ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟ / ΟΛΥΜΠΙΑ (ET-1, 17.00)

Παιχνίδι «φωτιά» στα Τρίκαλα

* ΚΑΛΑΦΑΤΑΚΗΣ: «ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ»

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2010 2:01 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:21
Ένα από τα κρισιμότερα παιχνίδι της σεζόν δίνει σήμερα ο Γυμναστικός / Ολύμπια. Στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 Εθνικής κατηγορίας αντιμετωπίζει τον ΑΣ Τρίκαλα. Στην έδρα της γειτονικής πόλης εκατοντάδες φίλοι του μπάσκετ αναμένεται να γεμίσουν το κλειστό και να δημιουργήσουν μια καυτή ατμόσφαιρα. Από εκεί μέσα λοιπόν, αν θέλει να «καθαρίσει» νωρίς την υπόθεση παραμονής στην κατηγορία, η λαρισινή ομάδα θα πρέπει να βγει νικήτρια. Σε διαφορετική περίπτωση όμως θα παραμείνει με την αγωνία και θα χρειαστεί να παλέψει επειγόντως για τη νίκη κόντρα στον Πανιώνιο την Τετάρτη στο κλειστό της Νέαπολης.
Από πλευράς προβλημάτων ο Γυμναστικός / Ολύμπια δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο και ο Καλαφατάκης θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.
«Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες» δήλωσε ο τεχνικός της Λάρισας, Γιώργος Καλαφατάκης και συνέχισε: «Είναι γι’ αυτούς όπως ήταν για εμάς το ματς με τον Ηλυσιακό. Παίζουν, δηλαδή, όλη τη χρονιά. Αν εμείς νικήσουμε θα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για τη σωτηρία, ενώ αν χάσουμε θα παραμείνουμε σε δύσκολη θέση. Αυτά τα παιχνίδια τα κερδίζει αυτός που τα θέλει περισσότερο, χρειάζεται δηλαδή περισσότερο πνευματική και ψυχολογική προετοιμασία παρά αγωνιστική. Πρέπει να δείξουμε αυταπάρνηση και χαρακτήρα. Είναι παιχνίδι έκτος έδρας που το άγχος θα το έχουν οι γηπεδούχοι και πρέπει να τους το μεταθέσουμε από νωρίς, να διαβάσουμε το ματς, να μην κάνουμε λάθη και να ελέγξουμε από νωρίς τον ρυθμό. Τα Τρίκαλα είναι μια ομάδα που έχει πάθος και σίγουρα θα παλέψουν πολύ γι’ αυτή τη νίκη».
Ο Νίκος Σπανός σχολίασε: «Είναι ένα δεύτερο πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς με μια ομάδα που έχει τον ίδιο στόχο, την παραμονή. Με νίκη σε αυτό το παιχνίδι θα έχουμε βαθμολογικό και ψυχολογικό προβάδισμα για τη συνέχεια, θα είναι ένα μεγάλο βήμα προς την παραμονή ενώ μια ενδεχόμενη ήττα δεν θα φέρει την καταστροφή. Μπορεί το άγχος να είναι με τα Τρίκαλα λόγω του ότι παίζουν στην έδρα τους, η ιστορία όμως δείχνει ότι αυτά τα παιχνίδια τα παίρνει αυτός που τα θέλει πιο πολύ κι εμείς θέλουμε σαν τρελοί τη νίκη. Θα το παλέψουμε σαν να είναι παιχνίδι δίχως αύριο. Τα Τρίκαλα έχουν μια καυτή έδρα, αλλά δεν έχουμε πρόβλημα με αυτό γιατί το προτιμούμε από ένα άδειο γήπεδο».
ΓΙΑΠΛΕΣ: «ΟΠΟΙΟΣ ΝΙΚΗΣΕΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΑΦΕΣ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ»
Ως τον... υπέρ πάντων αγώνα αντιμετωπίζουν στα Τρίκαλα την αναμέτρηση με τον Γυμναστικό/Ολύμπια κι αυτό είναι σαφές και ξεκάθαρο στις δηλώσεις του Θανάση Γιαπλέ.
 «Μόνο η λέξη "τελικός" ταιριάζει σε αυτό το παιχνίδι αφού όποιος νικήσει θα πάρει ένα σαφές προβάδισμα στη συνέχεια όσον αφορά στην παραμονή. Πιστεύω ότι θα εμφανιστούμε απολύτως έτοιμοι στο παρκέ και με τη βοήθεια του κόσμου, ο οποίος θα είναι στο πλευρό μας, θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για τη νίκη», δηλώνει ο Θανάσης Γιαπλές.
«Το παιχνίδι με τη Λάρισα είναι ένας πραγματικός τελικός και για τις δύο ομάδες. Εμείς είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, την εβδομάδα που πέρασε επέστρεψαν όλα τα παιδιά που ήταν τραυματίες και με την βοήθεια του κόσμου που αναμένεται να γεμίσει για μία ακόμη φορά το γήπεδο πιστεύω ότι θα κερδίσουμε ώστε να συνεχίσουμε τη μάχη της παραμονής με άλλον αέρα», τονίζει ο Σωκράτης Γκιζογιάννης.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΣΗΜΕΡΑ
Ιλισίων, 17:00, Ηλυσιακός-Πανελλήνιος: Τανατζής, Αναστόπουλος, Ταβουλαρέας (Αγγελόπουλος)
Τρικάλων, 17:00, Τρίκαλα- Γυμναστικός / Ολύμπια: Γκόντας, Καρακατσούνης, Πουρσανίδης Κ. (Μιναρετζόπουλος)
Ν. Σμύρνης. 17:00, Πανιώνιος-Κολοσσός Ρόδου: Σχινάς, Παπαπέτρου, Καλδίρης (Τασούλας)
ΣΕΦ, 19:00, Ολυμπιακός-Καβάλα: Σπυρίδωνος, Παφίλης, Κουκουλίτσιος (Θεολογίτης)
ΑΥΡΙΟ
Περιστερίου, 18:00, Περιστέρι-ΑΕΚ: Μουζάκης, Κορομηλάς, Διαμαντής (Ορφανός)
ΠΑΟΚ, 19:00, ΠΑΟΚ-Μαρούσι: Χριστοδούλου, Φούφης, Σώμος (Σιμητόπουλος)
ΟΑΚΑ, 19:00, Παναθηναϊκός-Αρης: Βορεάδης, Παπαδημητρίου, Μπήτης (Μαύρος)
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Παναθηναϊκός 29
2. Ολυμπιακός    28
3. Μαρούσι          28
4. Πανελλήνιος    24
5. Κολοσσός Ρόδου    23
6. ΠΑΟΚ    22
7. Πανιώνιος       22
8. Περιστέρι         22
9. Άρης      22
10. ΑΕΚ     20
11. Γυμναστικός / Ολύμπια   19
12. Καβάλα         19
13. Τρίκαλα         19
14. Ηλυσιακός     18
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass