ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΝΙΚΗ (83-59)

Πρώτος και άνετος ο Αστέρας

Δημοσίευση: 29 Νοε 2010 2:28 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:47
Ρεπορτάζ: Κ. Γκιάστας
Δεν δείχνει να τον ζαλίζει η κορυφή τον Αστέρα. Ίσα - ίσα μάλιστα. Φέτος φαίνεται πως είναι η χρονιά του και το αποδεικνύει αγωνιστική με την αγωνιστική. Στην πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑΘ κέρδισε με μεγάλη άνεση τον Εθνικό Λάρισας στο Κλειστό του Αλκαζάρ και παρέμεινε μόνος πρώτος και μάλιστα αήττητος. Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η έως τώρα παρουσία της Νίκαιας. Ο ΓΣ Νίκαιας με τη νίκη επί της ΕΑΛ στο γήπεδό της κατάφερε να παραμείνει μόνος δεύτερος στο βαθμολογικό πίνακα αφήνοντας πίσω του το ΓΣ Βόλου και τους Τιτάνες Παλαμά που σκόνταψαν στα Τρίκαλα. Ωστόσο ο Παλαμάς φωνάζει για τη διαιτησία που σύμφωνα με τους ίδιους έκρινε και την αναμέτρηση με αντίθετα σφυρίγματα. Μάλιστα η διοίκηση του σωματείου εξέδωσε και ανακοίνωση για το θέμα.
Άσχημα είναι τα πράγματα για τον Κεραυνό. Έχασε για μια ακόμα αγωνιστική στην έδρα του και πλέον δείχνει πως θα πάρει το δρόμο του υποβιβασμού αν δεν αλλάξει κάτι.
ΑΣΤΕΡΑΣ        83
ΕΘΝΙΚΟΣ       59
Αγωνιζόμενος συγκεντρωμένα και δυνατά ο Αστέρας κατέκτησε μια δίκαιη και άνετη νίκη απέναντι σε έναν μέτριο Εθνικό. Παίρνοντας μια μεγάλη διαφορά από το πρώτο δεκάλεπτο ο Αστέρας έχοντας μεγάλη υπεροπλία κοντά στο καλάθι και πολύ καλά ποσοστά ήλεγχε το παιχνίδι ως το τέλος. Ο Εθνικός αντέδρασε μόνο στις αρχές του 3ου δεκαλέπτου μειώνοντας στους 11 πόντους αλλά στο τέλος έχασε το ματς με τη μέγιστη διαφορά στο σκορ.
Τα δεκάλεπτα: 25-7, 49-30, 71-50, 83-59
ΑΣΤΕΡΑΣ: Ριζηνός 7 (1), Αθανασόπουλος 17 (1), Αδαμόπουλος 7, Κυρίτσης 13 (1), Κολιούμπας 3 (1), Κρικώνης 15 (3), Νικόπουλος 7 (1), Γκαμπέτας 10, Σουλιώτης 4, Τζιαχρής, Λευκαδίτης.
ΕΘΝΙΚΟΣ: Σάκαρης 14, Πολύζος 5, Πατσιάνης 9, Μανώλας 1, Τριανταφύλλου 15, Καραγιάννης 4, Χαχόπουλος 4, Κούργιας 7, Μηλιώνης, Μιχμίζος.
ΝΙΚΑΙΑ          74
ΕΑΛ    64
Ένα πολύ καλό παιχνίδι διεξήχθη στο Κλειστό της Νίκαιας με τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη στο τελευταία λεπτά χάρις στην πολύ καλή τους επίθεση και στις βιαστικές επιθέσεις των παικτών της Ε.Α.Λ.
Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι από την αρχή με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ με τη Νίκαια να έχει συνεχώς ένα μικρό προβάδισμα 2 - 4 πόντους. Έτσι η πρώτη περίοδος τελείωσε με σκορ 22-16. Στη συνέχεια η ομάδα της Ε.Α.Λ. μπήκε παθιασμένα στο γήπεδο και κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ πηγαίνοντας στα αποδυτήρια για το ημίχρονο προηγούμενη με τρεις πόντους 36-39.
Με την αρχή της 3ης περιόδου η Νίκαια αντεπιτέθηκε παίζοντας παράλληλα πολύ καλή άμυνα καταφέρνοντας να πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ με 54-50. Στο τέταρτο και καθοριστικό δεκάλεπτο οι δύο ομάδες διεκδίκησαν με πάθος τη νίκη και συμβάδιζαν στο σκορ όμως στα τελευταία 4 λεπτά η Νίκαια ήταν πιο ψύχραιμη έχοντας ζεστούς τον Ζουμπά και τον Πιτσιάρη και έτσι πήρε τη νίκη.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-16, 36-39, 54-50, 74-60
ΝΙΚΑΙΑ: Σταυρόπουλος 2, Μπελαλίδης 4, Ζουμπάς 25 (3), Μαργαριτόπουλος 14, Πιτσαρής 13(2), Άντζας 9, Χατζόπουλος 5, Νασίκας 2 Αμπντάλα, Χατζηνίκος, Τσιμπίδης
Ε.Α.Λ: Χατζητούρνος 13(2), Λουκούλης 3, Γκόβαρης 24 (3), Γρίβας 6, Σκύφτας 12, Παπαδόπουλος 2, Τριανταφυλλίδης 2, Γεμιτζάς 2, Παλάσκας, Αγγελίδης
Πολύ καλή η διαιτησία των Πιτσίλκα και Ρουκά.
ΓΡ. ΓΕΡΑΓΩΤΕΛΗΣ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ   53
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ.    70
Όλα πλέον είναι εναντίον του. Ο Κεραυνός αφού έχασε και από τον Ολυμπιακό Καρδίτσας στο Κλειστό του Αγίου Θωμά απέδειξε με τραγικό τρόπο πως είναι το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό στην Α2 ΕΣΚΑΘ.
ΚΕΡΑΥΝΟΣ: Ράπτης 9, Καραβασώνης 16, Αγαπίου 10, Πολύζος 12, Καρατάσιος 2, Ποταμιάνος 2, Ακριβούλης 2, Οικονομίδης, Χαμψάς, Κατσαβέλλης, Καραβάκας, Λάμπρου.
 
 
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Γιατί «φωνάζει» ο Παλαμάς
Ένα καλάθι του Καλλιάρα των Ικάρων σε νεκρό χρόνο χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους με σκορ 68-66 επί των Τιτάνων Παλαμά. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι υποστηρίζουν πως η διαιτησία των κ. Φακίτσα - Πιτσίλκα Β. έκρινε το τελικό αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα ενίστανται στο γεγονός πως κλάσματα πριν τη λήξη του αγώνα και ενώ το σκορ είναι 66-66 ο ένας διαιτητής είδε φάουλ πάνω στον Δεσπούλη Π. του Παλαμά αρχικά. Στη συνέχεια όμως και σε συνεννόηση με τον άλλο αποφασίστηκε τζάμπολ και η μπάλα πήγε στους Ικάρους. Στο χρόνο που απέμενε ο Καλλιάρας ευστόχησε (ζητάνε παράβαση οι φιλοξενούμενοι σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς αφού έπιασε τη μπάλα με τα δύο χέρια) και έκανε το 68-66. Η ανακοίνωση της διοίκησης των Τιτάνων Παλαμά είναι η εξής: «Η χειρότερη μέρα στη σύγχρονη ιστορία στο μπάσκετ του Παλαμά και του νομού Καρδίτσας γενικότερα ήταν η αντιμετώπιση της ομάδας των ΤΙΤΑΝΩΝ από τους διαιτητές Φακίτσα- Πιτσίλκα Β. Με αλλεπάλληλες και αλλοπρόσαλλες αποφάσεις που μας γυρίζουν χρόνια πίσω καθώς έκαναν δώρο στην ομάδα των Ικάρων τη νίκη. Η διοίκηση των Τιτάνων καλεί τα αρμόδια όργανα να επιληφθούν και να πάρουν θέση για τα όσα συνέβησαν».
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ίκαροι – Τιτάνες         68-66
ΓΣ Βόλου- Ανάληψη   67-70
Αστέρας – Εθνικός     83-59
Καρδίτσα- Αλμυρός   79-82
Νίκαια- ΕΑΛ   74-64
Κεραυνός- Ολυμπιακός         53-70
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (5 αγώνες)
1. Αστέρας       10
2. Νίκαια          9
3. ΓΣ Βόλου    8
4. Τιτάνες         8
5. Ίκαροι          8
6. Αλμυρός     8
7. Καρδίτσα    7
8. Ανάληψη      7
9. Εθνικός       7
10. ΕΑΛ          6
11. Ολυμπιακός           6
12. Κεραυνός  5
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Καρδίτσα - Κεραυνός
Αλμυρός - Αστέρας
Εθνικός - ΓΣ Βόλου
Ανάληψη - Ίκαροι
Τιτάνες - Νίκαια
ΕΑΛ - Ολυμπιακός
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass