ΧΘΕΣ Η ΑΕΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ (1-2)

Έχασε αγώνα και 301.000 ευρώ...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ο ΝΕΑΡΟΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 19 Απρ 2010 4:07 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:43
Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Η είσοδος των Λαρισαίων φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο του Αλκαζάρ μετά το τέλος του αγώνα ΑΕΛ-Λεβαδειακού στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα, έδειξε ότι ο κόσμος παρά την πίκρα από την ήττα με 2-1 αγαπάει την ομάδα και θέλει πάντα να είναι κοντά σ’ αυτή. Η ομάδα χάνει αλλά ο κόσμος δεν χάνει την αγάπη του προς την λαρισινή ομάδα.
Βέβαια η ΑΕΛ μπορεί να κερδίζει την αγάπη των Λαρισαίων έχασε όμως τον χθεσινό αγώνα, τερμάτισε στην 8η θέση και παράλληλα έχασε και 301.000 ευρώ, τα οποία αναλύονται ως πριμ 250.000 ευρώ για την κατάκτηση της καλύτερης θέσης επαρχιακής ομάδας και 51.000 ευρώ για το «τρίποντο» της νίκης.
Η ουσία είναι ότι ο κόσμος αισθάνθηκε μια λύπη για την ήττα της ΑΕΛ από τον Λεβαδειακό αλλά μάλλον μεγαλύτερη ήταν η χαρά του από τη... σωτηρία της Ξάνθης αν αντιληφθούμε με πόση θέρμη έγινε δεκτός ο πρόεδρος του Λεβαδειακού Γιάννης Κομπότης από Λαρισαίους, αλλά και κάποια συνθήματα κατά του μεγαλομετόχου της Ξάνθης (η ομάδα της Λιβαδειάς πέτυχε νίκη χωρίς αντίκρισμα).
Πάντως ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Κωστής Πηλαδάκης γύρισε και είπε μετά το τέλος του αγώνα ότι ακόμα και με τους νέους που παίξαμε θέλαμε να κερδίσουμε και στεναχωρεθήκαμε.
Αγωνιστικά η ΑΕΛ είχε χθες λίγες ελπίδες να κερδίσει μπορεί να είχε πάθος αλλά ήταν μια ομάδα ασύνδετη με πολλούς νέους παίκτες στην ενδεκάδα αλλά σίγουρα το γεγονός ότι αποφάσισε να αρχίσει τις δοκιμές για τη νέα χρονιά από νωρίς δείχνει ότι η επόμενη σεζόν έχει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς σχεδιάζεται νωρίς και θέλει η διοίκηση να τη συνδυάσει με μια δυνατή ομάδα στο γήπεδο που κατασκευάζει.          
Το μεγάλο κέρδος της ομάδας ήταν ο 23χρονος τερματοφύλακας Δημήτρης Σωτηρίου, που έκανε εκπληκτικές αποκρούσεις, ο Κολοβέτσιος πήρε το «βάπτισμα του πυρός» (δεν ήταν κακό σε μια άμυνα που δεν ήταν στα καλύτερά της χθες) ενώ Σίμιτς και Αμπουχατζίρα θέλουν χρόνο για να φθάσουν στο επίπεδο της αξίας τους. Πάντως ότι πήραν επίσημο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα που είχε περισσότερο πάθος απόρροια του βαθμολογικού ενδιαφέροντος είναι κέρδος.
Τελικά η ΑΕΛ φέτος τερμάτισε στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα και μετά από μια δύσκολη χρονιά παρέμεινε στην κατηγορία και αυτός ο στόχος μπορεί να μην αρμόζει στην ιστορία της ομάδας αλλά πάντα υπάρχουν και απρόβλεπτες δυσκολίες...   
Τέλος καλό, όλα καλά...
 Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ, Γιάννης Παπακώστας, ξεκίνησε το παιχνίδι όπως έδειξε σε όλες τις τελευταίες προπονήσεις με αλλαγές στην ενδεκάδα βάζοντας νέους παίκτες με στόχο να κάνει μια αξιολόγηση του έμψυχου δυναμικού για τη νέα χρονιά και παράλληλα να προφυλάξει παίκτες που είναι στο όριο των κίτρινων καρτών (Ρομέου και Κατσιαρός που έμειναν εκτός αποστολής και ο Βιέρα που έμεινε εκτός ενδεκάδας).
Στην αρχική ενδεκάδα ξεκίνησε τερματοφύλακας ο Σωτηρίου (ντεμπούτο με τη φανέλα της ΑΕΛ) στην άμυνα οι: Μπουκουβάλας (δεξιά), Τριποτσέρης, Κολοβέτσιος (στα σέντερ μπακ με τον δεύτερο να κάνει την παρθενική του εμφάνιση), Βενετίδης (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ αγωνίσθηκαν Ααράμπ και Κυριακίδης πιο μπροστά οι: Αμπουχατζίρα (δεξιά), Μετίν (στο κέντρο), Σίμιτς (αριστερά) και προωθημένος ο Σιατραβάνης. Και αν οι παίκτες άλλαξαν η τακτική παρέμεινε ίδια, δηλαδή 4-2-3-1. Μετά το δεκάλεπτο πήγε ο Σιατραβάνης από δεξιά και ο Αμπουχατζίρα πήγε στην κορυφή της επίθεσης.
Από την άλλη ο προπονητής του Λεβαδειακού Δημήτρης Φαράντος αγωνίσθηκε με τακτική 4-4-2 έχοντας τερματοφύλακα τον Βαγέχο, στην άμυνα τους: Μουλόπουλο (δεξιά), Μασάδο, Ζησόπουλο (σέντερ μπακ) Κόλτζο (αριστερά), στη μεσαία γραμμή είχε δύο αμυντικά χαφ τους Ταραλίδη και Μπεγκόνια και αριστερά τον Σερτζίνιο και δεξιά τον Ναπολεόνι ενώ μπροστά αγωνίζονταν Αγκάλι και Μπάρκογλου.
Η λαρισινή ομάδα παρά τις αλλαγές στη ενδεκάδα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι στο 6΄ ο Κολοβέτσιος σημάδεψε το δοκάρι και στο 8΄ ο Ααράμπ από κοντά αστόχησε.
Οι δύο φάσεις αυτές φάνηκαν να αφυπνίζουν τους φιλοξενούμενους που πήραν τα ηνία του αγώνα και με ηγέτη τον Ταραλίδη και επιθετική αιχμή τον Μπάρκογλου άρχισαν να απειλούν την εστία του Σωτηρίου. Και στο 23΄ μια εκπληκτική πάσα του Ταραλίδη στον Σερτζίνιο ο παίκτης του Λεβαδειακού κάνει το 0-1 ανεβάζει την ψυχολογία και απειλεί με ένα δεύτερο τέρμα. Αλλά μάλλον τα νέα από τη Θεσσαλονίκη πρέπει να έφθασαν στους παίκτες του Φαράντου καθώς η Ξάνθη κέρδιζε με 2-0 τον Ηρακλή και οι «βυσσινί» άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοσή τους αλλά το ημίχρονο τελείωσε με …0-1.
Και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ήταν η ίδια εικόνα με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με την ΑΕΛ να κυριαρχεί και στο 57΄ ο Κυριακίδης να ισοφαρίζει, για να δώσει άλλη τροπή στο παιχνίδι η ισοφάριση του Ηρακλή σε 2-2 με αντίπαλο την Ξάνθη. Τότε ο Φαράντος, τεχνικός του Λεβαδειακού έδωσε εντολή να βγει μπροστά η ομάδα του και πράγματι άρχισαν να απειλούν την εστία του Σωτηρίου.      
Και η πίεση ήταν ασφυκτική από τους φιλοξενούμενους και στο 84΄ «καρποφόρησε» με τον Αγκάλι καθώς ο πάγκος του Λεβαδειακού δεν ειδοποίησε τους παίκτες που αγωνίζονταν ότι κέρδιζε η Ξάνθη με 4-2 τον Ηρακλή και ακόμα και με νίκη θα υποβιβάζονταν.
Τελικά ο Λεβαδειακός πήρε τη νίκη, έχασε την κατηγορία αλλά η ΑΕΛ δεν έχασε την αγάπη των φιλάθλων που με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Καλόπουλου 1000 περίπου άτομα εισήλθαν στο γήπεδο και ήθελαν μια φανέλα των παικτών δείγμα της αγάπης που υπάρχει προς αυτή την ομάδα. 
ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ
6΄: Από δεξιά ο Μετίν εκτελεί κόρνερ ο Κολοβέτσιος στη γραμμή της μικρής περιοχής πιάνει κεφαλιά και η μπάλα καταλήγει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Βαγέχο και απομακρύνει στη συνέχεια ο Μουλόπουλος.
8΄: Νέα εκτέλεση κόρνερ του Μετίν από δεξιά και ο Ααράμπ από το ύψος της μικρής περιοχής σουτάρει μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του Λεβαδειακού.
9΄: Σουτ του Ταραλίδη λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα απελπιστικά άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
16΄: Από λάθος του Τριποτσέρη την μπάλα παίρνει ο Μπάρκογλου που μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή κάνει έξοδο ο Σωτηρίου και ο επιθετικός του Λεβαδειακού στέλνει την μπάλα άουτ.
18΄: Από αριστερά ο Κυριακίδης κάνει σέντρα και ο Σιατραβάνης από το σημείο του πέναλτι πιάνει κεφαλιά και μπλοκάρει ο Βαγέχο.
21΄: Σουτ του Μπάρκογλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ.     
23΄: Ο Αγκάλι δίνει στον Ταραλίδη που κάνει έξυπνη κάθετη πάσα στον Σερτζίνιο που μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή και από το σημείο του πέναλτι πλασάρει τον Σωτηρίου και κάνει το 0-1.
25΄: Ο Ταραλίδης εκτελεί φάουλ και με διπλή προσπάθεια μπλοκάρει ο Σωτηρίου.
29΄: Ατομική προσπάθεια του Μπάρκογλου που μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή σουτάρει αλλά μπλοκάρει ο Σωτηρίου.
54΄: Ο Μασάδο κάνει φάουλ στον Σίμιτς. Το εκτελεί ο Αμπουχατζίρα αλλά μπλοκάρει ο Βαγέχο που ήταν σε καλή θέση. 
57΄: Σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Κυριακίδη και στέλνει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Βαγέχο κάνοντας το 1-1.
59΄: Ο Μετίν σουτάρει απά το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού.
61΄: Ο Μασάδο κάνει φάουλ στον Σίμιτς. Το εκτελεί ο Μετίν αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
64: Ο Μπεγκόνια εκτελεί φάουλ από καλή θέση και η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σωτηρίου.
69΄: Ο Σερτζίνιο βγαίνει τετ-α-τετ με τον Σωτηρίου αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ αποκρούει εντυπωσιακά και στη συνέχει ο Μπάρκογλου που έγινε παραλήπτης της μπάλας κόπηκε από τον Κολοβέτσιο.
72΄: Σέντρα του Μουλόπουλου από δεξιά και ο Μπάρκογλου κάνει ανάποδο ψαλίδι και η μπάλα καταλήγει άουτ.
73΄: Σουτ του Μπάρκογλου μέσα από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ.
74΄: Πάσα του Μετίν στον Αμπουχατζίρα αλλά προλαβαίνει και αποκρούει ο Βαγέχο με έξοδο.
79΄: Σουτ του Μετίν έξω από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα άουτ.
80΄: Μπαλιά του Μετίν στον Τουάμα που από το σημείο του πέναλτι σουτάρει αλλά προλαβαίνει και αποκρούει ο Μουλόπουλος.
84΄: Ο Μπεγκόνια εκτελεί φάουλ και ο Αγκάλι πηδώντας πιο ψηλά απ’ όλους κάνει το 1-2
90΄+2΄: Ατομική προσπάθεια του Πούρι που σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά αποκρούει ο Βαγέχο.
90΄+3΄: Ο Σερτζίνιο λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει και η μπάλα βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι.
90΄+4΄: Από λάθος του Ααράμπ παραλήπτης της μπάλας έγινε ο Βασιλείου που μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή βρίσκεται προ του Σωτηρίου αλλά αποκρούει τελευταία στιγμή ο Τριποτσέρης. 
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κορυφαίοι της ΑΕΛ ήταν ο Μετίν με τον Κυριακίδη που τα έδωσαν όλα και κυριολεκτικά με την απόδοσή τους έδειξαν και την προσπάθεια που κάνουν να ανανεώσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τη συνεργασία με τη λαρισινή ομάδα ή να βρούνε αλλού δουλειά, αφού τελειώνουν τα συμβόλαιά τους.
Από κει και πέρα ο Σωτηρίου στην παρθενική του εμφάνιση ήταν αποκάλυψη και έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει τη λαρισινή ομάδα μελλοντικά, ενώ σε άσχημη μέρα ήταν όλη η άμυνα ο Μπουκουβάλας, ο Τριποτσέρης, ο Κολοβέτσιος (έχει δικαιολογία ότι ήταν το πρώτο του παιχνίδι πάντως είχε κάποιες καλές στιγμές και πήρε αρκετές κεφαλιές) και ο Βενετίδης.
Άσχημος και ο Ααράμπ είτε παίζοντας ως αμυντικό χαφ είτε ως σέντερ μπακ (όταν βγήκε ο Κολοβέτσιος) ενώ λίγα πράγματα ο Σίμιτς που έχει δικαιολογία τη μεγάλη αποχή του από τον τραυματισμό του. Ο Αμπουχατζίρα κάτι έκανε στο δεύτερο ημίχρονο και έδειξε και αυτός επηρεασμένος από τον τραυματισμό του ενώ ο Σιατραβάνης έδειξε να μην έχει τα «πατήματα» που είδαμε στην αρχή της περιόδου (ίσως ήταν «τρακαρισμένος»). Από τις αλλαγές ο Κουζέν δεν έφθασε στο ύψος προηγούμενων εμφανίσεών του ενώ Τουάμα και Πούρι έδειξαν διάθεση όταν μπήκαν.     
***
Από την ομάδα του Λεβαδειακού καλύτεροι ήταν οι: Μασάδο, Σερτζίνιο, Ζησόπουλος, Μπεγκόνια, Αγκάλι και βέβαια ο Ταραλίδης που η μπαλιά του στο πρώτο τέρμα του Λεβαδειακού ήταν αριστουργηματική.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής κ. Καλόπουλος του συνδέσμου Θεσσαλονίκης ελέγχεται για μια φάση στο δεύτερο ημίχρονο που έδωσε ένα ανύπαρκτο φάουλ υπέρ του Λεβαδειακού λίγο έξω από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής ενώ έγινε μέσα. Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Κόλτζο, Μασάδο και Ααράμπ.
Σωστοί στις υποδείξεις τους οι δύο βοηθοί κ. Σαραϊδάρης (Μακεδονίας) και Γούκος (Ηπείρου).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ (Γιάννης Παπακώστας): Σωτηρίου, Μπουκουβάλας, Βενετίδης, Κυριακίδης, Μετίν, Σίμιτς (79' Πούρι), Ααράμπ, Τριποτσέρης, Κολοβέτσιος (76' Τουάμα), Σιατραβάνης (46' Κουζέν), Αμπουχατζίρα.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Φαράντος): Βαγέχο, Μουλόπουλος, Μασάδο, Ζησόπουλος, Κόλτζος, Ταραλίδης (76' Σόλα), Ζερζίνιο, Μπεγκόνια, Μπάρκογλου, Ναπολεόνι (84' Βασιλείου), Αγκάλι (85' Αλεξίου).
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 2770, ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: 19800
   
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass