ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΑΛ ΗΤΤΗΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΕ 3-1 ΣΕΤ

Ένα σετ δεν ήταν αρκετό

* ΑΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΓΩΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2010 1:45 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:15
Ένα σετ άντεξε η γυναικεία ομάδα βόλεϊ της ΕΑΛ η οποία υποχρεώθηκε χθες σε ήττα 3-1 από τον Πανελλήνιο και αποχαιρέτησε το θεσμό του κυπέλλου Ελλάδας. Αυτή τη φορά οι «κυανέρυθρες» ήταν μακριά από τον καλό τους εαυτό, δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στην πίεση του αντιπάλου τους και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν δεν κατάφεραν να επαναλάβουν αυτό που είχαν κάνει στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.
Το θετικό για τη λαρισινή ομάδα είναι ότι παραμένει αστείρευτη πηγή ταλέντων στο χώρο του Ελληνικού γυναικείου βόλεϊ και η αναφορά γίνεται ιδιαίτερα για τη νεαρή ακραία Νούσια που κέρδισε τα εύσημα και δείχνει ότι έχει πολύ μέλλον μπροστά της, ενώ εξίσου ενθαρρυντικά είναι και τα μηνύματα για τη νεαρή κεντρική Παπαδοπούλου. Φυσικά στο φιλέ δεσπόζει η παρουσία της Δίρβα που αποτελεί σταθερή αξία ενώ περισσότερα θα έπρεπε να δείξουν οι δύο ξένες, κυρίως η Ραντόγιεβιτς.
Με κεκτημένη λοιπόν ταχύτητα από τη νίκη επί του Ηρακλή, η λαρισινή ομάδα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πήρε το προβάδισμα στο σκορ «χτίζοντας» μια διαφορά που άγγιξε τους πέντε πόντους (18-13). Η συνέχεια δεν ήταν το ίδιο καλή αφού κάποια λάθη κυρίως στην επίθεση αποσυντόνισαν της «κυανέρυθρες» και έδωσαν τη δυνατότητα στον Πανελλήνιο να ισοφαρίσει (21-21).
Το παιχνίδι από κει και πέρα πήγαινε στον πόντο με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα και την ΕΑΛ να παίρνει τελικά τη νίκη (29-26).
Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν η αναμενόμενη. Ο Πανελλήνιος πέρασε στην αντεπίθεση και οι Λαρισαίες έδειξαν να μην μπορούν να αντισταθούν στην πίεση που άσκησε ο αντίπαλός τους. Η μπλοκ άμυνα δεν λειτούργησε κυρίως απέναντι στις Λίβινγκστον και Γκούσταφσον με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στην αγωνιστική εικόνα των Λαρισαίων που είδαν να χάνουν το σετ με 25-16.
Κάτι ανάλογο συνέβη και στο τρίτο σετ (25-17) ενώ η εικόνα χάλασε εντελώς στο τελευταίο σετ (25-13).
«Στόχος μας ήταν να παίξουμε απελευθερωμένα χωρίς το άγχος της παραμονής που έχουμε στα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Θέλαμε να δούμε αν όντως έχουμε δυναμική σαν ομάδα και αν μπορούμε να διαχειριστούμε τη νίκη επί του Ηρακλή». σχολίασε μετά το παιχνίδι ο τεχνικός της ΕΑΛ, Αποστόλης Οικονόμου και συνέχισε:
«Έχω παράπονο από τις αθλήτριές μου σχετικά με τη νοοτροπία που είχαν από τη στιγμή που μας πίεσε ο αντίπαλος γιατί το πρώτο σετ θεωρώ ότι ήταν απόρροια της εικόνας του Σαββάτου.
Το ξεχνάμε όμως αυτό. Εγώ έβλεπα το παιχνίδι σαν ένα καλό τεστ ενόψει του αγώνα του Σαββάτου που μας «καίει» με τον Απολλώνιο. Θα πρέπει όμως να έχουμε βελτιωμένη εικόνα. Δεν μας τιμάει αυτό που είδαμε σήμερα (σ.σ. χθες). Δεν είναι η ΕΑΛ αυτή. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι μισά παιχνίδια η ΕΑΛ παίζει καλά και κερδίζει και μισά παίζει τραγικά και χάνει εύκολα».
* Γιατί παρατηρείται αυτή η μεγάλη απόκλιση στην απόδοση της ομάδας;
«Δεν ξέρω. Δεν νομίζω ότι στο ένα ματς είμαστε διαβασμένοι και στο άλλο όχι. Θεωρώ καθαρά ότι είναι θέμα προσωπικότητας αθλητριών. Πρέπει να μάθουν να έχουν εγωισμό και να παίζουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους. Δεν μας ενδιαφέρει το κύπελλο, μας ενδιαφέρει όμως να παίζουμε αξιοπρεπώς και ας χάσουμε. Αυτό όμως δεν έγινε ούτε σήμερα (σ.σ. χθες), όπως δεν είχε γίνει και με το Ανατόλια.
Μακάρι να κερδίσουμε το Σάββατο και θα είναι διαφορετικό το κλίμα γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η παραμονή».
ΕΑΛ: Τρικάλη, Δίρβα, Νούσια, Κοφτούν, Παπαδοπούλου, Ραντόγιεβιτς, Λίτσιου (λ), Τουσιούδη, Κιούση, Ζαφειρίου, Τίκα.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ: Πλαγιανάκου, Γκούσταφσον, Ναούνοβα, Κίτσου, Χριστοδούλου, Λίβιγκστον, Χρυσομάλη (λ).
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass