ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΓΩΝΑΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

«STOP» στη βία και την εκμετάλλευση

* ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2010 2:37 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:57
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Mε πολιτικά μηνύματα υπέρ των αδύναμων λαών της γης, όπως οι Παλαιστίνιοι και των αδύναμων εργαζομένων όπως η Κωνσταντίνα Κούνεβα και η Μ. Κάρμεν, χθες το απόγευμα στο δημοτικό γήπεδο Τυρνάβου οι παλαίμαχοι του Τυρνάβου και η ανθρωπιστική, κοινωνική και επαναστατική κίνηση Hasta La Victoria Siempre, δίδαξαν αθλητισμό και πολιτισμό σε ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου το αποτέλεσμα του οποίου μόνο συμβολικό χαρακτήρα είχε.
Νικητές αναδείχθηκαν οι φιλοξενούμενοι με σκορ 5 -3. Τα γκολ από τους φιλοξενούμενους πέτυχαν οι Κωφίδης (2), Μουρατίδης (2), κκαι Καλαμπούκας, ενώ από τους παλαίμαχους του Τυρνάβου οι Βάνης, Παπανικολάου και Ζιώγας.
Σκοπός της συνάντησης ήταν να φωνάξουν όλοι μαζί αθλητές και θεατές «για όλες τις εργάτριες του κόσμου», με αφορμή την εγκληματική επίθεση κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα τον Δεκέμβριο του 2008 και έπειτα από το τελευταίο περιστατικό εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τραμπουκισμού εναντίον της
Κάρμεν Μ. τον περασμένο Μάρτιο.
Πριν το παιχνίδι ο μοναδικός Βασίλης Λέκκας ερμήνευσε τραγούδια που συγκίνησαν τους λιγοστούς παρευρεθέντες. Στη συνέχεια πάντα με το λόγο του καταξιωμένου Τάκη Βαμβακίδη η εκδήλωση συνεχίστηκε με χαιρετισμό του δημάρχου Τυρνάβου κ. Χρήστου Κιτσίδη ο οποίος αφού καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους, αναφέρθηκε επίσης στο συγκλονιστικό γεγονός του πλήγματος από τους Ισραηλινούς της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους κατοίκους της Γάζας. Ενώ ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να μην μείνει αδιάφορη αλλά να πάρει ξεκάθαρη θέση.
Στο ίδιο πνεύμα και η ομιλία του προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Τυρνάβου και πρώην αντιδημάρχου κ. Κώστα Πατσίκα ο οποίος τόνισε με ότι με το σύνθημα «Στοπ στη βία, στοπ στην εκμετάλλευση» οι δύο ομάδες στέλνουν μήνυμα ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και κατέληξε σημειώνοντας: «Ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Τυρνάβου χαιρετίζει αυτή την αθλητική δράση, συγχαίρει όλους τους αγωνιστές – ποδοσφαιριστές και δηλώνει αρωγός σε κάθε προσπάθεια που εναντιώνεται σε κάθε μορφής βίας, ανελευθερίας και καταπίεσης. Σε κάθε μορφής εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο».
Αξίζει να θυμίσουμε ότι η Hasta La Victoria Siempre (πάντοτε μέχρι τη νίκη) είναι μια κίνηση που έχει ως σκοπό να αντιστέκεται σε κάθε μικρόβιο που αρρωσταίνει και ευτελίζει νου και ψυχή και να συμπαραστέκεται σε κάθε άνθρωπο ή ομάδα ανθρώπων που έχει ανάγκη βοήθειας σε κάθε γωνιά της γης. Αποτελείται από ανθρώπους διάσημους και άσημους, ποδοσφαιριστές, τραγουδιστές, εργάτες, ηθοποιούς, φοιτητές και γενικά άτομα που αγωνίζονται για τους παραπάνω σκοπούς και έχουν ως πρότυπο τους το μεγάλο επαναστάτη Τσε Γκεβάρα.
Στους στόχους των διοργανωτών του αγώνα – εκτός από το μήνυμα αλληλεγγύης και ευαισθητοποίησης – είναι η συγκέντρωση ποσού, το οποίο θα διατεθεί για την αποκατάσταση της υγείας της Κωνσταντίνας Κούνεβα, ύστερα από εθελοντική οικονομική ενίσχυση.
Η αθλητική δράση έγινε με την υποστήριξη του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Τυρνάβου. Διαιτητές του αγώνα ήταν οι Βλιώρας, Πανταζής, Λάκης. Από την Hasta La Victoria Siempre βρέθηκαν στον Τύρναβο για να παίξουν και ενώσουν τις φωνές τους για όλες τις εργάτριες του κόσμου πρόσωπα του αθλητισμού, των τεχνών, των γραμμάτων και αγωνιστές της ζωής: Πασχάλης Τσαρούχας (ηθοποιός), Κυριάκος Μιχαηλίδης (δήμαρχος Υψηλάντη Κοζάνης), Σάββας Κωφίδης (προπονητής – παλ. ποδοσφαιριστής), Ανδρέας Βοϊτσίδης, Γούλης Καραϊσαρίδης, Κώστας Κολομητρούσης, Κώστας Μαλουμίδης, Κώστας Μουρατίδης, Ηλίας Πουρσανίδης, Γιώργος Αγορογιάννης, Τάκης Παραφέστας, Νίκος Ατματζίδης, Γιώργος Καλαμπούκας (παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές), Βασίλης Λέκκας (τραγουδιστής), Τόλης Δρίτσας (φυσιοθεραπευτής ΑΕΛ), Θάνος Δημητριάδης, Μιχάλης Βροχίδης, Δημήτρης Μάστορας, Δημήτρης Χλιαράς, Αχιλλέας Καρβούνης, Χάρης Γεωργούλας, Γιώργος Βασιλόπουλος, Τάκης Βαμβακίδης (ηθοποιός) και προπονητής ο Σάββας Παπάζογλου.
Με την ομάδα των παλαίμαχων του Τυρνάβου συμμετείχαν οι: Βαγγέλης Γκούλιος, Μιχάλης Κυρίτσης, Νίκος Κορκόμπελης, Κώστας Καζάκης, Γιάννης Ταρλαής, Κώστας Γάτσιος, Χρήστος Αλβανός, Δημήτρης Γκίμας, Γιάννης Δούκας, Πάτροκλος Καλέσης, Γιώργος Λίταινας, Νίκος Παπανικολάου, Γιάννης Μπαγκούας, Χρήστος Λώλας, Γιαννης Ντόμπρης, Νίκος Πλιάτσικας, Νίκος Ρεβήσιος, Ευθύμιος Γκαρλόφτης, Βασίλης Μπρέζας, Γιώργος Χατζηκρανιώτης, Θανάσης Ζιάκας, Τρύφων Γιαννούλας, Γιάννης Πορτέσης, Κώστας Τσιάγκος, Γιάννης Μακρυγιάννης και Αχιλλέας Βάνης. Προπονητής ήταν ο Γιάννης Μπαγκούας.
Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι αντιδήμαρχοι κ. Λέλλα Μάγγου – Στατήρη και κ. Δημήτρης Κουτσίνας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Κώστας Γιώτας και Ανδρέας Φτεργιώτης, ο πρόεδρος της «Τύρναβος 2005» κ. Βασίλης Μπρέζας κ.ά.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass