ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΟ ΚΑΥΤΑΝΤΖΟΓΛΕΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ

Από... Χαρα (λαμπίδη) λύπη

* ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΤΟΥ ΚΟΥΖΕΝ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2010 3:39 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:21
Την ήττα γνώρισε προχθές η ΑΕΛ στο Καυταντζόγλειο από το Ηρακλή με 1-0 από ένα αυτογκόλ του Κουζέν στο 29’, η πρώτη φετινή «βυσσινί» ήττα που όμως έφερε τη «σφραγίδα» του διαιτητή Ναθαναήλ Χαρα... λαμπίδη που πρόσφερε λύπη (σε συνεργασία με τον βοηθό κ. Πάνου) με τις αποφάσεις του να μην καταλογίσει δύο πέναλτι σε βάρος του Ηρακλή, ένα στο 16’ όταν ο Λίμα βρήκε το χέρι του Μπλάζεκ σε ανάποδο ψαλίδι μέσα στην μεγάλη περιοχή και ένα (αυτό πασιφανέστατο) στο 82’ όταν ο Χοσέμι αγκάλιασε τον Μπλάζεκ και τον έριξε κάτω (σαν να μην έφθανε αυτό στη συνέχεια της φάσης ο Ταυλαρίδης δέχθηκε κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε).
Η λαρισινή ομάδα μετά τη δεύτερη σε βάρος της διαιτησία (προηγήθηκε το ακυρωθέν τέρμα του Βενετίδη στον προηγούμενο αγώνα με αντίπαλο την Καβάλα, άλλαξε πολιτική και για να μην είναι... «μακάκες» (όπως είπε μετά το τέλος του παιχνιδιού ο αρχηγός Νίκος Νταμπίζας) αποφάσισαν να βγούνε στην επίθεση για τη διαιτησία και να αρχίσουν να διαμαρτύρονται έντονα σε κάθε διαιτητική αδικία.
Από δω και πέρα ο πρόεδρος Κωστής Πηλαδάκης αποφάσισε να βγάζει ανακοινώσεις και να μην υπάρχει κόσμια αντιμετώπιση. Η ΑΕΛ ήταν η μοναδική ομάδα που ακόμα και όταν ευνοούνταν το έλεγε δημόσια. Αυτό για το ελληνικό ποδόσφαιρο αποδείχθηκε «μακακία» (σύμφωνα με τον Νταμπίζα) και αν κρίνουμε από το ύφος του Ουζουνίδη (πρώην τεχνικού της ΑΕΛ και νυν του Ηρακλή) μάλλον θα ήθελε να είχε και τέτοια τακτική η ομάδα και επί των ημερών του (ακόμα και όταν βγήκε πέμπτη οι διαιτησίες ήταν άσχημες).
Η ΑΕΛ λοιπόν το τελευταίο συγχωροχάρτι που έδωσε ήταν στον βοηθό Γρεβένη (υπέδειξε λανθασμένο οφσάιντ τον Βενετίδη και ακύρωσε γκολ στον αγώνα με την Καβάλα) αλλά για τον Χαραλαμπίδη δεν υπήρχε άφεση αμαρτιών αλλά τον έβγαλε στη σέντρα.
Η λαρισινή ομάδα πάντως ανεξάρτητα από τον Χαραλαμπίδη θα μπορούσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ηρακλή ή τουλάχιστον να μην φύγει ηττημένη μια και δημιούργησε ευκαιρίες παρά το γεγονός ότι είχαν εγκλωβιστεί δύο από τα βασικά ατού που έχει, ο Μετίν και ο Βενετίδης. Ο Κουζέν στο 9’ και ο Μακίνουα (ιδίως) στο 85’ έχασαν μεγάλες ευκαιρίες. Και σίγουρα η ΑΕΛ πρέπει να δημιουργεί και ευκαιρίες εντός περιοχής όχι μόνο από τα «στημένα» (αλλά όταν όλοι οι αντίπαλοι αμύνονται μαζικά δύσκολα θα βρεθούν λύσεις).
Αυτό που ευχαριστεί τους Λαρισαίους φιλάθλους είναι ότι η ομάδα παίζει καλό ποδόσφαιρο και η θέση της στη βαθμολογικό πίνακα είναι «πλασματική» αλλά από την άλλη το άσχημο είναι ότι περνάνε θεωρητικά εύκολα παιχνίδια. Είναι κρίμα η ΑΕΛ να έχει την καλύτερη κυκλοφορία μπάλας από τις ομάδες στη Σούπερ Λίγκα και να μην έχει αρκετούς βαθμούς ή τόσους όσους δικαιούται.
ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΤΟΥ ΚΟΥΖΕΝ...
Ο Ντανιέλ Κουζέν χωρίς αμφιβολία ήταν ο μοιραίος παίκτης της ΑΕΛ. Ο ποδοσφαιριστής που χάρισε το μοναδικό μέχρι τώρα τρίποντο με το γκολ που πέτυχε εναντίον του Ατρομήτου στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκα τώρα της στέρησε ένα βαθμό με το αυτογκόλ που έβαλε. Απαρηγόρητος ήταν ο Γκαμπονέζος και στο λεωφορείο όταν επέστρεφε η ομάδα έκλαιγε σαν μικρό παιδί για δύο ώρες! Δεν μπορούσε να πιστέψει πως σκόραρε σε λάθος εστία. Και μια στατιστική λεπτομέρεια....Ο Κουζέν στον περσινό αγώνα ΑΕΛ-Πανθρακικός με το χαμένο πέναλτι ήταν άθελά του μια από τις αιτίες (η άλλη ήταν ο Μπέλεκ που πέτυχε δύο γκολ) που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα και είχε ως συνέπεια την απομάκρυνση του προπονητή. Προχθές ήταν αυτός που του έδωσε (άθελά του) τη νίκη αλλά σε άλλο πάγκο... Γι’ αυτό λοιπόν όλα είναι δανεικά και πιστεύουμε ότι Κουζέν θα δώσει άλλους βαθμούς στην ΑΕΛ και θα πάρει το δικό του προσωπικό στοίχημα να φθάσει αρκετά γκολ τόσα όσα χρειάζεται η ομάδα για να βγει στην Ευρώπη (σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε όταν επέστρεψε στην Ελλάδα).
ΕΦΥΓΕ Ο ΓΚΕΡΕΜΙ
Ο Ντζιτάμπ Γκέρεμι αναχώρησε εσπευσμένα από τη Λάρισα για να πάει στην Τυνησία προκειμένου να συμπαρασταθεί στον πατέρα του που νοσηλεύεται σε κλινική με σοβαρό πρόβλημα. Θα επιστρέψει μάλλον αύριο το βράδυ ή μεθαύριο.
Χθες η ομάδα δεν έκανε προπόνηση (άλλωστε οι ποδοσφαιριστές με τις οδηγίες του τεχνικού Γιάννη Παπακώστα δουλεύουν δεκαπέντε μέρες χωρίς ρεπό αλλά κάποιοι όπως ο Χαραλαμπίδης τους στερούν τους κόπους τους) και σήμερα θα γίνει προπόνηση στις 4 μ.μ. (ώρα που γίνεται το Κυριακάτικο παιχνίδι με την Κέρκυρα).
Η παρουσία των φιλάθλων ήταν αισθητή. Ο Χαραλαμπίδης δεν σεβάστηκε το ταξίδι που έκαναν στη Θεσσαλονίκη δαπανώντας αρκετά χρήματα (τουλάχιστον εκατό ευρώ ο ένας) σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία. Και σίγουρα ο κ. Πηλαδάκης οφείλει να προστατέψει την ομάδα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass