ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΤΟΥΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΣΚΑΡΑ

Ο ενθουσιασμός Λαρισαίων-Βολιωτών

*ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ: «ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ» *ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ ΝΕΟΦΥΤΟΣ *ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2009 20:30 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:09
Του απεσταλμένου της «Ε»
ΣΩΤΗΡΗ ΚΕΛΛΑ
 Στη σκιά των πρόσφατων καταστροφικών σεισμών της Λ’ Ακουιλα μία πόλη που απέχει 70 χιλιόμετρα από την Πεσκάρα που γίνονται οι 16οι Μεσογειακοί Αγώνες αυτό που θα μείνει είναι ότι η Ελλάδα είχε μια αξιοπρόσεχτη αγωνιστική παρουσία αλλά η Λάρισα με το Βόλο μια εντυπωσιακή εξωαγωνιστική που προχθές το βράδυ με την ελληνική βραδιά που διοργάνωσαν στο Lido beach bar στην παραλία της Πεσκάρα και το μέρος που γίνονται οι αγώνες μπιτς βόλεϊ ξεσήκωσαν τον κόσμο με τα ελληνικά τραγούδια και ειδικά τα δημοτικά που κράτησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και προκάλεσαν το ενδιαφέρον πολλών περαστικών.
Τη βραδιά διοργάνωσαν οι Δήμοι Λάρισας και Βόλου (τους καλεσμένους υποδέχονταν οι Δήμαρχοι των δύο πόλεων κ. Κώστας Τζανακούλης και Αλέκος Βούλγαρης) και μεταξύ των άλλων παρευρέθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης των έργων των Μεσογειακών Αγώνων Λάρισας και Βόλου Μαλτέζος Λίνο Σάκο, ο Δήμαρχος της Πεσκάρα, ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γιώργος Σούρλας, οι βουλευτές Κώστας Αγοραστός, Κώστας Καρτάλης, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων 2013 και η διευθύνουσα σύμβουλος κ.κ. Ερωτόκριτος Νεόφυτος και Φανή Κουτρουμπά αντίστοιχα, ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Παύλος Μαβίδης, το μέλος της επιτροπής τύπου της ΔΕΜΑ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας κ. Θανάσης Βασιλειάδης, ο εκπρόσωπος της ομοσπονδίας τζούντο Λαρισαίος Γιώργος Στουκογεώργος, ο ομοσπονδιακός τεχνικός του τζούντο Βλαδίμηρος Παπαδόπουλος και πολλοί αθλητές.
Κατά τη διάρκεια της όμορφης αυτής βραδιάς είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων Ερωτόκριτο Νεόφυτο και μας είπε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια τεχνοκρατική επιτροπή που στόχο έχει να φέρει σε πέρας τους αγώνες και ζητάει να κριθεί στο τέλος της θητείας της ενώ δεν κρύβει και μια δυσαρέσκεια από τις τοποθετήσεις ορισμένων... Είπε ότι είναι πολύ ευχαριστημένος από την παρουσία της επιτροπής στην Πεσκάρα και στις επαφές που έγιναν με τη ΔΕΜΑ αλλά και τους εκπροσώπους ξένων αποστολών.
Στο μεταξύ σ’ αυτήν τη βραδιά βρήκαμε και δύο Λαρισαίους αθλητές τον Πέτρο Κυριακίδη που με την ομάδα 4Χ400 μ. πήρε το χάλκινο μετάλλιο (συναθλητής και ο καταγόμενος από την Βερδικούσια Δημήτρης Γράβαλος) και ο αθλητής του μπάσκετ Δημήτρης Λόλας.
Με τον πρώτο αφού του δώσαμε τα συγχαρητήρια, μας είπε ότι για να πετύχει το ρεκόρ που έκανε στα 400 μέτρα αλλά και να κάνει μια πολύ καλή εμφάνιση στα 4Χ400 μέτρα βοήθησαν σημαντικά οι συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας που επικρατούσαν στην Πεσκάρα.
Σχετικά με την επιτυχία του τόνισε: «Την περίμενα αλλά και κάτι καλύτερο αλλά δεν πειράζει είμαι ευχαριστημένος. Τώρα σκέφτομαι το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων που θα γίνει στο Κάουνας της Λιθουανίας».
Σχετικά με τη διοργάνωση της Πεσκάρα είπε: «Το Μεσογειακό χωριό δεν ήταν από τα καλύτερα ενώ αρκετοί αθλητές έπαθαν γαστρεντερίτιδα λόγω διατροφής. Μπορούσε η διοργάνωση να είναι καλύτερη».
Σχετικά με την πιθανή συμμετοχή του στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 μας είπε: «Το θέλω πολύ και το θέλει και όλη η πόλη. Την στιγμή της απονομής του χάλκινου μεταλλίου στην Πεσκάρα ο Δήμαρχος Λάρισας Κώστας Τζανακούλης μας είπε ότι το 2013 να πάρουμε το χρυσό. Και αυτός είναι ο στόχος μου, χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 που θα γίνουν σε Λάρισα και Βόλο».
Στο μεταξύ μέλος της Μεσογειακής ομάδας μπάσκετ του 2013 θέλει να είναι και ένας ακόμα Λαρισαίος ο Δημήτρης Λόλας που αποτελεί βασικό στέλεχος της ομάδας του 2009. Και μας αποκάλυψε ότι η διοργάνωση δημιούργησε πολλά προβλήματα στην εθνική μπάσκετ που αναγκάστηκε να αλλάξει ξενοδοχείο ενώ μετακινείται 70 χιλιόμετρα για να δώσει του αγώνες της.
Και για την καριέρα του μας είπε ότι η Καβάλα είναι παρελθόν γι’ αυτόν αλλά θα ήθελε να αγωνιστεί σε μία ομάδα της Λάρισας και περισσότερο στην Ολύμπια εφόσον παίξει στην Α1 ξεπερνώντας τα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.
Γενικά στην προχθεσινή βραδιά υπήρχε μία αισιόδοξη ατμόσφαιρα ενόψει της σημερινής παραλαβής της σημαίας των Αγώνων που θα σημάνει και την αντίστροφη μέτρηση για τους Αγώνες που θα γίνουν σε Λάρισα και Βόλο.
ΑΔΕΙΑ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
Προχθές επισκεφθήκαμε το «Αδριάτικο» το γήπεδο που γίνονται οι αγώνες στίβου και παρά το πολύ υψηλό επίπεδο στο αγώνισμα του μήκους (ο Τσάτουμας έμεινε τρίτος) δεν υπήρχε καθόλου κόσμος παρότι ήταν δωρεάν η είσοδος. Το γήπεδο είχε χίλια άτομα. αριθμός αρνητικός που προβλημάτισε (στα επίσημα μόνο Έλληνες, βουλευτές και Δήμαρχοι).
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ
Εντύπωση κάνει το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένας απεσταλμένος εφημερίδας πανελλαδικής εμβέλειας και οι μόνοι είναι του ραδιοφωνικού της ΕΡΑ ΣΠΟΡ και οι υπεύθυνοι Τύπου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Πραγματικά ένα τέτοιο γεγονός στο οποίο συμμετέχουν οι πιο ταλαντούχοι Έλληνες αθλητές είναι αρνητικό ότι δεν υπάρχουν απεσταλμένοι αντίθετα με τις ποδοσφαιρικές ομάδες.
ΜΙΚΡΑ
*Ο Δήμαρχος Βόλου προτίμησε να πάρει αντιδημάρχους μαζί του για την τελετή λήξης ενώ ο Δήμαρχος Λάρισας υπηρεσιακούς παράγοντες για να αποκτήσουν τεχνογνωσία.
*ΕΙΔΑΜΕ από τη λαρισινή αποστολή του Δήμου στη σύμβουλο του δημάρχου Βάσω Οικονόμου και τον υπεύθυνο Τύπου Άρη Γαλάτο.
*Μια σπουδαία έμπνευση είχαν οι άνθρωποι της Πεσκάρα να βάλουν το μπιτς βόλεϊ στο κέντρο της πόλης δίπλα στην παραλία και το βράδυ γεμίζουν από θεατές οι κερκίδες (δωρεάν) γιατί το απόγευμα είναι απογοητευτική η εικόνα.
*Αρκετά πανό υπάρχουν για τους αγώνες στην Πεσκάρα που έχουν για κεντρικό σύνθημα το εξής: «One sea one dream» (μία θάλασσα, ένα όνειρο).
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass