ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΡΙΣΙΝΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΗ «REGATTA»

Έβδομος στην κλάση του ο «Αίας»

* ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2010 2:52 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:14
Με την απονομή των επάθλων στους νικητές, ολοκληρώθηκε στον Μόλυβο της Μυτιλήνης, η Aegean Regatta 2010, o διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας που διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και φέτος είχε πανηγυρικό χαρακτήρα, καθώς συμπλήρωσε 10 χρόνια ζωής. Σημείο εκκίνησης του αγώνα ήταν η Θάσος, με ενδιάμεσους σταθμούς τη Σαμοθράκη και τη Λήμνο και τερματισμό στο Μόλυβο της Μυτιλήνης διανύοντας περισσότερα από 160 ναυτικά μίλια αγώνα.
Η αυλαία της Αegean Regatta έπεσε με έναν αγώνα όρτσα – πρίμα ανοιχτά του Μολύβου και με την απονομή των επάθλων, που έγινε από τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Από την πρώτη κιόλας στιγμή, κατέστη ένα σημαντικό αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός πρώτης γραμμής όχι μόνο για τα νησιά του Αιγαίου, και για το λόγο αυτό την αγκάλιασαν οι νησιωτικές κοινωνίες, οι ελληνικές αλλά και οι ξένες αθλητικές αποστολές, καθιστώντας την παράλληλα ένα διεθνές γεγονός στο χώρο του ναυταθλητισμού. Πάντως η «Aegean Regata 2010» έχει κάνει ρεκόρ συμμετοχών σε ελληνικά σκάφη και αποδεικνύει ότι είναι ο αγώνας ανοιχτής θαλάσσης, με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην Ελλάδα.»
Σ’ αυτόν λοιπόν, τον κορυφαίο ιστιοπλοϊκό αγώνα της χώρας υπήρχε και λαρισαϊκή παρουσία. Το σκάφος «ΑΙΑΣ» (ιδιοκτησίας Γεώργιου Λόη) της ESCAPEWAY με κυβερνήτη τον Γιάννη Βαΐτση και πλήρωμα τους Γιάννη Βασβατέκη, Ρουτμίλα Καρακασίδου, Βαγγέλη Μακρή, Δώρα Καραγεώργου και Αγάπιο Αθαναηλίδη για 8 ημέρες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό συμμετέχοντας στον αγώνα. Οι καιρικές συνθήκες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια του αγώνα τα είχαν όλα. Από δυνατούς ανέμους έντασης 7 μποφόρ έως μέτριους ανέμους μέχρι και άπνοια. Λεπτοί τεχνικοί χειρισμοί, συχνές αλλαγές στρατηγικής, πολλές αλλαγές πανιών και κατεύθυνσης ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του αγώνα, απ’ τον οποίο δεν έλειψαν και οι ζημιές στα σκάφη. Οι Λαρισαίοι ιστιοπλόοι πραγματοποίησαν συνολικά μια πολύ καλή εμφάνιση κατακτώντας μια 2η και μια 4η θέση στην κλάση τους ) σε δυο από τις τέσσερις συνολικά ιστιοδρομίες (8η και 7η θέση αντίστοιχα ανάμεσα στα 46 σκάφη της κατηγορίας ORC CLUB, ενώ στη συνολική κατάταξη της «Ρεγκάτας» (και στις τέσσερις ιστιοδρομίες) κατετάγησαν 16οι στο σύνολο και 7οι στην κλάση τους. Ο «ΑΙΑΣ» με το πλήρωμά του αν και outsider κατάφεραν να κερδίσει σκάφη με πολύ ανώτερα χαρακτηριστικά και με έμπειρα πληρώματα και να αφήσουν μια καλή παρακαταθήκη για το μέλλον. Χορηγός της προσπάθειάς τους αυτής ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός «Ελευθερία». Μάλιστα το όνομα «Ελευθερία» που κοσμούσε τα πλαϊνά τμήματα του σκάφους προκαλούσε σε κάθε λιμάνι το ενδιαφέρον του κόσμου.
Πλέον οι περισσότεροι από 800 ιστιοπλόοι των 95 σκαφών που ξεκίνησαν στη «Ρεγκάτα του Αιγαίου» του 2010, ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου, σίγουροι ότι θα ξαναζήσουν τις ίδιες συναρπαστικές εμπειρίες, συνεχίζοντας το ταξίδι τους με δύναμη και αισιοδοξία και απολαμβάνοντας τη μοναδική ομορφιά της θάλασσας του Αιγαίου και των νησιών του.
Εκτός από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, συνδιοργανωτής της Aegean Regatta είναι η Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και οι όμιλοι: Ν.Ο. Χίου, Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Ν.Ο. Σάμου, Α.Ο. Αιγαίου, με συντονιστή Όμιλο για το 2010, τον Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass