ΧΘΕΣ ΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΕΛ

Τίμησαν τη μνήμη των Ν. Καλόγηρου και Γ. Τσαρούχα

*ΣΕ ΦΙΛΙΚΟ ΠΟΥ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΣΤΗΝ ΠΗΝΕΙΑΔΑ Η ΟΠΟΙΑ…ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΑΠΟ ΓΚΟΛ (3-4)

Δημοσίευση: 27 Απρ 2010 2:48 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:46
Μια ξεχωριστή ημέρα ήταν η χθεσινή για την Πηνειάδα, όπου στο γήπεδο του χωριού οι παλαίμαχοι παίκτες της Φαρκαδόνας αγωνίσθηκαν με τους παλαιμάχους της ΑΕΛ, σε φιλική αναμέτρηση που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη των Νικολάου Καλόγηρου και Γιώργου Τσαρούχα, οι οποίοι είχαν σημαντική προσφορά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της περιοχής.
Τον αγώνα διοργάνωσαν ο Αθλητικός Οργανισμός και τα Κέντρα Άθλησης του Δήμου Φαρκαδόνας, που φρόντισαν για την άψογη διεξαγωγή του.
Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι, απονεμήθηκαν πλακέτες από τον δήμαρχο Φαρκαδόνας Χρήστο Τόλιο στον ξάδελφο του Γιώργου Τσαρούχα τον Γιώργο Τραπάτσο, από τον αντιδήμαρχο Νίκο Τσάτσο στον Ηλία Καλόγηρο αδελφό του Νίκου, από τον Γιώργο Κοσμά αντιπρόεδρο του Α.Ο.Δ.Φαρκαδόνας στον αρχηγό των παλαιμάχων της ΑΕΛ, τον Τάκη Παραφέστα, ενώ ανθοδέσμη πρόσφερε ο κ. Παραφέστας στην γυναίκα του Νίκου, κ. Ρένα Καλόγηρου.
Οι στιγμές ήταν συγκινητικές, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους, ενώ η προσφορά των πρόωρα χαμένων ποδοσφαιράνθρωπων αναγνωρίστηκε με τον καλύτερο τρόπο, με το παρατεταμένο χειροκρότημα από όλους όσοι παρευρέθηκαν στο γήπεδο.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός των προαναφερθέντων επισήμων και οι Αθανάσιος Ζώτος αντιδήμαρχος του Δήμου Φαρκαδόνας, Δημήτρης Βολιώτης πρόεδρος της κοινότητας Πηνειάδας, Χρήστος Ρουσιαμάνης πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων και μαζί του ήταν ο Βασίλης Μπέκος.
Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει σε δυο…ακούραστους εργάτες τον Γιώργο Κοσμά με το Νίκο Θεοδώρου, δυο ανθρώπους που δίνουν και την ψυχή τους για το ποδόσφαιρο της Φαρκαδόνας, ενώ είναι γνωστοί για τη μεγάλη συμπάθεια που έχουν στην ΑΕΛ.
Άξιο αναφοράς και το γεγονός ότι υπήρχαν μικρά παιδιά στο γήπεδο, που έσπευσαν να αποσπάσουν αυτόγραφα από τους παλαίμαχους παίκτες της λαρισινής ομάδας, τους οποίους θυμούνταν οι παλιότεροι, καθώς η Πηνειάδα έχει πολλούς φίλους που υποστηρίζουν θερμά τη «βασίλισσα» του θεσσαλικού κάμπου.
ΟΜΟΡΦΟ ΘΕΑΜΑ ΚΑΙ ΕΠΤΑ ΓΚΟΛ
Όσον αφορά στο παιχνίδι, οι παρευρισκόμενοι φίλαθλοι απόλαυσαν όμορφο θέαμα και συνολικά σημειώθηκαν επτά γκολ, με τους παλαίμαχους της ΑΕΛ να κερδίζουν 4-3.
Στο 18΄από πάσα του Μπεριτζά, ο Φώτης Πλίτσης με πλασέ έκανε το 0-1, ενώ προηγουμένως στο 10΄ο Λιάπης είχε ένα σουτ στο δοκάρι.
Η Φαρκαδόνα δεν το έβαλε κάτω και στο 20΄ο Μπούτας με σουτ σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στο 38΄ισοφάρισε σε 1-1.
Από έξοχη πάσα του Αχιλλέα Μακρή ο Γιάννης Γιαννακός με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Στην επανάληψη και μετά τις αλλαγές που έγιναν, η ΑΕΛ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 48΄από σέντρα του Παραφέστα ο Θανάσης Ντελόπουλος με κεφαλιά, πέτυχε το 1-2.
Δέκα λεπτά αργότερα στο 58΄από εκτέλεση κόρνερ του Μπεριτζά και πάλι ο Ντελόπουλος (σ.σ. του απένειμε τα εύσημα ο... κολλητός του Κώστας Κολομητρούσης) με θαυμάσιο ανάποδο ψαλίδι αυτή τη φορά, σημείωσε το 1-3.
Με δυνατό και ευθύβολο σουτ έξω από την περιοχή ο Δημήτρης Τσακμακίδης πέτυχε στο 68΄το 1-4, για να μειώσει στο 74΄ο Γριζανίτης σε 4-2 με πλασέ, αξιοποιώντας πάσα του Αχιλλέα Μακρή.
Αμέσως μετά στο 75΄, ο διαιτητής Γιάννης Βαρσάμης κατελόγισε πέναλτι, όταν ο Βασίλης Δικόπουλος έπεσε... πάνω στον Θανάση Τσιτσιλή και βρέθηκε στο έδαφος.
Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Πατσιάνης και διαμόρφωσε το τελικό 3-4.
*Πολύ καλή η διαιτησία του Λαρισαίου Γιάννη Βαρσάμη και του Τρικαλινού Μιχάλη Τανάγια, που ήταν... κοντά στις φάσεις και είχαν σωστές υποδείξεις.
Φυσικά στην περίπτωση του πέναλτι που καταλόγισε ο Βαρσάμης υπέρ του Δικόπουλου, μέτρησε η... μακροχρόνια φιλία που έχουν οι δυο τους.
Ακολούθησε δείπνο των δυο ομάδων σε ταβέρνα της Πηνειάδας, όπου οι παλαίμαχοι είχαν την ευκαιρία να θυμηθούν όμορφες στιγμές από το παρελθόν και να χαλαρώσουν μετά την προσπάθεια που κατέβαλαν στο φιλικό.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ (Γιώργος Κοσμάς-Νίκος Θεοδώρου): Μπαγιώτης, Σαμαράς, Μεριβάνης, Μπούτας, Σίμος, Σδράλης, Γιαννακός, Καλόγηρος, Καψιώχας Γιώργος, Πατσιάνης, Μακρής Αχιλλέας (Δικόπουλος Βασίλης, Μαμέκας, Τζιφούλης, Κατσέλος, Γριζανίτης, Μακρής Γιώργος, Καψιώχας Κων/νος), Μακρής Βαγγέλης.
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΕΛ (Οράσιο Μοράλες): Παπαδόπουλος, Λόης, Παπαντωνίου, Τσιτσιλής, Κολομητρούσης, Μπεριτζάς, Γκόλαντας, Παραφέστας, Ράμμος, Λιάπης, Πλίτσης Φώτης(Ντελόπουλος, Αλεξούδης, Τσακμακίδης Δημήτρης, Βλαχούλης, Αργυρούλης, Αλεξούλης, Ντόσας).
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass