Η ΑΕΛ ΑΠΕΧΕΙ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

Μετά βαΐων, κλάδων και... Πουρί

* ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΕΣΘΟΝΟΥ 2-1 ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΕΠΤΟ ΤΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ. ΤΟ ΠΡΩΤΟ Ο ΝΤΑΝΙΕΛ ΚΟΥΖΕΝ * ΔΥΟ ΔΟΚΑΡΙΑ Ο ΠΑΟΚ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΩΡΑ ΚΑΤΟΧΗ ΜΠΑΛΑΣ

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2010 4:23 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:36
Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Μετά βαΐων, κλάδων και... Πουρί έρχεται η παραμονή της ΑΕΛ καθώς με γκολ του Εσθονού που είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του τραυματία Γιάν Μπλάζεκ η λαρισινή ομάδα κέρδισε τον ΠΑΟΚ με 2-1 στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και απέχει πλέον... ένα πόντο μαθηματικά από την παραμονή στην κατηγορία. Και ο βαθμός αυτός (ίσως και να μην χρειαστεί...) υπάρχουν πολλές ελπίδες να κατακτηθεί στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πανιώνιο η στον εντός έδρας με τον Λεβαδειακό.
Η χθεσινή νίκη που είχε τη γνωστή «συνταγή» σε αγωνιστικά πρόσωπα των τελευταίων αγώνων και βασίστηκε στη μεγάλη βοήθεια του κόσμου που γέμισε ασφυκτικά το Αλκαζάρ (σημειώθηκε και ρεκόρ εισιτηρίων για τη φετινή χρονιά) και το μόνο που άλλαξε ήταν ότι δεν είδαμε την ΑΕΛ να πιέζει ψηλά αλλά να περιμένει τον ΠΑΟΚ και να «χτυπάει» στις αντεπιθέσεις με τους γρήγορους παίκτες που διαθέτει.
Ο Πουρί πέτυχε το δεύτερο γκολ ενώ το πρώτο σημείωσε ο Κουζέν και απέδειξαν οι δύο ποδοσφαιριστές ότι το χειμώνα η ΑΕΛ (και εδώ αξίζουν μερικά εύσημα στον προκάτοχο του Παπακώστα τον Ουζουνίδη) κράτησε την παράδοση και δεν πήρε ... «παλτά» αλλά παίκτες που θα τη βοηθούσαν για να παραμείνει στην κατηγορία.
Από την άλλη ο τεχνικός Γιάννης Παπακώστας μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια στο Αλκαζάρ και τέσσερα ματς αήττητος δημιουργώντας ένα καλό σερί που μπορεί να διευρυνθεί μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.
Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του αγώνα των φιλάθλων ήταν η λύτρωση από την αγωνία που υπήρξε για 93 λεπτά αλλά και για τα άσχημα αποτελέσματα που ήρθαν καθώς κέρδισε ο Εργοτέλης και η Ξάνθη έφερε ισοπαλία στον Ολυμπιακό, κάτι που σήμαινε ότι με ισοπαλία θα ήθελε μια νίκη για να παραμείνει στην κατηγορία ενώ τώρα της αρκεί ο βαθμός.
Από κει και πέρα το παιχνίδι στο πρώτο μέρος ήταν μέτριο με την ΑΕΛ να στέκεται τυχερή καθώς στη πρώτη φάση που δημιούργησε πέτυχε γκολ ενώ στο τελευταίο λεπτό ο ΠΑΟΚ σημάδεψε το δοκάρι.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε κατοχή αλλά η ΑΕΛ είχε περισσότερες ευκαιρίες και ενώ το γκολ που είχε πετύχει από το 16’ ο Κουζέν έμοιαζε να «κλειδώνει» τον αγώνα ο ΠΑΟΚ είχε ένα ακόμα δοκάρι, ισοφάρισε στο 83’ με τον Κοντρέρας, η λαρισινή ομάδα έχασε στο 90+1 τον Κατσιαρό (που δέχθηκε επίτηδες δεύτερη κίτρινη κάρτα για να απουσιάσει από ένα παιχνίδι αντί για δύο καθώς συμπλήρωνε επτά) αλλά δεν... έχασε το παιχνίδι καθώς ο Πουρί στο 90+3 πέτυχε το 2-1 και έστειλε όλο τον κόσμο στο... γήπεδο για να πανηγυρίσει.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Γιάννης Παπακώστας ξεκίνησε με την ενδεκάδα που δοκίμασε σχεδόν όλη τη βδομάδα και έχει καθιερώσει από τη μέρα που ήρθε. Δηλαδή με μία τακτική 4-2-3-1 έχοντας για τερματοφύλακα τον Βιέρα, στην άμυνα τους Βελάσκο (δεξιά), Μελίσση, Νταμπίζα (σέντερ μπακ), Κατσιαρό (αριστερά), αμυντικά χαφ τους Κυριακίδη, Ρομέου και πιο μπροστά στη μεσαία γραμμή στα δεξιά τον Μπλάζε , αριστερά τον Βενετίδη και στο κέντρο τον Μετίν ενώ προωθημένος στην επίθεση ήταν ο Κουζέν.
Την ίδια τακτική είχε και ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Φερνάντο Σάντος που παράταξε την ομάδα με τερματοφύλακα τον Λαρισαίο Κώστα Χαλκά, στην άμυνα τον Σνάουτσερ (δεξιά), Τσιρίλο (στην ενδεκάδα μετά από τις 19 Δεκεμβρίου), Κοντρέρας και αριστερά ο Λίνο.
Δίδυμο στα αμυντικά χαφ ήταν ο πρώην παίκτης της ΑΕΛ Γιώργος Φωτάκης και ο Βιτόλο και πιο μπροστά οι: Βιερίνια (δεξιά), Ίβιτς (στο κέντρο) και Σορλέν (αριστερά) ενώ στην επίθεση ήταν ο δανεικός από τη Μάλαγα Εντίνιο που προτιμήθηκε από τον Μουσλίμοβιτς.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να έχει την κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί να πιέσει την ΑΕΛ αλλά στην πρώτη λαρισινή επίθεση ήρθε το γκολ όταν ο Μετίν στο 16’ σούταρε έξω από τη μεγάλη περιοχή και ο Κουζέν εκμεταλλεύτηκε τη λάθος απόκρουση του Χαλκιά και έκανε το 1-0.
Το τέρμα αυτό έφερε μια αναστάτωση τους Θεσσαλονικείς και η ΑΕΛ μέσα στο επόμενο πεντάλεπτο έφθασε δύο φορές κοντά σε ένα δεύτερο τέρμα.
Στη συνέχεια οι «βυσσινί» άρχισαν να προσέχουν την άμυνά τους και ο ΠΑΟΚ να παίρνει τα ηνία του αγώνα και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου να απειλεί δύο φορές την εστία του Βιέρα. Τη μία στο 36’ όταν το φάουλ του Λίνο απέκρουσε ο Ουρουγουανός τερματοφύλακας της λαρισινής ομάδας και στο 44’ όταν ο Βιερίνια από κοντά σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι.
Παράλληλα η ΑΕΛ είχε και ένα «πλήγμα» στη δεξιά πλευρά καθώς τραυματίστηκε ο Βελάσκο στο 39’ και αντικαταστάθηκε από τον Φλάβιο.
Το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο με τον ΠΑΟΚ να έχει κατοχή μπάλας αλλά με την ΑΕΛ να παίζει πιο ανοιχτά και στις αντεπιθέσεις να γίνεται επικίνδυνη. Το πρώτο δεκάλεπτο ανήκει στους δύο τερματοφύλακες καθώς Χαλκιάς και Βιέρα έκαναν εκπληκτικές αποκρούσεις.
Στη συνέχεια οι Θεσσαλονικείς πήραν τα ηνία του αγώνα αλλά χωρίς να απειλήσουν την εστία της ΑΕΛ και αν κάποια ομάδα έφθανε πιο κοντά στο γκολ  αυτή ήταν η λαρισινή που απειλούσε σε κάθε επίθεση αφού ο Τσιρίλο ήταν εκτός τόπου και χρόνου και έχανε διαρκώς κάθε επιθετικό της ΑΕΛ.
Και ενώ η άμυνα της ΑΕΛ με επικεφαλείς τους Νταμπίζα και Μελίσση κρατούσε καλά, άρχισε ο ΠΑΟΚ να πιέζει. Και αν στο 80’ ο Ίβιτς σημάδεψε το δοκάρι, στο 83’ ο Βιτόλο κάνει σέντρα και ο Κοντρέρας με κεφαλιά κάνει το 1-1.
Το γκολ αυτό έδωσε άλλη τροπή στον αγώνα καθώς η ΑΕΛ άρχισε να ανεβαίνει και παράλληλα να κάνει διαχείριση έμψυχου δυναμικού για τα τελευταία δύο παιχνίδι αν κρίνουμε από το γεγονός ότι ο Κατσιαρός που συμπλήρωνε επτά κίτρινες κάρτες και δέχθηκε δεύτερη κίτρινη στο παιχνίδι για να χάσει ένα παιχνίδι και όχι τα δύο τελευταία.
Και στην τελευταία φάση του αγώνα ήρθε η εξιλέωση για την ΑΕΛ και η... σωτηρία καθώς ο Νταμπίζας εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Τσιρίλο έχασε μια ακόμα μάχη στον αέρα αυτή τη φορά από τον Κουζέν και ο Εσθονός Σάντερ Πουρί, που είχε μπει ως αλλαγή στη θέση του Μπλάζεκ που ήταν τραυματίας, από το σημείο του πέναλτι έκανε το 2-1 πετυχαίνοντας το πρώτο φετινό του τέρμα και στέλνοντας τους Λαρισαίους φιλάθλους στα ουράνια.
Η τρίτη συνεχόμενη νίκη στο Αλκαζάρ «σφραγίζει» την παραμονή στην κατηγορία.
ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
11’ Ο Φωτάκης εκτελεί κόρνερ από δεξιά και ο Κοντρέρας από το σημείο του πέναλτι πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
16’ Ο Μετίν έξω από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει, αποκρούει ο Χαλκιάς και ο Κουζέν με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής κάνει το 1-0 παρά την προσπάθεια του τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ.
18’ Ο Κουζέν μετά σύγχυση στην άμυνα του ΠΑΟΚ κάνει σέντρα και ο Λίνο στην προσπάθειά του να διώξει κάνει κεφαλιά προς τα πίσω και αποκρούει ο Χαλκιάς σε κόρνερ.
19’ Ο Βενετίδης εκτελεί το κόρνερ και ο Νταμπίζας από καλή θέση πιάνει σουτ άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.
23’ Ωραία ενέργεια του Μπλάζεκ που με προσποίηση περνάει τον Κοντρέρας και βγαίνει μόνος προ του Χαλκιά αλλά προλαβαίνει ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ και αποκρούει με τα πόδια.
36’ Εκτέλεση φάουλ από τον Λίνο και εκπληκτική απόκρουση του Βιέρα σε κόρνερ.
42’ Σουτ του Μετίν έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα βρίσκει και το σώμα του Μπλάζεκ και καταλήγει στην αγκαλιά του Χαλκιά.
44’ Σέντρα από αριστερά του Σορλέν η μπάλα φθάνει στον Φωτάκη που από το ύψος της μεγάλης περιοχής σουτάρει, η μπάλα φθάνει στον Βιερίνια που μόνος προ του Βιέρα τη στέλνει στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια καταλήγει άουτ.
49’ Σουτ του Μετίν έξω από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Χαλκιά.
53’ Σουτ του Βιερίνια έξω από τη μεγάλη περιοχή, μπλοκάρει ο Βιέρα.
54’ Λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή ο Ρομέου κάνει σουτ και αποκρούει ο Χαλκιάς σε κόρνερ.
56’ Ο Λίνο κάνει σέντρα από αριστερά και προ του Εντίνιο την τελευταία στιγμή αποκρούει ο Βιέρα.
64’ Σέντρα από δεξιά του Μπλάζεκ, η μπάλα φθάνει στον Μετίν που σουτάρει μέσα από τη μικρή περιοχή και λίγο πλάγια αλλά αποκρούει λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος ο Κοντρέρας.
72’ Σέντρα του Μετίν από αριστερά και ο Κουζέν από κοντά πιάνει κεφαλιά εκμεταλλευόμενος την άστοχη έξοδο του Χαλκιά, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
80’ Ο Ίβιτς σουτάρει έξω από τη μεγάλη περιοχή, στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
83’ Ο Βιτόλο αφού αλλάζει την μπάλα με τον Βιερίνια κάνει σέντρα από δεξιά και ο Κοντρέρας με κεφαλιά κάνει το 1-1.
87’ Ο Μετίν εκτελεί πλασαριστά φάουλ στον Κουζέν που σουτάρει έξω από την μεγάλη περιοχή και αποκρούει το πόδι του Κοντρέρας σε κόρνερ.
90+3’ Ο Νταμπίζας κάνει φάουλ από μακριά, ο Κουζέν πιάνει κεφαλιά και ο Πουρί από το σημείο του πέναλτι κάνει το 2-1.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κορυφαίοι από την ΑΕΛ ήταν ο Νταμπίζας με τον Μελίσση που έκαναν πολύ καλή δουλειά και ακολούθησαν οι Βενετίδης και Μετίν. Από κει και πέρα Βελάσκο και Φλάβιο δεν έφθασαν σε υψηλά επίπεδα απόδοσης ενώ ο Κατσιαρός ταλαιπωρήθηκε από το Βιερίνια.
Τα δύο αμυντικά χαφ ο Κυριακίδης και ο Ρομέου βρέθηκαν σε πολύ άσχημη μέρα ενώ ο Μπλάζεκ ήταν πάλι καλός παρά το πρόβλημα τραυματισμού που είχε. Ο Κουζέν αν και πάλευε μόνος του με την άμυνα του ΠΑΟΚ έδωσε πολλές μάχες και κέρδισε αρκετές με πιο σημαντική αυτή του τελευταίου λεπτού των καθυστερήσεων που «ξεφτίλισε» τον Τσιρίλο.
Ο Βιέρα ήταν σταθερός ενώ ο Πουρί αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή ενώ καλός ήταν ο Ραντοσάβλιεβιτς.
 ***
Από τον ΠΑΟΚ κορυφαίοι ήταν οι Ίβιτς, Κοντρέρας και Βειρίνα αλλά και ο Λίνο στο δεύτερο ημίχρονο.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής του αγώνα κ.Σταθόπουλος (Αχαΐας) ήταν πολύ καλός και εκτός των δύο κίτρινων που έδειξε στον Κατσιαρό έδειξε κίτρινη και στους Νταμπίζα, Κουζέν, Τσιρίλο, Φωτάκης, Ιβιτς, Κοντρέρα.
Σωστοί στις υποδείξεις τους οι δύο βοηθοί κ. Ευθυμιάδης (Πιερίας), Τρύφων (Δράμας).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ (Γιάννης Παπακώστας): Βιέρα, Βενετίδης, Νταμπίζας, Κυριακίδης, Κουζέν, Μετίν, Ρομέου (84΄ Ραντοσάβλιεβιτς), Βελάσκο (40΄ Φλάβιο), Μελίσσης, Κατσιαρός, Μπλάζεκ (68΄ Πούρι)
 ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Βιτόλο, Τσιρίλο, Εντίνιο (75΄ Κουτσιανικούλης), Σορλέν (60΄ Μουσλίμοβιτς), Κοντρέρας, Λίνο, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Ιβιτς, Σνάουτσνερ (60΄ Μουν)
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 6.848, ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: 68.040
 
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
 
*Χθες από το επίσημο πρόγραμμα των αγώνων μάθαμε τις προτιμήσεις του Ρικάρντο Τζέσους. Δείχνει να είναι πιστός αφού θεωρεί σύμβολο του σεξ τη σύζυγό του, ακούει ραπ μουσική και του αρέσει να κάνει διακοπές στη Φλοριανάπολις της Βραζιλίας. Αγαπημένος του συμπαίκτης ήταν ο Ντουντού όταν έπαιζαν μαζί στην ΤΣΣΚΑ και ομάδα του εξωτερικού η Μπαρτσελόνα. Του αρέσει να παρακολουθεί μπιτς-βόλει και ΑΕΛ γι’ αυτόν σημαίνει δύναμη. Τέλος του αρέσουν τα λαζάνια και αγαπημένος του ηθοποιός είναι ο Γουίλ Σμιθ.
*Τα έλεγαν πριν τον αγώνα ο Μελίσσης της ΑΕΛ με τον Μαλεζά του ΠΑΟΚ, γνώριμοι από τη θητεία τους στην ομάδα της Θεσσαλονίκης ενώ ο Μελίσσης είχε θερμή χειραψία και με τον προπονητή του ΠΑΟΚ Φερνάντο Σάντος.
*Στις 6.16 βγήκαν για προθέρμανση οι δύο τερματοφύλακες του ΠΑΟΚ μαζί με τον Πορτογάλο γυμναστή Ζουστίνο με τον Χαλκιά να αποδοκιμάζεται έντονα από τους Λαρισαίους φιλάθλους.
*Τρία λεπτά αργότερα βγήκε για ζέσταμα η ομάδα της ΑΕΛ μέσα σε θερμό χειροκρότημα των οπαδών.
*Σε δηλώσεις του στο επίσημο πρόγραμμα του παιχνιδιού ο Ρομέου προέβλεψε ότι η ΑΕΛ θα κάνει τρεις νίκες στα τρία τελευταία παιχνίδια και η παραμονή στην κατηγορία είναι δεδομένη.
*Ήταν στην δεκαοκτάδα της ΑΕΛ οι Σερεμέτ, Ραντοσάβλιεβιτς, Τζέσους, Φλάβιο, Τριποτσέρης, Πουρί και Σκάτσελ ενώ σ’ αυτή του ΠΑΟΚ οι Κρέσιτς, Μουν, Μουσλίμοβιτς, Μαλεζάς, Παπάζογλου, Κουτσιανικούλης, Σαβίνι.
*Παρατηρητής διαιτησίας ήταν ο Καρδιτσιώτης Ηλίας Χατζής που του θύμισε το πρώτο παιχνίδι που έπαιξε στη Α’ Εθνική κατηγορία και ήταν μεταξύ ΑΕΛ-ΠΑΟΚ 2-1 το 1992 που για τη λαρισινή ομάδα τα δύο γκολ έβαλε ο Ίζα ενώ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ο Τζούρτζεβιτς.
* «Γ…τη Βουλγαρία και τον Πύργο το Λευκό» και «Κυριακή το βράδυ βαγόνια ένα σωρό δεν έφτανε κοτόπουλα να παίξετε κρυφτό» ήταν δύο πανό που κρέμασαν οι φίλαθλο της ΑΕΛ και το δεύτερο αφορούσε  σε εβδομάδες μια διαμάχη οπαδών της ΑΕΛ και του ΠΑΟΚ την περασμένη στην περιοχή του Σταθμού της Λάρισας όταν επέστρεφαν οπαδοί του ΠΑΟΚ στην Αθήνα από τη Θεσσαλονίκη μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ. Το πρώτο πανό με εντολή της ΠΑΕ ΑΕΛ και για το φόβο τιμωρίας για αντεθνικά συνθήματα κατέβηκε μετά από δέκα λεπτά. Στην έναρξη του αγώνα κατέβηκε και το δεύτερο πανό.
*Ένα ακόμα πανό υπήρχε από την πλευρά του συνδέσμου φιλάθλων MONSTERS που έγραφε: «Φθηνά εισιτήρια, στήριξη μεγάλη, η συνταγή είναι απλή, πρωτάθλημα και πάλι» και αναφέρονταν στην ανάγκη να υπάρχουν φθηνά εισιτήρια.
*Ομαδικά οι φίλαθλοι έβριζαν τον αρχηγό του ΠΑΟΚ Λαρισαίο Κώστα Χαλκιά που δεν ξέχασαν το… «θέατρο», όπως υποστηρίζουν, που έκανε στον πρώτο αγώνα στη φάση της αποβολής του Κάσας.
 *Στον αγώνα βρέθηκαν και η περιφερειάρχης κ. Πόπη Γερακούδη που είδε το παιχνίδι με την κόρη της που είναι γιατρός στις ακαδημίες της ομάδας της ΠΑΕ Καβάλα. Μαζί τους και η σύζυγος του προπονητή του Γιάννη Παπακώστα, Ασημίνα, που γνωρίζονταν με την περιφερειάρχη από τη θητεία του προπονητή της ΑΕΛ στην Καβάλα.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass