ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΛ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

«Χρυσό» κεφάλι, «χρυσή» νίκη

* ΑΦΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΟ ΣΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ * Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΑΓΚΩΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2010 3:46 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:13
 Το ντεκαπάζ του 33χρονου Ντανιέλ Κουζέν δεν έκανε μόνο «χρυσό» το κεφάλι του Κουζέν που έδωσε τη νίκη στην ΑΕΛ επί του Ατρομήτου με 1-0 στο 77’ αλλά μάλλον αποδεικνύεται και χρυσό για την ομάδα της ΑΕΛ ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος και εν μέσω οικονομικής κρίσης.
Ο Κουζέν πέτυχε το γκολ που προήλθε από μια σέντρα του αγαπημένου του συμπαίκτη Στέλιου Βενετίδη (τον έχει χαρακτηρίσει σε συνέντευξή του τον πιο «έξυπνο» παίκτη της ομάδας) αλλά έδωσε και μια καλή πάσα η Λαρισινή ομάδα να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με την εταιρία που θα αναλάβει χορηγός της ομάδας ή για ακριβολογούμε να αναβαθμίσει τη σχέση που υπάρχει και να προχωρήσει στην τελική συμφωνία.
Ως γνωστόν κάθε εταιρία όταν διαφημίζεται θέλει να πηγαίνει καλά η ομάδα που θα την έχει και η ΑΕΛ φέτος δείχνει ότι έχει τα εχέγγυα για να μπορέσει να τερματίσει στην πρώτη πεντάδα.
Η προχθεσινή ΑΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ καλή και αυτό που ικανοποίησε τον κόσμο ήταν η καλή κυκλοφορία της μπάλας και η ποιότητα του Κανόμπιο γιατί ο Κουζέν ήταν γνωστός από πέρυσι. Ο Κανόμπιο λοιπόν παίζοντας μαζί με τον Μετίν και αν προστεθεί και ο Γκέρεμι τότε η μεσαία γραμμή αποκτά μια εξαιρετική ποιότητα ποδοσφαιριστών.
Ο Παπακώστας προχθές ξεκίνησε με μια ομάδα που είχε ομοιογένεια με δύο καινούργιους, με τον έναν τον Ταυλαρίδη να έχει ενσωματωθεί αφού αποκτήθηκε πολύ νωρίς και ουσιαστικά ο μοναδικός νέος ήταν ο Μακίνουα.
Στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχε στις αλλαγές του και αλήθεια είναι όταν στον πάγκο κάποιος έχει παίκτες που κοστίζουν πάνω 1,5 εκατομμύριο ευρώ τότε αισθάνεσαι σιγουριά για κάθε αλλαγή. Αν κοιτούσαμε τους δύο πάγκους, αυτόν του Ατρομήτου και αυτόν της ΑΕΛ, θα βλέπαμε τη διαφορά που υπάρχει στο βάθος μιας ομάδας. Η ΑΕΛ είχε Γκέρεμι (500.000 ευρώ), Κανόμπιο (450.000 ευρώ), Ταλ (200.000 ευρώ), Κουζέν (500.000 ευρώ) ενώ ο Ατρόμητος τι είχε να αντιπαρατάξει;
Επίσης ο τεχνικός της ομάδας μπήκε με μεγάλη αυτοπεποίθηση και απέδειξε ότι δεν ήταν τυχαίο αυτό που έλεγε μετά την ισοπαλία στο φιλικό με τα Γιάννινα (0-0) ότι δεν τον φοβίζει η ομάδα και έφερνε ως παράδειγμα ότι σαν προπονητής της Καβάλας είχε χάσει με 2-0 λίγο πριν την πρεμιέρα στη Δράμα από τη Δόξα της Β’ εθνικής κατηγορίας. Και η Καβάλα είχε πολύ καλό ξεκίνημα...
ΠΡΟΣΓΕΙΩΜΕΝΟΙ
Αυτό που ενδιαφέρει άμεσα τον Παπακώστα είναι να μην παρασυρθεί η ομάδα από την πρώτη νίκη αλλά να συνεχίσει την προσπάθεια να εκμεταλλευτεί το πολύ καλό πρόγραμμα. Ο προπονητής από τη χθεσινή πρωινή προπόνηση μιλούσε για προσγείωση όλων και να στοχεύει στη δεύτερη νίκη με αντίπαλο την Καβάλα σε δεκαπέντε μέρες.
ΣΤΟ ΚΑΜΕΡΟΥΝ Ο ΓΚΕΡΕΜΙ
Για το Καμερούν αναχώρησε χθες ο Γκέρεμι προκειμένου να φέρει την οικογένειά του όπως και ο Μετίν που πήγε στην Τουρκία για να δει τους οικείους του. Επίσης από την πρωινή προπόνηση απουσίαζε και ο Κουζέν ενώ Νταμπίζας και Βενετίδης δεν προπονήθηκαν. Αντίθετα έκαναν κανονικά προπόνηση όσοι δεν αγωνίστηκαν στο προχθεσινό παιχνίδι.
Για σήμερα η ομάδα έχει ρεπό ενώ αύριο οι παίκτες θα ξαναβρεθούν στις 6.30 μ.μ.
Τέλος γίνεται προσπάθεια να γίνει φιλικό παιχνίδι την Κυριακή στο Αλκαζάρ καθώς η ΑΕΛ δεν θα παίξει στη Βέροια με τημ τοπική ομάδα όπως είχε διαρρεύσει από την ομάδα της Ημαθίας.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass