ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΓΩΝΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Το ελληνικό μπάσκετ «ζωντανεύει» στην Λάρισα

* ΡΕΤΖΙΑΣ, ΑΛΒΕΡΤΗΣ, ΣΙΓΑΛΑΣ, ΜΠΟΥΝΤΟΥΡΗΣ, ΠΡΕΛΙΕΒΙΤΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2010 1:07 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:48
Μπορεί ομάδες να μην έχουμε στην Α1 όμως οι Λαρισαίοι αποδεικνύουν πως το μπάσκετ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αθλητικής τους κουλτούρας. Υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που «τρέχουν» για διοργανώσεις που θα ξυπνήσουν μνήμες των περασμένων ένδοξων ετών τόσο για το μπάσκετ της πόλης όσο και γενικότερα για το ελληνικό μπάσκετ.
Στις 20 Δεκεμβρίου λοιπόν ο Εθνικός Λάρισας ένα σωματείο που παίζει στην Α1 ΕΣΚΑΘ πήρε σπουδαία πρωτοβουλία και σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών θα διοργανώσει έναν αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Τα έσοδα του ματς θα δοθούν σε τρεις συλλόγους: στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Αυτιστικών Ατόμων Νομού Λάρισας, στο ΚΕΘΕΑ Έξοδος και στο Σύλλογο Κεντρικής Ελλάδας Γονέων και Φίλων, Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις ΙΑΣΩ.
Αναμφισβήτητα τα εισιτήρια αναμένεται να γίνουν ανάρπαστα αν αναλογιστούμε πως αθλητές με τεράστια καριέρα θα βρεθούν στο παρκέ. Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης που έχει κατακτήσει συνολικά 25 τίτλους, 11 πρωταθλήματα, 8 Κύπελλα, 5 Πρωταθλητριών Ευρώπης, 1 Διηπειρωτικό ενώ έχει και 2 triple crown και 155 συμμετοχές στην Εθνική.
Ο Ευθύμης Ρετζιάς που με τον ΠΑΟΚ πήρε Κόρατς το 1994 και Κύπελλο Ελλάδας το 1995, ενώ ήταν φιναλίστ για το Κύπελλο Σαπόρτα το 1996. Την ίδια χρονιά επιλέχτηκε στο ντραφτ του NBA (Denver Nuggets) και το 1997 πήγε στην Μπαρτσελόνα. Το 2002-03 αγωνίστηκε στο NBA με τη φανέλα των Philadelphia 76ers. Επίσης κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με την εθνική εφήβων, ενώ με την εθνική ανδρών έπαιξε σε 4 Ευρωμπάσκετ, σε δύο Μουντομπάσκετ και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996.
Ο Γιώργος Σιγάλας ή αλλιώς «ράμπο» που με τον Ολυμπιακό κατέκτησε πέντε συνεχόμενα Πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Την περίοδο 1995-96 ήταν πολυτιμότερος παίκτης στην Α1.
Συνολικά είχε 483 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Α1 ενώ με την Εθνική ανδρών είχε 185 συμμετοχές και πήγε σε έξι Ευρωμπάσκετ, δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα, και στην Ολυμπιάδα της Ατλάντας το 1996.
Ο Μπάνε Πρέλεβιτς που κέρδισε με τον ΠΑΟΚ Κύπελλο Κυπελλούχων, Πρωτάθλημα Ελλάδας, Κόρατς, Κύπελλο Ελλάδας και ένα κύπελλο Ιταλίας με την Μπολόνια. Ακόμα μαζί τους θα είναι ο Μπουντούρης, ο Γιώργος Λημνιάτης, ο Χρήστος Κωνσταντινίδης που παλαιότερα φόρεσε τη φανέλα του ΓΣΛ, ο Γιώργος Μπαλογιάννης και αρκετοί άλλοι. Γίνονται προσπάθειες να υπάρξουν και εκπλήξεις με πιο σημαντικά ονόματα και δεν αποκλείεται να έρθουν εν τέλει.
Στην αντίπαλη ομάδα θα βρίσκονται παίκτες του Εθνικού Λάρισας εν ενεργεία - παλαίμαχοι όπως επίσης και οι: Τζήμας, Λαλάκης, Γιασσάρης με το ρόστερ να μην έχει κλείσει ακόμα.
Για τον αγώνα αυτό θα υπάρξει σχετική συνέντευξη Τύπου λίγες ημέρες πριν την διοργάνωση ενώ ακόμα δεν έχει αποφασιστεί το γήπεδο (αν θα είναι στο Αλκαζάρ ή στη Νεάπολη) που θα διεξαχθεί.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass