ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ Α.Ε.Λ. ΣΤΟ ΚΑΥΤΑΝΤΖΟΓΛΕΙΟ (1-0)

Ο Ηρακλής βρήκε τον... .Ναθαναήλ

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2010 0:26 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:21
Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας, Χρήστος Αρχοντούλης
Ο Ναθαναήλ, σύμφωνα με τη χριστιανική ιστορία, είχε ένα πολύ καλό φίλο τον Φίλιππο (που πήραν μαζί το βάπτισμα από τον Ιωάννη και πήγαν μετά στην Κανά), αλλά χθες στο Καυταντζόγλειο στάδιο ένα άλλος Ναθαναήλ (ο διαιτητής Χαραλαμπίδης από την Καβάλα) βρήκε τον... Ηρακλή (η Α.Ε.Λ. να δούμε αν θα βρει κανένα ποτέ... ) καθώς με δύο αποφάσεις του ευνόησε τους Θεσσαλονικείς ή για να ακριβολογούμε στέρησε δύο φορές την ευκαιρία από την Α.Ε.Λ. να πετύχει γκολ από το σημείο του πέναλτι με αποτέλεσμα με ένα αυτογκόλ του Κουζέν (29’) οι Θεσσαλονικείς να κερδίσουν με 1-0 και να πάρουν τη νίκη στον αγώνα της 3ης αγωνιστικής και να παραμείνουν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Από την άλλη η Α.Ε.Λ. γνώρισε την πρώτη της ήττα (για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι δεν πετυχαίνει γκολ), δέχθηκε έστω και από δικιά της... «κεφαλιά» το πρώτο της τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα , έχασε τον Ταυλαρίδη (83’) που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ενώ πρέπει να αρχίσει και ανένδοτο για τη διαιτησία καθώς είναι το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που αδικείται.
Τα δύο πέναλτι που δεν δόθηκαν στη λαρισινή ομάδα είχαν πρωταγωνιστή τον Μπλάζεκ καθώς στο 16’ κάνει σέντρα και η μπάλα βρίσκει το χέρι του Λίμα ενώ στο 82’ ο Τσέχος παίκτης ανατρέπεται από τον Χοσέμι και ο διαιτητής Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης τα στέρησε. Σαν αποτέλεσμα ήταν η Α.Ε.Λ. να μην μπορέσει να έχει δύο μεγάλες ευκαιρίες για γκολ αλλά από την άλλη η Λαρισινή ομάδα έδειξε αστοχία ενώ ο Ελευθερόπουλος με κίνητρο την πιθανή του κλήση στην εθνική ήταν σε πολύ καλή μέρα.
Στο μεταξύ, θα συζητηθούν δύο ακόμα φάσεις για να είμαστε δίκαιοι, μια μονομαχία του Κανόμπιο με τον Παπαστεριανό, αλλά και η αψιμαχία στο 90’ του Γκαρσία Πίτου με τον Μπλάζεκ που αποβλήθηκε ο πρώτος.
Αγωνιστικά η Α.Ε.Λ. ήταν καλύτερη είχε περισσότερες φάσεις (με κυριότερες τις ευκαιρίες του Κουζέν στο 9’ και του Μακίνουα στο 85’), αλλά ο Ηρακλής ουσιαστικά με μια ευκαιρία έστω και από κεφαλιά «βυσσινί» παίκτη πήρε τη νίκη, αντίθετα με τη λαρισινή ομάδα που έχει καλύτερη ποιότητα παικτών και φανερά καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο.
Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι (προηγήθηκε αυτό με την Καβάλα εντός έδρας) η Α.Ε.Λ. παίζει καλύτερα αλλά δεν μπορεί να κερδίσει με αποτέλεσμα πλέον να χάνει όχι αξία αλλά ψυχολογία και παράλληλα πλέον να αρχίζει να προσπαθεί να βρει αν έχει στοχοποιηθεί από τη διαιτησία.
Η χθεσινή ήττα πάντως ανοίγει πολλές «πληγές» βαθμολογικές, αγωνιστικές και κυρίως διαιτητικές...
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της Α.Ε.Λ., Γιάννης Παπακώστας, εφάρμοσε το γνωστό ποδοσφαιρικό «ρητό» ότι ομάδα που παίζει καλά (έστω και αν δεν κερδίζει από ατυχία όπως την περασμένη αγωνιστική με την Καβάλα που αναδείχθηκε ισόπαλη με 0-0) δεν αλλάζει» και παράταξε την ομάδα με την ίδια τακτική 4-2-3-1 και την ίδια ενδεκάδα που αγωνίστηκε και στον περασμένο αγώνα.
Συγκεκριμένα πάλι κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Βιέρα, στην άμυνα οι: Βελάσκο (δεξιά), Νταμπίζας, Ταυλαρίδης (σέντερ μπακ), Βενετίδης (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ ο Γκέρεμι και ο Ρομέου ενώ πιο μπροστά οι: Κανόμπιο (αριστερά), Μετίν (στο κέντρο), Μπλάζεκ (δεξιά) και στην κορυφή της επίθεσης ο Γκαμπονέζος Ντανιέλ Κουζέν.
Από την άλλη ο γνώριμος τεχνικός Μαρίνος Ουζουνίδης ακολούθησε και αυτός το ίδιο σύστημα (το είχε εφαρμόσει και για δύο περίπου χρόνια στην Α.Ε.Λ.) 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ελευθερόπουλο, στην άμυνα τους Αραμπατζή (δεξιά), Κατσαμπή, Χοσέμι (σέντερ μπακ), Λίμα (αριστερά), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Ντάνι, Παπαστεριανό πιο μπροστά τους Κομπαγιάσι (δεξιά), Μάρα (κέντρο), Σίσιτς (αριστερά) και μπροστά τον Γιάκομπ.
Οι δύο ομάδες μπήκαν στο παιχνίδι και άρχισαν να παίζουν ανοιχτό ποδόσφαιρο με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει και την Α.Ε.Λ. να έχει περισσότερη κατοχή και μόλις στο 9’ με τον Κουζέν να δείχνει τις προθέσεις της για... διπλό.
Πολλά σουτ με τον Μετίν που έβγαινε σαν «κρυφός» σέντερ φορ όταν ο Κουζέν πήγαινε στα πλάγια για να πάρει την μπάλα αλλά η λαρισινή ομάδα δεν μπόρεσε να έχει ένα καλό σουτ προς την εστία.
Και εκεί που οι «βυσσινί» έδειχναν να μην απειλούνται ιδιαίτερα (κάποια μακρινά φάουλ του Μάρα ήταν τα μόνα ανησυχητικά για τον Βιέρα) ήρθε ένα ακόμα φάουλ των Θεσσαλονικέων με εκτελεστή τον Λίμα και ο Κουζέν πετυχαίνει αυτογκόλ. Το τέρμα αυτό των γηπεδούχων αποσυντόνισε τη λαρισινή ομάδα που μέχρι τέλος του ημιχρόνου έδειξε να ψάχνεται και στις καθυστερήσεις ο διαιτητής Χαραλαμπίδης είχε τα μάτια του «τετρακόσια» (κάτι που δεν έγινε στο δεύτερο ημίχρονο) και είδε το τράβηγμα φανέλας του Γιάκομπ στον Νταμπίζα και ακύρωσε το τέρμα που πέτυχε ο Ρουμάνος φορ του Ηρακλή.
Μέχρι το 60’ η Α.Ε.Λ. συνέχισε να έχει απλά εδαφική υπεροχή αλλά να μην μπορεί να διασπάσει την άμυνα του Ηρακλή ώσπου στο 65’ από μια στημένη φάση, ένα κόρνερ του Κανόμπιο ο Νταμπίζας πιάνει μια εκπληκτική κεφαλιά και αποκρούει ο Ελευθερόπουλος σε κόρνερ.
Ο Παπακώστας προ του φάσματος της ήττας αρχίζει να ρισκάρει. Βάζει έναν ακόμα επιθετικό τον Μακίνουα στη θέση του Γκέρεμι και τον Σίμιτς λίγο αργότερα σ’ αυτήν του Μετίν. Από την άλλη ο Ηρακλής «ταμπουρώθηκε» μπροστά στην εστία του Ελευθερόπουλου και με αντεπιθέσεις προσπαθούσε να βγει μπροστά αλλά όχι για να απειλήσει την εστία του Βιέρα αλλά να κερδίσει χρόνο.
Και στο 82’ ο διαιτητής κ. Χαραλαμπίδης αγνοεί πέναλτι του Χοσέμι στον Μπλάζεκ που τον ανέτρεψε μέσα στη μεγάλη περιοχή και στη συνέχεια έχουμε αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Ταυλαρίδη.
Η Α.Ε.Λ. παρότι με δέκα παίκτες συνεχίζει να πιέζει και ο Μακίνουα στο 85’ χάνει μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει. Και στο 90’ έρχεται αριθμητική ισορροπία με την αποβολή του Πίτου Γκαρσία για χτύπημα στον Μπλάζεκ αλλά ο Ηρακλής γνωρίζοντας να «ροκανίζει» τον χρόνο πήρε τη νίκη.
ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
5’: Από αριστερά ο Μάρα εκτελεί φάουλ και ο Κοσέμι από το σημείο του πέναλτι πιάνει κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι αλλά στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βιέρα.
9’: Μπαλιά του Μετίν στον Κουζέν που από αριστερά και διαγώνια μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει και αποκρούει ο Ελευθερόπουλος σε κόρνερ αφού ο Μετίν για ελάχιστα εκατοστά δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του και να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.
12’: Μακρινό σουτ του Μάρα καταλήγει απελπιστικά άουτ.
13’: Από αριστερά ο Βενετίδης κάνει σέντρα και ο Μετίν αμαρκάριστος από το σημείο του πέναλτι πιάνει άσχημο σουτ και στέλνει την μπάλα αρκετά αουτ.
18’: Ο Μετίν επιχειρεί μακρινό σουτ που καταλήγει άουτ.
20’: Ο Μάρα από δεξιά εκτελεί φάουλ και ο Γιάκομπ πιάνει κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι που καταλήγει μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα της Α.Ε.Λ.
23’: Σέντρα του Βενετίδη από αριστερά (αφού πήρε ωραία μπαλιά από τον Κανόμπιο) ο Κουζέν από το σημείο του πέναλτι πιάνει κεφαλιά και η μπάλα αφού χτυπάει στο έδαφος καταλήγει μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ελευθερόπουλου.
25’: Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Μάρα αποκρούει δύσκολα ο Βιέρα.
26’: Από καλή θέση ο Κανόμπιο εκτελεί φάουλ αλλά αποκρούει ο Ελευθερόπουλος σε κόρνερ.
29’: Ο Λίμα εκτελεί φάουλ από δεξιά (το κέρδισε ο Αραμπατζής από τον Βενετίδη και ο δεύτερος δέχθηκε κίτρινη κάρτα) και ο Κουζέν με κεφαλιά στον προσπάθειά του να διώξει την μπάλα πετυχαίνει αυτογκόλ (1-0).
32’: Ο Μετίν μεταβιβάζει στο Κανόμπιο που απέναντι από τον τερματοφύλακα του Ηρακλή σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή στην αγκαλιά του Ελευθερόπουλου.
45’+1’: Ο Μάρα εκτελεί φάουλ από δεξιά και ο Γιάκομπ πετυχαίνει τέρμα που ακυρώνεται λόγω φάουλ του σκόρερ στον Νταμπίζα (τον τράβηξε από τη φανέλα).
57’: Εκτέλεση φάουλ από δεξιά του Κανόμπιο αποκρούει με γροθιές ο τερματοφύλακας του Ηρακλή.
58’: Βαθιά σέντρα του Μετίν από αριστερά και ο Ελευθερόπουλος προ του Νταμπίζα αποκρούει.
65’: Από δεξιά ο Κανόμπιο εκτελεί κόρνερ και ο Νταμπίζας νικώντας τους πάντες στον αέρα πιάνει κεφαλιά και αποκρούει εντυπωσιακά ο Ελευθερόπουλος σε κόρνερ.
66’: Σουτ του Πίτου Γκαρσία μέσα από τη μεγάλη περιοχή υπό την πίεση του Νταμπίζα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βιέρα.
73’: Ο Μακίνουα κάνει σέντρα και ο Μπλάζεκ από το σημείο του πέναλτι πιάνει κεφαλιά και στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του Ηρακλή.
85’: Εκτέλεση φάουλ από τον Λίμα στην αγκαλιά του Βιέρα.
89’: Ο Σίμιτς κάνει σέντρα από αριστερά και ο Μακίνουα από το σημείο του πέναλτι πλασάρει μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βιέρα.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την Α.Ε.Λ. καλύτεροι ήταν ο Νταμπίζας με τον Ταυλαρίδη ενώ ανεβασμένος ο Μπλάζεκ. Ο Βιέρα δεν ευθύνεται στο γκολ, πολλά χιλιόμετρα έκανε ο Βενετίδης ενώ ο Βελάσκο ήταν μέτριος. Ο Γκέρεμι προσπάθησε αμυντικά ενώ ο Ρομέου φάνηκε (όπως όλη η ομάδα) στο πρώτο ημίωρο. Ο Μετίν πάλεψε όπως και ο Μακίνουα με τον Σίμιτς. Ο Κανόμπιο φάνηκε στα «στημένα» ενώ ο Κουζέν είναι ο μοιραίος παίκτης. Ο Ταλ έπαιξε λίγο και δεν κρίνεται.
Από τον Ηρακλή κορυφαίοι ήταν ο Ελευθερόπουλος, ο Λίμα, ο Χοσέμι και ο Κατσαμπής. Επίσης πολύ καλός ο Παπαστεριανός και βοήθησε ο Σζοτ. Γενικά η αμυντικά ο Ηρακλής εκτέθηκε ελάχιστα μέσα στη μεγάλη του περιοχή και είχε καλή λειτουργία.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής του αγώνα, Ναθαναήλ Χαραλαμπίδης, του Συνδέσμου Καβάλας, στέρησε από την Α.Ε.Λ. δύο πέναλτι ενώ στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα εκτέθηκε στον πειθαρχικό έλεγχο. Κρίμα γιατί στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε να τα πηγαίνει καλά.
Εκτός της αποβολής του Ταυλαρίδη (με δύο κίτρινες) και του Πίτου Γκαρσία (απευθείας) έδειξε κίτρινες στους: Γιάκομπ, Βενετίδη, Μπλάζεκ.
Ο πρώτος βοηθός Πάνου (Αιτωλοακαρνανίας) θα μπορούσε να βοηθήσει τον διαιτητή στην ανατροπή του Μπλάζεκ από τον Χοσέμι στο 82’, ενώ πολύ καλός ο άλλος Καρατζίκας (Αθηνών)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ: Ελευθερόπουλος, Αραμπατζής, Λίμα, Κατσαμπής, Χοσέμι, Ντάνι, Παπαστεριανός, Κομπαγιάσι (74’ Σζότ), Σίσιτς (89’ Καρλίνιος), Μάρα (59’ Πίτου Γκαρσία), Γιάκομπ.
ΛΑΡΙΣΑ: Βιέρα, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Γκέρεμι (69’ Μακίνουα), Κουζέν, Μετίν (76’ Σίμιτς), Ρομέου, Βελάσκο (84’ Τάλ), Κανόμπιο, Μπλάζεκ.
* Δεν έγινε εκκαθάριση εισιτηρίων.
 ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
* Πριν τον αγώνα είδαμε τον πρόεδρο της ερασιτεχνικής Α.Ε.Λ., Ανδρέα Λιόντο, με τον προπονητή του Τυρνάβου Μιχάλη Ζιώγα και τις συζύγους τους, Αμάντα και Όλγα, αντίστοιχα.
* Στον αγώνα και ο δήμαρχος Λαρισαίων, Κώστας Τζανακούλης, μαζί με τον αντιδήμαρχο Χρήστο Κέλλα.
* Ανυπόφορη η ζέστη κατά τη χθεσινή μέρα, ενώ σίγουρα πήραμε μια πικρή «γεύση» από τα υπαίθρια δημοσιογραφικά θεωρεία που θα υπάρχουν και στο νέο γήπεδο της Α.Ε.Λ. Τέρμα τα μπουθ του Αλκαζάρ με τον κλιματισμό σε δύο περίπου μήνες.
* Δέκα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα μπήκαν στο γήπεδο οι οργανωμένοι φίλαθλοι της Α.Ε.Λ.
* Οικονομίδης, Γκρέτσης, Μακρής μαζί στο γήπεδο (να υποθέσουμε ότι ήταν εκπρόσωποι του «ΒυσσινοκΙΠΠΟΥ»...).
* Πολύ καλή η εξυπηρέτηση του υπεύθυνου Τύπου του Ηρακλή Χαρίλαου Χαρίτων.
* Παρατημένο γήπεδο έδειχνε το Καυταντζόγλειο. Δεν λειτουργούσε τίποτα, ακόμα και το ασανσέρ... Τα λεφτά που έδωσε η Πολιτεία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2004 πήγαν στράφι...
* Από τη δεκαοκτάδα της Α.Ε.Λ. αποκλείστηκαν οι δύο νεαροί Κολοβέτσιος και Φαλάγγας.
* Παρών στον αγώνα και ο δημοσιογράφος, «Πατριάρχης» της στατιστικής Σταύρος Πετρακόπουλος.
* Εντυπωσιακή συσπείρωση των φιλάθλων του Ηρακλή μετά την αλλαγή διοίκησης στην ομάδα.
* Στο 43’ είχαμε μια «κοκορομαχία» μεταξύ Γιάκομπ και Ταυλαρίδη (διακινδύνεψε ο παίκτης της Α.Ε.Λ. μια δεύτερη κίτρινη κάρτα).
* Στο παιχνίδι και ο προπονητής των μικτών Δημήτρης Τσέτσιλας.
* Στις κερκίδες είδαμε τον «μάγο» του Ηρακλή Βασίλη Χατζηπαναγή, τον γνωστό φίλαθλο του Μπέος , τον προπονητή του Πανσερραϊκού και το συνεργάτη του, κ. Κοκότοβιτς, Ζαλίκα, το μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΛ Στέλιο Νίτσα και τον αντιπρόεδρο της Ε.Π.Σ.Λ. Βασίλη Νταβαρούκα.
* Στον αγώνα και ο προπονητής τερματοφυλάκων της Εθνικής Ελλάδας ποδοσφαίρου Αντώνης Μήνου για να δει τον τερματοφύλακα του Ηρακλή Δημήτρη Ελευθερόπουλο.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass