ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΝΩΣΤΗ KR ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ ΜΕ 2-0

Και όμως έχασε η ΑΕΛ

* ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2009 4:44 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:10
Αναπάντεχη ήττα γνώρισε η ΑΕΛ χθες στον Ισλανδία από την KR Ρέικιαβικ με 2-0 ύστερα από μία μέτρια εμφάνιση στο πρώτο μέρος, που φάνηκε η έλλειψη ενός παίκτη που θα δώσει μία κάθετη πάσα και ένα άσχημο δεύτερο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να χάσει με 2-0 και να κινδυνεύει άμεσα με αποκλεισμό από τη συνέχεια του Europa league. Ήταν μία νίκη των Ισλανδών που επιτεύχθη παρουσία χιλίων φιλάθλων και το τελικό αποτέλεσμα δεν το πίστευαν ούτε οι γηπεδούχοι.
Η λαρισινή ομάδα παρουσιάστηκε μέτρια στο πρώτο ημίχρονο, καθώς μπορεί να είχε την υπεροχή δεν μπορούσε όμως να κάνει φάση μέσα στη μεγάλη περιοχή. Στο δεύτερο ημίχρονο δε ήταν τραγική καθώς δεν δημιούργησε ευκαιρίες αλλά έκανε και ολέθρια λάθη με αποτέλεσμα να δώσει ανέλπιστη... χαρά σε όλη την Ισλανδία που είδε έναν εκπρόσωπό της σε ευρωπαϊκή διοργάνωση να κερδίζει.
Οι πιθανότητες πρόκρισης δεν χάθηκαν αλλά το ζητούμενο είναι ότι η ομάδα πρέπει να βελτιωθεί και έδειξε ότι μέχρι τώρα είναι ανομοιογενές σύνολο. Δικαιολογίες υπάρχουν όπως οι ελλείψεις παικτών από τραυματισμούς και το μη δικαίωμα συμμετοχής ενώ υπήρξε και η μεγάλη κόπωση από τα ταξίδι. Αλλά θα βελτιωθούν όλα αυτά σε μία βδομάδα;
Πάντως η ρεβάνς σε μία βδομάδα στο Αλκαζάρ αποκτά ενδιαφέρον...
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ομάδας, Μαρίνος Ουζουνίδης, ξεκίνησε στην αρχική ενδεκάδα με μία έκπληξη καθώς προτίμησε τον Σερεμέτ από τον Μάλαρτζ και ήταν απόλυτα φυσιολογικό αφού ο Πολωνός παίκτης ήταν λίγο διάστημα στην ομάδα. Από κει και πέρα η τακτική ήταν 4-2-3-1 έχοντας στην άμυνα τους: Μπουκουβάλα (αριστερά), Νταμπίζα, Ααράμπ, Τριποτσέρη (δεξιά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ ήταν οι: Ρομέου, Ιγγλέσιας πιο μπροστά οι: Σίμιτς (αριστερά), Τουάμα (δεξιά) στο κέντρο τον Βλασσόπουλο και στην κορυφή της επίθεσης ήταν οι Τσίγκας
Από την άλλη ο τεχνικός της KR Ρέικιαβκ στην τακτική του θύμισε λίγο...Δώνη καθώς έπαιξε με 4-4-2 και στη μεσαία γραμμή ρόμβο. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μάγκνιουσον, στην άμυνα οι: Φριγκέιρσον (δεξιά) Ρούτγκερς, Γκρέταρ Σίγκουρτσον (σέντερ μπακ), Ντιόγο (αριστερά), αμυντικό χαφ ήταν ο Σάεβεερσον, δεξιά ο Χόκσον και αριστερά ο Μπαλντούρ Σίγκιουρτσον και στη μέση ο Γκούντγιονσον ενώ στην επίθεση ήταν ο Μπενέντικσον και ο Γιόνσον.
Στο πρώτο τέταρτο η ΑΕΛ πήρε τα ηνία του αγώνα χάρη στην πίεση των παικτών της και το φόβο της Ισλανδικής ομάδας που επηρεάστηκε από το γεγονός ότι όλες οι ομάδες της χώρας της υπέστησαν βαριές ήττες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και πράγματι στο 13’ οι «βυσσινί» έφθασαν κοντά στο γκολ αλλά ο Τουάμα δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα των Ισλανδών.
Στη συνέχεια οι παίκτες της ΑΕΛ δεν προσπάθησαν να κάνουν κάποια έξυπνη κίνηση για να μπούνε μέσα στη μεγάλη περιοχή (φανερή η έλλειψη επιτελικού μέσου) αλλά προτίμησαν μακρινά σουτ που όμως δεν έβρισκαν στόχο.
Από το 25’ και μετά οι Ισλανδοί άρχισαν να ανεβαίνουν και αντιλαμβάνονταν ότι η ΑΕΛ είχε προβλήματα και σιγά-σιγά έδειχναν απειλητικοί.
Τελικά το πρώτο ημίχρονο τελείωσε ισόπαλο χωρίς τέρματα με την ΑΕΛ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά να μην μπορεί να περάσει μία κάθετη πάσα που να δημιουργήσει κίνδυνο στην περιοχή των Ισλανδών και η μόνη λύση ήταν τα μακρινά σουτ που κατά τεκμήριο ήταν άστοχα.
Από την άλλη οι Ισλανδοί απλά έπαιζαν για τις εντυπώσεις και το γόητρο του ισλανδικού ποδοσφαίρου.
Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ξεκίνησε με αργό ρυθμό, αλλά οι Ισλανδοί στην πρώτη τους επίθεση κάνουν το 1-0 με τον Μπαλντούρ Σίγκουρτσον αφού είχε και την βοήθεια του Νταμπίζα.
Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι δεν «κλείσθηκαν», ενώ από την άλλη ο Ουζουνίδης με αλλαγές προσπαθούσε να διορθώσει την κατάσταση ενώ είχε και την ατυχία να τραυματιστεί και ο Ιγγλέσιας.
Αποφάσισε ο Ουζουνίδης να κάνει μία ακόμα κίνηση που έγραψε ιστορία καθώς έβαλε τον Σιατραβάνη στη θέση του Σίμιτς, που έγινε ίσως ο νεαρότερος Έλληνας παίκτης που παίζει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (μόλις 16 χρονών και οκτώ μηνών).
Λίγο όμως έλειψε να δεχθεί και δεύτερο τέρμα η KR Ρέικιαβικ με τον Τακεφούσα αστόχησε μόνος προ του Σερεμέτ.
Στα τελευταία λεπτά η ΑΕΛ πίεσε αλλά «πλήρωσε» την επιθετική ανάπτυξη με ένα δεύτερο τέρμα από λάθος του Νταμπίζα που πέτυχε ο Τακεφούσα και πλέον η πρόκριση γίνεται δύσκολη μετά το 2-0 υπέρ των Ισλανδών.
ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ
13’: Έξυπνη πάσα του Ιγγλέσιας στον Τουάμα που βγαίνει μόνος του προ του Μάγκνουσον αλλά στο σουτ που κάνει καταλήγει άουτ.
19’: Ο Μπαλντούρ Σίγκουρτσον δεν μπορεί να πιάσει το σουτ όπως θέλει ενώ ήταν σε καλή θέση και η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Σερεμέτ.
20’: Ο Τσίγκας κάνει ωραία κίνηση έξω από την μεγάλη περιοχή και δυνατό σουτ που καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.
23’: Ο Σίμιτς από αριστερά δίνει στον Τουάμα και αυτός στον Τσίγκα που κάνει δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά στέλνει την μπάλα μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μάγκνουσον.
24’: Νέο σουτ του Ρομέου έξω από τη μεγάλη περιοχή αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
35’: Σουτ του Χόκσον από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλοκάρει ο Σέρεμετ.
40’: Ο Ντιόγο από αριστερά κάνει σέντρα και ο Μπένετισκσον δεν μπορεί μόνος προ του Σέρεμετ να σουτάρει και αποκρούει ο Ααράμπ.
43’: Ο Ρομέου σουτάρει λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή αλλά μπλοκάρει σε καλή θέση ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
45’: Εκτέλεση φάουλ του Τουάμα από μακριά αλλά μπλοκάρει ο Μάγκνουνσον.
47’: Από δεξιά ο Τουάμα εκτελεί φάουλ και ο Ιγγλέσιας από το ύψος της μικρής περιοχής πιάνει κεφαλιά αλλά μπλοκάρει ο Μάγκνουνσον.
54’: Δυνατό σουτ του Βλασσόπουλου έξω από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα άουτ.
56’: Ο Γιόνσον από δεξιά κάνει σέντρα και ο Μπαλντουρ Σλιγκουρτσον μόνος αμαρκάριστος στο κέντρο της άμυνας και μέσα στη μικρή περιοχή κάνει το 1-0 με τη βοήθεια του Νίκου Νταμπίζα.
64’: Από δεξιά ο Λαμπρόπουλος κάνει σέντρα και ο Τσίγκας μέσα από τη μεγάλη περιοχή κάνει σουτ αλλά η μπάλα βρίσκει το πόδι του Ρούντγκερς και καταλήγει κόρνερ.
67’: Από λάθος του Νταμπίζα παραλήπτης της μπάλας γίνεται ο Χόκσον που σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά μπλοκάρει ο Σερεμέτ.
68’: Ο Ρομέου κάνει μπαλιά στον Λαμπρόπουλο που μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μάγκνουνσον.
70’: Σουτ του Γιόνσον στην αγκαλιά του Σερεμέτ.
76’: Σέντρα από δεξιά του Γιόνσον και ο Τακεφούσα από κοντά δεν προλαβαίνει την μπάλα
80’: Ο Τουάμα από δεξιά κάνει σέντρα και ο Τσίγκας πιάνει κεφαλιά αλλά μπλοκάρει ο Μάγκνουνσον που ήταν σε καλή θέση.
84’: Από λάθος του Ρομέου ο Τακεφούσα βγαίνει μόνος απέναντι με τον Σερεμέτ αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
87’: Φάουλ του Τουάμα από δεξιά ο Τριποτσέρης πιάνει κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
89’: Φάουλ από καλή θέση του Τουάμα καταλήγει άουτ.
90’+2’: Ο Γκίνρσον κάνει σέντρα από δεξιά και ο Τακεφούσα από κοντά ύστερα από λάθος του Νταμπίζα κάνει το 2-0
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Ας δούμε αναλυτικά την απόδοση των παικτών ο Σερεμέτ δεν ευθύνεται σε κανένα από τα δύο τέρματα, ο Μπουκουβάλας ήταν μέτριος, ο Νταμπίζας ευθύνεται και στα δύο τέρματα, ο Ααράμπ μέτριος, ο Τριποτσέρης σαν δεξί μπακ λίγος, ενώ ο Ρομέου μέτριος. Ο Τουάμα θεωρητικά ήταν ο καλύτερος παίκτης ενώ ο Τσίγκας έχασε πολλές ευκαιρίες, ο Ιγγλέσιας ήταν από τους παίκτες που φάνηκαν, ο Σίμιτς πήγε καλά μόνο στο ξεκίνημα του παιχνιδιού ενώ ο Βλασσόπουλος έδειξε πολύ αγχωμένος. Ο Σιατραβάνης αγωνίσθηκε λίγο και δεν κρίνεται ενώ ο Λαμπρόπουλος ήταν μαχητικός.
***
Από την ισλανδική ομάδα καλύτεροι παίκτες ήταν ο τερματοφύλακας Μάγκνουνσον, Γιόνσον, Τακεφούσα, Γκρέταρ Σίνγκιουρτσον και Ρούντγκερς.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής της αναμέτρησης Πολωνός Τομάσι Μικάλσκι πήγε πολύ καλά ενώ έδειξε κίτρινες κάρτες στους Βλασσόπουλο, Φριντγκέιρσον ενώ σωστοί στις υποδείξεις τους οι δύο βοηθοί Πιότρ Σάντζακ και Ράντοσλαβ Σιέτσκα.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
KR ΡΕΪΚΙΑΒΙΚ: Μάγκνουνσον, Γκρέταρ Σίγκουρτσον, Γκούντνιονσον, Σέβαρσον, Φριντγκέιρσον, Χόκσον (86’ Κρίστιανσον), Μπαλντούρ Σίγκουρτσον, Ρούντγκερς, Μπενέντικτσον (71’ Τακεφούσα), Γιόνσον (77’ Γκούναρσον), Ντιόγο.
ΛΑΡΙΣΑ: Σερεμέτ, Μπουκουβάλας, Νταμπίζας, Ααράμπ, Τριποτσέρης, Σίμιτς (81’ Σιατραβάνης), Τοάμα, Βλασσόπουλος (59’ Λαμπρόπουλος), Ρομέου, Ιγγλέσιας (65’ Μπαλής), Τσίγκας.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass