ΜΕ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΓΚΟΛ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΑΕΛ ΣΕ ΝΙΚΗ ΜΕ 1-0

Εργο...τέλειος ο Ρομέου

* ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ 4-0 ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΤΩΝ «ΒΥΣΣΙΝΙ»

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2010 3:24 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:32
Φωτ.: Λεων. Τζέκας
Ο Βραζιλιάνος Ρομέου ήταν ο παίκτης που έβαλε τη «σφραγίδα» του στη χθεσινή νίκη της ΑΕΛ με αντίπαλο τον Εργοτέλη καθώς με δικό του γκολ στο 12ο λεπτό η λαρισινή ομάδα κέρδισε με 1-0 και πλέον βρίσκεται στη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα και απομακρύνθηκε από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού κατά πέντε βαθμούς.
Ο συγκεκριμένος παίκτης που αυτή τη στιγμή είναι αν και αμυντικό χαφ ο πρώτος σκόρερ με πέντε γκολ ειδικά στο πρώτο μέρος έκανε το καλύτερό του φετινό του παιχνίδι απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που η λαρισινή ομάδα σε κανένα χρονικό σημείο δεν τον άφησε να γίνει απειλητικός.
Στο Αλκαζάρ είχαμε το ίδιο σκηνικό όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ (ούτε το τελικό σκορ δεν άλλαξε...). Αρκετός κόσμος (περίπου 8.000), παίκτες με πάθος από το πρώτο λεπτό και διαρκής πίεση ψηλά ώστε να δημιουργούνται ευκαιρίες. Και σ’ αυτό το παιχνίδι η ΑΕΛ έδειξε αναποτελεσματικότητα καθώς δημιούργησε πολλές ευκαιρίες αλλά έβαλε μόνο ένα τέρμα ενώ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι η άμυνα δεν απειλήθηκε.
Και βέβαια δεν ήταν μόνο ο Ρομέου πρωταγωνιστής αλλά και ο Γιάν Μπλάζεκ καθώς και αμυντικό δίδυμο των Νταμπίζα, Μελίσση που πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση.
Η ουσία είναι ότι από δω και πέρα η ΑΕΛ κρατάει την τύχη της παραμονής στη Σούπερ Λίγκα στα... πόδια των ποδοσφαιριστών της και χρειάζονται στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια ισάριθμοι βαθμοί για να μπορέσει να πετύχει το στόχο της.
Χθες η ΑΕΛ αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα που θα έπρεπε να είχε πάρει μεγαλύτερη διάσταση υπέρ της ενώ ο τεχνικός Γιάννης Παπακώστας στην παρουσία του στο Αλκαζάρ έχει το απόλυτο των πόντων σαν προπονητής.
Από δω και πέρα παρά τις δύο συνεχόμενες νίκες δε χρειάζεται εφησυχασμός μια και το πρόγραμμα της λαρισινής ομάδας μόνο εύκολο δεν είναι αφού ακλουθούν παιχνίδια δύσκολα με Καβάλα(εκτός έδρας), ΠΑΟΚ (εντός), Πανιώνιο (εκτός) και Λεβαδειακό (εντός).
Η διοίκηση της ΑΕΛ δεν δείχνει διατεθειμένη στα τελευταία παιχνίδια να χαλάσει και τη συνταγή της παρουσίας του κόσμου που δημιούργησε στο Αλκαζάρ καθώς θα ισχύσει η πολιτική των φθηνών εισιτηρίων μια και δεν προέχουν τώρα τα έσοδα της ομάδας αλλά η παραμονή της στην κατηγορία.
Και δυστυχώς όλα ακόμα είναι ρευστά με την ψυχολογία για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν να είναι... «βυσσινί».
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ, Γιάννης Παπακώστας, ξεκίνησε το παιχνίδι σχεδόν με την ίδια ενδεκάδα (μοναδικός απόντας ο τραυματίας Κουζέν, που πήρε τη θέση στην κορυφή της επίθεσης ο Ρικάρντο Τζέσους) που κέρδισε το περασμένο Σάββατο την ΑΕΚ με 1-0 (τακτική 4-2-3-1), καθώς λίγο πριν τον αγώνα ο Βενετίδης που ταλαιπωρούνταν από τραυματισμό δήλωσε ετοιμοπόλεμος. Έτσι λοιπόν κάτω από τα δοκάρι, αγωνίστηκε ο Βιέρα στην άμυνα οι: Βελάσκο(δεξιά), Νταμπίζας, Μελίσσης, Κατσιαρός (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ ήταν ο Κυριακίδης με το Ρομέου, δεξιά ο Μπλάζεκ, αριστερά ο Βενετίδης και στο κέντρο ο Μετίν ενώ προωθημένος ήταν ο Ρικάρντο Τζέσους.
Από την άλλη πλευρά ο προπονητής του Εργοτέλη, Νίκος Καραγεωργίου, έβαλε κάτω από τα δοκάρια τον Δασκαλάκη, στην άμυνα οι: Κορδονούρης (δεξιά), Σασιασβίλι, Χίμπλινγκερ(σέντερ μπακ), Γελαδάρης (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους: Μπαλάφα, Ορφανό, Μπέτο και στην επίθεση τους Φραγκουλάκη (δεξιά), Μπουντιμίρ (στο κέντρο), Ρουμπάκη (αριστερά). Γενικά οι Κρητικοί έδειξαν επιθετική διάθεση και να πάρουν βαθμό ή βαθμούς.
Η λαρισινή ομάδα ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και πήρε αμέσως την εδαφική υπέροχή απέναντι στον Εργοτέλη που έδειξε να έχει σοβαρά προβλήματα στη μεσαία γραμμή με τις πολλές απουσίες(Τζούνιορ, Ρομάνο, Βερπακόφσκις, Τσεσνάουσκις, Ρομάνο) αλλά μέχρι το 12’ δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Δασκαλάκη αφού ακόμα και τα τρία κόρνερ που κέρδισε σε σύντομο χρονικό διάστημα πέρασαν ανεκμετάλλευτα.
Στο λεπτό αυτό ο Ρομέου κάνει μια ωραία προσπάθεια και με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή (και αφού ο Ρικάρντο Τζέσους φέρθηκε έξυπνα και δεν ακούμπησε την μπάλα καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ) έκανε το 1-0 και λίγο αργότερα ο Δασκαλάκης απέκρουσε σε κόρνερ σουτ του Βενετίδη.
Από το 20 και μετά ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε κατακόρυφα με την ΑΕΛ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον Εργοτέλη να μην μπορεί να βρει διαδρόμους προς την εστία της ΑΕΛ μια και έλειπαν πολλοί παίκτες από τη μεσαία γραμμή και δεν υπήρχε κάποιος να οργανώσει το παιχνίδι.
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου υπήρχε «βυσσινί καταιγίδα» και η μία ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη για την ομάδα του Γιάννη Παπακώστα, καθώς τουλάχιστον τέσσερις φορές σε δέκα λεπτά έφθασαν κοντά σε ένα δεύτερο τέρμα που θα έδιωχνε το άγχος από το Αλκαζάρ.
Από το 55’ και μετά η λαρισινή ομάδα είχε πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων με τον Εργοτέλη να έχει παθητικό ρόλο και γενικά το εύθραυστο 1-0 παρέμεινε μάλλον λόγω της αναποτελεσματικότητας των παικτών της ΑΕΛ με αποτέλεσμα στο 89’ στη μία και μοναδική ευκαιρία που έκανε η κρητική ομάδα σ’ όλο το παιχνίδι να «καρδιοχτυπήσουν» οι φίλαθλοι όταν το σουτ του Καρέλη απέκρουσε ο Βιέρα.
Το τελικό 1-0 μπορεί να χάρισε στην ΑΕΛ τους τρεις βαθμούς αλλά αδικεί ως αποτέλεσμα την αγωνιστική εικόνα των «βυσσινί» που δικαιούτο τουλάχιστον δύο ή τρία ακόμα τέρματα.
Πάντως οι νίκες αρχίζουν και γίνονται συνήθεια.
ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ
12’: Ατομική προσπάθεια του Ρομέου που μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή μπροστά του μπαίνει ο Ρικάρντο Τζέσους(ήταν σε θέση οφσάιντ) που όμως δεν έρχεται σε επαφή με την μπάλα και ο Ρομέου με ωραίο σουτ κάνει το 1-0.
17’: Σουτ του Μετίν έξω από τη μεγάλη περιοχή στέλνει την μπάλα λίγο άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Δασκαλάκη.
18’: Σουτ του Βενετίδη από αριστερά και από το ύψος της μεγάλης περιοχής σουτάρει αλλά αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Δασκαλάκης.
29’: Από μακριά εκτελεί φάουλ ο Μπέτο αλλά στέλνει τη μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βιέρα.
48’: Μπαλιά του Βενετίδη στον Μετίν που τροφοδοτεί δεξιά και μέσα στη μεγάλη περιοχή τον Ρικάρντο Τζέσους που σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δασκαλάκη.
49’: Σουτ του Ρομέου από το ύψος της μεγάλης περιοχής στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Εργοτέλη.
52’: Μπαλιά του Ρομέου στο Μετίν που σουτάρει από τα πλάγια μέσα στην μεγάλη περιοχή αλλά αποκρούει ο Δασκαλάκης σε κόρνερ.
55’: Σουτ του Μπλάζεκ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνει τη μπάλα άουτ.
65’: Ο Μετίν κάνει σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
69’: Μπαλιά του Μετίν στον Ρικάρντο Τζέσους που είναι μόνος προ κενής εστίας αλλά προλαβαίνει ο Χίμπλιγκερ και αποκρούει.
76’: Μπαλιά του Ρομέου στον Ρικάρντο Τζέσους που τροφοδοτεί υπέροχα τον Μπλάζεκ που βγαίνει μόνος προ του Δασκαλάκη αλλά ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη κερδίζει την κόντρα και η μπάλα καταλήγει άουτ.
77’: Ο Μπλάζεκ από αριστερά κάνει ατομική προσπάθεια αλλά το σουτ που κάνει βρίσκει το πόδι του Σασιασβίλι και η μπάλα καταλήγει κόρνερ.
89’: Ο Ρουμπάκης εκτελεί φάουλ από δεξιά η μπάλα φθάνει στον Καρέλη που σουτάρει αλλά αποκρούει ο Βιέρα σε κόρνερ.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ καλύτεροι ο Ρομέου στο πρώτο ημίχρονο και ο Μπλάζεκ στο δεύτερο όταν έπαιξε στην αριστερή πλευρά και όχι στη δεξιά. Και οι δύο βοήθησαν τα μέγιστα στη σημαντική νίκη της λαρισινής ομάδας.
Από κει και πέρα ο Βιέρα ήταν θεατής πλην της φάσης του 89’ ενώ ο Βελάσκο με τον Κατσιαρό στα πλάγια της άμυνας πήγαν πολύ καλά. Ο Νταμπίζας με το Μελίσση «καθάρισαν» όλες τις ψηλές μπαλιές και ο Μπουντιμίρ έμοιαζε εγκλωβισμένος ενώ ο Κυριακίδης πήγε επίσης πολύ καλά.
Ο Βενετίδης βελτιώνεται αλλά ακόμα δεν έχει φθάσει σε υψηλά επίπεδα ενώ ο Μετίν βοήθησε σημαντικά. Ο Ρικάρντο Τζέσους απλά πάλεψε.
Λίγα πράγματα ο Τουάμα ενώ με όρεξη μπήκε ο Πουρί. Ο Ααράμπ αγωνίσθηκε λίγο και δεν κρίνεται.
* * *
Από τον Εργοτέλη καλύτεροι ήταν οι: Δασκαλάκης, Χίμπλιγκερ και Μπαλάφας ενώ οι υπόλοιποι δεν έδειξαν κάτι το ιδιαίτερο. Καλά πήγε και ο Γελαδάρης στο πρώτο μέρος απέναντι στον Μπλάζεκ.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ρεσιτάλ διαιτησίας από τον Κώστα Παπασταμάτη (Αθηνών) που έδειξε κίτρινες κάρτες στους: Τζέσους, Τουάμα, Χίμπλινγκερ, Μπούντιμιρ, Μπαλάφα, Ρουμπάκη.
Σωστοί στις υποδείξεις τους οι δύο βοηθοί κ. Καρατζίκας (Αθηνών), Αλεξέας (Μεσσηνίας).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ (Γιάννης Παπακώστας): Βιέρα, Βενετίδης, Νταμπίζας, Κυριακίδης, Μετίν (71’ Πούρι), Τζέσους (85’ Ααράμπ), Ρομέου, Βελάσκο, Μελίσσης, Κατσιαρός (57’ Τουάμα), Μπλάζεκ.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Μπούντιμιρ, Γελαδάρης, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Κορδονούρης (73’ Καρέλης), Σασιασβίλι, Μπέτο (82’ Χρυσοφάκης), Μπαλάφας, Φραγκουλάκης (65’ Λεάλ), Ορφανός.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 4.866, ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: 4.1475.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass