Η Α.Ε.Λ. ΕΧΑΣΕ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΟ AELFCARENAΑΠΟ ΤΟΝ Π.Α.Ο.Κ. ΜΕ 2-1

Νέο γήπεδο, παλιές συνήθειες...

* ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΑΔΙΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ * ΜΟΙΡΑΙΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ Ο ΤΣΕΧΟΣ ΓΙΑΝ ΜΠΛΑΖΕΚ

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2010 2:58 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:48
Η Α.Ε.Λ. έκανε πρεμιέρα στο καινούργιο της γήπεδο, το AELFCARENA, χθες στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα αλλά δεν άλλαξε συνήθειες ακόμα και αν είχε άλλο προπονητή στον πάγκο (τον υπηρεσιακό Κώστα Κατσάρα), καθώς γνώρισε την ήττα από τον Π.Α.Ο.Κ. με 2-1 που είναι η τρίτη συνεχόμενη.
Τα αίτια της απώλειας βαθμών όπως και σε προηγούμενες αγωνιστικές ήταν η αστοχία των «βυσσινί» (κυρίως του Μπλάζεκ που έχασε τρία τετ-α-τετ) αλλά και η διαιτησία του κ. Σιδηρόπουλου που το πρώτο γκολ του Π.Α.Ο.Κ. ξεκίνησε από φάουλ σε βάρος παίκτη της Α.Ε.Λ., ενώ αγνόησε δύο πέναλτι σε βάρος της λαρισινής ομάδας.
Η ουσία είναι ότι αυτή τη στιγμή η Α.Ε.Λ. είναι καθηλωμένη στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, ενώ ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα μια και κινδυνεύει να μην πάρει βαθμό στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια με ΑΕΚ (εκτός), Ολυμπιακό (εντός), Ατρόμητο (εκτός), Καβάλα (εκτός). Η κατάσταση είναι δύσκολα αναστρέψιμη...
Στο χθεσινό παιχνίδι είδαμε πάλι μια γνώριμη εικόνα και το μόνο που άλλαξε ήταν το ντεκόρ αφού το καινούργιο γήπεδο πραγματικά αφήνει έκπληκτους τους πάντες αλλά δεν δείχνει να επηρεάζει τους διαιτητές που συνεχίζουν το έργο τους σε βάρος της Α.Ε.Λ. Τώρα ήταν η σειρά του Σιδηρόπουλου να αδικήσει τους γηπεδούχους με αξιοπερίεργο ότι Α.Ε.Λ. και Π.Α.Ο.Κ. συμφώνησαν για τον ορισμό του... Ο συγκεκριμένος διαιτητής τα έκανε «θάλασσα» στον αγώνα Α.Ε.Κ. - Ολυμπιακός της περασμένης αγωνιστικής και ήταν ακατάλληλος να σφυρίξει δεύτερο συνεχόμενο δύσκολο παιχνίδι. Αλλά ο Βασσάρας και ο Τεροβίτσας, που έχουν τις τύχες της διαιτησίας στα χέρια τους, ενδιαφέρονται μόνο για το μισθολογικό τους κλιμάκιο που δεν μειώνεται παρά την κρίση...
Πάντως και η διαιτησία θα είχε περάσει απαρατήρητη, αν ο Μπλάζεκ είχε βάλει τα γκολ στις ευκαιρίες που έχασε στο πρώτο μέρος...
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της Α.Ε.Λ., Κώστας Κατσάρας, στη μοναδική αλλαγή που είχε ουσιαστικά με τον προκάτοχό του, τον Γιάννη Παπακώστα, ήταν ότι προτίμησε το νεαρό Κολοβέτσιο αντί του Ταυλαρίδη. Η τακτική παρέμεινε το 4-2-3-1, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Αμπάρη, στην άμυνα δεξιά τον Βελάσκο (προτιμήθηκε αντί του Κατσιαρού), Νταμπίζα, Κολοβέτσιο (σέντερ μπακ), Βενετίδη (αριστερά), αμυντικά χαφ τους Ιγγλέσιας, Ρομέου και πιο μπροστά οι Μπλάζεκ (αριστερά), Κανόμπιο (στο κέντρο) και Σίμιτς (δεξιά), ενώ στην κορυφή της επίθεσης τον Κουζέν.
Από την άλλη και ο τεχνικός του Π.Α.Ο.Κ. Μάκης Χάβος ξεκίνησε με την ίδια τακτική έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Χαλκιά (για πρώτη φορά μετά από τέσσερις μήνες στο αρχικό σχήμα και συμπτωματικά σε αγώνα που έγινε στην πατρίδα του), στην άμυνα τους Σακελλαρίου (αριστερά), Τσιρίλο, Κοντρέρας (σέντερ μπακ), Ζουέλα (δεξιά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ ήταν ο Βιτόλο με τον Γκαρσία και πιο μπροστά οι Κριστιάνο (δεξιά), Ίβιτς (στο κέντρο), Βιερίνια (αριστερά) και στην επίθεση ο Σαλπιγγίδης.
Μέσα σε ένα γήπεδο που «κόχλαζε», η ομάδα που μπήκε δυνατά δεν ήταν η Α.Ε.Λ. αλλά ο Π.Α.Ο.Κ., που ξεκίνησε να παίζει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, «παγώνοντας» τον κόσμο (και τι... κόσμο) και μόλις στο 11’ οι Θεσσαλονικείς προηγούνται με 1-0 χάρη σε γκολ του Κοντρέρας, ενώ ο διαιτητής κ. Σιδηρόπουλος έδειξε τις προθέσεις του να βοηθήσει τον Π.Α.Ο.Κ. αφού στη συγκεκριμένη φάση άφησε να προηγηθεί εμφανέστατο φάουλ σε βάρος παίκτη της λαρισινής ομάδας. Παρόλα αυτά στο 23’ ο Κουζέν εκμεταλλεύεται το δώρο του Χαλκιά και με ωραίο σουτ ισοφαρίζει.
Στο 30’ ο Αμπάρης κρατάει το 1-1 σε φάουλ του Γκαρσία και από κει και πέρα αρχίζει το... κυρίως έργο των Σιδηρόπουλου, που δεν δίνει πέναλτι υπέρ στο 32’ σε ανατροπή του Κανόμπιο, και Μπλάζεκ, που χάνει τρεις κλασικές ευκαιρίες για γκολ.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Κουζέν στο 63’ απειλεί την εστία του Χαλκιά αλλά οι αλλαγές του Χάβου αρχίζουν να αλλάζουν τα δεδομένα αφού είχαν σαφώς μεγαλύτερη διάθεση για προσφορά από τους παίκτες της Α.Ε.Λ. που ήταν εκτός ενδεκάδας.
Και μια αλλαγή, ο Αθανασιάδης με την είσοδό του στο γήπεδο κάνει το 1-2 και στο τέλος φρόντισε να κρατήσει τη νίκη του Π.Α.Ο.Κ. ο Σιδηρόπουλος με την απόφασή του να μην καταλογίσει πέναλτι στο 89’ σε χέρι του Κοντρέρας σε σέντρα του Μακίνουα.
Το τελικό αποτέλεσμα ήταν έργο διαιτησίας και αστοχίας Μπλάζεκ.
ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
6’: Φάουλ του Σίμιτς στον Βιερίνια λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και δεξιά όπως επιτίθεται ο Π.Α.Ο.Κ. Το εκτελεί ο Γκαρσία και αποκρούει ο Αμπάρης εντυπωσιακά σε κόρνερ.
9’: Ο Ίβιτς συνδυάστηκε με τον Κριστιάνο και αυτός μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά τελευταία στιγμή προλαβαίνει και αποκρούει ο Νταμπίζας.
10’: Προωθημένη μπαλιά του Σίμιτς στον Μπλάζεκ αλλά προλαβαίνει ο Χαλκιάς και μπλοκάρει την μπάλα.
11’: Στο χώρο της μεσαίας γραμμής ο Γκαρσία κάνει φάουλ στον Κουζέν που δεν δίνεται και ο Βιερίνια γίνεται κάτοχος της μπάλας και δίνει πάσα στον Κοντρέρας ο οποίος ελίσσεται μέσα στη μεγάλη περιοχή και από το σημείο του πέναλτι κάνει το 0-1.
16’: Θαυμάσια μπαλιά του Κανόμπιο στον Βενετίδη που από αριστερά αποφεύγει τον Τσιρίλο και βγαίνει τετ-α-τετ με τον Χαλκιά αλλά ο τερματοφύλακας του Π.Α.Ο.Κ. μπλοκάρει εύκολα.
17’: Σουτ του Κανόμπιο από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλοκάρει ο Χαλκιάς.
18’: Ο Χαλκιάς υπό την πίεση του Κανόμπιο δίνει την μπάλα στον Κουζέν που με ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής κάνει το 1-1.
20’: Σουτ του Ρομέου από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα του Π.Α.Ο.Κ.
23’: Ο Ίβιτς συνδυάζεται περίφημα με τον Κριστιάνο αλλά ο Βελάσκο μέσα στη μεγάλη περιοχή προλαβαίνει και αποκρούει σε κόρνερ.
25’: Σουτ του Κανόμπιο από μακριά αποκρούει σε κόρνερ ο Χαλκιάς.
32’: Από εκτέλεση κόρνερ, ο Κουζέν πιάνει κεφαλιά προς τον Κανόμπιο που ανατρέπεται από τον Βιερίνα αλλά ο διαιτητής δεν καταλογίζει πέναλτι.
33’: Από καλή θέση και από δεξιά ο Κανόμπιο εκτελεί φάουλ και αποκρούει ο Χαλκιάς δύσκολα σε κόρνερ.
37’: Μετά από μπαλιά του Κανόμπιο ο Μπλάζεκ βγαίνει τετ-α-τετ με τον Χαλκιά αλλά ο τερματοφύλακας του Π.Α.Ο.Κ. αποκρούει με τα πόδια, η μπάλα καταλήγει στον Ρομέου που από το ύψος της μεγάλης περιοχής σουτάρει και η μπάλα κοντράρει στα πόδια του... Μπλάζεκ.
42’: Έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Κανόμπιο βγάζει τον Μπλάζεκ στον κενό χώρο που μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή αποφεύγει τον Κοντρέρας αλλά στη συνέχεια ανακόπτεται από τον Τσιρίλο, ενώ ήταν σε πλεονεκτική θέση και καθυστέρησε σημαντικά.
44’: Πάλι ο Μπλάζεκ βγαίνει τετ-α-τετ, αποφεύγει τον Σακελλαρίου, σουτάρει στην κλειστή γωνία του Χαλκιά, αλλά ο Λαρισαίος τερματοφύλακας του Π.Α.Ο.Κ. μπλοκάρει την μπάλα... Θα μπορούσε να την είχε δώσει στον αμαρκάριστο Κουζέν.
55’: Ο Ρομέου προσπαθεί να βγάλει μπαλιά στον Μπλάζεκ μέσα στη μεγάλη περιοχή αλλά αποκρούει τελευταία στιγμή ο Τσιρίλο.
60’: Σέντρα του Μπλάζεκ από δεξιά ο Κουζέν πιάνει κεφαλιά, η μπάλα καταλήγει στον Σίμιτς στα πλάγια μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά το σουτ που κάνει αποκρούει ο Ζουέλα σε κόρνερ.
62’: Από αριστερά ο Βενετίδης κάνει σέντρα και ο Κουζέν από το σημείο του πέναλτι πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
72’: Ο Κριστιάνο κάνει διαγώνια πάσα από το κέντρο του γηπέδου ανάμεσα σε Κολοβέτσιο-Βενετίδη και ο Αθανασιάδης με άψογο πλασέ κάνει το 1-2.
74’: Από το ύψος της μεγάλης περιοχής ο Μετίν εκτελεί φάουλ και αποκρούει εντυπωσιακά ο Χαλκιάς στην αριστερή του γωνία.
81’: Σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής του Βιερίνια καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
89’: Ο Βούζας τροφοδοτεί τον Μακίνουα που κάνει σέντρα, η μπάλα βρίσκει το χέρι του Κοντρέρας, αλλά ο διαιτητής δεν καταλογίζει πέναλτι.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την Α.Ε.Λ. κορυφαίος ήταν ο Κανόμπιο που ειδικά μέχρι την πρώτη ώρα του αγώνα έκανε πολύ μεγάλο παιχνίδι και ακολούθησε ο Ρομέου. Από κει και πέρα ο Αμπάρης δεν ευθύνεται για το πρώτο γκολ, ο Βελάσκο μέτριος με καλές στιγμές μόνο στο πρώτο μέρος, ο Κολοβέτσιος πάλεψε, ο Νταμπίζας αρκετά καλός, ενώ ο Βενετίδης πολύ καλός στο πρώτο ημίχρονο αλλά ευθύνεται στο δεύτερο γκολ, ο Ιγγλέσιας έδωσε πολλές μάχες και κέρδισε αρκετές. Από κει και πέρα ο Μπλάζεκ ήταν καλός μέχρι το τελικό σουτ που δεν δικαιολογείται να αστοχεί από πλεονεκτική θέση, ενώ ο Σίμιτς ήταν καλός μόνο στο πρώτο μέρος. Τέλος, ο Κουζέν πέτυχε ένα γκολ και γενικά τον αισθάνθηκε η αντίπαλη άμυνα. Οι αλλαγές του Κώστα Κατσάρα δεν βοήθησαν την ομάδα.
Από τον Π.Α.Ο.Κ. καλύτεροι ήταν οι Χαλκιάς (που ήταν μοιραίος στο γκολ που δέχθηκε, ενώ έκανε τέσσερις σημαντικές αποκρούσεις), Κοντρέρας, Βιτόλο, Τσιρίλο και Βιερίνια. Αποκάλυψη ο νεαρός Αθανασιάδης που μπήκε αλλαγή και σε τριάντα δευτερόλεπτα πέτυχε γκολ, ενώ βοήθησαν και οι άλλες δύο αλλαγές, ο Φιλομένο και ο Μπουσαϊντί.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής κ. Τάσος Σιδηρόπουλος του συνδέσμου Δωδεκανήσου τίναξε το παιχνίδι στον «αέρα» με τις αποφάσεις του να μην δώσει δύο πέναλτι υπέρ της Α.Ε.Λ. και ειδικά το δεύτερο είναι ο ορισμός. Επίσης το πρώτο γκολ του Π.Α.Ο.Κ. ξεκίνησε από φάουλ που έπρεπε να δοθεί υπέρ της Α.Ε.Λ. Κίτρινες κάρτες είδαν οι Βιτόλο, Κολοβέτσιος, Αθανασιάδης, Χαλκιάς και Βελάσκο.
Οι βοηθοί κ. Καρσιώτης (Κορινθίας), Γούκος (Ηπείρου), θα μπορούσαν να βοηθήσουν το διαιτητή στις περιπτώσεις των πέναλτι, αφού έγιναν μπροστά τους.
Γενικά αποτυχημένη η διαιτησία.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ: Αμπάρης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Κολοβέτσιος, Βελάσκο, Ιγγλέσιας, Ρομέου, Μπλάζεκ (84' Βούζας), Κανόμπιο, Σίμιτς (69' Μετίν), Κουζέν (70' Μακίνουα).
Π.Α.Ο.Κ.: Χαλκιάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (72' Αθανασιάδης), Κοντρέρας, Βιερίνια, Ίβιτς (60' Φιλομένο), Σακελλαρίου (61' Μπουσαϊντί), Ζουέλα, Κριστιάνο
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:12.829, ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: 217.759.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass