνων πανέτοιμα. Όλα θα είναι έτοιμα γιατί θέλουμε να ξεκινήσουν τα events από το 2012 και όχι να φτάσουμε στο 2013. Το Μεσογειακό χωριό, τα γήπεδα, τα ξενοδοχεία, η υποδομή της πόλης θα είναι το 2012 πανέτοιμα».
***
Ο κ. Λίνο Σάκο έφτασε χθες ο απόγευμα στη Λάρισα και συγκεκριμένα στο στρατόπεδο Τζήμα όπου τον υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Λαρισαίων, Κώστας Τζανακούλης οι αντιδήμαρχοι κ. Μπαρμπούτης, Κυριτσάκας, Τερζούδης, Κέλλας και Σαμουρέλης ο διευθυντής προγραμματισμού του Δήμου Λαρισαίων κ. Οικονομίδης, η διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αϊβαλιώτου, η γενική διευθύντρια Δήμου Λαρισαίων κ. Μαλτέσιου, το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων κ. Βενέτη και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γεωργάκης.
Ο κ. Σάκο ξεναγήθηκε στο χώρο όπου θα κατασκευαστεί το Μεσογειακό χωριό στην περιοχή Μεζούρλο και στα έργα που γίνονται στον πυρήνα Β’ και αφορούν στο νέο γήπεδο της ΑΕΛ και στα γήπεδα του τένις. Στη συνέχεια επισκέφθηκε την περιοχή στη Ν. Πολιτεία όπου θα κατασκευαστεί το νέο κολυμβητήριο και ακολούθως το χώρο περιφερειακά του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου όπου θα κατασκευαστεί το ιππικό κέντρο.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass