ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΟΕΜΑ 2013

Θα δώσουμε μάχη για τους Μεσογειακούς

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2010 2:55 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:57
Η παραίτηση του Λάμπη Νικολάου όπως έγραψε χθες η «Ε» από την Οργανωτική Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων 2013 δεν δείχνει να πτοεί τα υπόλοιπα μέλη της ΟΕΜΑ που δηλώνουν ότι θα διεκδικήσουν τη διοργάνωση των Αγώνων στο Βόλο και τη Λάρισα.
 Σύμφωνα με πληροφορίες μέλη της ΟΕΜΑ λένε ότι μπήκαν στην οργανωτική επιτροπή επειδή πιστεύουν στη διοργάνωση και τη βοήθεια που θα προσφέρει στη Θεσσαλία.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος της ΟΕΜΑ 2013 Γιώργος Κολέτσος μιλώντας προχθές στην ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής τόνισε ότι πρέπει να γίνουν οι Μεσογειακοί Αγώνες που θα φέρουν προστειθέμενη αξία στη Θεσσαλία.
Είπε ότι είναι μια ευκαιρία να καταπολεμηθεί η ανεργία στην περιοχή αλλά και να δημιουργηθούν έργα που θα βοηθήσουν την αθλητική ανάπτυξη της περιοχής. Συγκεκριμένα τα Μεσογειακά χωριά θα κάνουν πράξη δεκάδων Βολιωτών και Λαρισαίων που έχουν όνειρο να αποκτήσουν μια στέγη.
Ο κ. Κολέτσος στην ομιλία του είπε ότι θα δώσει μάχη να γίνουν στην Κάρλα οι κωπηλατικοί αγώνες ενώ τόνισε ότι στόχος της επιτροπής στην περίοδο της οικονομικής κρίσης είναι για κάθε ένα ευρώ που ξοδεύεται να έρχεται άλλο ένα από χορηγίες ενώ είπε ότι τα έργα που θα γίνουν στο βάθος της τριετίας δεν θα δημιουργήσουν αύξηση στο έλλειμμα της χώρας.
Είπε ότι οι Μεσογειακοί δεν είναι Ολυμπιακοί Αγώνες και εκεί πραγματικά υπήρξε μια οικονομική αστοχία σ’ αυτούς που έγιναν στην Αθήνα στον κατασκευαστικό τομέα καθώς άλλα προϋπολογίσθηκαν και άλλα ήταν τα κόστη.
Οι Μεσογειακοί είπε θα δημιουργήσουν παρακαταθήκη για μελλοντικές γενιές και τα χρήματα που θα δοθούν ούτως ή άλλως θα δινόταν για τις εγκαταστάσεις για να συντηρηθούν γιατί δεν πιστεύει ότι η Πολιτεία θα τις άφηνε στο έλεός της.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
Στο μεταξύ ακόμα δεν έχει αποφασισθεί η ημερομηνία που θα γίνει η συνάντηση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων με τα μέλη της κυβέρνησης (τον αντιπρόεδρο κ. Πάγκαλο, τον υπουργό Εργασίας κ. Λοβέρδο και τον υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο) για να εγγυηθούν την τέλεση των Αγώνων στο οικονομικό κομμάτι .
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ
Τα μέλη του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ, ενημέρωσε χθες, ο υπουργός Πολιτισμού, και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, για την πολιτική του Υπουργείου του στον τομέα του αθλητισμού. Ως εισηγητής του ΚΤΕ, ο βουλευτής Καβάλας Σάββας Εμινίδης, έθεσε μια σειρά από ζητήματα, όπως η βία και οι επιπτώσεις στις ομάδες, το χρονίζον πρόβλημα με την εργασία δεκάδων συμβασιούχων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, το θέμα που έχει ανακύψει με το διορισμό πρωταθλητών και μελών εθνικών ομάδων στο Δημόσιο, το άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων στο κοινό.
Ο κ. Γερουλάνος εκτίμησε ότι εντός του Ιουνίου θα είναι έτοιμο το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου, με το οποίο θα λύνονται μια σειρά από εκκρεμότητες και προβλήματα. Εξήγησε δε, ότι από την αρχή, πολιτική του Υπουργείου του ήταν να διορθώσει άμεσα κάποια σημαντικά προβλήματα, ώστε κατόπιν να μπορεί να χαραχθεί μια στρατηγική για το μέλλον. Αναφέρθηκε σε σοβαρά προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, όπως οι εκκρεμότητες με διοργανώσεις κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 δίνοντας την αίσθηση ότι αυτοί θα πραγματοποιηθούν και η κυβέρνηση θα εγγυηθεί για την τέλεσή τους σε Βόλο και Λάρισα.
Για το ζήτημα της πρόσληψης αθλητών στο Δημόσιο, που απειλεί με διάλυση κάποιες εθνικές ομάδες, αφού θα πρέπει να επιλέξουν τη δουλειά ή τον πρωταθλητισμό, ο κ. Γερουλάνος είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαβούλευση με το Υπουργείο Εσωτερικών για να βρεθεί η χρυσή τομή, ώστε ούτε το δικαίωμα να χαθεί για τους πρωταθλητές, αλλά ούτε και να προσλαμβάνονται άνθρωποι που δεν θα εργάζονται. Επίσης, υπό συζήτηση είναι το θέμα του φορέα που θα διαχειρίζεται τους ελέγχους ντόπινγκ, αφού ξεκαθάρισε ότι θα πληρωθούν οι ελεγκτές.
Τέλος, οι βουλευτές που συμμετείχαν στη συνεδρίαση έθεσαν μια σειρά από προβληματισμούς, όπως την απόδοση κονδυλίων του ΟΠΑΠ σε πολιτισμό και αθλητισμό, τον έλεγχο πόθεν έσχες και ποινικού μητρώου των αθλητικών παραγόντων, την απαξίωση των αθλητικών σχολείων κ.ά.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass