Η Α.Ε.Λ. ΤΑ ΓΚΟΛ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΧΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ

Τα έβαλε όλα μαζεμένα…

* ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΔΙΚΑΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΕ 3-0 ΧΑΡΗ ΣΕ ΤΕΡΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΝΟΜΠΙΟ (2) ΚΑΙ ΙΓΓΛΕΣΙΑΣ * ΟΙ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ...

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2010 1:00 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:36
Σε επτά αγώνες στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα η Α.Ε.Λ. είχε πετύχει τρία γκολ και είχε χάσει πάνω από πενήντα ευκαιρίες αλλά χθες στην 8η αγωνιστική στο παιχνίδι που έδωσε στο Αλκαζάρ με αντίπαλο την Ξάνθη κατάφερε να αξιοποιήσει σχεδόν όλες τις ευκαιρίες και να πετύχει τρία γκολ (όσα είχε σημειώσει σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια) και να κερδίσει με 3-0 χάρη σε δύο τέρματα του Κανόμπιο και του Ιγγλέσιας.
Η λαρισινή ομάδα είχε αυτό που της έλειπε σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια αποτελεσματικότητα αλλά πάνω απ’ όλα φάνηκε ότι οι ποδοσφαιριστές της ομάδας είναι προσωπικότητες, έχουν πάθος και αξία ενώ ο τεχνικός Γιάννης Παπακώστας απέδειξε ότι μέσα σε μια βδομάδα κατάφερε με τις λίγες αλλαγές που έκανε να φέρει την ανάκαμψη που ψήφισαν οι «βυσσινί» με την απόδοσή τους μια και είμαστε σε προεκλογική περίοδο.
Ο προπονητής αποφάσισε πλέον να κρατάει τον Μετίν και τον Γκέρεμι στον πάγκο και ειδικά ο πρώτος προερχόμενος από τον πάγκο κάνει όργια καθώς βρίσκει αντιπάλους κουρασμένους ενώ αξιοποιήθηκαν ο Σίμιτς με τον Αμπουχατζίρα και ανέβηκε ο Κουζέν. Γενικά η συνταγή της επιτυχίας δείχνει να βρίσκεται η Α.Ε.Λ. να περνάει σε καλύτερη περίοδο και γενικά να σκορπάει ελπίδα ότι ο στόχος της πεντάδας μπορεί να επιτευχθεί. Και αν το κλίμα στα αποδυτήρια παραμείνει καλό όπως είχε δηλώσει και παλαιότερα ο αρχηγός Νίκος Νταμπίζας, τότε δεν θα υπάρξει αρκετά προβλήματα.
Και αυτό που πραγματικά μας άρεσε χθες εκτός από τη νίκη ήταν η αγωνιστική άνοδος των δύο Λατίνων του Φαμπιάν Κανόμπιο και του Ματίας Ιγγλέσιας που τους έχει ανάγκη η ομάδα.
Το μόνο χθεσινό αρνητικό είναι ότι είχαμε την πιο άσχημη φετινή επίδοση εισιτηρίων (2.181) με προσέλευση περίπου έξι χιλιάδων θεατών.
Για την Ξάνθη μια λέξη ταιριάζει απογοήτευση και μάλλον οδεύει για Β’ Εθνική κατηγορία (είναι ομάδα που κάνει εύκολα το λάθος).
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της Α.Ε.Λ., Γιάννης Παπακώστας, ξεκίνησε με τη γνώριμη τακτική 4-2-3-1 και με «συνταγή» Βόλου καθώς άφησε εκτός αρχικού σχήματος τους Γκέρεμι, Μετίν όπως κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου για να πάρει βοήθειες στο δεύτερο ημίχρονο.
Κάτω από τα δοκάρι είχε τον Αμπάρη, στην άμυνα δεξιά τον Βελάσκο, σέντερ μπακ τους Νταμπίζα, Ταυλαρίδη και αριστερά τον Βενετίδη. Στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Ιγγλέσιας και Ρομέου, ενώ πιο μπροστά οι: Σίμιτς (δεξιά), Κανόμπιο (στο κέντρο) και Αμπουχατζίρα (αριστερά) και πιο μπροστά ο Κουζέν.
Ο προπονητής της λαρισινής ομάδας δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες Μπλάζεκ, Μακίνουα και Βούζα.
Από τη άλλη ο τεχνικός της Ξάνθης Γιώργος Παράσχος παρέταξε την ομάδα με 4-1-4-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Γκσπούρνινγκ, ενώ στην άμυνα ο Μπέρτος αγωνίσθηκε στα δεξιά και ο Στιούαρτ στα αριστερά, καθώς ο Τζάγκι είναι σε τραγική κατάσταση. Τα δυο στόπερ ήταν ο Βάλλας με τον Γκλέισον, ενώ λίγο μπροστά τους αγωνίσθηκε ο Αντεφέμι. Στα χαφ αγωνίσθηκαν Βασιλακάκης και Φλίσκας, ενώ στα "φτερά" έπαιξαν Πόι και Κατόνγκο. Τέλος στην επίθεση ξεκίνησε ο Έλινγκτον.
Από την άλλη ο προπονητής της Ξάνθης δεν είχε στην διάθεσή του τους τραυματίες Στρμπα, Μπόατεγκ, Μπεκαμέγκα, Μάνταλο και Αλτιπαρμακόφσκι.
Μέχρι το πρώτο τέταρτο το παιχνίδι έδειχνε να είναι μοιρασμένο και η μπάλα παιζόταν στη μεσαία γραμμή με τον Γιάννη Παπακώστα να «χάνει» μια αλλαγή λόγω τραυματισμού καθώς τη θέση του Βελάσκο που τραυματίσθηκε πήρε ο Ταλ.
Όμως στο 18’ ένα ανόητο μαρκάρισμα του Μπέρτου στον Κουζέν μέσα στην μεγάλη περιοχή ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι που εκτελεί εύστοχα ο Κανόμπιο. Από κει και πέρα αρχίζει το «βυσσινί» πάρτι με τον Ιγγλέσιας να κάνει στο 27’ το 2-0 και το άγχος να φεύγει από το Αλκαζάρ. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους η λαρισινή ομάδα είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα διατηρώντας άνετα το 2-0 και στην αρχή του δευτέρου μέρους ο Παπακώστας αποφάσισε να κάνει την ομάδα ακόμα καλύτερη προσφέροντας περισσότερα γκολ και θέαμα καθώς χρησιμοποίησε το Μετίν στη θέση του Αμπουχατζίρα με τον Τούρκο να μπαίνει πολύ δυνατά και ειδικά στο πρώτο τέταρτο να κάνει εντυπωσιακές ενέργειες και σε μία εξ αυτών ο Κανόμπιο έκανε το 3-0. Από κει και πέρα η Ξάνθη πήρε την εδαφική υπεροχή αλλά ο Ταλ και ο Αμπάρης κράτησαν το μηδέν, ενώ ο Κουζέν στην καλύτερη φάση του αγώνα αδικήθηκε καθώς στο 79’ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και το παιχνίδι τελείωσε με 3-0 δίκαια υπέρ της λαρισινής ομάδας σκορπίζοντας ενθουσιασμό.
ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
12’: Σουτ του Κανόμπιο έξω από τη μεγάλη περιοχή καταλήγει μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Γκσπούρνινγκ.
18’: Σε μια διεκδίκηση της μπάλας ο Μπέρτος ανατρέπει τον Κουζέν μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής Παππάς καταλογίζει πέναλτι. Το εκτελεί ο Κανόμπιο και κάνει εύκολα το 1-0.
27’: Ο Ιγγλέσιας κλέβει την μπάλα από τον Κωστούλα που μπήκε κρύος στον αγώνα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει και κάνει το 2-0.
34’: Μακρινό σουτ του Ρομέου καταλήγει άουτ.
48’: Βενετίδης, Μετίν, Κανόμπιο συνδυάζονται περίφημα και ο Ουρουγουανός βγαίνει μόνος προ του τερματοφύλακα της Ξάνθης στο ύψος της μεγάλης περιοχής σουτάρει αλλά στην αγκαλιά του Γκσπούρνινγκ.
54’ : Ο Μετίν από αριστερά κάνει ό,τι θέλει ξεπερνώντας τον Μπέρτο και τον Στιούαρτ κάνει σέντρα και ο Κανόμπιο από το σημείο του πέναλτι κάνει το 3-0.
59’: Ο Μπούγκα βγαίνει μόνος απέναντι από τον Αμπάρη ύστερα από σέντρα του Κατόνγκο αλλά τελευταία στιγμή προλαβε΄νι ο Τάλ και αποκρούει σε κόρνερ ο Τάλ. Το εκτελεί ο Πόι και η μπάλα φθάνει στον Κατόνγκο που σουτάρει και αποκρούει ο Αμπάρης.
60’: Μπαλιά του Κουζέν στον Μετίν που ξεπερνάει τον Βάλλα βγαίνει τετ-α-τετ με τον Γκσπούνινγκ
69’: Σουτ του Πόι από το ύψος της μεγάλης περιοχής καταλήγει μόλις άουτ από οριζόντιο δοκάρι του Αμπάρη.
70’: Γυριστό σουτ του Μπούγκα από το ύψος της μεγάλης περιοχής καταλήγει άουτ.
79’: Απίστευτη ενέργεια του Κουζέν που περνάει όποιον βρίσκει μπροστά του και τον Γκσπούρνιγκ αλλά μπροστά στον Βάλλα σουτάρει από το ύψος της μικρής περιοχής και η μπάλα βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΏΝ
Κορυφαίος από την Α.Ε.Λ. ήταν ο Φαμπιάν Κανόμπιο που πέτυχε δύο γκολ και γενικά παίζοντας πίσω από τον Κουζέν δείχνει ότι εκεί είναι η φυσική του θέση και όχι στα αριστερά που χρησιμοποιούταν μέχρι τώρα. Ακολούθησε ο Κουζέν που πάλεψε και το μόνο που του έλειπε ήταν το γκολ που δικαιούτο. Κέρδισε πέναλτι, είχε δοκάρι και η απόδοσή του πολύ υψηλή. Ο Αμπάρης κάτω από τα δοκάρια μια φορά που χρειάστηκε έκανε καλή επέμβαση, ενώ ο Ταλ (ο Βελάσκο έπαιξε λίγο και δεν κρίνεται), ο Νταμπίαζς με τον Ταυλαρίδη άψογοι όπως και ο Βενετίδης αλλά και ο Κατσιαρός που τον αντικατέστησε λόγω τραυματισμού. Ο Ιγγλέσιας έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι (πέτυχε και γκολ) ενώ ο Ρομέου αποτελεί σταθερή αξία. Ο Σίμτς με τον Αμπουχατζίρα έχουν διάθεση και δικαιώνουν τον Παπακώστα που τους χρησιμοποιεί ενώ για τον Μετίν ό,τι και να γράψουμε είναι λίγο. Όταν ο αντίπαλος προπονητής τον αποκαλεί ευφυΐα εμείς τι να αναφέρουμε.
Από την Ξάνθη φάνηκε μόνο ο Πόι και ο Μπούγκα που πέρασε αλλαγή.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Ανδρέας Παπάς στο δεύτερο μέρος ευνόησε την Ξανθη αλλά στο πρώτο ημίχρονο ήταν ακριβοδίκαιος. Έδειξε κίτρινες κάρτες στους Ιγγλέσιας, Βάλλα, Νταμπίζα, Κανόμπιο, Αντεφέμι. Ο Νταμπίζας συμπλήρωσε τέσσερις και θα λείψει σε έναν αγώνα στους προσεχείς τέσσερις.
Σωστοί στις υποδείξεις τους οι δύο βοηθοί κ.κ. Τρύφων (Δράμας), Γούκος (Ηπείρου).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ: Αμπάρης, Βενετίδης (57’ Κατσιαρός), Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Βελάσκο (12’ Ταλ), Ιγγλέσιας, Ρομέου, Σίμιτς, Κανόμπιο, Αμπουχατζίρα (46’ Μετίν), Κουζέν
ΞΑΝΘΗ: Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος, Στιούαρτ, Βάλλας, Γκλέισον, Αντεφέμι, Φλίσκας (18’ Κωστούλας), Βασιλακάκης (52’ Μπούγκα), Κατόνγκο (68’ Κιντάνα), Πόι, Έλιγκτον.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 2181, ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: 19.210
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
* Μαζί είδαν το παιχνίδι ο παρατηρητής διαιτησίας Γιώργος Δούρος με τον αρχιδιαιτητή της Ε.Π.Σ.Λ. Στέλιο Νίτσα.
* Ένας συνάδελφος κατεβαίνει υποψήφιος με το δήμαρχο Αγιάς Βασίλη Κουτσαντά στο τοπικό Γερακαρίου. Ο λόγος για τον Χρήστο Μπάρμπα από τη Ραδιοφωνία «Κισσάβου».
* Είκοσι περίπου άτομα ήρθαν από την Ξάνθη για τη σημερινή αναμέτρηση.
* Εκτός δεκαοκτάδας έμειναν από την Α.Ε.Λ. ο Φαλάγγας και ο Σιατραβάνης.
Μάθαμε τις προτιμήσεις του Φαμπιάν Κανόμπιο από το επίσημο πρόγραμμα του αγώνα. Αγαπημένο του φαγητό είναι το ασάδο, ακούει σάλσα και υποστηρίζει την Πενιαρόλ. Αγαπημένος του τόπος διακοπών είναι η πρωτεύουσα της Ουρουγουάης Μοντεβίδεο και θα ήθελε να συναντήσει τον Τσε Γκεβάρα. Προπονητής που θα ήθελε να συνεργαστεί είναι ο Πεπ Γκαρδιόλα και θα ήθελε να είχε συμπαίκτη τον Μέσι. Σεξ σύμβολο θεωρεί την Μέγκαν Φόξ και του αρέσει εκτός από αγώνες ποδοσφαίρου και αγώνες μοτοσικλέτας.
* «Τα τρένα χαλασμένα, η εθνική κλειστή, παράνομο το κράτος και οι αστυνομικοί» το πανό του Συνδέσμου Φιλάθλων «MONSTERS» έλεγε με λίγα λόγια ό,τι συνέβη το περασμένο Σάββατο πριν τον αγώνα Ολυμπιακού Βόλου - Α.Ε.Λ., που δεν άφησαν τους Λαρισαίους φιλάθλους να πάνε στο Βόλο ούτε σιδηροδρομικώς ούτε οδικώς, αν και είχαν εισιτήρια.
* Στον αγώνα και ο υποψήφιος περιφερειάρχης, όπως σε κάθε αγώνα άλλωστε, Κώστας Αγοραστός.
* Ήρθε από την Αθήνα για να συμπαρασταθεί στο φίλο του και πρώην συμπαίκτη του στην Ολύμπια, αναφερόμαστε στο Νίκο Λεπενιώτη που βοηθάει τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με την παράταξη του δημάρχου Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη «Λάρισα, πόλη του αύριο» Θόδωρο Λιάκο.
* Οι παίκτες της Α.Ε.Λ. θα έχουν ρεπό σήμερα και αύριο. Αύριο θα κάνουν προπόνηση μερικοί νεαροί.
* Ο Κανόμπιο μόλις πέτυχε το δεύτερο τέρμα πήγε και φίλησε μια ουρουγουανική σημαία που υπήρχε στη Θύρα-4 από φιλάθλους της Α.Ε.Λ.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass