ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μεσογειακοί Αγώνες: Ζήσε το όνειρο...

Κ. ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ: «ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ»

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2009 21:31 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:10
Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στη σύγχρονη αθλητική ιστορία της Λάρισας είναι αναμφίβολα η διοργάνωση μέρους των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 συγκεκριμένα είναι η πρώτη φορά που οκτώ αθλήματα με τόσο υψηλό επίπεδο θα διεξάγονται ταυτόχρονα στη Θεσσαλική πρωτεύουσα (ποδόσφαιρο, ιππασία, αντισφαίριση, μπάσκετ, χάντμπολ, άρση βαρών, πάλη και υδατοσφαίριση).
Για την κορυφαία αυτή διοργάνωση η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει από αύριο με την υποδοχή της Μεσογειακής σημαίας και που αναμένεται να υπάρξει σύσσωμη η συμμετοχή των κατοίκων της Λάρισας για ένα αθλητικό γεγονός που θα δώσει στη Λάρισα προστιθέμενη αθλητική αξία, προστιθέμενη πολιτιστική αξία και προστιθέμενη οικονομική αξία.
Για την αυριανή εκδήλωση έδωσε χθες συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης, πλαισιωμένος από τη σύμβουλό του, Βάσω Οικονόμου, και τον υπεύθυνο Τύπου Άρη Γαλάτο.
Ο κ. Τζανακούλης τόνισε τα ακόλουθα: «Τη Δευτέρα 13 Ιουλίου και ώρα 9 μ.μ. ο Δήμος Λαρισαίων υποδέχεται τη σημαία των Μεσογειακών Αγώνων και αφού προηγηθεί παρέλαση της σημαίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και την οποία θα κρατούν εν ενεργεία αθλητές και παλαίμαχοι καθώς ο αθλητισμός από δω και πέρα θα έχει κυρίαρχο πλάνο στη ζωή της πόλης αλλά και ο Πολιτισμός με τη διεξαγωγή της Πολιτιστικής Μεσογειάδας.
Το σύνθημά μας για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 είναι «Ζήσε το όνειρο» και είναι η συνέχεα του συνθήματος που είχαμε στην επιτροπή διεκδίκησης που ήταν «Πορεία προς το όνειρο».
Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα και το 2013 θα ζήσει η πόλη της Λάρισας μεγάλες αθλητικές στιγμές.
Στην προσπάθεια για τη διοργάνωση των καλύτερων Μεσογειακών Αγώνων θα πρέπει να συστρατευτούμε όλοι και από το Σεπτέμβριο θα αρχίζει να συνεδριάζει σε τακτικά διαστήματα η διαπαραταξιακή επιτροπή και το συντονιστικό όργανο που θα συμμετέχουν εκπρόσωποι φορών κι αθλητικών σωματείων.
Θα δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στον εθελοντισμό αφού θα χρειαστούν για τους Αγώνες πάνω από 1000 εθελοντές και γι’ αυτό θα αρχίσουμε στα σχολεία ένα σχετικό πρόγραμμα εθελοντισμού για μαθητές από έκτη Δημοτικού μέχρι Α’ Λυκείου.
Ετοιμάζουμε το κτίριο όπου θα στεγαστούν οι υπηρεσίες των Μεσογειακών Αγώνων και το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Θησέας» και στο συγκεκριμένο κτίριο θα γίνεται η υποδοχή όλων των αποστολών που θα έρχονται στη Λάρισα αλλά και εκεί θα γίνονται οι συνεδριάσεις των Μεσογειακών επιτροπών.
Έξω από το Μεσογειακό κτίριο θα υπάρχουν οι 24 σημαίες των χωρών που θα συμμετάσχουν στους Αγώνες καθώς προστέθηκαν και τα Σκόπια στην τελευταία συνεδρίαση της ΔΕΜΑ.
Τοποθετούμε ψηλά τον πήχυ και θέλουμε τη βοήθεια όλων για τους Αγώνες και πρέπει να τους αγκαλιάσουν όλοι οι Λαρισαίοι.
Μας ενδιαφέρει και η μεταμεσογειακή χρήση των εγκαταστάσεων γι’ αυτό θα είμαστε συνέχεια σε επαφή με ομοσπονδίες, ώστε στις εγκαταστάσεις που θα γίνουν για τους Μεσογειακούς Αγώνες να φιλοξενηθούν και μετά το 2013 μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις που θα συνεχίσουν την αθλητική ανάπτυξη της πόλης.
Και δεν πρέπει να ξεχνάμε τα μεγάλα έργα που είναι η κατασκευή του ιππικού κέντρου, δεύτερου κολυμβητηρίου στη Λάρισα, κλειστού γυμναστηρίου, νέων γηπέδων τένις και βέβαια το Μεσογειακό Χωριό που θα γίνει και που θα ωφεληθούν πολλοί δικαιούχοι του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.
Ας υποδεχθούμε λοιπόν τη Δευτέρα τη σημαία των Αγώνων που θα σημάνει και την έναρξη πιο εντατικής προσπάθειας για το μεγάλο αθλητικό εγχείρημα που διεκδικήσαμε και κερδίσαμε. Απομένει να δικαιώσουμε αυτούς που μας το εμπιστεύτηκαν»
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Το πρόγραμμα της αυριανής εκδήλωσης για την υποδοχή της Μεσογειακής σημαίας έχει ως ακολούθως:
8. 30 μ.μ.: Παρέλαση της σημαίας των Μεσογειακών Αγώνων από αθλητές, σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δ.Ω.Λ.
9.00 μ.μ.: Έπαρση της σημαίας των Μεσογειακών Αγώνων στην Κεντρική πλατεία.
9.10 μ.μ.: Μουσικό πρόγραμμα με τα χάλκινα Σιάτιστας - ορχήστρα «Παύλος Μελάς».
9.30 μ.μ.: Χαιρετισμοί επισήμων.
9.40 μ.μ.: Ομιλία δημάρχου Λαρισαίων.
9.50 μ.μ.: Πάρτι με το ποπ-ροκ συγκρότημα «48 ώρες».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass