ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ

Η συνεργασία το κλειδί της επιτυχίας

* Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΣ Α.Ε.Λ. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΑΝΟΙΚΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΗΝ 11ΑΔΑ

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2010 2:35 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:17
Η αγωνιστική συνεργασία των παικτών τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση -ή κατά το κοινώς λεγόμενο το «δέσιμο» της ομάδας -αποτελεί για τον Γιάννη Παπακώστα το κλειδί της επιτυχίας για την περαιτέρω πορεία της Α.Ε.Λ. από τη στιγμή που κάποιοι ποδοσφαιριστές εντάχθηκαν σχετικά αργά στο έμψυχο δυναμικό των «βυσσινί».
Πάνω σ’ αυτό λοιπόν το κομμάτι ο τεχνικός της Α.Ε.Λ. έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα κατά το δεκαπενθήμερο της διακοπής του πρωταθλήματος, όπως χαρακτηριστικά επισήμανε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, προκειμένου, όπως διευκρίνισε, οι ποδοσφαιριστές των «βυσσινί» να γνωριστούν αγωνιστικά ακόμα καλύτερα μεταξύ τους, με στόχο τη δημιουργία μιας πραγματικής ομάδας με αγωνιστική ισορροπία.
Ο Γιάννης Παπακώστας εξέφρασε την ικανοποίησή του από την προσπάθεια των παικτών τονίζοντας ότι όλοι είναι έτοιμοι να προσφέρουν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους, ενώ σε ό,τι αφορά στο αυριανό παιχνίδι με την Καβάλα το χαρακτήρισε πολύ σημαντικό αφού είναι το δεύτερο εντός έδρας αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγών στην αρχική ενδεκάδα.
Αναλυτικά, ο Γιάννης Παπακώστας στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε:
«Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι και ήταν μια νίκη αυτοπεποίθησης η νίκη επί του Ατρομήτου. Ήταν ένα βήμα – μικρό μεν – αλλά πολύ σημαντικό για την επίτευξη των στόχων μας στη συνέχεια. Στο δεκαπενθήμερο της διακοπής προσπαθήσαμε να δουλέψουμε στο κομμάτι των συνεργασιών, τόσο στον αμυντικό όσο και στον επιθετικό τομέα, να γνωριστούν οι παίκτες καλύτερα μεταξύ τους, ώστε να δημιουργήσουμε μια πραγματική ομάδα και να βρούμε την αγωνιστική ισορροπία. Οι ποδοσφαιριστές έκαναν τεράστια προσπάθεια για την οποία είμαι πολύ ευχαριστημένος και το θετικό είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε απολύτως κανένα πρόβλημα τραυματισμού. Είναι όλοι ετοιμοπόλεμοι, είναι αισιόδοξοι – μιλήσαμε άλλωστε στα αποδυτήρια για το ματς της Κυριακής – είναι αφοσιωμένοι στην ομάδα και έτοιμοι να προσφέρουν. Θέλει, βέβαια, και λίγο χρόνο για να δημιουργήσουμε και το ομαδικό πνεύμα. Γιατί ναι μεν οι προσωπικές φιλοδοξίες είναι πολύ βασικό στοιχείο, αλλά πρέπει να περνούν μέσα από το πρίσμα του ομαδικού στόχου δηλαδή να υπάρχει συλλογική αφοσίωση.
Δουλεύοντας στις αδυναμίες που εντοπίστηκαν στο πρώτο επίσημο ματς, αλλά και μέσα από το φιλικό με τα Τρίκαλα και ταυτόχρονα προσπαθώντας να δώσουμε μια αγωνιστική ταυτότητα στην ομάδα μπαίνουμε αισίως στην τελική ευθεία για το ματς με την Καβάλα. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, είναι το δεύτερο συνεχόμενο στην έδρα μας. Πρέπει να δείξουμε περισσότερο πάθος από την προηγούμενη φορά, να κάνουμε περισσότερες ευκαιρίες, και να μην κινδυνέψουμε από ατομικές ενέργειες. Απέναντί μας θα βρούμε μια καλή ομάδα, η οποία την πρώτη αγωνιστική είχε καλή παρουσία και θα μπορούσε να είχε πάρει κάτι περισσότερο. Βασίζεται στη δύναμη και την ταχύτητα, εμείς όμως πρέπει να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, έτσι ώστε να πάρουμε τους τρεις πόντους και να συνεχίσουμε με περισσότερη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση στο πρωτάθλημα».
* * *
 Στη συνέχεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου ο Γιάννης Παπακώστας απαντώντας στις ερωτήσεις των αθλητικών συντακτών επισήμανε τα εξής:
- Τι περιμένετε να δείτε βελτιωμένο στην ομάδα σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας;
«Το βασικό είναι αυτό που είπα προηγουμένως: Οι συνεργασίες. Αυτό που μ’ ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή αφού αργήσαμε να εντάξουμε κάποιους παίκτες είναι να αρχίσουν να συνεργάζονται καλύτερα και στο αμυντικό και στο επιθετικό κομμάτι. Άρα κερδίσαμε πολύτιμο χρόνο αυτές τις δύο εβδομάδες, έτσι ώστε να γνωριστούμε αγωνιστικά καλύτερα και να έχουμε καλύτερη απόδοση στο επόμενο παιχνίδι».
- Η Καβάλα αναμένεται να είναι αρκετά διαφορετική σε σχέση με την πρεμιέρα. Αυτό σας προβληματίζει; Τι περιμένετε να δείτε από την Καβάλα;
«Είπα ότι θα έχει δύναμη και ταχύτητα. Φυσικά θα υπάρχει για εμάς ο άγνωστος παράγοντας Χ, αφού δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε καλά όλους τους νέους ποδοσφαιριστές, ούτε να ξέρουμε σε τι κατάσταση βρίσκονται αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς αυτή τη στιγμή είναι πώς θα παρουσιαστεί η δική μας ομάδα στον αγωνιστικό χώρο».
- Εκτός από τις συνεργασίες ποιο άλλο στοιχείο στο παιχνίδι της ομάδας έχετε εντοπίσει ότι χρειάζεται βελτίωση;
«Οι συνεργασίες είναι το άλφα και το ωμέγα, γιατί οι δεξιότητες των ποδοσφαιριστών είναι δεδομένες. Μια ομάδα προσπαθεί να δουλέψει ισορροπημένα και στο αμυντικό κομμάτι και στο επιθετικό. Προσπαθούμε κάθε φορά να είμαστε και καλύτεροι και να κάνουμε και ένα βήμα. Κόντρα στον Ατρόμητο κάναμε ένα τέτοιο μικρό βήμα, η εμφάνιση – σε γενικές γραμμές – μας αφήνει ευχαριστημένους. Αξιολογούμε την απόδοση σε κάθε παιχνίδι μετρώντας τις συνεργασίες που γίνονται στα διάφορα τμήματα του γηπέδου και μέσα από αυτή την καταγραφή προσπαθούμε να βελτιώνουμε την εικόνα μας. Χρειάζεται σκληρή δουλειά και υπομονή για να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο βαθμό το σύνολο των παικτών που διαθέτουμε και να φτιάξουμε μια ομάδα που θα παίζει υψηλής ποιότητας ποδόσφαιρο».
- Πριν από το ματς με τον Ατρόμητο, είχατε δηλώσει ότι στο παιχνίδι με την Καβάλα θα «είμαστε έτοιμοι». Πιστεύετε ότι πλέον η ομάδα είναι στο καλύτερό της επίπεδο;
«Είμαστε περισσότερο έτοιμοι από την προηγούμενη φορά. Κάθε αγωνιστική που περνά θα είμαστε και καλύτεροι, εξαιτίας του γεγονότος ότι οι ποδοσφαιριστές γνωρίζονται καλύτερα μεταξύ τους. Όσο περισσότερες προπονήσεις κάνουν μαζί, τόσο καλύτερα και για μένα για να μπορώ να επιλέγω ανάλογες τακτικές και σχήματα για να μπορέσω να αξιοποιήσω όλο το υπάρχον έμψυχο δυναμικό. Είμαστε σίγουρα καλύτεροι από την προηγούμενη φορά, όχι στο ιδανικό, αλλά έχουμε κάνει βήματα προόδου».
- Μιας και αναφέρατε για τακτικές και σχήματα, μήπως σκέφτεστε να αλλάξετε κάτι στο σύστημά σας την Κυριακή;
«Όλα να τα περιμένετε. Εμάς μας ενδιαφέρει να αξιοποιήσουμε τους ποδοσφαιριστές μας, να πάρουμε το 100% από αυτούς για να μπορέσουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα. Δεν μένουμε σε συστήματα, το έχουμε ξαναπεί εξάλλου. Μας ενδιαφέρει η καλή απόδοση. Δηλαδή και να μην κινδυνεύουμε αμυντικά και επιθετικά να είσαι παραγωγικός. Ουσιαστικά αυτό που θέλουμε είναι μέσα από το παιχνίδι να αξιοποιήσουμε όλο το έμψυχο δυναμικό που ανήκει στην ομάδα».
- Σε τι βαθμό ετοιμότητας βρίσκεται ο Γκέρεμι;
«Το αρνητικό για τον Γκέρεμι ήταν ότι δεν τον είχαμε σε όλο το διάστημα της διακοπής μαζί μας. Είναι όμως ένας έμπειρος παίκτης, γνωρίζει πολύ καλύτερα τον οργανισμό του και μετά την προπόνηση του Σαββάτου θα έχουμε μία συζήτηση μαζί του και θα αποφασίσουμε. Είναι όμως ένας ποδοσφαιριστής με διάθεση και κίνητρο που ήρθε να βοηθήσει την ομάδα και το είδατε ότι έπαιξε στο φιλικό με τα Τρίκαλα χωρίς να έχει τις προπονήσεις που θα έπρεπε».
- Έχετε κατασταλάξει στην 11άδα της αναμέτρησης με την Καβάλα;
«Πάντα έχω έναν σχεδιασμό από την επόμενη κιόλας ημέρα μετά το παιχνίδι που ολοκληρώνεται. Μπορεί να αλλάξουν κάποιοι παίκτες αλλά οι αρχές σε ό,τι αφορά στην αμυντική μας αλλά και την επιθετική μας λειτουργία είναι οι ίδιες».
- Σας είναι δύσκολο να κάνετε την επιλογή της 11άδας, από τη στιγμή που έχετε 18 ισάξιους ποδοσφαιριστές;
«Υπηρετούμε μία ομάδα που έχει τεράστια δυναμική και τεράστιες απαιτήσεις. Είναι προτιμότερο να διαχειρίζεσαι υψηλού επιπέδου ποδοσφαιριστές παρά μέτριους. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μπορούμε να επικοινωνούμε με τους παίκτες για να καταθέτουν κι αυτοί με τη σειρά τους το 100% των δυνάμεών τους, ανάλογα με τον σχηματισμό, την τακτική αλλά και τη φιλοσοφία της ομάδας σε κάθε ματς. Όλοι αυτοί οι παίκτες έχουν περάσει απ’ όλα τα στάδια, ήταν και βασικοί στις ομάδες τους αλλά και αναπληρωματικοί, και είναι καλές προσωπικότητες. Φυσικά θα έχουμε και κάποιες συγκρούσεις -που δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής σε μας, είναι άριστα τα αποδυτήρια- και χαρές, μέσα από τις οποίες θα βρεθούν δημιουργικές λύσεις. Εμάς μας ενδιαφέρει να είναι έτοιμοι όλοι και προσηλωμένοι στον κοινό στόχο μας, να παίξει η ομάδα καλό ποδόσφαιρο φέτος και να παίρνει αποτελέσματα».
- Σας προβλημάτισε το γεγονός ότι στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, αν και η ομάδα δεν δέχθηκε πίεση, ο αντίπαλος δημιούργησε κάποιες καλές ευκαιρίες;
«Έγιναν κάποιες ατομικές ενέργειες που δεν τις χειριστήκαμε όπως θα έπρεπε. Δεν ήταν φάσεις στις οποίες έδειξε αδυναμία η ομάδα. Δύο ήταν οι φάσεις στις οποίες απλά έγινε κακή εκτίμηση και δεν δόθηκε ανάλογη λύση. Δεν με προβληματίζει αυτό, πάντως, μιας και στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχαμε κατοχή μπάλας, αλλά δεν είχαμε τη δυνατότητα να παράγουμε ευκαιρίες. Πάνω σε αυτό δουλέψαμε 15 ημέρες και πιστεύω ότι θα είμαστε βελτιωμένοι στη συνέχεια».
- Εκτός του Γκέρεμι, αρκετά πίσω φαίνονταν ότι ήταν κι άλλοι ποδοσφαιριστές (ο Ταλ, ο Κανόμπιο, ο Μακίνουα). Είναι πλέον οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές έτοιμοι για να βγάλουν ένα 90λεπτο;
«Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι έτοιμοι να προσφέρουν στο 100% των δυνατοτήτων τους».
- Ένα σχόλιο για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην Εθνική μας ομάδα;
«Η Εθνική είναι η ομάδα όλων μας. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να περιβάλουμε με εμπιστοσύνη το νέο προπονητή, να μην υπάρχουν εγωισμοί και ατομικά συμφέροντα και όλα να είναι υπό την ομπρέλα της συλλογικότητας. Για τα προβλήματα που δημιουργούνται με τις αποχωρήσεις υπεύθυνοι είναι άλλοι και πιστεύω ότι έχουν την ευφυΐα να αντιμετωπίσουν τέτοιες καταστάσεις».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass