ΠΕΤΥΧΕ ΧΘΕΣ Ο ΔΩΤΙΕΑΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΗ, ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ 4-2

Πρόκριση αφιερωμένη στη μνήμη του Μανόλη...

* ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ 50ΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΗΣ ΕΠΣΛ ΟΠΟΥ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΥΡΓΕΤΟ * Ο ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΚΑΡΔΑΚΗΣ ΑΠΕΚΡΟΥΣΕ ΕΝΑ ΠΕΝΑΛΤΙ * ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ ΜΑΤΣ

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2010 2:50 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:07
Ο Δωτιέας «σφράγισε» χθες το δεύτερο εισιτήριο για τον τελικό κυπέλλου της ΕΠΣΛ, αποκλείοντας στα πέναλτι τον Ηρακλή Χάλκης στην έδρα του, με σκορ 4-2 (σ.σ. 0-0 κανονικός αγώνας και παράταση).
Το ποδοσφαιρικό συγκρότημα της Αγιάς θα είναι λοιπόν φιναλίστ με αντίπαλο τον Πυργετό, ο οποίος μια ημέρα πιο πριν κέρδισε στον πρώτο ημιτελικό την ομάδα U-21 της ΑΕΛ, με σκορ 3-0.
Οι στιγμές πάντως είναι ιστορικές για το συμπαθές σωματείο της Αγιάς στον χώρο του λαρισινού ποδοσφαίρου, καθώς φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ίδρυση της ομάδας (σ.σ.1960) και παράλληλα για πρώτη φορά ο Δωτιέας θα αγωνιστεί, στον τελικό κυπέλλου της Ένωσης.
Όμως η πρόκριση ξυπνά μνήμες, αφού φέτος παράλληλα συμπληρώνονται και 25 χρόνια από την άνοδο του Δωτιέα στη Δ’ Εθνική κατηγορία.
Και οι άνθρωποι της ομάδας δεν ξεχνούν ότι ο προπονητής που τους ανέβασε δεν ήταν άλλος από τον αείμνηστο Μανόλη Ρακιτζόγλου, που πριν λίγες ημέρες έφυγε από κοντά μας.
Η χθεσινή πρόκριση ήταν λοιπόν αφιερωμένη στον πολύ μεγάλο αυτό ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ και μάλιστα ο γιος του Βαγγέλης μόλις ευστόχησε στο πρώτο πέναλτι, έδειξε με το χέρι του ψηλά τον ουρανό ψελλίζοντας: «Για σένα πατέρα».
Τα λόγια πολλές φορές σε τέτοια ρεπορτάζ περιττεύουν, γιατί πάνω από όλα μετρά ο άνθρωπος...
ΣΚΛΗΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Στο αγωνιστικό μέρος τώρα, διεξήχθη ένα πολύ σκληρό παιχνίδι, κάτω από τσουχτερό κρύο και δυνατό αέρα.
Παρά το γεγονός ότι τις δυο ομάδες χώριζαν μια κατηγορία (σ.σ. ο Ηρακλής Χάλκης αγωνίζεται στην Α1 και ο Δωτιέας στην Α’ ), εν τούτοις σημειώθηκαν φάσεις για γκολ εκατέρωθεν.
Η πρώτη καλή στιγμή ανήκει στους φιλοξενούμενους στο 10’, όταν σε σουτ του Μαλάκου πετάχτηκαν στην πορεία της μπάλας Αποστόλου, Τσικόπουλος, όμως κανείς από τους δύο στο δεύτερο δοκάρι δεν πρόλαβε να την προωθήσει στα δίχτυα.
Επίσης στο 28’ σε νέο σουτ του Μαλάκου η μπάλα έφυγε μόλις άουτ.
Στην επανάληψη, ο Ηρακλής μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και στο 47’ σε σουτ του Πικούλι, η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Δυο λεπτά αργότερα στο 49’ , σε σουτ του Καλούση η μπάλα κατέληξε μόλις άουτ και στο 52’ σε κεφαλιά του Σιούτα, ο Στέλιος Κακαρδάκης χρειάσθηκε με διπλή προσπάθεια να αποκρούσει την μπάλα.
Επίσης στο 59’ ένα ξαφνικό σουτ έπιασε ο Δάλλας και ο γκολκίπερ του Δωτιέα και πάλι κράτησε ανέπαφη την εστία του.
Η Χάλκη είχε στο 80’ ένα πολύ καλό σουτ με τον Μαλαβιέζο που υποχρέωσε τον Κακαρδάκη σε δύσκολη απόκρουση, ενώ στο 88’ ο Παναγιώτης Κρομμύδας αυτή τη φορά πραγματοποίησε σωτήρια απόκρουση σε κοντινό σουτ του Καλόγηρου.
Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ
Το σουτ του Καλόγηρου ήταν και η τελευταία φάση στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού, με τους φιλοξενούμενους να έχουν και πάλι την πρώτη καλή ευκαιρία στην παράταση.
Με φάουλ λοιπόν ο Χάνος έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ στο 92’, ενώ στο 94’ σε σουτ του Καλόγηρου, ο Κρομμύδας απέκρουσε σωτήρια την μπάλα.
Στο 100’ από... ασίστ του Ρακιτζόγλου ο Καλόγηρος με σουτ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ, ενώ στο 110’ σε σουτ του Βλάστου ο εντυπωσιακός χθες Κακαρδάκης απέκρουσε την μπάλα.
Λίγο πριν το φινάλε της παράτασης, στο 119’ ο Αθανασίου έπιασε την κεφαλιά και ο πορτιέρο του Δωτιέα απέκρουσε την μπάλα και στο 120’ , σε κεφαλιά του Τσικόπουλου η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ
Στη διαδικασία των πέναλτι, από τον Δωτιέα ευστόχησαν και οι τέσσερις κατά σειρά παίκτες, ενώ από την Χάλκη, αστόχησαν δυο ποδοσφαιριστές.
Αναλυτικά η διαδικασία είχε ως ακολούθως:
Ρακιτζόγλου 0-1, Κρομμύδας 1-1, Αποστόλου 1-2, Βογιατζής 2-2, Μαλάκος 2-3, Σιούτας απέκρουσε την μπάλα ο Κακαρδάκης, Χάνος 2-4, Πικούλης έστειλε την μπάλα άουτ.
Οι παίκτες του Δωτιέα πανηγύρισαν στο τέλος με τους φίλους της ομάδας την πρόκριση, ενώ αφιέρωσαν την επιτυχία αυτή και στον συμπαίκτη τους Λάζαρο Γκουντρουμπή, που υποβλήθηκε σε επέμβαση στον χιαστό και του εύχονται ταχεία ανάρρωση.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Παράπονα εκφράστηκαν από την πλευρά του Ηρακλή Χάλκης για τη διαιτησία του Ηλία Αναστασίου, ο οποίος στο ημίχρονο απέβαλε από τον πάγκο τον προπονητή του Ηρακλή Χάλκης Γιάννη Μπουρνάκα, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για σφυρίγματά του.
Γενικά οι γηπεδούχοι πολλές φορές αντέδρασαν σε αποφάσεις του νεαρού ρέφερι, υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να αποβάλει σε δυο περιπτώσεις σκληρών τάκλιν, παίκτες του Δωτιέα (σ.σ. Βερβέρη και Ρέντζα).
Από την πλευρά μας θεωρούμε ότι ο εν λόγω διαιτητής δεν απέφυγε τα λάθη και πολλές φορές είχαμε αντιδράσεις από την κερκίδα για υποδείξεις του.
Μάλιστα στον πειθαρχικό έλεγχο θα μπορούσε να είναι πιο τολμηρός και να αποβάλει παίκτες των δυο ομάδων.
Τουλάχιστον φάνηκε ότι στο 15’ ο Πικούλης πήγε υπερβολικά δυνατά πάνω στον Γάλλο και τον σταμάτησε με τάκλιν από πίσω, ενώ στο 38’ μια κλωτσιά του Βερβέρη πάνω στον Πικούλη άναψε τα... αίματα.
Επίσης και σε άλλες φάσεις είχαμε πολύ σκληρά μαρκαρίσματα, με αποτέλεσμα τα νεύρα να είναι τεντωμένα.
Αντίθετα με τον διαιτητή, οι επόπτες κ. Βλιώρας, Ρεντόπουλος τα πήγαν ασφαλώς καλύτερα.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΗΣ (Γιάννης Μπουρνάκας-Δημήτρης Κωστής) Κρομμύδας, Μπάγκας, Δάλλας, Αθανασίου, Πιπερτζής(98’ Ράμα), Καλούσης, Βλάστος, Χαρούλης, Σιούτας, Πικούλης, Μαλαβιέζος(92’ Βογιατζής)
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Θανάσης Τσώτσος) Κακαρδάκης, Γάλλος, Σαλτσίδης(98’ Ρακιτζόγλου), Ρέντζας, Βερβέρης(46’ Μεσημέρης), Μαλάκος, Τσακάλι, Καλόγηρος, Τσικόπουλος, Χάμος, Αποστόλου.
Ο... ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο... ΜΑΘΗΤΗΣ
Με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια μίλησε μετά το παιχνίδι, ο δάσκαλος (Θανάσης Τσώτσος), για τον μαθητή του (Γιάννη Μπουρνάκα).
Σε δηλώσεις του ο κ. Τσώτσος, επισήμανε τα εξής: «Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για την προσπάθεια που κατέβαλαν και οδήγησαν την ομάδα στον τελικό της διοργάνωσης. Σήμερα(σ.σ. χθες) για μένα ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή, καθώς στον πάγκο του Ηρακλή είδα ένα δικό μου παιδί, τον Γιάννη Μπουρνάκα, που εκτιμώ απεριόριστα. Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω τον θυμάμαι ως ποδοσφαιριστή και θέλω μέσα από την καρδιά μου να του δώσω τις καλύτερες ευχές, για να πετύχει σε έναν καινούργιο και δύσκολο συνάμα ρόλο, που αναλαμβάνει.
Και επειδή τον γνωρίζω πολύ καλά, είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρει, γιατί είναι εργατικός και πεισματάρης».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass