Η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΕ ΤΗΝ Α.Ε.Λ.

Μπράβο στην KR Ρέικιαβικ!

* Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΙΣΩΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2009 4:20 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:11
Θύμα της μεγαλύτερης αρνητικής έκπληξης του ελληνικού ποδοσφαίρου έπεσε χθες η Α.Ε.Λ., καθώς δεν μπόρεσε ούτε στο Αλκαζάρ να κερδίσει την ισλανδική ερασιτεχνική ομάδα της KR Ρέικιαβικ, μια και υποχρεώθηκε σε ισοπαλία με 1-1 και σε συνδυασμό με το 0-2 του πρώτου αγώνα στην Ισλανδία θα παρακολουθήσει τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ από τον... καναπέ. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ελληνική ομάδα αποκλείεται από ισλανδική, ενώ δεν έλειψαν και τα... λαϊκά δικαστήρια, όπως επίσης είναι η πρώτη φορά στην πεντάχρονη παραμονή του Κωστή Πηλαδάκη στην προεδρία της λαρισινής ομάδας που άρχισε να δέχεται κριτική (χαλαρή όμως) και αυτό οφείλεται στην έλλειψη μεταγραφών, κυρίως για τις θέσεις των στόπερ και του σέντερ φορ (πάντως γρήγορα ξεχάστηκαν και είναι λάθος η κατάκτηση του κυπέλλου, η είσοδος στους ομίλους του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα, η πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα και βέβαια το γήπεδο που κατασκευάζει. Δεν μπορούν να ισοπεδώνονται όλα με ένα άσχημο αποτέλεσμα).
Ο αποκλεισμός της Α.Ε.Λ. αποτελεί μεγάλη αρνητική έκπληξη και τη μεγαλύτερη απογοήτευση που μπορούσαν να νιώσουν έξι χιλιάδες Λαρισαίοι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο Αλκαζάρ, αλλά από την άλλη ίσως κάνει καλό ενόψει του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα γιατί αν υπήρχε μια αυταπάτη για τη δυναμικότητα της ομάδας δεν θα γινόταν οι διορθωτικές κινήσεις, αφού υπάρχει περίπου ένας μήνας για να γίνουν αυτές από τη διοίκηση.
Το γεγονός ότι η ομάδα έμεινε εκτός του Γιουρόπα Λιγκ από μία ερασιτεχνική ομάδα θα γίνει και ένα καλό μάθημα για τους ποδοσφαιριστές που κάποιοι έχουν υπερβολικές οικονομικές απαιτήσεις (και μάλιστα με ...αυτοτελή φορολόγηση κάτι που δεν ισχύει πουθενά) και θα πρέπει να διδάχθηκαν πολλά από τους Ισλανδούς που παίζουν με ετήσιο συμβόλαιο 20.000 ευρώ. Αν από τον Οκτώβριο καταργηθεί ο νόμος Μπόσμαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και σταματήσει η μετακίνηση των κοινοτικών ποδοσφαιριστών ίσως κάποιοι πάρουν τα λεφτά που τους αξίζουν... Δεν νοείται κάποιοι παίκτες της Α.Ε.Λ. να παίρνουν τόσα χρήματα όσα όλη η ισλανδική ομάδα και να αποκλείονται.
Βέβαια δικαιολογίες μπορεί να υπάρχουν, όπως η ανετοιμότητα των ποδοσφαιριστών λόγω ότι είναι στο ξεκίνημα της προετοιμασίας ενώ οι Ισλανδοί έχουν πάνω από δεκαπέντε επίσημα παιχνίδια, αλλά όταν η πρωταθλήτρια Καζακστάν και η πρωταθλήτρια Μάλτας κερδίζουν τις ισλανδικές ομάδες, νομίζουμε ότι αυτά δεν αποτελούν δικαιολογίες. Ούτε η ομάδα θα έπρεπε να περιμένει τον Ντέλσον και τον Αμπουχατζίρα και τους τραυματίες να κερδίσει. Αυτές τις ομάδες πρέπει να τις κερδίζει χωρίς προπονητή...
Πάντως κρατάμε το γεγονός ότι ο Ουζουνίδης στήριξε του ποδοσφαιριστές και έδειξε ότι η ομάδα είναι μια οικογένεια. Ας ελπίζουμε ότι το ταρακούνημα θα κάνει καλό για τη συνέχεια και θα έρθουν οι μέρες που προσδοκεί όλη η φίλαθλη Λάρισα. Και ο πικρός Ιούλιος θα φέρει ένα γλυκό Μάιο όταν το πρωτάθλημα θα είναι στο τέλος του. Πάντως να κάνεις μια προσπάθεια για ένα χρόνο να βγεις στην Ευρώπη και να αποκλείεσαι από ...ερασιτέχνες (για να μην αναφέρουμε τη λέξη ψαράδες...) τότε δείχνει ότι δεν υπάρχει σεβασμός στον κόπο και στην προσπάθεια. Δεν νομίζουμε η Α.Ε.Λ. να βγήκε στην Ευρώπη για να παίξει δύο αγώνες με μία άγνωστη ισλανδική ομάδα.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της Α.Ε.Λ. Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε το παιχνίδι χωρίς καμία έκπληξη και με τακτική 4-4-2 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Μάλαρτζ, στην άμυνα τους: Τριποτσέρη (δεξιά), Νταμπίζα, Ααράμπ (σέντερ μπακ), Μπουκουβάλα (αριστερά) στη μεσαία γραμμή τους Βλασόπουλο, Ρομέου (αμυντικά χαφ), Σίμιτς (αριστερά), Τουάμα (δεξιά) και στην επίθεση τους Τσίγκα και Μετίν.
Από την άλλη ο τεχνικός της KR Ρέικιαβικ, Λόγκι Όλαφσον, αγωνίσθηκε όπως και στην Ισλανδία με τακτική 4-5-1. Δηλαδή κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μάγκνουνσον, στην άμυνα οι: Ντιόγο (αριστερά), Γκρέταρ Σίγκουρτσον, Ρούτζερς (σέντερ μπακ), Φριντγκέιρσον (δεξιά) στη μεσαία γραμμή αμυντικό χαφ ήταν ο αρχηγός Σέβαρσον και στην ίδια ευθεία οι: Γιόνσον (αρχικά δεξιά και μετά αριστερά), Μπαλντούρ Σίγκουρτσον, Γκούντιονσον, Χάουκσον (αριστερά και μετά δεξιά) και στην επίθεση μόνος ο Μπενέτικστον.
Η λαρισινή ομάδα ξεκίνησε μουδιασμένα στο πρώτο δεκάλεπτο και οι Ισλανδοί έδειχναν να ελέγχουν το παιχνίδι αλλά στο 10’ όταν η Α.Ε.Λ. έχασε διπλή ευκαιρία να προηγηθεί με τους Τουάμα (το σουτ απέκρουσε ο τερματοφύλακας των Ισλανδών) και Σίμιτς (το σουτ κατέληξε άουτ) πήρε τα ηνία του αγώνα και στο 28’ ο Θανάσης Τσίγκας με ένα ωραίο σουτ έδωσε ελπίδες πρόκρισης για την ανατροπή του 2-0 του πρώτου αγώνα.
Ο Μετίν, αν και ανέτοιμος, έδειχνε να έχει κέφια και μαζί με τον Τσίγκα και τον Τουάμα προσπαθούσαν να φέρουν αναστάτωση στην άμυνα των Ισλανδών αλλά το δεύτερο τέρμα δεν ήρθε.
Ο Λόγκι Όλαφσον, ο τεχνικός των Ισλανδών, πέρασε τον Τακεφούσα στη θέση του Μπενέντικτσον για να «φρεσκάρει» την επίθεση και από την αρχή του δευτέρου μέρους άρχισε να φαίνεται (όπως και στο πρώτο παιχνίδι στο ίδιο διάστημα) κάποια πτώση της ομάδας. Πάντως στο 63’ ο Μετίν θα μπορούσε έστω και με τη βοήθεια της τύχης να πετύχει το 2-0, αλλά στο 75’ o Γκρέταρ Σίγκουρντσον έκανε το 1-1 και εκεί όλα τελείωσαν καθώς πιο πιθανό ήταν να γίνει το 1-2 παρά η Α.Ε.Λ. να βάλει τρία γκολ. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους Ισλανδούς να πανηγυρίζουν και τους Λαρισαίους να ... «μουρμουρίζουν» απογοητευμένοι ή να ειρωνεύονται, ξεχνώντας εύκολα τις χαρές αυτής της ομάδας (και μάλιστα πρόσφατες...).
Το ταξίδι στην Ευρώπη κράτησε μόλις μία βδομάδα και αν κάτι ήταν μαγικό, αυτό ήταν ότι οι ερασιτέχνες απέκλεισαν επαγγελματίες.
ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
4’: Φάουλ από αριστερά του Σέβαρσον ο Γκρέταρ Σίγκουρτσον πιάνει κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι αλλά σε καλή θέση ο Μάλαρτζ μπλοκάρει την μπάλα.
10’: Από δεξιά ο Τριποτσέρης κάνει σέντρα η μπάλα φθάνει στον Τουάμα το σουτ του οποίου από το ύψος της μικρής περιοχή αποκρούει ο τερματοφύλακας των Ισλανδών και το δεύτερο σουτ του Σίμιτς από καλή θέση καταλήγει άουτ.
11’: Μακρινό σουτ του Τσίγκα μπλοκάρει ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων.
13’: Διαγώνιο συρτό σουτ του Τουάμα από το ύψος της μεγάλης περιοχής καταλήγει ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μαγκνουσον.
23’: Ωραία πάσα του Τσίγκα στον Μετίν που από το σημείο του πέναλτι με το «καλό» του πόδι (το αριστερό) στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
27’: Σουτ του Χάουκσον έξω από τη μεγάλη περιοχή καταλήγει η μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
28’: Ο Ρομέου τροφοδοτεί τον Σίμιτς που από αριστερά τροφοδοτεί τον Τσίγκα και με σουτ από το σημείο του πέναλτι κάνει το 1-0.
38’: Εκτέλεση φάουλ του Μετίν από καλή θέση και αριστερά η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των Ισλανδών.
41’: Από δεξιά ο Τουάμα κάνει σέντρα ο Τσίγκας από το ύψος της μικρής περιοχής πιάνει κεφαλιά η μπάλα κοντράρει σε ένα αμυνόμενο και καταλήγει κόρνερ.
48’: Από αριστερά ο Ντιόγο κάνει επικίνδυνη σέντρα η μπάλα φθάνει στον Χάουκσον το σουτ του οποίου από καλή θέση καταλήγει στο εξωτερικό μέρος των διχτύων του Μάλαρτζ.
63’: Ο Τσίγκας κάνει σέντρα από δεξιά και ο Μετίν με τη βοήθεια του Γκρέταρ Σίγκουρτσον λίγο έλειψε να πετύχει το 2-0.
68’: Διαγώνιο σουτ του Τσίγκα μέσα από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ.
70’: Απευθείας χτύπημα φάουλ του Τουάμα η μπάλα καταλήγει άουτ.
75’: Από εκτέλεση κόρνερ του Σέβαρσον η μπάλα φθάνει στον Γκρέταρ Σίγκουρτσον και από ολέθρια ολιγωρία της άμυνας γίνεται το 1-1
78’: Δυνατό σουτ του Χάουκσον από μακριά μπλοκάρει ο Μάλαρτζ.
89’: Ο Τουάμα εκτελεί κόρνερ από αριστερά και ο Νταμπίζας από το σημείο του πέναλτι πιάνει κεφαλιά, αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την Α.Ε.Λ. του δευτέρου ημιχρόνου δεν υπάρχει διακριθείς, η ομάδα ήταν «ναυάγιο» και δεν θα σταθούμε στην έλλειψη λύσεων. Στο πρώτο ημίχρονο φάνηκαν οι Τουάμα, Μετίν και Τσίγκας. Όταν αυτοί κουράστηκαν έπεσε όλη η ομάδα. Ο Μάλαρτζ δεν είχε πίεση, δύο ευκαιρίες έγιναν, ένα γκολ μπήκε. Ο Μπουκουβάλας δεν φάνηκε, ενώ ο Τριποτσέρης φάνηκε μόνο στη φάση του γκολ, ο Νταμπίζας λίγα πράγματα ενώ και ο Ααράμπ δεν φάνηκε. Από τα χαφ μόνο ο Τουάμα φάνηκε, ενώ ο Σίμτς είχε εκλάμψεις. Ο Ρομέου και ο Βλασόπουλος δεν βοήθησαν.
Ο Μετίν και ο Τσίγκας προσπάθησαν και φάνηκαν στο πρώτο ημίχρονο. Οι τρεις αλλαγές δεν πρόσφεραν και τίποτα αλλά δεν υπήρχαν και απαιτήσεις από νεαρά παιδιά όταν ήταν γνωστό ότι ο Ουζουνίδης στον πάγκο είχε ελάχιστες λύσεις.
Από τους Ισλανδούς δεν υπάρχει παίκτης που να υστέρησε. Όλοι ήταν υπέροχοι και θα αδικήσουμε κάποιον αν τον ανεβάσουμε περισσότερο από τους άλλους. Ήξεραν τι ζητούσαν στον αγωνιστικό χώρο και η αμυντική διάταξη ήταν για σεμινάριο.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο Κροάτης Μάριο Στραχόνια έδωσε ρεσιτάλ διαιτησίας. Ήταν ένας διαιτητής πρότυπο με λίγα σφυρίγματα και γρήγορα. Σωστοί και οι συμπατριώτες του βοηθοί Ζέλικο Γκργκετς και Ιγκόρ Κρμαρ. Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Νταμπίζας - Γκρέταρ Σίγκουρντσον, Μπγιάρνι Γκούντγιονσον
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μάλαρτζ, Τριποτσέρης, Νταμπίζας, Ααράμπ, Μπουκουβάλας, Βλασσόπουλος (76’ Σιατραβάνης), Ρομέου, Τουάμα (83’ Μιούλερ), Σίμιτς (70’ Λαμπρόπουλος), Τσίγκας, Μετίν
KR ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ (Λόγκι Όλαφσον): Μάγκνουσον, Γκρέταρ Σίγκουρντσον, Μπγιάρνι Γκούντγιονσον, Σέβαρσον, Φριντγκέιρσον, Χάουκσον, Μπενέντικτσον (46’ Τακεφούσα), Μπαλντούρ Σίγκουρντσον (85’ Γκούναρσον), Ρούτγκερς, Γιόνσον (86’ Γιόχανσον), Ντιόγο
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 5.413, ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: 71.640.
 
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
* Το παιχνίδι που έδωσε χθες η Α.Ε.Λ. ήταν το ένατο στο στάδιο Αλκαζάρ, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων που έπαιξαν οι «βυσσινί».
Τελευταίος αγώνας που δόθηκε στο Αλκαζάρ ήταν στις 7 Σεπτεμβρίου όπου η λαρισινή ομάδα αντιμετώπιζε την Ελβετική Ξαμάξ για το κύπελλο πρωταθλητριών όπου κέρδισε με 2-1 χάρη σε τέρματα των Ζιώγα, Μητσιμπόνα. Για τους Ελβετούς το τέρμα είχε πετύχει ο Χέρμαν.
* Το πρόγραμμα του αγώνα φιλοξένησε συνέντευξη του Θοδωρή Τριποτσέρη (μας εντυπωσιάζει ο αριθμός των συνεντεύξεων του νεαρού που πρέπει να είναι περισσότερες και από τις προπονήσεις που έχει κάνει). Μάθαμε στη νέα του συνέντευξη ότι του αρέσουν τα γεμιστά, ακούει ελληνική μουσική, αγαπημένος τραγουδιστής του είναι ο Νίκος Βέρτης, θέλει να συναντήσει τη Μαντόνα, θεωρεί σύμβολο του σεξ την Σκάρλετ Γιόχανσον, ενώ θέλει να συνεργαστεί με προπονητή τον Μουρίνιο (προς το παρόν έχει τον... Μαρίν...ι...ο). Πάντως, στην Α.Ε.Λ. καταλαβαίνει ότι υπάρχουν περισσότερες απαιτήσεις ενώ θα ήθελε συμπαίκτη τον Τσάβι.
* Οι Ισλανδοί βγήκαν πρώτοι για προθέρμανση στις 7.20 και ακολούθησε η Α.Ε.Λ. πέντε λεπτά αργότερα.
* Πάλι δέκα επτά παίκτες δήλωσε στο φύλλο αγώνα ο τεχνικός της Α.Ε.Λ. Μαρίνος Ουζουνίδης καθώς δεν ήθελε να δηλώσει τρίτο τερματοφύλακα. Η «λειψυδρία» ποδοσφαιριστών φαίνεται...
* Στον αγώνα βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος που ως γνωστό έχει μεγάλη εκτίμηση στον πρόεδρο της Α.Ε.Λ. Κωστή Πηλαδάκη. Μαζί ήταν και ο διευθυντής της Λίγκα Πατρίκ Κομνηνός. Μαζί τους κάθισε και ο νέος πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Λ., Ζήσης Γρηγορίου. * Είδαμε και τον πρόεδρο του Τυρνάβου 2000, Βασίλη Μπρέζα. Τον Λούσκα τον πήρε; Γιατί μπορεί να τον ανακοίνωσε, αλλά η πρώην του ομάδα άλλα λέει...
* Η Επιτροπή Διοίκησης του Ε.Α.Κ. έκανε πολύ καλή δουλειά το διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος, καθώς αντικατέστησε όλα τα καταστρεμμένα καθίσματα (περίπου 1.800), ενώ αναμόρφωσε τις εισόδους των θυρών του γηπέδου.
* Για πρώτη φορά υπήρχε ρολόι προς χαρά των φιλάθλων και η Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. εκμεταλλεύτηκε ακόμα καλύτερα τις διαφημίσεις. Ήταν μία επένδυση που έκανε και της αποφέρει και κέρδη.
* Στον αγώνα και ο βουλευτής Λάρισας Κώστας Αγοραστός.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass