Ο ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Στη μάχη της... Ρώμης ο Λαρισαίος Χασιώτης

* ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 11.40 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ 100 μ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΑ 200 μ. * ΠΟΛΛΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΡΕΚΟΡ ΚΑΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΗΜΕΡΑ

Δημοσίευση: 27 Ιουλ 2009 3:26 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:11
Στην... «αιώνια πόλη» βρίσκεται εδώ και μερικές ημέρες ο Δημήτρης Χασιώτης όπου λαμβάνει μέρος στο 13ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου. Στη Ρώμη της γειτονικής Ιταλίας ο Λαρισαίος κολυμβητής (θα είναι μάλιστα ο πρώτος Λαρισαίος που παίρνει μέρος σε τέτοιου είδους διοργάνωση) θα ριχτεί... στη μάχη της πισίνας από σήμερα. Στις 11.40 το πρωί συγκεκριμένα θα κολυμπήσει στα προημιτελικά των 100 μέτρων ύπτιου διεκδικώντας κάποια πρόκριση. Ενώ την Πέμπτη θα αγωνιστεί και στα 200 μέτρα ύπτιου.
ΣΤΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος πανηγυρίζει από προχθές βράδυ η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών. Το συγκρότημα του Γιώργου Μορφέση, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 7-5, επικράτησε τελικά της Ιταλίας με 10-9, με την Τσουκαλά να σημειώνει το νικητήριο γκολ στα μέσα του τέταρτου οκταλέπτου. Επόμενος αντίπαλος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα είναι σήμερα η Αυστραλία.
Τα οκτάλεπτα: 4-4, 1-2, 4-3, 1-0
Τα τέρματα της ελληνικής ομάδας σημείωσαν οι Αντωνάκου (3), Ασημάκη, Ρουμπέση, Γερόλυμου (2), Λιόση (2) και Τσουκαλά. Τα γκολ της Ιταλίας πέτυχαν οι Καζανόβα (2), Μπιανκόνι, Μποσούρτζι (2), Έμολο (2) και Γκαριμπότι (2).
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ Η ΣΙΕΣΤΡΕΜ ΣΤΑ 200 μ. ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ
Το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ της κολύμβησης, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ρώμης, σημειώθηκε στα ημιτελικά των 100μ. πεταλούδα γυναικών. Η 16χρονη Σουηδή Σάρα Σιέστρεμ κολύμπησε στη δεύτερη σειρά σε 56.44, καταρρίπτοντας το 56.61 που κρατούσε η Ολλανδή Ινγκε Ντε Μπρούιν από τους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ, στις 17 Σεπτεμβρίου 2000. Ηταν το παλιότερο παγκόσμιο ρεκόρ που ίσχυε μέχρι χθες και ένα από τα ελάχιστα που δεν είχαν «πέσει» από πέρυσι, όταν μπήκαν στην κολύμβηση τα μαγιό πολυουρεθάνης.
ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ Ο ΜΠΙΝΤΕΡΜΑΝ
Ούτε το ιστορικό παγκόσμιο ρεκόρ του Ιαν Θορπ στα 400μ. ελεύθερο δεν άντεξε στην «καταιγίδα» που έχει... χτυπήσει την κολύμβηση τους τελευταίους 18 μήνες. Ο Γερμανός Πολ Μπίντερμαν πήρε το πρώτο χρυσό μετάλλιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ρώμης, καθώς τερμάτισε πρώτος στον τελικό του αγωνίσματος με 3:40.07, βελτιώνοντας κατά ένα εκατοστό του δευτερολέπτου το ρεκόρ που κρατούσε ο Αυστραλός από τις 30 Ιουλίου 2002, στο Μάντσεστερ.
ΡΕΚΟΡ ΓΙΑ... ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΦΕΝ ΣΤΑ 100 μ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ
Διπλό παγκόσμιο ρεκόρ σημειώθηκε στον τελικό των 4Χ100μ. ελεύθερο γυναικών, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης της Ρώμης. Η Ολλανδία επιβεβαίωσε την κυριαρχία της, μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου πέρυσι στο Πεκίνο, παίρνοντας την πρώτη θέση με 3:31.72. Οι Ινγκε Ντέκερ, Ρανόμι Κρομοβιτζότζο, Φρεντερίκε Χέεμσκερκ και Μαρλέν Φέλντχουις έδωσαν μεγάλη μάχη με τη Γερμανία, η οποία τερμάτισε σε 3:31.83, και συνέτριψαν το παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε η ολλανδική ομάδα από το περσινό ευρωπαϊκό του Αϊντχόφεν (18/3/08) με 3:33.62.
 «Παρηγοριά» για τη γερμανική ομάδα ήταν η εκπληκτική εμφάνιση της Μπρίτα Στέφεν, η οποία κολύμπησε πρώτη και με 52.22 κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ. ελεύθερο (προηγούμενο δικό της με 52.56 από τις 27 Ιουνίου, στο Βερολίνο).
Είναι χαρακτηριστικό ότι και η τρίτη ομάδα του τελικού, η Αυστραλία, πέτυχε χρόνο γρηγορότερο από το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ Η ΠΕΛΕΓΚΡΙΝΙ
Η Φεντερίκα Πελεγκρίνι έγινε η πρώτη γυναίκα που κολύμπησε τα 400μ. ελεύθερο σε χρόνο κάτω από τα τέσσερα λεπτά. Η Ιταλίδα πρωταθλήτρια πέτυχε επίδοση 3:59.15 στον τελικό του αγωνίσματος, κατέρριψε το 4:00.41 που είχε σημειώσει η ίδια στους Μεσογειακούς της Πεσκάρα (27 Ιουνίου) και φυσικά πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο, το πρώτο για τη διοργανώτρια χώρα του 13ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου.
Στις άλλες δύο θέσεις του βάθρου ανέβηκαν οι δύο εκπρόσωποι της Μεγάλης Βρετανίας, με την Τζοάν Τζάκσον να τερματίζει δεύτερη και τη «χρυσή» Ολυμπιονίκη του Πεκίνου, Ρεμπέκα Αντλινγκτον, τρίτη.
ΑΠΙΑΣΤΗ Η ΚΟΥΚΟΡΣ ΣΤΑ 200 μ. ΜΙΚΤΗ ΑΤΟΜΙΚΗ
Η Αριάνα Κούκορς πήρε τη... σκυτάλη των ρεκόρ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης της Ρώμης. Η 20χρονη Αμερικανίδα σημείωσε χρόνο 2:07.03 στους ημιτελικούς των 200μ. μικτή ατομική, συντρίβοντας το παγκόσμιο ρεκόρ που είχε πετύχει πέρυσι (13/8/2008) στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου η Αυστραλή Στέφανι Ράις, το οποίο ήταν 2:08.45.
ΜΙΚΡΑ ΜΙΚΡΑ ΑΠΟ ΡΩΜΗ...
* Μέρα χαλάρωσης η χθεσινή για τις κοπέλες της υδατοσφαίρισης. Μετά την προχθεσινή υπερπροσπάθεια, οι περισσότερες από τις διεθνείς έκαναν βόλτες στη Ρώμη, όχι όμως για πολλή ώρα, καθώς το μεσημέρι έχουν προπόνηση και το απόγευμα ανάλυση του αντιπάλου στο βίντεο.
* Πάντως, παρά τη μεγάλη νίκη-πρόκριση επί των Ιταλίδων, οι παίκτρες της Εθνικής εκτόνωσαν όλη τη χαρά τους στο γήπεδο, αμέσως μετά το αγώνα και, επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο, συνέχισαν το κανονικό τους πρόγραμμα. Άλλωστε, το τουρνουά δεν τελείωσε στον αγώνα με την Ιταλία.
* Ο Γιώργος Μορφέσης και το επιτελείο του το έριξαν στη μελέτη της -επόμενης αντιπάλου της Εθνικής- Αυστραλίας. Το λίγο ελεύθερο χρόνο που θα του απομείνει, ο Έλληνας τεχνικός θα τον διαθέσει για να παρακολουθήσει αγώνες των ανδρών.
* Ελλάδα και Αυστραλία μένουν στο ίδιο ξενοδοχείο και μάλιστα οι γυναικείες ομάδες υδατοσφαίρισης τρώνε στα διπλανά τραπέζια του εστιατορίου, χωρίς ωστόσο όλες αυτές τις μέρες να ανταλλάξουν μια καλημέρα.
* Σε ανάλυση και προγνωστικά των αγώνων της κολύμβησης επιδίδεται ο Ρωμανός Αλυφαντής. Ο Έλληνας πρωταθλητής πιστεύει πως ο Παρκ θα νικήσει τον Φελπς στα 200μ. ελεύθερο και αυτό γιατί, όπως εξηγεί, ο Κορεάτης θα αγωνιστεί με μαγιό τεχνολογίας (Jaked), ενώ ο Φελπς θα προτιμήσει αυτό της εταιρίας χορηγού (Speedo). Στην τελευταία τους αναμέτρηση, πάντως, πριν από ένα χρόνο, ο Αμερικανός πολυολυμπιονίκης είχε νικήσει τον Παρκ κάνοντας 1:42.96, με τον Κορεάτη να ακολουθεί με 1:44.85, χωρίς όμως να φορά το “απαγορευμένο” μαγιό.
* Ξεκίνησαν χθες τα αγωνίσματα της κολύμβησης και ξαφνικά οι Ιταλοί βλέπουν γεμάτες κερκίδες, ακόμα και σε πρωινά αγωνίσματα. Μέχρι στιγμής μόνο οι αγώνες υδατοσφαίρισης της ανδρικής ομάδας των Ιταλών ήταν «sold out». Από χθες, όλα τα απογευματινά αγωνίσματα της κολύμβησης είναι ήδη «sold out», ενώ και για τα πρωινά τα εισιτήρια που έχουν μείνει είναι ελάχιστα.
* Με τέσσερις σωματοφυλακες κυκλοφορεί ο Μάικλ Φελπς εντός του «Villaga Roma 09». Μάλιστα, προχθές το πρωί που ένας θαυμαστής του Αμερικανού προσπάθησε να τον πλησιάσει για να του αποσπάσει ένα αυτόγραφο, απωθήθηκε από τη συνοδεία του με άκομψο τρόπο. Αντιθέτως, Πίρσολ, Λόχτι και Τόρες είναι αρκετά φιλικοί και δεν αρνούνται αυτόγραφα και φωτογραφίες στους θαυμαστές.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass