ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΕΥΚΟΛΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΜΕ 3-1 ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΕΡΜΑΤΑ

Εντυπωσιακοί οι Νέοι της Ε.Π.Σ.Λ.

* ΣΕ ΗΤΤΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΙΔΕΣ (1-2) - ΜΙΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΠΕΝΑΛΤΙ ΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Δημοσίευση: 11 Νοε 2010 2:54 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:41
Ζωντανή στη μάχη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου της παρέμεινε η μικτή Νέων της Ε.Π.Σ.Λ., η οποία χθες στο γήπεδο Νεάπολης επιβλήθηκε εύκολα της αντίστοιχης ομάδας της Ημαθίας με 3-1 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Υποδομής Μικτών Ομάδων με την οποία ολοκληρώθηκε ο α’ γύρος των ομίλων. Αντίθετα με τους Νέους οι Παίδες της Ε.Π.Σ.Λ. υποχρεώθηκαν στο γήπεδο Ν. Πολιτείας σε ήττα με 2-1 ωστόσο διατηρήθηκαν στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μικτές της Ε.Π.Σ.Λ. έχουν από έναν αγώνα λιγότερο (με την Καρδίτσα) με πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής την 24η Νοεμβρίου.
Αναλυτικά τα χθεσινά παιχνίδια:
Πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση η μικτή Νέων της Ε.Π.Σ.Λ. πήρε δίκαια τη νίκη χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες που δεν της επέτρεψαν να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην επιτυχία της. Το ποδοσφαιρικό συγκρότημα του Τάσου Μπεριτζά έδειξε για μία ακόμα φορά ότι είναι το μεγάλο φαβορί του ομίλου και αν κερδίσει στο εξ αναβολής παιχνίδι στην Καρδίτσα θα αναρριχηθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Λένε ότι η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί και κάπως έτσι ήταν τα πράγματα χθες στο γήπεδο Νεάπολης όπου η Λαρισινή ομάδα από το πρώτο κιόλας λεπτό έκανε φανερές τις προθέσεις της χάνοντας δύο διαδοχικές ευκαιρίες με τον Ματούλα αρχικά και τον Νάκα στη συνέχεια.
Τελικά το γκολ δεν άργησε να ‘ρθει και στο 7ο λεπτό ο Γκαραλιάκος με διαγώνιο σουτ από τ’ αριστερά πέτυχε το 1-0.
Στο 13’ ο ίδιος ποδοσφαιριστής με κοντινό βολέ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Καλπίας με κοντινό πλασέ μετά από κόρνερ πέτυχε το 2-0 για τους Λαρισαίους.
Η συνέχεια ήταν το ίδιο εντυπωσιακή από πλευράς γηπεδούχων που έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με τους Δημητρέλη (18’, 24’) και Γκαραλιάκο (39’).
Στην επανάληψη η ομάδα της Λάρισας διατήρησε την υπεροχή των κινήσεων με τον Γκαραλιάκο να χάνει τετ α τετ στο 49’. Όμως επειδή στο ποδόσφαιρο η μπάλα τιμωρεί εκείνον που χάνει τις ευκαιρίες στο 55’ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν σε 2-1 με τον Πουλασουχίδη.
Στο 61’ ο Νάκας έχασε διπλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους για να φτάσουμε στο 64’ όταν ο Κορλός με δυνατό σουτ πέτυχε το 3-1 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα αφού στο 78’ ο Δημητρέλης έχασε ένα ακόμα τετ α τετ για τη Λαρισινή ομάδα.
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Καλαντζή και των βοηθών του κ. Αναστασίου και Τσιτσιρίκα.
Ε.Π.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ: Ντάλλας, Νταής, Σελήνης, Σουπεκιώτης, Καλπίας, Λούγκος (60’ Τάσιος), Νάκας, Γκαραλιάκος, Καραγκιόζης (55’ Σουλιώτης), Δημητρέλης, Ματούλας (46’ Κορλός).
Ε.Π.Σ. ΗΜΑΘΙΑΣ: Χουσεϊνογλου, Ψαρράς, Δημητρίου (46’ Χουργιέτ), Νασιόπουλος, Μουρατίδης, Σπυριδωνίτης (58’ Ντούφας), Πουλασουχίδης, Πασχάλης (46’ (Μπάμπος), Ντόγος, Τερζόπουλος, Μαραγκός.
ΟΙ ΠΑΙΔΕΣ
Από τη μία η όχι ικανοποιητική εμφάνιση και οι πολλές αδυναμίες που παρατηρήθηκαν και από την άλλη μια λανθασμένη υπόδειξη πέναλτι (για την οποία δικαιολογημένα διαμαρτυρήθηκαν οι παράγοντες της Λαρισινής ομάδας) δεν επέτρεψαν στη μικτή Παίδων της Ε.Π.Σ.Λ. να πάρει τη νίκη και να αναρριχηθεί στην κορυφή του ομίλου της.
Το ποδοσφαιρικό συγκρότημα του Δημήτρη Τσέτσιλα δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις του αγώνα με εξαίρεση τα τελευταία 15 λεπτά στα οποία πραγματικά έδειξε στοιχεία ομάδας και δημιούργησε σημαντικές ευκαιρίες για να πάρει ακόμα και τη νίκη.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο α’ ημίχρονο οι γηπεδούχοι δημιούργησαν μόνο μία ευκαιρία στο 38’ όταν το σουτ του Παϊτέρη «έγλειψε» το οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας, ενώ παρουσίασαν πολλά κενά στο κέντρο της άμυνας απ’ όπου προήλθε το πρώτο γκολ, δεν είχαν κυκλοφορία της μπάλας στη μεσαία γραμμή και δεν μπορούσαν να τελειώσουν τις φάσεις.
Το 0-1 έγινε στο 10’ όταν μετά από βολέ του αντίπαλου τερματοφύλακα η μπάλα έσκασε μπροστά από τα δύο σέντερ μπακ της Λάρισας που μπερδεύτηκαν με αποτέλεσμα ο Πέτκος που καραδοκούσε να γίνει κάτοχος της μπάλας και με κοντινό πλασέ να χριστεί σκόρερ, ενώ στο 33’ ο Πατέτσιος απέτρεψε το 2-0 με εντυπωσιακή απόκρουση στο κοντινό σου του Τασιώνα.
Στην επανάληψη το γρήγορο γκολ της ισοφάρισης από τον Γκατζούλη αναπτέρωσε το ηθικό των Λαρισαίων για να φτάσουμε στο 52’ όπου σημειώθηκε η επίμαχη φάση. Ο Πατέτσιος με μπλονζόν κόβει καθαρά την μπάλα από τον Φασίδη που πέφτει στο έδαφος. Ο διαιτητής κ. Αναστασίου καταλογίζει λανθασμένα πέναλτι ξεσηκώνοντας θύελλα διαμαρτυριών από τους γηπεδούχους με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγο το παιχνίδι και να απομακρυνθεί από τον πάγκο ο παράγοντας της Ε.Π.Σ.Λ., Λάζαρος Κυριλλίδης.
Μπροστά στο φάσμα της ήττας οι γηπεδούχοι ενέτειναν τις προσπάθειές τους δημιουργώντας ευκαιρίες για να φτάσουμε στο 73’ όπου χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία όταν ο Κωστούλας με ωραίο σουτ από θέση βολής έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ η φάση του αγώνα σημειώθηκε στο 77’ όταν ο Γκατζούλης από πολύ κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα που απέκρουσε ενστικτωδώς. Έτσι το 1-2 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος αφού και οι φιλοξενούμενοι δεν αξιοποίησαν δύο ευκαιρίες που είχαν με τους Πέτκο (75’) και Θεοδωρόπουλο (79’).
Σε ό,τι αφορά στο διαιτητή κ. Ηλ. Αναστασίου ελέγχεται για τη φάση του πέναλτι αλλά σίγουρα η απόφασή του ανάγεται στη σφαίρα του ανθρώπινου λάθους. Πολύ καλοί οι δύο βοηθοί του κ. Καλαντζής και Τσιτσιρίκας.
ΕΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: Πατέτσιος, Σεΐζης, Κωστούλας, Μπάρδας, Μπίλας (41’ Γκουγκουλέτσιος), Θεοχαρόπουλος (71’ Στατήρης), Αλεξίου, Κίτσιος, Παϊτέρης (76’ Νασιάκος), Κανταρίνος, Γκατζούλης.
ΕΠΣ ΗΜΑΘΙΑΣ: Καρυπίδης, Στριμπίνος (66’ λ.τ.Συμεωνίδης), Νικολόπουλος, Ζούρκος, Τούφας, Παπαδόπουλος, Τασιώκας (48’Θεοδωρόπυολος), Βούλγαρης (62’ Κωστόπουλος), Πέτσκος, Ντούφας, Φασίδης.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
Μετά τα παιχνίδια οι προπονητές της Ε.Π.Σ.Λ. έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις:
Τ. Μπεριτζάς (Νέοι): «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση των παιδιών. Έτσι πρέπει να είναι σε όλα τα παιχνίδια. Φυσικά έχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμα. Αυτό που θέλουμε είναι να δείχνουμε μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στο τελείωμα των φάσεων. Εμείς στις μικτές προσπαθούμε να τους μάθουμε το σωστό ποδόσφαιρο και από κει και πέρα υπάρχουν άλλα άτομα πάνω από μας που θα τους αξιοποιήσουν. Θεωρώ ότι ένα τέτοιο άτομο είναι και ο τεχνικός της Α.Ε.Λ., Γιάννης Παπακώστας ο οποίος κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση και πιστεύω ότι αν παραμείνει αρκετό χρόνο στη Λάρισα θα το κάνει πράξη. Άλλωστε αυτό αποτελεί ένα σημαντικό κίνητρο για τα παιδιά».
Δ. Τσέτσιλας (Παίδες): «Είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά. Ήταν κομβικός αγώνας για μας και πλέον είμαστε σε δύσκολη θέση στη μάχη της κορυφής. Υπάρχουν ωστόσο παιχνίδια για να διορθώσουμε τα πράγματα αλλά σήμερα (σ.σ. χθες) πιστεύω ότι χάσαμε ελέω διαιτησίας εξαιτίας ενός πέναλτι που δεν ήταν σε μια χρονική στιγμή που είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού μετά την ισοφάριση. Πιστεύω ότι και ο διαιτητής κατάλαβε το λάθος του αλλά είναι πλέον αργά για μας».
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΝΩΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθούν στις 20-21 Νοεμβρίου οι προπονητές της Ε.Π.Σ.Λ., Τάσος Μπεριτζάς και Δημήτρης Τσέτσιλας προκριμένου να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό σεμινάριο για Ενωσιακούς προπονητές που διοργανώνει η Ε.Π.Ο.
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Λάρισα – Ημαθία: 1-2 π., 3-1 ν.
Τρίκαλα-Καρδίτσα : 1-2 π., 0-0 ν.
Ρεπό: Πιερία
ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΑΙΔΕΣ
Ημαθία            15-3     10
Λάρισα            5-5       4
Καρδίτσα        4-8       4
Πιερία 3-4       3
Τρίκαλα           5-12     2
* Εκκρεμεί ο αγώνας Καρδίτσα-Λάρισα
ΝΕΟΙ
Πιερία 10-5     9
Λάρισα            8-5       6
Τρίκαλα           7-7       5
Καρδίτσα        3-6       2
Ημαθία            5-10     2
* Εκκρεμεί ο αγώνας Καρδίτσα-Λάρισα
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass