ΗΤΤΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΚ ΜΕ 82-79

Δυστυχώς επτωχεύσαμεν...

* Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ / ΟΛΥΜΠΙΑ ΔΕΝ ΓΛΙΤΩΝΕΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΘΑΥΜΑ * ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ Α1 ΠΗΓΑΜΕ... ΣΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΜΙΑ

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2010 2:54 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:29
Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια επαρχιακή πόλη που διατηρούσε δύο ομάδες στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ της Ελλάδας. Τα χρόνια περνούσαν και οι άνθρωποι της μιας ομάδας είπαν να κάνουν μια... ανανεωτική συγχώνευση χωρίς να δούνε όμως θετικά αποτελέσματα. Μόλις υποβιβάστηκε, λοιπόν, αυτή τότε υπήρξε και δεύτερη συγχώνευση με την άλλη ομάδα που παρέμεινε στην κορυφαία κατηγορία. Όμως λίγο διάστημα μετά «έπεσε» και η νέα ενωμένη (;) ομάδα και πλέον αυτήν η επαρχιακή πόλη δεν έχει καμία ομάδα στην Α1.
Παραμύθια; Όχι. Είναι η σύγχρονη ιστορία της μπασκετικής Λάρισας που από χθες το βράδυ αρχίζει να ξεφυλλίζει μια από τις πιο μελανές σελίδες της. Ο Γυμναστικός / Ολύμπια για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος έχασε από την ΑΕΚ στο κλειστό της Νεάπολης και τώρα είναι με το… ενάμισι πόδι στην Α2. Για να παραμείνει πρέπει να κερδίσει σίγουρα άλλα τρία ματς κάτι που θεωρείται πολύ δύσκολο έτσι όπως είναι η κατάσταση στο σύλλογο.
Πλέον πρέπει να παρθούν γενναίες αποφάσεις από όλους γιατί οι ομάδες μπάσκετ της πόλης έχουν δώσει ανείπωτες χαρές στους Λαρισαίους όλα τα χρόνια. Και ποιος ξέρει ίσως στο μέλλον αναγεννηθούν από τις… στάχτες τους.
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΓΔΑΝΟΥ
Το ματς ξεκίνησε με τον Καλαφατάκη να επιλέγει για αρχική πεντάδα τους Γκριν, Μπόγδανο, Τζακόπουλο, Παπαϊωακείμ και Παπαχρήστο ενώ από την άλλη ο Γκέκος διάλεξε τους Νικολαΐδη, Καλλινικίδη, Γκριν, Μακ και Φράνσις.
Η αστοχία της Λάρισας από την περιφέρεια και οι περισσότερες λύσεις της ΑΕΚ έδωσαν στους «κιτρινόμαυρους» ένα πρόβαδισμα 2-9. Αυτό ανάγκασε τον τεχνικό της Λάρισας να κάνει τις πρώτες του αλλαγές βάζοντας τον Τζάκσον στη θέση του Παπαχρήστου και τον Παπακώστα στη θέση του Παπαϊωακείμ.
Με ένα μικρό περιορισμό του Φράνσις και ένα ξέσπασμα του Μπόγδανου οι γηπεδούχοι κατάφεραν να δούνε βελτίωση (13-13).
Στο πρώτο μισό του δευτέρου δεκαλέπτου ο Γυμναστικός / Ολύμπια έγινε ακόμα πιο «φρέσκος» με Αβράμοφ και Αγγελακόπουλο στο ματς και μπόρεσε να πάρει και προβάδισμα πέντε πόντων (26-21). Ο Μπόγδανος συνέχιζε να αποτελεί αιχμή του δόρατος στο σκοράρισμα (χαρακτηριστικό πως στο πρώτο μέρος είχε 13 πόντους με 1/3, 3/3, 2/3 με 4 ριμπάουντ και δύο κλεψίματα) ενώ ο Ντεμόντ Γκριν έπαιζε πανέξυπνη άμυνα με κλεψίματα και κερδισμένα επιθετικά φάουλ. Αυτό έδινε μια σταθερότητα στο προβάδισμα της Λάρισας (37-29).
ΤΑ ΣΕΡΙ ΚΑΙ Ο ΜΟΙΡΑΙΟΣ ΤΖΑΚΣΟΝ
Με ένα ρεσιτάλ τριών συνεχόμενων τριπόντων με το καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ (Μελς, Γκριν και Δορκοφίκης) και με δύο αιφνιδιασμούς έφερε τα πάνω - κάτω και βγήκε πάλι μπροστά στο σκορ 49-53. Η Λάρισα απάντησε με ένα 12-2 σερί και ξαναπήρε το προβάδισμα (61-55). Το ματς παρέμενε «ανοιχτό» από τη στιγμή που η διαφορά δεν ξέφευγε από τα τρία καλάθια. Τρία λεπτά πριν τη λήξη η ΑΕΚ με ένα καλάθι του Γκριν πέρασε μπροστά στο σκορ με 70-71 (από 70-63) και η Λάρισα έχασε τέσσερις βολές.
ΤΑ ΔΥΟ ΛΕΠΤΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΜΙΣΗ ΩΡΑ
Στα τελευταία δύο λεπτά είχαμε συνεχώς βολές. Μια χαμένη βολή του Τζάκσον, ένα χαμένο δίποντο και ένα λάθος του (βήματα) έφεραν στο σκορ στο 79-82. Ενώ έμεναν έξι δευτερόλεπτα για τη λήξη ο εν λόγω Αμερικανός πήρε την μπάλα έφυγε στον αιφνιδιασμό και αντί να κάνει τρίποντο προτίμησε το δίποντο και μάλιστα το έχασε. Αν και πέτυχε 28 πόντους και ήταν ο «ωραίος στο τέλος έγινε ουσιαστικά ο... μοιραίος» του αγώνα.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Για μια απόφαση στο τέλος (φάουλ πάνω στον Τζάκσον που τελικά δόθηκαν βήματα) φωνάζουν οι γηπεδούχοι αλλά η διαιτησία των κ.κ. Πιλοΐδη, Αναστόπουλου και Γκούμα δεν θεωρείται άσχημη. 
ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΙΣ
2-2 (38΄24΄΄), 2-9 (35΄18΄΄), 6-11 (33΄39΄΄), 13-13 (31΄16΄΄), 15-19 (30΄), 21-21 (27΄25΄΄), 26-21 (26΄00΄΄), 34-28 (22΄35΄΄), 37-29 (21΄16΄΄), 39-36 (20΄), 47-48 (15΄53΄΄), 57-55 (12΄28΄΄), 61-55 (11΄53΄΄), 61-60 (10΄), 70-63 (6΄40΄΄), 79-82 τελικό.
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ/ΟΛΥΜΠΙΑ: Τζακόπουλος, Αβράμοφ 12 (1), Ντ. Γκριν 14 (2), Παπαχρήστος 4, Τζάκσον 28 (1), Μπογδάνος 17 (2), Σπανός, Παπακώστας, Παπαϊωακείμ 2, Αγγελακόπουλος 2.
ΑΕΚ: Τ. Γκριν 13 (1), Νικολαΐδης 5 (1), Μαζέικα 3 (1), Μακ 12 (1), Παπαντωνίου 4, Μελς 12 (2), Δορκοφίκης 16 (1), Γκιζογιάννης, Καλλινικίδης 4, Τουντζιαράκης, Φράνσις 13.
 
 
ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
* Παρά την κρισιμότητα του ματς δεν ξεπέρασαν τους 800 οι φίλαθλοι που ήταν στις κερκίδες του γηπέδου. Έστω και αυτοί όμως βοηθούσαν με τις φωνές τους όσο μπορούσαν.
* Περίπου διακόσιοι φίλοι της ΑΕΚ. Οι περισσότεροι εξ αυτών βέβαια από γειτονικές πόλεις. Το συνηθίζουν άλλωστε να υποστηρίζουν τις ομάδες του κέντρου καθώς φαίνεται πως πιστεύουν ότι «μεγαλώνουν» και αυτοί έτσι...
* Οι αντιδήμαρχοι Χρήστος Κέλλας και Χρήστος Τερζούδης ήρθαν παρέα στο γήπεδο.
* Στο κλειστό της Νεάπολης ήταν και μέχρι πρότινος παίκτες του Γυμναστικού/Ολύμπια Τζαμάλ Μπάτλερ και Κρις Μάσι.
* Χαρούμενος στην κερκίδα ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΛ, Γιάννης Τζήμας. Μια ημέρα νωρίτερα η ΑΕΛ κέρδισε την ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο άλλωστε και πήρε πολλούς πόντους για την παραμονή.
* Στο... πέταλο είδαμε και τον δήμαρχο Λάρισας κ. Κώστα Τζανακούλη ενώ λίγο πιο δίπλα ήταν και ο πρώην βουλευτής, Κώστας Αγοραστός. Και οι δύο ήταν μετά τη λήξη του αγώνα έξω από την αίθουσα Τύπου εμφανώς στεναχωρημένοι.
 
ΔΙΕΚΟΠΗ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΟ ΜΑΤΣ
Επεισόδια μικρής έκτασης
ΕΦΥΓΑΝ ΟΜΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ
Λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους ο αγώνας διεκόπη καθώς υπήρξαν επεισόδια ανάμεσα στους φιλάθλους των δύο ομάδων. Μόλις μάλιστα έπεσε και μια κροτίδα μεγάλης έντασης οι διαιτητές διέκοψαν το ματς ενώ αρκετοί γονείς πήραν αγκαλιά τα παιδιά τους και έφυγαν από το γήπεδο.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass