ΝΕΑ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ / ΟΛΥΜΠΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΕ 96-80

Η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής... σβήνει

* ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΝΗΨΕΙ

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2010 23:09 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:36
Εδώ και καιρό η μια, ενιαία και μοναδική στα υψηλά στρώματα του επαγγελματικού μπάσκετ ομάδα της Λάρισας «πνέει τα λοίσθια» σε όλους τους τομείς. Χθες υπέστη ακόμα μια ήττα και πήγε ακόμα πιο κοντά στην Α2 Εθνική. Ο Γυμναστικός / Ολύμπια έχασε με 96-80 για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 από τον Ευρωπαίο Πανελλήνιο (που δίνει ένα σπουδαίο ματς την Τετάρτη) και έτσι ο σύλλογος των «Ολυμπιονικών» συνεχίζει να κυνηγά το Μαρούσι για την τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Η εικόνα που είχαν οι κερκίδες ήταν πραγματικά αποκαρδιωτική. Ο φίλαθλος κόσμος της πόλης έχει γυρίσει την πλάτη του στο φετινό εγχείρημα (αν και γενικά είναι «πεσμένο» το μπάσκετ στην Ελλάδα) και αυτό το μήνυμα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν. Για να υπάρξει αναγέννηση πρέπει σε σύντομο χρονικό να βρεθούν οι οικονομικοί πόροι, οι άνθρωποι που θα θυσιάσουν χρόνο και θα έχουν ένα ουσιαστικό και ρεαλιστικό όραμα για τη συνέχεια. Γενικά χρειάζεται ένα... ηλεκτροσόκ.
ΚΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
Το ματς ξεκίνησε με τον Θρασύβουλο Λιάγκα να επιλέγει για βασικούς παίκτες τους Γκριν, Τζάκσον, Μπόγδανο, Παπαϊωακείμ και Φόντενετ. Ενώ από την άλλη ο Ηλίας Ζούρος πρωτοέριξε στο παρκέ τους Παπαμακάριο, Όουενς, Σμιθ, Μπλάκνεϊ, Βουγιούκα.
Ο Γυμναστικός / Ολύμπια μπήκε στο ματς χωρίς να έχει το παραμικρό άγχος και δεν φοβήθηκε να τρέξει. Ο Γκριν έβρισκε εύκολα στόχο και σε κάποια φάση με τρία τρίποντα και τέσσερις βολές δικές του (συν ακόμη ένα τρίποντο των Αγγελακόπουλου, Φόντενετ) η ομάδα του ήταν κοντά στο υψηλό σκορ 21-23. Ο Πανελλήνιος που έδειχνε να έχει επηρεαστεί από αυτήν τη νωχελικότητα είπε να παίξει λίγο πιο πιεστικά και επέλεξε μια ζώνη 2-3 μπας και σταματήσει τις λύσεις των γηπεδούχων. Σμιθ και Βουγιούκας ήταν η κυριότερη επιθετική απειλή για την Λάρισα.
ΕΙΔΗΣΗ ΤΟ... ΚΑΡΦΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΒΑΝΑ
Μια φάση στο δεύτερο δεκάλεπτο όμως ήρθε να ξεσηκώσει τους 100 περίπου φιλάθλους που προτίμησαν το γήπεδο παρά τον... απογευματικό καφέ σε κάποια πλατεία. Αυτή δεν ήταν άλλη από ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Παναγιώτη Καραβανά με το αριστερό χέρι και μάλιστα μπροστά σε αντιπάλους. Δεν είναι υπερβολή να σημειώσουμε πως κάποιοι έκαναν το σταυρό τους στην κερκίδα καθώς δεν πίστευαν στα μάτια τους. Στη συνέχεια «ζήλεψε» και ο Παπαχρήστος που έκανε ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό κάρφωμα σε πρώτο χρόνο μετά από επιθετικό ριμπάουντ.
Στο σκορ όμως τα πράγματα δεν άλλαξαν και πολύ. Ο Πανελλήνιος βρίσκοντας λύσεις με Όστοιτς, Μπλάκνεϊ, Χαραλαμπίδη κατάφερε να χτίσει μια διαφορά που ξεπέρασε τους δέκα πόντους. Η Λάρισα με τον Γκριν και τους δύσκολους πόντους του Παπαϊωακείμ κατόρθωσε να κρατάει επαφή (56-66) και να το παλεύει όσο μπορούσε. Όταν «πάτησε γκάζι» όμως ο Πανελλήνιος τα πάντα τελείωσαν. Η διαφορά άγγιξε τους είκοσι πόντους και η μόνη αγωνία που υπήρχε ήταν για το αν θα φτάσουν οι φιλοξενούμενοι τους εκατό πόντους.
Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΣΚΟΡ
12-11 (36’ 03’’), 21-23 (30’45’’), 24-25 (30’), 36-47 (20’), 42-53 (17’46’’),47-55 (17’05’’), 50-62 (14’14’’), 56-66 (11’22’’), 60-72 (10’), 67-86 (6’15’’), 80-96 (τελικό).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ / ΟΛΥΜΠΙΑ (Θρασύβουλος Λιάγκας): Τζακόπουλος, Αβράμοφ, Γκριν 26 (4), Παπαχρήστος 8, Τζάκσον 9, Μπόγδανος 7 (1), Σπανός, Παπακώστας 2, Παπαϊωακείμ 9, Αγγελακόπουλος 4 (1), Καραβανάς 5, Φοντενέτ 10 (2).
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Ηλίας Ζούρος): Ξανθόπουλος, Παπαμακάριος 3 (1), Χαραλαμπίδης 11 (3), Καλαϊτζής 2, Οουενς 5, Σμιθ 16 (2), Πέτρουλας 6, Οστοϊτς 13, Μπλάκνεϊ 8, Κολώκας 11 (1), Κομποδιέτας 2, Βουγιούκας 19.
ΠΑΝΩ ΑΠΟ... ΔΕΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Στα αξιοσημείωτα του αγώνα το γεγονός πως κόπηκαν τα λιγότερα εισιτήρια σε αγώνα των τελευταίων ετών. Ίσα που ξεπέρασαν τα δέκα δηλαδή...
* Τις εντυπώσεις στην κερκίδα έκλεψε η πανέμορφη μικρή Ελεάννα, κόρη του Θοδωρή Λιάκου.
* Όαση στην έρημο του κλειστού της Νεάπολης οι μουσικές επιλογές του Αντώνη Κυριτσάκα. Πραγματικά ποιοτικές.
* Το ματς είδε και διευθυντής του αθλητικού τμήματος του ΑΝΤ1, Ιάκωβος Φιλιππούσης.
 
ΗΛΙΑΣ ΖΟΥΡΟΣ
«Η Λάρισα χρειάζεται μια ομάδα στην Α1»
Λίγο μετά τη λήξη του αγώνα ο προπονητής των «Ολυμπιονικών», Ηλίας Ζούρος στάθηκε στο γεγονός πως η Λάρισα μένει χωρίς ομάδα στην Α1. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η Λάρισα χρειάζεται μια ομάδα στην κορυφαία κατηγορία. Μας λυπεί το γεγονός πως θα υποβιβαστεί η ενωμένη αυτή προσπάθεια. Η Λάρισα έχει προσφέρει πολλά και δεν είναι τιμητικό αυτό. Εμείς πλέον σκεφτόμαστε μόνο το ματς της Τετάρτης για την Ευρώπη».
Από την άλλη ο υπηρεσιακός προπονητής της Λάρισας, Θρασύβουλος Λιάγκας, δήλωσε τα εξής: «Συγχαρητήρια στον Πανελλήνιο και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Ευρώπη. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε όσο μπορούμε για το καλύτερο δυνατό. Στόχος η καλύτερη εικόνα μέχρι το τέλος».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass