ΖΗΤΑ Ο ΑΠ. ΠΑΠΑΤΟΛΙΑΣ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Π. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟ

Χρηματοδότηση για το γήπεδο της ΑΕΛ

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2010 3:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:32
Τη χρηματοδότηση του νέου γηπέδου της ΑΕΛ, από τους κεντρικούς πόρους ζητά ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Απ. Παπατόλιας με επιστολή που απέστειλε στον αρμόδιο Υπουργό κ. Γερουλάνο, τον Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Μπιτσαξή και τον Πρόεδρο του ΟΠΑΠ.
Στην επιστολή σημειώνεται χαρακτηριστικά:
«Όπως άριστα γνωρίζετε, το νέο γήπεδο της Λάρισας, αποτελεί βασική υποδομή για τους «Μεσογειακούς Αγώνες Βόλος – Λάρισα 2013». Μάλιστα η συνύπαρξη και σύνδεσή του με το Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου, έργο των «Ολυμπιακών Αγώνων» του 2004, μας δίνει το δικαίωμα του ισχυρισμού, ότι μαζί συναποτελούν την υποδομή, όχι ενός νομού ή μιας ομάδας, αλλά την αθλητική υποδομή για ολόκληρη τη Θεσσαλία.
Επίσης θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι, το γεγονός του προχωρημένου σταδίου ωριμότητας του νέου γηπέδου της Λάρισας, συνέβαλε την κατάλληλη στιγμή αποφασιστικά, μεταξύ των άλλων, στην επιτυχή διεκδίκηση των «Μεσογειακών Αγώνων».
Όμως θέλουμε ακόμη να υπενθυμίσουμε ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση, προέτρεψε την ιδιωτική ΠΑΕ να προχωρήσει σε γενναίες επενδύσεις, υποσχόμενη και την αμέριστη δική της υλική υποστήριξη σε ό,τι αφορά στην υλοποίηση του έργου.
Η παραπάνω κυβερνητική δέσμευση εδραζόταν στη συλλογιστική, ότι επρόκειτο μεν για ιδιωτική επένδυση, με έντονο όμως δημόσιο χαρακτήρα, ικανή αφενός μεν να υπηρετήσει έναν δημόσιο σκοπό, αλλά και αφετέρου να αποδώσει κοινωνική ωφέλεια.
Κατάπληξη όμως μας δημιουργεί το γεγονός, ότι παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις της ΝΔ για υποστήριξη της επένδυσης, ο κ. Αγοραστός, βουλευτής τότε του κυβερνώντος κόμματος και ομολογουμένως συνεπής φίλαθλος της ΑΕΛ, την κρίσιμη στιγμή, στις 24.07.2008 στη Βουλή, ρητά κατά την αγόρευσή του υποστήριξε για το νέο γήπεδο της Λάρισας ακριβώς το αντίθετο. Υποστήριξε αυτολεξεί ότι: «Το έργο αυτό δεν πρόκειται η πολιτεία να το χρηματοδοτήσει». (Ομιλία βουλευτού της ΝΔ κ. Κώστα Αγοραστού στην Ολομέλεια επί του ΣΝ «Εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την Οδηγία 2006/43/ΕΚ περί υποχρεωτικών ελέγχων των ετήσιων και των ενοποιημένων λογαριασμών, για την τροποποίηση των Οδηγιών 78/660/1983/ΕΟΚ του Συμβουλίου και για την κατάργηση της Οδηγίας 84/253/ΕΟΚ του Συμβουλίου και άλλες διατάξεις», 24.07.2008).
Έτσι, και μέσα από την ιδιότυπη τότε ενδοκυβερνητική ασυνεννοησία, το έργο του γηπέδου της ΑΕΛ δεν υποστηρίχθηκε ποτέ από την κεντρική εξουσία. Η προηγούμενη Κυβέρνηση αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ανακόλουθη και παντελώς αναξιόπιστη!
Αυτά, σε ό,τι αφορά στην αποτύπωση της κατάστασης.
Με την παρούσα επιστολή όμως, τόσο η αυτοδιοικητική μας παράταξη όσο και ο ίδιος προσωπικά, επιθυμούμε να σας κάνουμε γνωστό ότι, στηρίζουμε ανεπιφύλακτα, ανοιχτά και ανυπόκριτα το έργο του γηπέδου της ΑΕΛ.
Στηρίζουμε όπως αντιλαμβάνεσθε, όχι μια ΠΑΕ με τη στενή έννοια του όρου, αλλά την αθλητική παράδοση μιας Περιφέρειας με πλούσια και αξιοζήλευτη ιστορία. Στηρίζουμε το ίδιο το αθλητικό μέλλον της Θεσσαλίας.
Επειδή θα θέλαμε να συμπεριλάβουμε στο σκεπτικό μας, το γεγονός ότι η υλοποίηση του έργου προσφέρει - σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία – εργασία και εισόδημα σε περίπου πεντακόσιες οικογένειες τα τελευταία δυο χρόνια, και με προσφορά εργασίας επίσης είναι συνδεδεμένη η έναρξη της λειτουργίας του έργου καθώς και η συνέχειά του, παρακαλούμε θερμά να εξετάσετε θετικά την περίπτωση της ενίσχυσης με κεντρικούς πόρους ενός εγχειρήματος που έχει τεράστια αθλητική, αναπτυξιακή, αλλά και συναισθηματική αξία, όχι μόνο για το φίλαθλο κόσμο της Λάρισας και Θεσσαλίας, αλλά και για την τοπική κοινωνία ευρύτερα».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass