ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΧΘΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ

«Ναι, βαδίζουμε προς περικοπές σε έργα»

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2010 1:59 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:16
Κυβερνητικός παράγοντας επιβεβαίωσε πλήρως το χθεσινό δημοσίευμα της «Ε», σύμφωνα με το οποίο θα γίνουν περικοπές στα Μεσογειακά έργα ενόψει των Μεσογειακών Αγώνων 2013 και μάλιστα συμπλήρωσε ότι αυτές μπορεί να μην αφορούν μόνο στο Ιππικό Κέντρο, στο Ιστιοπλοϊκό Κέντρο και στο Κλειστό Γυμναστήριο της Λάρισας, που δεν θα κατασκευαστεί, αλλά και σε άλλα έργα.
Επίσης, μας έλεγε ότι οι αγώνες του χάντμπολ θα γίνουν στο κλειστό της Καρδίτσας, που είναι υπό κατασκευή, ενώ ο Προαστιακός δεν θα συνδεθεί με τους Μεσογειακούς Αγώνες και εφόσον το επιθυμεί η τοπική κοινωνία θα ολοκληρωθεί σε μακρινότερο χρονικό ορίζοντα. Τέλος, υπήρξε διευκρίνηση ότι το κωπηλατοδρόμιο της Κάρλας γίνεται προσπάθεια να κατασκευαστεί και η δεύτερη λύση είναι να γίνει στο Βόλο. Πάντως, η δεύτερη λύση δείχνει να παίρνει προτεραιότητα, μια και μέχρι τώρα δεν είναι έτοιμη καμία μελέτη.
«ΠΡΑΣΙΝΟ» ΒΑΤΕΡΛΟ
Στο μεταξύ, με αφορμή το δημοσίευμα της «Ε» ο Λαρισαίος βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Αστέριος Ροντούλης έκανε την παρακάτω δήλωση: «Δυστυχώς οι εξελίξεις που αφορούν στα έργα των Μεσογειακών Αγώνων 2013 δικαιώνουν απολύτως την κριτική που ασκήθηκε εκ μέρους του ΛΑ.Ο.Σ. κατά τη συνάντηση βουλευτών και φορέων, που έγινε προσφάτως στο Δημαρχείο του Βόλου.
Τότε είχα κάνει λόγο για «τοπικό ξεχαρμάνιασμα» που σκοπό είχε να προλειάνει το έδαφος, ούτως ώστε η κοινή γνώμη να πληροφορηθεί στη συνέχεια τις οδυνηρές περικοπές στα σχεδιαζόμενα έργα των Μεσογειακών Αγώνων 2013, επί των οποίων η τοπική οικονομία και κοινωνία είχε επενδύσει πολλές ελπίδες ανάπτυξης και ευημερίας.
Ήρθε, λοιπόν, η ώρα της αλήθειας. Οι μεγαλόστομες διακηρύξεις και οραματισμοί κάποιων μεγαλοσχημόνων έχουν καταρρεύσει, προκαλώντας τη θυμηδία των πολιτών. Ακόμη και το έργο – πυξίδα, ο Προαστιακός Λάρισας – Βόλου, μένει στα χαρτιά και μεταβάλλεται από σίγουρο έργο σε αντικείμενο νέων διεκδικήσεων από τις τοπικές κοινωνίες.
Επιπροσθέτως, το Ιστιοπλοϊκό Κέντρο θα σμικρυνθεί, όπως άλλωστε και το Ιππικό Κέντρο της Λάρισας, ενώ το Κωπηλατοδρόμιο της Κάρλας μάλλον θα αποτελέσει όνειρο... θερινής νυκτός.
Τελικά, η πράσινη ανάπτυξη που ευαγγελιζόταν το ΠΑΣΟΚ για τη Θεσσαλία, μέσω των αθλητικών και συνοδών έργων της Μεσογειάδας, έχει μετουσιωθεί σε πράσινο Βατερλό, που τείνει να εξελιχθεί ακόμη και σε πράσινο ολοκαύτωμα, εάν συνυπολογίσουμε τη στασιμότητα που παρατηρείται στα έργα ολοκλήρωσης του Αχελώου.
Ευτυχώς, οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών της Τοπικής αυτοδιοίκησης είναι κοντά και, έτσι, σύντομα θα δοθεί στους υπευθύνους η δέουσα απάντηση των πολιτών.
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ: «ΤΟ ΚΩΠΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΛΑ»
Στο μεταξύ, από την Αμερική όπου βρίσκεται, συμμετέχοντας σε αποστολή της ΚΕΔΚΕ, ο δήμαρχος Λαρισαίων και μέλος της Οργανωτική Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 Κώστας Τζανακούλης, σχετικά με το χθεσινό δημοσίευμα της «Ελευθερίας» για περικοπές στις υποδομές των Μεσογειακών, τόνισε ότι δεν θα δεχθεί ως δήμαρχος να γίνουν εκπτώσεις στα έργα και παράλληλα υποστήριξε ότι η οικονομική συγκυρία ευνοεί να επιτευχθούν καλύτερες τιμές στα έργα εφόσον η κατασκευή τους προκηρυχθεί άμεσα.
Υποστηρίζει πως το Κέντρο Ιππασίας θα γίνει στη Λάρισα, όπως έχει συμφωνηθεί, αλλά και οι κωπηλατικοί αγώνες θα πρέπει να γίνουν στην Κάρλα, αφού τα προβλήματα στο Βόλο είναι πολύ μεγαλύτερα.
Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, ο κ. Τζανακούλης ξεκαθαρίζει προς κάθε κατεύθυνση πως ο Δήμος Λαρισαίων θα διεκδικήσει στο ακέραιο ό,τι του αναλογεί από τους Αγώνες. «Οι Αγώνες θα γίνουν πολύ καλύτεροι απ’ αυτούς της Πεσκάρα τον περασμένο Ιούνιο και από τους καλύτερους που έχουν γίνει στην ιστορία του θεσμού, με στόχο η πόλη της Λάρισας να διαφημιστεί, ενώ χρειάζεται και συσπείρωση όλων των φορέων».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass