ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ

Ψυχολογία και τακτική

* ΑΜΦΙΒΟΛΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΧΟΥΑΝ ΒΕΛΑΣΚΟ * ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ Ο ΝΕΑΡΟΣ ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2010 2:08 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:25
Οι πρώτες μέρες του Γιάννη Παπακώστα στην Α.Ε.Λ., που διαδέχθηκε από την περασμένη Δευτέρα στην τεχνική ηγεσία τον Μαρίνο Ουζουνίδη, χαρακτηρίζονται από τη δουλειά σε δύο τομείς, την τακτική (και αυτό που θέλει είναι το συνεχές πρέσιγκ και αλλαγές στη μεσαία γραμμή όπου όλοι διεκδικούν θέσεις) και την ψυχολογία (είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάθε προπόνηση ο νέος προπονητής για να παροτρύνει τους ποδοσφαιριστές του αποκαλεί «παικταράδες» και προσπαθεί να τους τονώσει το ηθικό ενώ τους επισημαίνει ότι δεν πρέπει να φοβούνται τίποτα και κανέναν αντίπαλο).
Στο μεταξύ, τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν στη λαρισινή ομάδα, καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν πέντε τραυματίες, ο Στέλιος Βενετίδης, που θα επανέλθει στο παιχνίδι με την Α.Ε.Κ., ο Αλεξάντερ Σίμιτς, που ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, ο Σιμόν Αμπουχατζίρα, που μάλλον έχει πρόβλημα στο πόδι του και μάλλον θα πρέπει να υπολογίζεται στα δύο τελευταία παιχνίδια, ο νεαρός Νίκος Βλασόπουλος που χθες στη μαγνητική τομογραφία διαπιστώθηκε πρόβλημα στη μέση και θα μείνει εκτός δράσης για έναν περίπου μήνα και ο Χουάν Βελάσκο, που έχει πρόβλημα στους προσαγωγούς (πάντως, από την Π.Α.Ε. Α.Ε.Λ. εκφραζόταν αισιοδοξία ότι ο παίκτης θα είναι στη διάθεση του προπονητή) και χθες ο Παπακώστας δοκίμασε στη θέση του δεξιού μπακ τον Φλάβιο Πίντο.
Από κει και πέρα, αυτό που δείχνει να προβληματίζει τον «Αυστραλό» προπονητή ενόψει του αυριανού αγώνα με τον Άρη είναι η μεσαία γραμμή, όπου αρκετοί παίκτες διεκδικούν θέση. Στα αμυντικά χαφ ο Ρομέου, ο Ιγγλέσιας και ο Ραντοσάβλιεβιτς, ενώ δεν αποκλείεται να ξεκινήσει ο Μετίν, αν παίξει ο Φλάβιο Πίντο σαν δεξί μπακ. Δείχνει, πάντως, να υπολογίζει και τον Πουρί, ενώ σίγουροι πρέπει να θεωρούνται ο Σκάτσελ, ο Μπλάζεκ, με τον Κουζέν στην επιθετική γραμμή.
Αυτό λοιπόν που πρέπει να περιμένουμε από τον Παπακώστα σε σχέση με τον Ουζουνίδη είναι κάποιες αλλαγές στη μεσαία γραμμή, αλλά η βάση της ομάδας μάλλον παραμένει η ίδια (το πιο πιθανό είναι να ξεκινήσει η ομάδα που κέρδισε μέσα στην Ξάνθη) και εκεί που δίνεται βαρύτητα είναι πώς το ίδιο έμψυχο δυναμικό θα αποκτήσει καλύτερη ψυχολογία, ώστε στα επτά τελευταία παιχνίδια να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία.      
Σήμερα οι παίκτες της Α.Ε.Λ. θα προπονηθούν στις 12 το μεσημέρι και ακολούθως θα επισημοποιηθεί η αποστολή που θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη (είναι γνωστή από χθες).
ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη μεταξύ του Πανιωνίου και του Παναθηναϊκού ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 24ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια, με την ψυχολογία της στα... ουράνια μετά τη σπουδαία επιτυχία στη Ρώμη επί της Ρόμα, θέλει μόνο τη νίκη για να παραμείνει το πρώτο φαβορί για τη κατάκτηση του τίτλου.
Δύσκολη αποστολή θα έχει και ο Π.Α.Ο.Κ., ο οποίος θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην Ξάνθη κόντρα στη τοπική ομάδα, ενώ πιο εύκολο έργο θα έχει ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα υποδεχθεί στο «Καραϊσκάκη» τον Ατρόμητο και θέλει μόνο τη νίκη για να παραμείνει «ζωντανός» στη διεκδίκηση του τίτλου.
Φαβορί για τη νίκη είναι η Α.Ε.Κ. στο παιχνίδι του Ολυμπιακού Σταδίου κόντρα στον Εργοτέλη, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα παιχνίδια του Αστέρα Τρίπολης με τον Ηρακλή και του Άρη κόντρα στη Λάρισα. Το αναλυτικό πρόγραμμα με τις τηλεοπτικές μεταδόσεις των αναμετρήσεων της 24ης αγωνιστικής έχει ως εξής:
ΣΗΜΕΡΑ
Αστέρας Τρίπολης-Ηρακλής 16:45 ΣΚΑΪ
Ξάνθη-Π.Α.Ο.Κ. 19:00 ΝΕΤ
Α.Ε.Κ.-Εργοτέλης 19:00 NOVA
ΑΥΡΙΟ
Πανθρακικός-Καβάλα 14:30 NOVA
Λεβαδειακός-Π.Α.Σ. Γιάννινα 16:45 NOVA
Ολυμπιακός-Ατρόμητος 16:45 ΝΕΤ
Άρης-Λάρισα 16:45 NOVA
Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 19:00 NOVA
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Παναθηναϊκός 42-16 52
2. Ολυμπιακός      38-14 50
3. Π.Α.Ο.Κ. 29-10 50
4. Α.Ε.Κ.     35-29 39
5. Άρης       26-22 35
6. Καβάλα   22-19 33
7. Ατρόμητος        27-25 31
8. Αστέρας Τρ.     24-24 30
9. Εργοτέλης         28-29 29
10. Πανιώνιος       27-27 28
11. Ξάνθη    18-25 25
12. Ηρακλής         26-32 25
13. Λάρισα 20-34 24
14. Π.Α.Σ. Γιάννινα        20-34 21
15. Λεβαδειακός   21-36 21
16. Πανθρακικός 18-45 12
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass