ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ (7-4)

Ο Ν.Ο. Λάρισας τη νίκη, η Χίος τα δοκάρια...

* ΜΟΡΦΗ Ο ΑΒΡΑΑΜ ΑΛΙΧΑΝΙΔΗΣ

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2010 23:39 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:23
Ο Ναυτικός Όμιλος Λάρισας έκανε το πιο αποφασιστικό βήμα για την παραμονή στην Α1 εθνική κατηγορία, καθώς χθες στο κολυμβητήριο της Λάρισας κέρδισε τη νεανική ομάδα του Ν.Ο. Χίου με 7-4 στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος (πήρε και σημαντική ψυχολογική ώθηση ενόψει του αγώνα κυπέλλου με το Παλαιό Φάληρο για τα προημιτελικά) χάρη στον Αβραάμ Αλιχανίδη που πέτυχε τρία γκολ και ειδικά αυτό που σημείωσε στην αρχή του τέταρτου οκταλέπτου (με τη βοήθεια και της τύχης, δεν ήταν θέση για σουτ) ενώ το σκορ ήταν εκείνη τη στιγμή 5-4.
Οι παίκτες του Μίλο Τρούμπιτς ήνταν αποτελεσματικοί απέναντι σ’ αυτούς του προπονητή της Χίου Μάκη Μικέδη που σημάδεψαν 10 φορές τα δοκάρια ενώ ήταν σε μεγάλη μέρα και ο τερματοφύλακας της λαρισινής ομάδας, 31χρονος Θόδωρος Νούσιος.
Ο ΝΟΛ ξεκίνησε εντυπωσιακά καθώς βρέθηκε στο πρώτο οκτάλεπτο να προηγείται την ομάδα της Χίου (που μας έκανε εντύπωση ότι έχει πολλούς παίκτες μικρής ηλικίας όπως οι 18χρονοι Βιτέλας, Γκιάλης και ο 19χρονος Σαλάχας) με 3-0 και στη διάρκεια του δευτέρου οκταλέπτου με 4-0 και 5-1 έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον Αλιχανίδη και τον Γιάιτς που επέστρεψε μετά την τιμωρία του στον αγώνα κυπέλλου με τον Ηρακλή (δύο αγωνιστικές) στην αγωνιστική δράση με πολύ όρεξη.
Από τα τέλη του δευτέρου οκταλέπτου η ομάδα της Χίου χάρη στον Ρουμάνο (αρχηγός της εθνικής Ρουμανίας) Αντρέι Ντίνα που πέτυχε χατ τρικ κατάφερε να μειώσει το σκορ και με τον Γαβαλά 26 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου έκανε τον αγώνα ντέρμπι.
Όμως στο τέταρτο οκτάλεπτο η φάση 6.08 πριν τη λήξη έκρινε τη συνάντηση. Ήθελε 4 δευτερόλεπτα να ολοκληρωθεί η επίθεση και ο Αβραάμ Αλιχανίδης πιάνει ένα σουτ (στην προηγούμενη φάση η Χίος είχε δύο δοκάρια με τον Βιτέλα) περίεργο, η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα και κάνοντας το 6-4 ανεβάζει την ψυχολογία της ομάδας αλλά και των διακοσίων περίπου φιλάθλων που... επέστρεψαν στο κολυμβητήριο αφού έληξε η ποινή των τριών (μετά από έφεση αφού αρχικά η ποινή ήταν τέσσερις αγωνιστικές) αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών που επέβαλε ο αθλητικός δικαστής στη λαρισινή ομάδα για τα επεισόδια φιλάθλων στον αγώνα με τον ΠΑΟ.
Ο Αλιχανίδης με ένα ακόμα ολοκλήρωσε τη νίκη της λαρισινής ομάδας και πλέον η παραμονή θεωρείται σχεδόν σίγουρη ενώ οι φιλοξενούμενοι (που έπαιξαν με ένα ξένο καθώς ο δεύτερος ο Νίκολα Κόσιτς ήταν τραυματίας) θα σκέφτονται το ματς του ερχόμενου Σαββάτου στη Χίο με τον Ποσειδώνα Ιλισίων.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στις δύο ομάδες υπάρχουν κοινά στοιχεία καθώς ένας πρώην παίκτης του ΝΟΛ, ο Μάγνης, παίζει στο ΝΟΧ και δύο πρώην παίκτες του ΝΟ Χίου οι αδελφοί Κανδιόγλου (Γιώργος και Στέφανος) αγωνίζονται στον ΝΟΛ.
Τα οκτάλπτα: 3-0, 2-2, 0-2, 2-0.
Για το ΝΟΛ τα γκολ πέτυχαν οι Αλιχαζίδης 3, Γιάιτς 2 ,Χατζηδάκης, Γιλώργος Καντιόγλου ενώ για το ΝΟ Χίου σκόραραν οι Ντίνα 3, Γαβαλάς.
Πολύ καλή η διαιτησία των κ.κ. Καλοχωρίτη (Αθήνας), Σπανούδη (Θεσσαλονίκης)
ΝΟΛ (Τρούμπιτς): Νούσιος, Λύκαρης, Μερκουριάδης, Αλιχανίδης, Κανδιόγλου Γιώργος, Κανδιόγλου Στέφανος, Σάριτς, Χατζηδάκης, Γιάιτς, Γρκεμέλας, Κουλουκτσής, Κωστούλας, Παπαδογιάννης, Κωνσταντινίδης, Μπεζιλιώτης
ΝΟ ΧΙΟΥ (Μικέδης): Μισετζής, Βιτέλας, Μιμίδης Στέλιος, Μιμίδης Μιχάλης, Παππάς, Φουντούλης, Γκιάλης, Μάγνης, Σαλάχας, Φωτίου, Γαβαλάς, Αντρέι Ντίνα, Καπότσης, Τανάνης.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Mίρο Τρούμπιτς (προπονητής του ΝΟΛ): «Είχαμε πίεση λόγω του ότι ήταν το παιχνίδι της χρονιάς για εμάς. Αλλά πλέον θα παίζουμε πιο ελεύθερα μετά από αυτή τη νίκη. Υπήρξε μία ανησυχία από την πλευρά μας όταν το σκορ έγινε 5-4 αλλά τα καταφέραμε. Παίξαμε τέλεια άμυνα, και όταν περιορίζεις τον αντίπαλο στα 4 γκολ τότε πρέπει να κερδίζεις. Είχαμε ευκαιρίες όμως να καθαρίσουμε το παιχνίδι πιο πριν. Κρατάμε τους δύο βαθμούς της νίκης και τα συμπεράσματα για το τι πρέπει να αλλάξουμε. Θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτεροι επιθετικά. Πλέον θέλουμε και τη νίκη απέναντι στο Π. Φάληρο για να προκριθούμε στο φάιναλ φορ».
Γιώργος Κανδιόγλου (παίκτης του ΝΟΛ): «Ξεκινήσαμε δυνατά αλλά στο τρίτο οκτάλεπτο δεν αποφύγαμε τα λάθη και έγινε το 5-4 παρουσιάζοντας άγχος. Δείξαμε όμως περισσότερη θέληση για νίκη και για την παραμονή. Η παρουσία του κόσμου ήταν σίγουρα σημαντική μετά από τόσα παιχνίδια χωρίς φιλάθλους»
Λουκάς Λύκαρης (παίκτης του ΝΟΛ): «Δείξαμε περισσότερη θέληση για νίκη και τα καταφέραμε. Το αρχικό άγχος έφυγε γρήγορα αλλά επανήλθε στο τρίτο οκτάλεπτο όταν το σκορ έγινε 5-4. Και πάλι όμως έφυγε γρήγορα. Πλέον κοιτάμε μπροστά και τα παιχνίδια του πρωταθλήματος με ΝΕΠ και ΚΟΠΙ».
Τ Α ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σε αγώνες για τη 14η ημέρα της Α1 υδατοσφαίρισης των Ανδρών σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Παλ. Φάληρο-Πανιώνιος       4-6
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 7-9
ΝΕ Πατρών-Βουλιαγμένη     10-10
Λάρισα-Χίος 7-4
ΠΑΟΚ-Χανιά 14-7
Ποσειδών Ιλ.-ΝΟ Πατρών     4-7
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 14 αγώνες)
1. Ολυμπιακός           165-61            28
2. Πανιώνιος 142-98            25
3. ΠΑΟΚ         119-117         17
4. ΝΟ Πατρών           115-114         15
5. Παναθηναϊκός        123-121         14
6. Βουλιαγμένη          112-96            13
7. Χίος            99-125            12
. Παλαιό          Φάληρο           108-108         12
9. Λάρισα       101-127         11
10. ΝΕ            Πατρών           108-132         10
11. Ποσειδώνας        Ιλ.        73-133            6
12. Χανιά        94-127            5
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass