Ισπανία, Χιλή, Βραζιλία, Πορτογαλία στους «16»

ΕΚΤΟΣ ΕΜΕΙΝΕ Η ΕΛΒΕΤΙΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΔΟΥΡΑ

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2010 3:12 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:05
Με γκολ των Βίγια (24') και Ινιέστα (37'), η Ισπανία νίκησε 2-1 τη Χιλή στο «Λόφτους Φέρσφελντ» της Πρετόρια για την 3η αγωνιστική του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, όμως προκρίθηκαν και οι δύο ομάδες. Η Ισπανία ως πρώτη του 8ου ομίλου θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία στη φάση των «16», ενώ η Χιλή, που έπαιζε με δέκα παίκτες από το 37', λόγω αποβολής του Εστράδα με 2η κίτρινη κάρτα και μείωσε με τον Μιγιάρ στο 47', ως δεύτερη θα παίξει με τη Βραζιλία.
 ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάρκο Ροντρίγκεζ (Μεξικό)
 ΧΙΛΗ (Μαρσέλο Μπιέλσα): Μπράβο, Ίσλα, Μέντελ, Πόνσε, Βιδάλ, Μαρκ Γκονζάλες (46' Μιγιάρ), Εστράδα, Χάρα, Βαλντίβια (46' Παρέδες), Μποσζούρ, Σάντσες (65' Ορεγιάνα).
 ΙΣΠΑΝΙΑ (Βιθέντε ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πικέ, Πουγιόλ, Καπντεβίλα, Τσάμπι Αλόνσο (73' Χάβι Μαρτίνεθ), Τσάβι, Ινιέστα, Μπούσκετς, Τόρες (55' Φάμπρεγας), Βίγια.
* Μπορεί να ταλαιπωρείται με τον τραυματισμό του από την αρχή της διοργάνωσης, ακόμη κι έτσι όμως ο Αντρές Ινιέστα παραμένει υπερπολύτιμο κφάλαιο για την Ισπανία όποτε παίζει. Το απέδειξε και χθες κόντρα στην Χιλή, όχι μόνο με το γκολ που πέτυχε και εδραίωσε τη νίκη-πρόκριση της ομάδας του (2-1), αλλά με όλες τις κινήσεις του μέσα στο γήπεδο κι έτσι αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης.
 
ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΑ
 
Η μεγάλη έκπληξη που έκανε η Ελβετία στην πρεμιέρα του 8ου ομίλου επί της Ισπανίας (1-0) δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Η ομάδα του Οτμαρ Χίτσφελντ έμεινε εκτός της φάσης των "16" του Μουντιάλ, καθώς στο πλέον καθοριστικό παιχνίδι του ομίλου (3η αγωνιστική), δεν κατάφερε να νικήσει την Ονδούρα (0-0), η οποία πήρε τον πρώτο της βαθμό, αλλά έμεινε χωρίς γκολ στη διοργάνωση, όπως είχαν κάνει για τελευταία φορά το 2002, η Σαουδική Αραβία και η Κίνα.
 Διαιτητής: Εκτορ Μπαλντάσι (Αργεντινή)
 Κίτρινες: Φερνάντες - Τόμας, Σουάζο, Τσάβες, Γουίλσον Παλάσιος
 ΕΛΒΕΤΙΑ (Οτμαρ Χίτσφελντ): Μπενάλιο, Λιχτστάινερ, Βον Μπέργκεν, Χούγκελ (78΄ Σακίρι), Μπαρνέτα, Ινλερ, Νκούφο (69΄ Φρέι), Γκρίχτινγκ, Φερνάντες (46΄ Γιακίν), Τσίγκλερ, Ντερντιγιόκ
 ΟΝΔΟΥΡΑ (Ρεϊνάλδο Ρουέντα): Βαγιαντάρες, Τσάβες, Φιγκερόα, Μπερνάρντες, Τόμας, Νούνιες (67΄ Μαρτίνες), Γουίλσον Παλάσιος, Τζέρι Παλάσιος (78΄ Γουέλκαμ), Σουάζο (87΄ Τούρσιος), Σαμπιλόν, Αλβάρες
* Με 5 αποκρούσεις στο ενεργητικό του, ο Νοέλ Βαγιαντάρες της Ονδούρας, αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης (MVP της αναμέτρησης με την Ελβετία. Σ΄ αυτόν οφείλεται κατά το μεγαλύτερο ποσοστό ο πρώτος βαθμός (0-0) της ομάδας του στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής.
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ισπανία           4-2      6
Χιλή     3-2      6
Ελβετία           1-1      4
Ονδούρα        0-3      1
 
«Χ»ΑΡΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ
 
 Η Πορτογαλία και η Βραζιλία αναδείχθηκαν χθες ισόπαλες 0-0 στο Ντέρμπαν, οριστικοποιώντας την πρόκρισή τους στους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η "Σελεσάο" κατέκτησε την πρώτη θέση του 7ου ομίλου με 7 βαθμούς, δύο περισσότερους από τους Πορτογάλους.
 Το χαρακτηριστικό που σημάδεψε το πρώτο ημίχρονο ήταν η δύναμη, που ξέφυγε αρκετές φορές από τα όρια, κάτι που φάνηκε και από τις επτά κίτρινες κάρτες που μοίρασε ο Μπενίτο Αρτσούντια. Ακόμα πιο χαρκακτηριστικό παράδειγμα, όμως, είναι η αντικατάσταση του Φελίπε Μέλο στο 44΄, αφού ο Ντούνγκα διέκρινε ότι ο μέσος της Γιουβέντους ήταν τόσο εκνευρισμένος που... προλάβαινε να αποβληθεί (είχε ήδη δεχθεί κίτρινη) πριν το ημίχρονο!
 Διαιτητής: Μπενίτο Αρτσούντια (Μεξικό)
 Κίτρινες: Πέπε, Ντούντα, Τιάγκο, Κοεντράο - Ζουάν, Λουϊς Φαμπιάνο, Φελίπε Μέλο
 ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Κάρλος Κεϊρόζ): Εντουάρντο, Μπρούνο Αλβες, Καρβάλιο, Πέπε (64΄ Πέντρο Μέντες), Κοεντράο, Ρικάρντο Κόστα, Μεϊρέλες (84΄ Βελόσο), Τιάγκο, Ρονάλντο, Ντούντα (54΄ Σιμάο), Ντάνι.
 ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Κάρλος Ντούνγκα): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Ζουάν, Μπάστος, Φελίπε Μέλο (44΄ Ζοσούε), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Ντάνι Αλβες, Νίλμαρ, Ζούλιο Μπαπτίστα (82΄ Ραμίρες), Λουϊς Φαμπιάνο (85΄ Γκάφιτε).
* Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης Πορτογαλία-Βραζιλία (0-0) για τον 7ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής του κόσμου ταλαιπώρησε την άμυνα των Βραζιλιάνων, είχε μερικές "ομηρικές" μονομαχίες με τον Λούσιο, ενώ πραγματοποίησε επτά τελικές προσπάθειες.
ΝΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΙΣΜΑ
 Η Ακτή Ελεφαντοστού επικράτησε 3-0 της Βόρειας Κορέας, στον τελευταίο αγώνα των δύο ομάδων για το 19ο Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς αμφότερες αποκλείστηκαν από τον 7ο όμιλο της διοργάνωσης. Το ματς έγινε στο «Μπομπέλα» του Νέλσπρουιτ και τα γκολ πέτυχαν οι Γιάγια Τουρέ (14΄), Ρομαρίκ (20΄) και Καλού (82΄).
 Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο (Ισπανία)
 ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ (Κιμ Γιονγκ Χουν): Μιονγκ Γκουκ, Κουάνγκ Τσον, Γιονγκ Χιοκ, Τσολ Γιν, Γιουν Ιλ, Γιουν Ναμ, Ιν Γκουκ (67΄ Κουμ Τσολ), Γιονγκ Χακ, Ναμ Τσολ, Γιονγκ Τζο, Τάε Σε
 ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ (Σβεν-Γκόραν Ερικσον): Μπαρί, Μποκά, Κόλο Τουρέ, Ζοκορά, Εμπουέ, Ρομαρίκ (79΄ Ντουμπιά), Γιάγια Τουρέ, Τιοτέ, Ζερβίνιο (64΄ Ντιντάν), Ντρογκμπά, Κεϊτά (64΄ Καλού)
*Το κοινό που συμμετείχε στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του καλύτερου παίκτη στην αναμέτρηση Βόρεια Κορέα-Ακτή Ελεφαντοστού (0-3) τίμησε την προσπάθεια του Ντιντιέ Ντρογκμπά. Ο σταρ της Τσέλσι κυνήγησε όσο μπορούσε το γκολ, δεν το πέτυχε, αφού δύο από τις επτά τελικές προσπάθειές του σταμάτησαν στο δοκάρι.
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Βραζιλία         5-2      7
Πορτογαλία    7-0      5
---------------------------------
Ακ.Ελεφαντοστού      4-3      4
Βόρεια Κορέα            1-12    0
 
 
 
Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ
 3 ΓΚΟΛ: Ιγκουαϊν (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ), Βίγια (ΙΣΠΑΝΙΑ), Βίτεκ (ΣΛΟΒΑΚΙΑ)
 2 ΓΚΟΛ: Χόλμαν (ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ), Λουίς Φαμπιάνο, Ελάνο (ΒΡΑΖΙΛΙΑ), Γκιάν (ΓΚΑΝΑ), Ντόνοβαν (ΗΠΑ), Χόντα (ΙΑΠΩΝΙΑ), Ετό (ΚΑΜΕΡΟΥΝ), Ούτσε (ΝΙΓΗΡΙΑ), Λι Γιουνγκ Σου (ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ), Φορλάν (ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ), Τιάγκο (ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass