ΤΑ «ΙΕΡΑ ΤΕΡΑΤΑ» ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ

Ανέδειξαν το κοινωνικό πρόσωπο του αθλητισμού

* Φ. ΜΠΛΙΑΤΣΙΟΥ: ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΩΝΕΤΑΙ Η ΘΕΛΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΣΜΙΛΕΥΕΤΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ * ΒΡΟΝΤΕΡΟ «ΠΑΡΩΝ» ΑΠΟ 2.500 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2010 3:55 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:52
Αναδεικνύοντας το κοινωνικό πρόσωπο του αθλητισμού και δη του ποδοσφαίρου τα «ιερά τέρατα» της Θεσσαλίας φόρεσαν ξανά την αθλητική τους περιβολή και έδωσαν χθες το «παρών» στο χλοοτάπητα του σταδίου Αλκαζάρ, αυτή τη φορά σ’ έναν διαφορετικό από τους συνηθισμένους αγώνες. Σ’ έναν αγώνα αλληλεγγύης, χαράς και ανθρωπιάς. Σ’ έναν αγώνα με σκοπό ιερό, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την ενίσχυση των παιδιών με αυτισμό και ειδικότερα για την ανέγερση της εστίας τους η οποία θα στεγάσει το τμήμα προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας καθώς επίσης και τα γραφεία του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και φίλων Αυτιστικών Ατόμων νομού Λάρισας.
Σε μια λοιπόν λιτή αλλά ουσιαστική εκδήλωση παρουσία 2.500 και πλέον φιλάθλων από τη Λάρισα και όχι μόνο η ομάδα Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ και η Μικτή Κορυφαίων Θεσσαλίας πρόσφεραν για μία ακόμα φορά πλούσιο θέαμα ζωντανεύοντας μνήμες από το ένδοξο παρελθόν του ελληνικού γενικότερα ποδοσφαίρου. Του ποδοσφαίρου μιας πιο ρομαντικής εποχής που ξεχώριζε για το πάθος του αλλά κυρίως για το σεβασμό και την εκτίμηση.
Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την είσοδο των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων και των διαιτητών στον αγωνιστικό χώρο συνοδευόμενοι από παιδιά με αυτισμό. Την ίδια στιγμή μαθητές του 23ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας που μετείχαν στην εκδήλωση άνοιγαν μπροστά από την κερκίδα των επισήμων πανό στο οποίο αναγράφονταν το σύνθημα: «Εμείς κάνουμε το ποδόσφαιρο παιχνίδι».
Ακολούθησε η παράταξη των ομάδων και η απονομή τιμητικών πλακετών στους ποδοσφαιριστές, τους διαιτητές και τους εμπνευστές της εκδήλωσης από την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και φίλων Αυτιστικών Ατόμων Νομού Λάρισας, κ. Φ. Μπλιάτσου.
Ακολούθως η κ. Μπλιάτσου απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής:
«Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα για όλους μας. Είναι μια μέρα γιορτής, χαράς, αλληλεγγύης, ανθρωπιάς, μα και ιστορίας ταυτόχρονα. Σήμερα, εδώ, σ’ αυτό το θρυλικό στάδιο που γαλούχησε ποδοσφαιρικά και κοινωνικά γενιές και γενιές συμπατριωτών μας και όχι μόνο, ενώνεται η θέληση με την ελπίδα και σμιλεύεται με μοναδικό τρόπο η αγάπη για το συνάνθρωπο. Η συγκρότηση της Μικτής Θεσσαλίας, αποτελούμενης από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές που έβγαλε τούτος ο τόπος, ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και εύχομαι να δείξει το δρόμο σε όλους τους αυτοδιοικητικούς άρχοντες και τους κοινωνικούς φορείς, γιατί, όπως είπε και ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Μαβίδης, μόνον ενωμένη η Θεσσαλία θα μπορέσει να αναδειχτεί, κατακτώντας στόχους υψηλούς, όπως ακριβώς η μακραίωνη ιστορία της αλλά και η γεωγραφική της θέση επιτάσσουν.
Ως πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων Νομού Λάρισας, νιώθω την υποχρέωση να ευχαριστήσω αρχικά τη διοικητικά υπεύθυνη του Συλλόγου μας, κ. Έλλη Νικοπούλου, την κ. Νικολέτα Θεοδωροπούλου, την κ. Χρύσα Τσακμακίδου και το προσωπικό του Συλλόγου και των τριών δομών μας, που εργάστηκαν νυχθημερόν για την επιτυχία της σημερινής εκδήλωσης. Επίσης, ευχαριστώ θερμά εκ μέρους των παιδιών και των συνεργατών μου, όλους όσοι μόχθησαν πραγματικά να πραγματοποιηθεί ο σημερινός αγώνας, ο οποίος αποτελεί ταυτόχρονα κοινωνική εκδήλωση με ιστορικές προεκτάσεις».
Την εκδήλωση αξίζει να τονισθεί χαιρέτισε και η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου την επιστολή της οποίας ανέγνωσε η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Κ. Πράντζου.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ
Θετικά ήταν τα σχόλια των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της Θεσσαλίας για τη χθεσινή εκδήλωση την οποία χαρακτήρισαν φανταστική. Ας δούμε τι είπαν στην «Ε» ορισμένοι εξ αυτών:
Θ. Βουτυρίτσας: «Είναι χαρά όλων των ανθρώπων της Λάρισας να συμμετέχουν σε τέτοιες διοργανώσεις και πολύ δε περισσότερο για μας τους παλαίμαχους. Βλέπω πάρα πολύ κόσμο κι αυτό είναι ενθαρρυντικό γιατί αποδεικνύεται ότι ο κόσμος ξέρει να στηρίζει τέτοιες προσπάθειες. Εύχομαι όλα να πάνε καλά και να γίνει μια πραγματική γιορτή».
Τ. Παραφέστας: «Οι παλαίμαχοι της ΑΕΛ ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη χαρά στην πρόσκληση για συμμετοχή σ’ αυτό το παιχνίδι. Άλλωστε και στο παρελθόν έχουμε δείξει ότι στηρίζουμε κάθε εκδήλωση η οποία έχει φιλανθρωπικό σκοπό δηλαδή τη βοήθεια κοινωνικά ευπαθών ομάδων».
Χρ. Ζαντέρογλου: «Ευχαριστώ που με κάλεσαν και ήρθα εδώ. Δεν με νοιάζει για τα χιλιόμετρα που έχω κάνει αλλά τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται κάθε χρόνο για να βλέπουν τα νέα παιδιά τι θα πει αθλητισμός, τι θα πει ποδόσφαιρο».
Σ. Τσιώλης: «Αυτές οι στιγμές δείχνουν ότι δεν είμαστε μόνοι μας σ’ αυτόν τον πλανήτη και ότι πρέπει να συμπαραστεκόμαστε και να βοηθάμε. Μακάρι να μπορούμε πάντα να προσφέρουμε σε τέτοιες εκδηλώσεις με την παρουσία μας τουλάχιστον στα γήπεδα».
Β. Βουρούκος: «Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν στην άψογη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης που έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Παράλληλα αποτελεί και μία προσωπική ευτυχισμένη στιγμή γιατί βλέπω ξανά σχεδόν όλους τους παλιούς συμπαίκτες μου. Βρίσκομαι ξανά στο Αλκαζάρ μετά από 8 χρόνια σαν προπονητής που ήμουν το 2002 στην ΑΕΛ. Εύχομαι υγεία σε όλους και να πηγαίνουν καλά όλες οι ομάδες της Θεσσαλίας».
Μ. Ζιώγας: «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος για τη μεγάλη τιμή που μου έκαναν. Αξίζουν συγχαρητήρια στους συντελεστές αυτής της σπουδαίας εκδήλωσης. Είμαστε πάντα εδώ για να προσφέρουμε σε τέτοιες εκδηλώσεις και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που ήταν εδώ».
Γ. Πλίτσης: «Νομίζω ότι αυτές οι στιγμές πάντοτε για μας τους παλαίμαχους μένουν στη μνήμη. Έχουμε υποχρέωση και ο σκοπός μας από δω και πέρα είναι να βοηθήσουμε οποιονδήποτε έχει ανάγκη και πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για παιδιά. Αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους που τόσο πολύ κουράστηκαν για τη σημερινή ημέρα και θέλω να τους ευχαριστήσω που μας δίνουν αυτή τη χαρά και εμάς να μπούμε ξανά μέσα στο θρυλικό Αλκαζάρ για να θυμηθούμε τις καλές στιγμές που είχαμε μέσα σ’ αυτό το γήπεδο».
Β. Παραπραστανίτης: «Είναι μια φανταστική εκδήλωση. Ευχαριστούμε που είμαστε κοντά έστω για να θυμηθούμε τις παλιές καλές στιγμές. Τώρα βέβαια δεν θα είμαστε το ίδιο γρήγοροι αλλά θα προσφέρουμε όσο περισσότερο θέαμα μπορούμε. Ευχαριστούμε για την πρόσκληση».
Β. Καραγιάννης: «Συγχαρητήρια στους διοργανωτές της εκδήλωσης. Πιστεύω ότι είναι μια πολύ καλή προσπάθεια και για μας αποτελεί τιμή που βρισκόμαστε εδώ. Είναι άλλωστε το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε γι’ αυτά τα παιδιά το να βρεθούμε ξανά στο γήπεδο».
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό μέρος της εκδήλωσης ένα είναι το σίγουρο: Σε τέτοιου είδους παιχνίδια δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Για την ιστορία ωστόσο θα αναφέρουμε ότι νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ η οποία επικράτησε της Μικτής Κορυφαίων Θεσσαλίας με 5-2.
Το σκορ διαμορφώθηκε ως εξής:
Ο Τσουκάλης άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Θεσσαλίας για να ισοφαρίσει ο Μαλουμίδης λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος.
Στην επανάληψη ο Λιάπης πέτυχε το 2-1 για την ΑΕΛ, ενώ ο Μ. Τσακμακίδης ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 3-1.
Ο Αδαμόπουλος μείωσε σε 3-2 για τη Μικτή Θεσσαλίας, ενώ ο Λιάπης έκανε το 4-2 πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα. Το τελικό 5-2 διαμόρφωσε ο Σταματίου.
Τον αγώνα διηύθυναν με επιτυχία τέσσερα σημαντικά ονόματα της Θεσσαλικής διαιτησίας οι κ. Λουτρίδης (Λάρισας), Σακαρίκος (Μαγνησίας), Μπέντας (Τρικάλων) και Χατζής (Καρδίτσας).
Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνατίου, πατέρας Οικονόμου, ο εκπρόσωπος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας αστυνόμος β’ κ. Χαρακόπουλος, ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Μαβίδης, ο αντινομάρχης κ. Σιδερόπουλος, ο νομαρχιακός σύμβουλος και προϊστάμενος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής κ. Κούργιας, οι αντιδήμαρχοι κ. Κέλλας, Τερζούδης και Σαμουρέλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Κυριτσάκας, Οικομόνου και Σάπκας, ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Λ. κ. Γρηγορίου, τα μέλη του Δ.Σ. κ. Κυριλλίδης και Γρηγοριάδης κ.ά.
Το τρίτο ημίχρονο της αναμέτρησης δόθηκε στο «Ήδιστον» στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης όπου ο δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης δεξιώθηκε τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΕΛ (Σελιώνης): Κυριακούλης, Τζιότζιος, Τσιτσιλής, Ντόσας, Παπαντωνίου, Ι. Τσακμακίδης, Αργυρούλης, Σταματίου, Βλαχούλης, Παραφέστας, Ράμμος (Μαλουμίδης, Μ. Τσακμακίδης, Νασιάκος, Λόης, Βασιλείου, Μπεριτζάς, Λιάπης, Σελιώνης, Αλεξούλης, Φ. Πλίτσης, Βουτυρίτσας, Γκόλαντας, Μιχαήλ, Γκαλίτσιος, Γκάτας).
ΜΙΚΤΗ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (Μοράλες-Τζιμόπουλος): Γ. Πλίτσης, Παραπραστανίτης, Κολομητρούσης, Ζάμπας, Ζαντέρογλου, Τσιώλης, Γιακάκογλου, Τσουκάλης, Καραμίχαλος, Ζιώγας, Βαλαώρας (Σαρρής, Καραγιάννης, Καλαντζής, Πατσιαβούρας, Βουρούκος, Λαφαζάνης, Λαγάρας, Καλογεράκης, Αδαμόπουλος, Καρέλιας, Συνετόπουλος, Κρομμύδας, Λέλλης).
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass