ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΑΧΡΑΜΗ ΕΙΠΑΝ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ, ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ

Θα ζει για πάντα στις καρδιές μας...

* Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ * ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΤΗΣ Α.Ε.Λ., ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΗΣ Γ. ΔΩΝΗΣ

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2010 2:47 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:08
Η ποδοσφαιρική Ελλάδα το Σάββατο το απόγευμα αποχαιρέτησε για πάντα τον Παναγιώτη Μπαχράμη. Έναν αθλητή που αγαπήθηκε σε όποια ομάδα και αν έπαιξε. Έναν αθλητή που πρόσφερε τόσα πολλά στη Λάρισα και μαζί της κατέκτησε και έναν τίτλο. Το κύπελλο του 2007. Η τελευταία πράξη του δράματος παίχθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Αρκάδων, εκεί όπου τελέσθηκε η νεκρώσιμη ακολουθία, και ακολούθως στο Κοιμητήριο Καλαμάτας. Σε τέτοιες στιγμές τα λόγια περιττεύουν. Όλοι συγκλονισμένοι... Άλλωστε, ήταν τόσο ξαφνικό το μαντάτο, του άδικου και πρόωρου χαμού του 34χρονου Καλαματιανού ποδοσφαιριστή.
Κανείς δεν ήθελε να πιστέψει αυτό που έγινε την Παρασκευή το απόγευμα στη Γιαννίτσαινα της Κυπαρισσίας. Από το ξεκίνημά του, όταν και μπήκε στο χώρο του ποδοσφαίρου με τη φανέλα του Απόλλωνα Καλαμάτας και στη συνέχεια όταν με την Καλαμάτα έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα, αλλά και στην κορύφωσή του, σαν παίκτης του Ηρακλή, της Λάρισας, αλλά και της Βέροιας, δεν βρέθηκε κανείς να πει το παραμικρό για το γελαστό παιδί με τη χρυσή καρδιά. Η παρουσία λοιπόν εκατοντάδων φίλων, από κάθε γωνιά της χώρας, αλλά και η έντονη συγκινησιακή και συναισθηματική φόρτιση, για έναν αθλητή που είχε μονάχα φίλους, ήρθε να κλείσει ένα μαύρο για τη Μεσσηνία απόγευμα.
Κοντά του, συντετριμμένη, η οικογένειά του. Η μητέρα του, η σύζυγός του, ο αδελφός του, πολλοί συγγενείς και φίλοι. Παλαιοί συμπαίκτες, κυρίως από τη χρυσή εποχή της Καλαμάτας, όπως οι Τσάνας, Μπελεβώνης, Δρούγας, Παλαμάρας, Σεντεμέντες, Σακελλαρόπουλος, Γεωργέας, Καραμπάγιας, κ.ά, προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε ο Ποτούλης, μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Δώνης, που ήρθε στην Καλαμάτα, αλλά και απλοί φίλαθλοι έδωσαν το παρών στην τελευταία του κατοικία. Είναι χαρακτηριστικό πως στην Καλαμάτα βρέθηκε αντιπροσωπεία φιλάθλων της Α.Ε.Λ., αλλά και της Βέροιας. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι οργανωμένοι της Μαύρης Θύελλας, αλλά κυρίως οι απλοί φίλαθλοι της ομάδας που τόσο αγάπησε και στην οποία ήθελε να κλείσει την ποδοσφαιρική του καριέρα. Η οικογένεια της Μαύρης Θύελλας ήταν σύσσωμη παρούσα στο τελευταίο αντίο. Η διοίκηση του Ερασιτέχνη, της Π.Α.Ε., παλαιοί παράγοντες της ομάδας, συντετριμμένοι από το γεγονός, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που είχε συμβεί. Η οικογένεια του Απόλλωνα Καλαμάτας ήταν επίσης εκεί. Άλλωστε, ο «Ποτούλης» (έτσι τον αποκαλούσαν στην Καλαμάτα χαϊδευτικά) από εκεί έκανε τα πρώτα του βήματα.
ΚΑΙ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
Αντιπροσωπευτικό της εκτίμησης και της αγάπης που είχε στο χώρο του ποδοσφαίρου, είναι ότι ο κορυφαίος αυτή τη στιγμή Μεσσήνιος - και  ενδεχομένως και Έλληνας - ποδοσφαιριστής, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, έφυγε από την Ιταλία και ήρθε για λίγες μόλις ώρες στην Καλαμάτα για να αποχαιρετίσει και αυτός τον φίλο του.
Η τελευταία πράξη του δράματος δόθηκε αργά το απόγευμα στο Κοιμητήριο της Καλαμάτας, εκεί όπου «γκρεμίστηκαν τα τείχη» για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του σύγχρονου ελληνικού ποδοσφαίρου. Εάν ο Ποτούλης δεν είχε τους τραυματισμούς, θα είχε αφήσει σίγουρα εποχή. Δεν τα κατάφερε, αλλά αυτό ήταν το λιγότερο. Το μοιραίο περιστατικό της Παρασκευής έκοψε το νήμα της ζωής και στέρησε από τον ίδιο, την οικογένεια και τους φίλους του, τις χαρές που θα ακολουθούσαν.
ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η... ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ
Με το θάνατο του Παναγιώτη Μπαχράμη μεγάλωσε και η λίστα των ποδοσφαιριστών της Α.Ε.Λ. που έφυγαν νωρίς από τη ζωή. Ο Μπαχράμης ήταν ο 18ος. Οι άλλοι 17 ήταν οι εξής: Αντόνιο Ντε Νίγκρις, Γιάννης Βαλανιάδης, Θόδωρος Πασσιάς, Δημήτρης Κουκουλίτσιος, Δημήτρης Μουσιάρης, Ανδρέας Ζέρμας, Μάκης (Αδάμ) Λυγούρας, Γιώργος Μητσιμπόνας, Λευτέρης Μήλος, Ηλίας Κοντοκώστας, Σταύρος Κάσσας, Στράτος Παπάζογλου, Κώστας Λιόκος, Βασίλης Κυργιάκος, Αγγελος Ευθυμιάδης, Γκιοζέρμιο Ντάους*, Νικόλαος Παπαγιάννης*.
* Θεωρούνται αγνοούμενοι.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass