ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΩΣΤΗΣ ΠΗΛΑΔΑΚΗΣ

Τα μέτρα «χτυπάνε» την Α.Ε.Λ.

* ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ * ΧΩΡΙΣ ΧΟΡΗΓΟ ΣΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΟΜΑΔΑ * ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΓΙΑ ΙΔΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ * Ο ΚΟΖΛΕΪ ΕΦΕΡΕ ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΗ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2010 3:55 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:48
Η ανακοίνωση των μέτρων λιτότητας χθες από τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, Γιώργο Παπακωνταντίνου, επηρεάζουν άμεσα την Α.Ε.Λ. και πλέον ο πρόεδρος Κωστής Πηλαδάκης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τον θέλουν να προσαρμόζει, παρά την υπέρβαση που έκανε στη μεταγραφή του Στάθη Ταυλαρίδη, τον προϋπολογισμό της νέας περιόδου σε συνθήκες αγοράς.
Τη σεζόν που τελείωσε η Α.Ε.Λ. ξεκίνησε με προϋπολογισμό πάνω από επτά εκατομμύρια ευρώ αλλά τώρα πλέον πρέπει να αναπροσαρμοσθεί.
Η αναπροσαρμογή θεωρείται αναγκαία αφού η επιχορήγηση από τον ΟΠΑΠ έχει «παγώσει», η φορολόγηση για συμβόλαια άνω των 100.000 ευρώ έχει διπλασιασθεί (πήγε στο 40%) και οι ξένοι παίκτες δεν θα βλέπουν δελεαστικά τη λαρισινή ομάδα, αλλά και κάθε ελληνική, χορηγός φανέλας και ιματισμού δεν υπάρχει αφού η αθλητική εταιρία που πέρυσι συνεργαζόταν η Α.Ε.Λ. αποφάσισε να μην χρηματοδοτεί τις ομάδες αλλά και να μην δίνει δωρεάν υλικό (το έκοψε και από παίκτες) ενώ η αύξηση του Φ.Π.Α. φέρνει αυξήσεις στα εισιτήρια και αν μετακυλισθούν στον φίλαθλο τότε είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν λιγότεροι στο γήπεδο.
Η Α.Ε.Λ. ξεκίνησε φέτος με ένα στοίχημα για 7.500 διαρκείας στο νέο γήπεδο και επίσης για διάθεση στις σουίτες που θα κοστολογούνται για κάθε άτομο από 1.500 ευρώ έως 3.500 ευρώ (τιμή κάτω από το 1/3 που διαθέτει ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη) αλλά το ερώτημα είναι ποιοι και πόσοι μπορούν να ανταποκριθούν με τις οικονομικές συνθήκες που δημιουργούνται στη χώρα.
Από την άλλη, αν ο πρόεδρος Κωστής Πηλαδάκης δεν δει την ανταπόκριση από τον κόσμο δεν αποκλείεται αυτό να σημαίνει και μείωση προϋπολογισμού της τάξης του 30% μια και δεν μπορεί να υπάρχουν απαιτήσεις για σπουδαίες μεταγραφές και την άλλη να μην υπάρχουν χορηγοί και πωλήσεις διαρκείας εισιτηρίων και σουίτες που θα είναι από τα κύρια έσοδα τη νέα αγωνιστική περίοδο.  
Η ουσία είναι ότι τα νέα οικονομικά μέτρα φέρνουν και νέα οικονομική πολιτική από τις ομάδες, που θα πρέπει να αναπροσαρμόσουν τα πάντα στις νέες συνθήκες της αγοράς ώστε να μπορούν οι Π.Α.Ε. να είναι βιώσιμες και υγιείς.
Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Στις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί είναι δύσκολο να γνωρίζει κανείς τη στάση των παικτών. Αν δηλαδή δεχθούν να πληρώσουν και αυτοί ένα μέρος της επιπλέον φορολόγησης ή όχι. Πάντως, η Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. μέχρι τώρα δείχνει να σέβεται τους παίκτες και να μην τους επιβαρύνει, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι στον Κυριακίδη έγινε πρόταση να παραμείνει στην ομάδα παρά την οικονομική κρίση με τις ίδιες αποδοχές (τη στιγμή που αλλού κόβονται μισθοί...).
Με τον Νταμπίζα και τον Μετίν η διαπραγμάτευση γίνεται σε διαφορετικό επίπεδο, ενώ εντείνονται οι προσπάθειες για να παραμείνει ο Ντανιέλ Κουζέν.
ΕΦΕΡΕ ΠΑΙΚΤΗ
Ένας παλιός γνώριμος της Α.Ε.Λ., ο σέντερ φορ Γιόζεφ Κόζλεϊ, έφερε για λογαριασμό της λαρισινής ομάδας το Σλοβάκο τερματοφύλακα Μέντελ, ο οποίος αγωνίστηκε στο φιλικό παιχνίδι την περασμένη Παρασκευή στο Περιστέρι, όπου η λαρισινή ομάδα έχασε από τον Ατρόμητο Αθηνών με 4-0.
Ο Μέντελ επέστρεψε με τη λαρισινή ομάδα και θα πάρει μέρος σε προπονήσεις που θα γίνονται από σήμερα μετά το διήμερο ρεπό που πήραν οι παίκτες.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ
Στο μεταξύ η εικόνα που παρουσίασαν οι Νέοι της Α.Ε.Λ. στο φιλικό ήταν τραγική και το ερώτημα αν αυτά τα φιλικά βοηθούν τον προπονητή να βγάλει συμπεράσματα. Ο Ατρόμητος Αθηνών έπαιζε με βασικούς παίκτες (έστω και χωρίς Δώνη στον πάγκο, καθώς ο πρώην τεχνικός της Α.Ε.Λ. είδε το παιχνίδι από τα επίσημα και στον πάγκο άφησε τον Αγγελίνα) ενώ η Α.Ε.Λ. με παιδιά που πρώτη φορά έπαιζαν μαζί και κάποιους παίκτες που το μόνο που έδειχναν να έχουν στο μυαλό τους ήταν η διήμερη άδεια (και δικαιολογημένα αφού έκαναν μεγάλη προσπάθεια για τη σωτηρία της ομάδας). Και βέβαια καλό θα είναι αφού γίνονται τέτοια δυνατά φιλικά η ομάδα να παίζει με αρκετούς βασικούς.
Για την ιστορία να αναφέρουμε τη σύνθεση της ομάδας: Μέντελ (46’ Σωτηρίου, 79’ Μπανταβάνης), Μπουκουβάλας, Καρανίκας (46’ Μπαλής), Τριποτσέρης, Μελίσσης, Κυριακίδης, Ιγγλέσιας (18’ Κολοβέτσιος), Πούρι, Σίμιτς, Βούζας (46’ Σιατραβάνης), Αμπουχατζίρα (68’ Ελευθεριάδης).
ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ
Την ήττα με 4-1 γνώρισε χθες για το γαλλικό πρωτάθλημα η ομάδα του Στάθη Ταυλαρίδη (δεν αγωνίστηκε) Σεντ Ετιέν εντός έδρας από τη Λενς.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass