ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥ

Αλλαγές στα πρωταθλήματα υποδομής ΕΠΣΛ

* ΤΕΛΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ-ΣΕ ΝΕΑ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡ

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2009 3:49 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:08
Την επαναδιοργάνωση του εφηβικού πρωταθλήματος εξετάζει η νέα διοίκηση της ΕΠΣΛ. Αυτό τονίσθηκε στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της οδού Αδριανού μεταξύ εκπροσώπων σωματείων του νομού και μελών του νέου Δ.Σ. της ΕΠΣΛ, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν κάποιες επιμέρους αλλαγές στη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων υποδομής που αναμένεται να λάβουν χώρα τη νέα αγωνιστική σεζόν.
«Σκοπός αυτής της συνάντησης είναι να μιλήσουμε για τον πιο νευραλγικό ίσως τομέα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που είναι τα τμήματα υποδομής» είπε κατά τη σύντομη τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης και Καλλιέργειας Τμημάτων Υποδομής, Λευτέρης Γρηγοριάδης και πρόσθεσε:
«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την προηγούμενη επιτροπή υποδομής της ΕΠΣΛ για το έργο που πρόσφερε. Πράγματι το επίπεδο των φυτωριακών τμημάτων στο νομό είναι πολύ υψηλό. Στόχος μας λοιπόν είναι να διατηρήσουμε σε πρώτη φάση αυτό το επίπεδο και στη συνέχεια να βελτιώσουμε το θεσμό.
Γι’ αυτό θέλουμε να καταγράψουμε τις προτάσεις σας και να κάνουμε παρεμβάσεις όπου μπορούμε. Σας θέλουμε δίπλα μας και να είστε σίγουροι ότι θα πραγματοποιήσουμε κι άλλες συναντήσεις προκειμένου να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα».
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης στην οδό Αδριανού τέθηκε το θέμα της επαναδιοργάνωσης του εφηβικού πρωταθλήματος που όπως τονίσθηκε από τον κ. Γρηγοριάδη αποτέλεσε ένα από τα προεκλογικά αιτήματα των σωματείων, ο επαναπροσδιορισμός σε νέα βάση του πρωταθλήματος τζούνιορ προκειμένου να ξεφύγει από τον τυπικό χαρακτήρα που είχε μέχρι τώρα, η κάλυψη με γιατρούς όλων των αγώνων των πρωταθλημάτων υποδομής, το γηπεδικό και οι ώρες διεξαγωγής των αγώνων.
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά στο εφηβικό πρωτάθλημα, δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν οι ποδοσφαιριστές γεννηθέντες τα έτη ’92-’93. Τη μία εβδομάδα θα διεξάγονται οι αγώνες του εφηβικού και του προπαιδικού ενώ την άλλη οι αγώνες του παιδικού και του τζούνιορ. Έτσι όποια ομάδα θέλει θα μπορεί να χρησιμοποιεί ποδοσφαιριστές του παιδικού και στο εφηβικό.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις όποια σωματεία συγκροτήσουν εφηβική ομάδα δεν θα έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν στο παιδικό δύο ποδοσφαιριστές μεγαλύτερης ηλικίας όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Αντίθετα αυτό το δικαίωμα θα διατηρήσουν οι ομάδες που δεν καταφέρουν να συγκροτήσουν εφηβική ομάδα.
Τα πρωταθλήματα υποδομής θα ξεκινήσουν πιο νωρίς φέτος-έγινε πρόταση για τις 26-27 Σεμπτεμβρίου- με στόχο να ολοκληρωθούν νωρίτερα δηλαδή το Μάιο έτσι ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με τις εξετάσεις των μαθητών.
Ειδικότερα για το παιδικό πρωτάθλημα εξετάζεται η διεύρυνση των ομίλων και η διεξαγωγή μονών αγώνων στην πρώτη φάση, ενώ για το πρωτάθλημα τζούνιορ προτάθηκε να ξεκινήσει και αυτό στα τέλη Σεπτεμβρίου και να διεξάγεται μία αγωνιστική το μήνα σε γκρουπ ομάδων.
Όλα τα παραπάνω καθώς και κάποιες άλλες προτάσεις που ενδεχομένως υπάρξουν αναμένεται να συζητηθούν σε μια σειρά συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι. Η πρώτη συνάντηση ορίστηκε σε 15 ημέρες προκειμένου να οριστικοποιηθούν κάποια θέματα που αφορούν στο εφηβικό και το τζούνιορ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χθεσινή συνάντηση παρευρέθηκαν ο α’ αντιπρόεδρος της ΕΠΣΛ κ. Βλάγκας, το μέλος κ. Κυριλλίδης που θα είναι αρμόδιος για τις μικτές ομάδες και ο διοικητικός των Αμπελοκήπων κ. Κουρμπαλής, ο οποίος θα πλαισιώσει την Επιτροπή Ανάπτυξης και Καλλιέργειας Τμημάτων Υποδομής της ΕΠΣΛ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass