ΕΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ «Ε.τ.Δ.» ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Βαγγ. Μόρας: «Έχουμε ικανότητες και καλή ψυχολογία»

* ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΡΙΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2010 2:57 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:59
Σε ρυθμούς Μουντιάλ που αρχίζει το ερχόμενο Σάββατο 12 Ιουνίου στη Νότιο Αφρική, ζει η χώρα μας αλλά και όλη η υφήλιος.
Η χώρα μας θα είναι εκεί, με την παρουσία της Εθνικής Ελλάδος, που μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2004 στην Πορτογαλία, βρίσκεται σε μια πολύ μεγάλη πρόκληση, αυτή τη φορά ακόμη μεγαλύτερη.
Μπορεί η οικονομική κρίση να ταλανίζει την Ελλάδα και όχι μόνο, όμως το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος θα τα ξεχάσει κάπως αυτό το διάστημα και θα επικεντρωθεί στην προσπάθεια των παιδιών της Εθνικής.
Μεταξύ των 23 παικτών που επέλεξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Ότο Ρεχάγκελ είναι και 3 από τη Λάρισα, ο Βαγγέλης Μόρας, ο Φάνης Γκέκας και ο Κώστας Χαλκιάς.
Ο πρώτος ξεκίνησε την καριέρα του από τον Α.Ο. Αμπελοκήπων, ο δεύτερος από τα τμήματα υποδομής του Τοξότη και ο τρίτος επίσης από τον Τοξότη (σ.σ. τον κέρδισε το ποδόσφαιρο από το μπάσκετ της Ολύμπια).
Με τον Βαγγέλη Μόρα είχαμε μια ενδιαφέρουσα επικοινωνία, λίγες ώρες πριν αναχωρήσει η αποστολή για τη Νότιο Αφρική και αφού επέστρεψε στην Αθήνα για ένα διήμερο ξεκούρασης.
Εξέφρασε την αισιοδοξία του για την παρουσία της Εθνικής Ελλάδος στη μεγάλη γιορτή αυτή του ποδοσφαίρου, όπου όλοι οι διεθνείς θα καταβάλουν την καλύτερη δυνατή προσπάθεια, για να υλοποιηθούν οι στόχοι.
Ο Βαγγέλης Μόρας είναι Έλληνας διεθνής ποδοσφαιριστής και γεννήθηκε στη Λάρισα στις 26 Αυγούστου 1981. Ξεκίνησε την καριέρα του από τους Αμπελόκηπους (Α.0.Α.) για να αποκτηθεί στη συνέχεια από την ΑΕΛ αγωνιζόμενος στη Β' εθνική το 1999, ενώ το 2001 μεταγράφηκε στην Προοδευτική με την οποία κέρδισε την άνοδο στην Α' εθνική.
Το 2003 αποκτήθηκε από την ΑΕΚ. Ήταν προσωπική επιλογή του Ντούσαν Μπάγεβιτς που τον είχε αποκαλέσει τότε νέο Μανωλά. Το 2007 μετά από εισήγηση του Λορένσο Σέρα Φερέρ αποδεσμεύθηκε και ως ελεύθερος συνεχίζει την καριέρα του στο ιταλικό πρωτάθλημα αγωνιζόμενος στην Μπολόνια.
Είναι 10 φορές διεθνής με την εθνική Ελλάδας ενώ είναι διεθνής και με την εθνική ελπίδων. Επίσης ήταν μέλος της Ολυμπιακής ομάδας που έλαβε μέρος στην Ολυμπιάδα του 2004.
Από τα Ταμπάκικα λοιπόν όπου έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, ο ψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός θα είναι στη Νότιο Αφρική και για τη μεγάλη αυτή πρόκληση που παρουσιάζεται, επισήμανε τα εξής, σε ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε και την οποία παραθέτουμε:
* Έχοντας μικρή εμπειρία στην Εθνική ομάδα Ανδρών, θα πάρεις μέρος στην αποστολή για ένα Μουντιάλ. Πώς νιώθεις σχετικά;
«Πιστεύω ότι είναι ό,τι το καλύτερο. Το θέλαμε όλοι και πραγματικά τα συναισθήματα είναι πάρα πολύ μεγάλα. Μόνο και μόνο η συμμετοχή σε ένα Μουντιάλ, δημιουργεί μια άλλη αίσθηση και σίγουρα όπως όλοι οι συμπαίκτες μου έτσι κι εγώ, νιώθω υπέροχα»
* Εσύ, ο Φάνης Γκέκας και ο Κώστας Χαλκιάς θα είστε οι πρώτοι Λαρισαίοι σε μια τέτοια διοργάνωση. Πόσο σπουδαίο είναι αυτό για σένα;
«Σίγουρα είναι πολύ καλό το ότι είμαστε στην αποστολή για το Μουντιάλ τρεις παίκτες από την ίδια πόλη, την αγαπημένη μας Λάρισα.
Αποδείξαμε ότι πάρα πολύ άξια φθάσαμε ως εδώ και το θεωρώ αυτό πολύ σπουδαίο.
Θα προσπαθήσουμε λοιπόν να τιμήσουμε την πόλη που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε, να δώσουμε χαρά, να τους κάνουμε υπερήφανους όπως φυσικά και όλους τους Έλληνες».
* Τι περιμένεις από το παγκόσμιο κύπελλο;
«Είναι πολύ καλό που η Εθνική είναι στο Μουντιάλ, μια διοργάνωση όπου όλοι πρέπει να δώσουμε το κάτι παραπάνω. Η συμμετοχή από μόνη της είναι πολύ σημαντικό πράγμα. Θα δώσουμε όλοι και την ψυχή μας και μακάρι να έρθει η πρόκριση στην επόμενη φάση. Έχουμε παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό ή έχουν παίξει και έχουν τις εμπειρίες, οπότε έχουμε την ικανότητα και την ψυχολογία. Πρέπει να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για το πρώτο ματς που είναι σημαντικό».
* Τι εικόνα περιμένουμε εμείς από την Εθνική; Δυνατότερο σημείο μας θα είναι και πάλι η άμυνα;
«Η ομάδα βασίζεται στο αμυντικογενές παιχνίδι της και δεν νομίζω ότι θα ρισκάρουμε, τώρα ειδικά που τα παιχνίδια θα είναι ακόμη πιο δύσκολα.
Θα περιμένουμε λοιπόν τον αντίπαλο, καθώς δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε ανοικτό παιχνίδι.
Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πάνω στο κομμάτι της άμυνας η Εθνική στηρίχθηκε σε πολλά παιχνίδια στο παρελθόν και γνώρισε μεγάλες επιτυχίες».
* Ποιόν παίκτη θέλεις να μαρκάρεις με επιτυχία; Να υποθέσουμε κάποιον από τα... αστέρια της Αργεντινής, περισσότερο;
«Δεν το σκέφτομαι προσωπικά έτσι, γιατί το ζητούμενο είναι να πάμε όλοι μας πολύ καλά στο ρόλο που θα μας αναθέσει ο προπονητής μας στους αγώνες με τη Νότιο Κορέα και τη Νιγηρία, παιχνίδια που μπορούμε να πάρουμε θετικά αποτελέσματα.
Με την Αργεντινή όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε όλη τη διάρκεια και βέβαια όλοι οι παίκτες θέλουν μεγάλη προσοχή».
* Η Εθνική δεν είχε πετύχει γκολ στο προηγούμενο Μουντιάλ όπου είχε λάβει μέρος.
Θα αποτελέσει αυτό πηγή άγχους για τους διεθνείς επιθετικούς μας;
«Δε νομίζω ότι το σκέφτονται έτσι. Αντίθετα τους δίνεται ένα επιπλέον κίνητρο για να «σπάσουν» το αρνητικό αυτό ρεκόρ, πετυχαίνοντας κάποιο τέρμα. Δεν θα αγχωθούν λοιπόν και πιστεύω ότι θα δώσουν κάτι παραπάνω από τον εαυτό τους για να σκοράρουν».
-Είναι μια ευκαιρία το Μουντιάλ αυτό για καλύτερες μεταγραφές όλων των παικτών που λαμβάνουν μέρος ή εσύ δεν το βλέπεις έτσι;
«Πιστεύω ότι ναι όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο. Όλες οι ομάδες περιμένουν να κάνουν τις μεταγραφές μετά την ολοκλήρωση του Μουντιάλ. Θα βρίσκονται στη Νότια Αφρική πολλοί μάνατζερ, πολλοί προπονητές και θα γίνουν οι ανάλογες διαπραγματεύσεις. Για εμάς τους Έλληνες δίδεται μεγάλη ευκαιρία να δείξουμε και πάλι τις δυνατοτητές μας, όπως έγινε και στο EURO 2004».
* Μια επιτυχία της Εθνικής ομάδας θα μπορέσει να απαλύνει λιγάκι τον πόνο των Ελλήνων από τα πρόσφατα πολύ σκληρά μέτρα, σχετικά με την οικονομία;
«Αν κάποιος πιστεύει ότι μπορούμε να δώσουμε χαρά, εμείς θα χαρούμε διπλά σημειώνοντας επιτυχίες σε αυτό το Μουντιάλ.
Τον τελευταίο καιρό η χώρα μας περνά μια οικονομική κρίση και αυτό έχει αντίκτυπο σε όλα. Από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι το καλύτερο για τον κόσμο, που αγαπά την Εθνική και βρίσκεται πάντα στο πλευρό της».
* Στα παιχνίδια με Ν.Κορέα και Νιγηρία, μπορούμε κάτι να πάρουμε;
«Εκεί θα παιχθεί και η πρόκριση για την επόμενη φάση. Μπορούμε να πάρουμε θετικά αποτελέσματα και ειδικά το πρώτο ματς θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο».
* Ποια ομάδα θεωρείς ως φαβορί, για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου;
«Εκτιμώ ότι είναι η Ισπανία, με τον τρόπο παιχνιδιού που αγωνίζεται και με τις πολύ καλές μονάδες που διαθέτει. Φαίνεται από τη μέχρι τώρα παρουσία της, ότι έχει τον πρώτο λόγο. Όμως υπάρχουν και οι θεωρητικά μεγάλες ομάδες, για τις οποίες κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει σε τι κατάσταση θα βρεθούν σε ένα Μουντιάλ, ενώ ίσως και κάποιο από τα αουτσάιντερ, να αποτελέσει μια ευχάριστη έκπληξη.
Στο ποδόσφαιρο όλα είναι δυνατό να συμβούν και εύχομαι εμείς να πετύχουμε ότι καλύτερο μπορούμε και να προκριθούμε στην επόμενη φάση, γιατί το κέρδος τόσο για το ελληνικό ποδόσφαιρο όσο και μας προσωπικά, θα είναι πολύ μεγάλο».
** Ένα πρόβλημα τραυματισμού που παρουσιάστηκε λόγω θλάσης έδειξε ότι δεν είναι κάτι το σοβαρό και έτσι εκτός απροόπτου θα τεθεί στη διάθεση του Ότο Ρεχάγκελ, για τον πρώτο αγώνα με τη Νότιο Κορέα, το Σάββατο 12 Ιουνίου και ώρα 14:30.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΡΑΣ
Ημερομηνία Γεννήσεως: 26/08/1981
Ύψος: 1.93
Θέση: Κεντρικός αμυντικός
Συμμετοχές / Γκολ στην Εθνική Ανδρών: 10
Συμμετοχές / Γκολ στην Εθνική Ελπίδων: 12
Ντεμπούτο στην Εθνική Ανδρών: 11/2/2009, Ελλάδα-Δανία 1-1
Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ
1999-2000 Λάρισα   -           -
2000-2001 Λάρισα   19        1
2001-2002 Προοδευτική      10        -
2002-2003 Προοδευτική      18        1
2003-2004 ΑΕΚ        25        -
2004-2005 ΑΕΚ        19        -
2005-2006 ΑΕΚ        13        -
2006-2007 ΑΕΚ        15        -
2007-2008 Μπολόνια           28        2
2008-2009 Μπολόνια           3          2
2009-2010 Μπολόνια           6          -
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass