Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΟΥ

Έχασε τίτλο, βαθμούς και έδρα...

* Α...ΤΕΛΕΙΩΤΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2010 2:40 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:59
Ο Παναθηναϊκός, σε ένα ματς που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας για 31η φορά στην ιστορία του (8η διαδοχική και 12η τα τελευταία 13 χρόνια). Μέσα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με εναπομείναντα χρόνο 1 λεπτό 3 δευτερόλεπτα και με την ήττα να φαίνεται μη αναστρέψιμη για την ομάδα του Ολυμπιακού, στο -7 (69-76) μετά από «γκολ φάουλ» του Νίκολας, οι λιγοστοί οπαδοί των «ερυθρολεύκων» που βρίσκονταν στα «πέταλα» ξεκίνησαν νέο γύρο από ρίψη κροτίδων και αντικειμένων μέσα στο παρκέ. Παρά την προτροπή του Α` διαιτητή, Λάζαρου Βορεάδη, στους παίκτες του Παναθηναϊκού να επιστρέψουν στο παρκέ για το τελευταίο λεπτό, οι οπαδοί του Ολυμπιακού έσπασαν καθίσματα και τα εκσφενδόνισαν στο παρκέ μαζί με φωτοβολίδες. Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου και δεν υπήρχε άλλη επιλογή, από το να αποχωρήσουν οι «πράσινοι» στα αποδυτήρια με τον αγώνα να κατακυρώνεται οριστικά υπέρ του Παναθηναϊκού που στέφθηκε έστω και με αυτόν τον τρόπο πρωταθλητής.
 Επιβαρυντικό για τον Ολυμπιακό, όπως άλλωστε αναμενόταν, ήταν το φύλλο αγώνα που συνέταξαν οι διαιτητές του τέταρτου τελικού της Α1. Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα, οι «ερυθρόλευκοι» μηδενίζονται στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, την οποία κερδίζει ο Παναθηναϊκός με σκορ 20-0. Στο φύλλο αγώνα, οι διαιτητές της αναμέτρησης αναφέρουν τι ακριβώς συνέβη πριν αλλά και τη διάρκεια του αγώνα, ο οποίος ως γνωστόν διεκόπη 1:03 πριν την ολοκλήρωσή του λόγω ρίψης αντικειμένων από τους λιγοστούς οπαδούς του Ολυμπιακού που είχαν μείνει στο γήπεδο.
 Ο μηδενισμός του Ολυμπιακού, εφόσον ισχύσει, σημαίνει ότι η ομάδα του Πειραιά θα ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα της Α1 με αφαίρεση τεσσάρων βαθμών καθώς και τιμωρία κεκλεισμένων των θυρών για δύο αγώνες. Και όλα αυτά, ανεξάρτητα από την απόφαση του αθλητικού δικαστή, ο οποίος θα εξετάσει όλα όσα συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με τα επεισόδια αλλά και τις δύο διακοπές του αγώνα, μία εκ των οποίων και οριστική.
 ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ
 «Ο αγώνας καθυστέρησε να ξεκινήσει κατά 40 λεπτά γιατί οι οπαδοί του Ολυμπιακού, έριχναν κροτίδες, μπουκάλια και δεν επέτρεπαν την προθέρμανση του Παναθηναϊκού. Κατά τη διάρκεια του αγώνα συνέβησαν τα εξής:
 - Έπεσαν κροτίδες από την πλευρά των οπαδών του ΟΣΦΠ στο α` δεκάλεπτο (8:40, 8:25, 5:51, 5:27, 2:35) στο β` δεκάλεπτο (7:18, 7:10, 2:02, 1:38) στο γ` δεκάλεπτο (7:45, 3:03).
 - Έπεσαν κροτίδες, μπουκάλια και κέρματα στο α` δεκάλεπτο (5:45) στο τρίτο δεκάλεπτο (6:15, 2:31) και κατά την αποχώρηση της ομάδας του Παναθηναϊκού στο ημίχρονο. Στο τρίτο δεκάλεπτο συνεχίστηκε η ρίψη αντικειμένων στο 6:26 πριν τη λήξη και στο 5:02, εκεί που έγινε η διακοπή του αγώνα. Στο τέταρτο δεκάλεπτο, παρατηρήθηκαν ρίψεις μπουκαλιών, 1:03 πριν τη λήξη, πολλά μπουκάλια και έγινε η τελική αποχώρηση στα αποδυτήρια.
 - Κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων δεκαλέπτων έγινε χρήση λέιζερ από οπαδούς του ΟΣΦΠ, ενημερώθηκαν οι παράγοντες και έγιναν συστάσεις από τα μεγάφωνα.
 - Οπαδοί του ΟΣΦΠ τραγουδούσαν υβριστικά συνθήματα (...). Στο 5:02 του τρίτου δεκαλέπτου οπαδοί του ΟΣΦΠ έριξαν στον πάγκο του Παναθηναϊκού φωτοβολίδα, μάρμαρα, μπουκάλια, κέρματα, αναπτήρες και κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα, παικτών, παραγόντων, προπονητών και όλων των συμμετεχόντων. Στο σημείο αυτό αποχωρήσαμε στα αποδυτήρια και ζητήσαμε την εκκένωση του γηπέδου. Μετά την πάροδο 30 λεπτών, η αστυνομία, ο αθλητικός εισαγγελέας, έκανε έλεγχο του γηπέδου και το 90% των οπαδών είχε αποχωρήσει. Οι υπόλοιποι απομακρύνθηκαν στα πέταλα του γηπέδου. Στη συνέχεια, μίλησε από τα μεγάφωνα του γηπέδου ο αθλητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Μπορούσης, ο οποίος ενημέρωσε τους εναπομείναντες φιλάθλους ότι σε περίπτωση ρίψης οποιουδήποτε αντικειμένου θα διακοπεί οριστικά ο αγώνας εις βάρος του ΟΣΦΠ. Κατόπιν τούτου ο αγώνας ξανάρχισε.
 - 1:03 πριν τη λήξη και ενώ το σκορ είναι 69-76 οι εναπομείναντες φίλαθλοι του ΟΣΦΠ ξανάρχισαν τη ρίψη αντικειμένων, όπως κροτίδες, μπουκάλια νερού, κομπολόι, κέρματα και ένα κάθισμα στο χώρο της γραμματείας. Στο σημείο αυτό αποχωρήσαμε στα αποδυτήρια, επειδή κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα όλων των διαγωνιζομένων και ο αγώνας διεκόπη οριστικά και κατακυρώθηκε με υπαιτιότητα του ΟΣΦΠ με 0-20».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass