ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ WIKIPEDIA ΠΟΥ ΤΟΝ ΘΕΩΡΕΙ «ΒΥΣΣΙΝΙ»

Ο Ρικάρντο Φατί έκλεισε στην ΑΕΛ !

*ΜΑΡΛΟΝ ΧΕΡΓΟΥΝΤ ΚΑΙ ΝΤΑΝΙΕΛ ΚΟΥΖΕΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ ΕΝΩ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο «ΜΠΑΡΥ» ΚΑΛΟΥ *ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2010 3:11 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:05
Του Σωτ. Κέλλα
Η θέση του αμυντικού χαφ της ΑΕΛ για τη νέα αγωνιστική περίοδο «κλείδωσε» σύμφωνα με το wikipedia και αυτή θα την έχει ο Γάλλος Ρικάρντο Φατί που πριν λίγες μέρες είχε τα γενέθλιά του (4 Αυγούστου 1986) και ανήκει στη Ιταλική Ρόμα αν και τα τελευταία τρία χρόνια δεν έπαιξε σε αυτήν μια και αγωνιζόταν δανεικός στην Μπάγερν Λεβερκούζεν και τη Γαλλική Ναντ.
Ο Φατί που έχει ύψος 1.93 (αναμένεται ότι θα βοηθήσει σημαντικά τη Λαρισινή ομάδα στο ψηλό παιχνίδι) γεννήθηκε στο Βιλνέβ Σαιν Τζώρτζ της Γαλλίας και σαν νέος αγωνίστηκε στην Κλερφονταίν και τη Στρασμπούργκ.
Το 2005-2006 αγωνίστηκε στη Στρασμπούργκ για να πάει για 350000 ευρώ στη Ρόμα που έκανε ντεμπούτο στον αγώνα του τσάμπιονς λιγκ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό όπου η Ιταλική ομάδα έχασε στο Καραϊσκάκη με 1-0 χάρη σε ένα γκολ που πέτυχε ο Ριβάλντο.
Στη Ρόμα δεν έμεινε για πολύ γιατί πήγε δανεικός στη Γερμανική Λεβερκούζεν χωρίς να καταφέρει κάτι ιδιαίτερο(2 συμμετοχές) αλλά στη Ναντ που πήγε πάλι δανεικός από τη Ρόμα ήταν σαφώς καλύτερος με 41 συμμετοχές και τρία γκολ σε δύο περιόδους ώσπου επέστρεψε στη Ρόμα με καλές αγωνιστικές επιδόσεις και φέτος θα αγωνίζεται αν πιστέψουμε την αξιόλογη ιστοσελίδα δανεικός από τη Ρόμα στην ΑΕΛ.
Πριν λίγες μέρες δοκιμάστηκε χωρίς επιτυχία στην αγγλική Μπλάκμπερν.
Ο 24χρονος θηριώδης αμυντικός χαφ έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα Ιταλίας με τη Ρόμα(2006-2007), ένα κύπελλο Ιταλίας(2009-2010) με την ίδια ομάδα και ένα σούπερ κάπ(2006).
Η Λαρισινή ομάδα, οι πληροφορίες θέλουν να έχει οψιόν αγοράς από τη Ρόμα αν θέλει να τον κρατήσει και την επόμενη χρονιά.
Από την ΑΕΛ πάντως έλεγαν χθες ότι δεν αποκλείεται σήμερα να ανακοινωθεί η απόκτηση του συγκεκριμένου παίκτη...
ΓΙΑ ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ
Για τη θέση του σέντερ φορ ο πρόεδρος της ΑΕΛ Κωστής Πηλαδάκης μπορεί να ήταν ο μεγάλος πόθος ο Ουρουγουανός Μαρτσέλο Ζαλαγέτα αλλά μάλλον το γεγονός ότι η τιμή του αγγίζει τις 800.000 ευρώ ανάγκασαν τη Λαρισινή ομάδα να βρει δύο άλλες λύσεις. Η μία γνώριμη στους Λαρισαίους καθώς αγωνίστηκε στους «βυσσινί» από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο(παίρνοντας 180.000 ευρώ)και είναι ο Ντανιέλ Κουζέν που μείωσε τις απαιτήσεις του από τις 600.000 ευρώ στις 400.000 καθώς η αγορά ήταν δύσκολη γι’ αυτόν ενώ κάποια στιγμή ακούστηκε το όνομά του και για την ΑΕΚ.
Υπενθυμίζουμε ότι γεννήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου του 1977 στη Λιμπρεβίλ της Γκαμπόν. Ο Κουζέν είναι εν ενεργεία διεθνής και αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του, αγωνιζόμενος και στο πρόσφατο Κόπα Άφρικα, όπου κατέγραψε 3 επίσημες παρουσίες και 1 γκολ. Η οικογένεια μετακόμισε στη Γαλλία όταν ο Κουζέν ήταν μόλις 3 ετών και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στις μικρότερες κατηγορίες με τη Μαρτίγκ και τη Νιόρ, πριν κάνει το μεγάλο βήμα με τη μεταγραφή στη Λε Μαν το 2000.
Την τετραετία που ακολούθησε ουσιαστικά δημιούργησε όνομα στο Σαμπιονά έχοντας διψήφιο αριθμό γκολ σε τρεις σεζόν και κορυφαία τη 2002-03 με 15 γκολ σε 33 αγώνες. Ακολούθησε η μεταγραφή στη Λανς με θητεία ανάλογης παραγωγικότητας και στις αρχές της σεζόν 2007-08 η μετακίνηση στη Σκωτία. Εντυπωσιακή πρώτη χρονιά στη Γλασκόβη με τη φανέλα της Ρέιντζερς (26 συμμετοχές - 10 γκολ) και μετακίνηση τον Σεπτέμβριο του 2008 στην αγγλική Χαλ, όπου παρέμεινε μέχρι τον φετινό Ιανουάριο. Με την Εθνική Ανδρών της Γκαμπόν μετράει 30 επίσημους αγώνες και 9 γκολ.
Στην ΑΕΛ αγωνίστηκε 9 παιχνίδι(τα οκτώ ως βασικός) και πέτυχε δύο τέρματα.
Από κει και πέρα υπάρχει και το σενάριο για τον Μάρλον Χέργουντ που αγωνίστηκε πέρυσι στην Άστον Βίλα και έμεινε ελεύθερος από τους «χωριάτες».
Η βρετανική ιστοσελίδα «portsmouth.co.uk» ανέφερε πριν λίγο καιρό πως υπήρχει ενδιαφέρον των «πρασίνων» για τον 30χρονο επιθετικό ενώ στο ίδιο δημοσίευμα γινόταν λόγος και για ενδιαφέρον της τουρκικής Μπουρσασπόρ η οποία φέτος έκανε την μεγάλη έκπληξη και κατέκτησε το πρωτάθλημα της χώρας της αλλά και για την Πόρτσμουθ, με τον Άγγλο επιθετικό να εκφράζει την επιθυμία του να φορέσει τη φανέλα των «πομπέις».
Ο Χέργουντ είναι 31 χρονών(γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου 1979) και έχει ύψος 1.85 ενώ στο παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα της Νιουκάστλ, της Νότιγχαμ, της Γουέστ Χάμ, της Χάκα και της Ίπσουιτς.
Στο μεταξύ στην ΑΕΛ προτάθηκε και ο Μπαναβεντούρ «Μπάρυ» Καλού (αδελφός το Καλού που παίζει στην Τσέλσι) και έμεινε ελεύθερος από την Ολλανδική Χέρενφεν.
 
 
ΕΛΕΓΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΑΕΛ
«Συμφωνήσαμε με τον Φατί»
* «ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΤΗ ΡΟΜΑ»
* «Ο ΚΟΥΖΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ»
 
Συμφωνήσαμε με τον Ρικάρντο Φατί αλλά όχι ακόμα με τη Ιταλική Ρόμα που ανήκει ο παίκτης. Αυτό έλεγαν χθες στην ΠΑΕ ΑΕΛ που θεωρούν ότι η μεταγραφή είναι σε πολύ καλό δρόμο.
Στο μεταξύ σχετικά με το σέντερ φορ που θέλει η ομάδα τονίζονταν ότι ο τεχνικός Γιάννης Παπακώστας δίνει προτεραιότητα στον Κουζέν αλλά υπάρχει και μία ακόμα πολύ καλή λύση που δεν είναι ο Χέργουντ αλλά άλλος σέντερ που είναι ξένος και αγωνίζεται σε δυνατό πρωτάθλημα της Βόρειας Ευρώπης και με την εθνική ομάδα της χώρας του σε κάθε αγώνα που έχει παίξει βάζει γκολ.
Πάντως η τελική απόφαση θα παρθεί σύντομα.
 ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ
 
 
Επέστρεψε από Ιταλία
ο πρόεδρος Κ. Πηλαδάκης
 
Ο πρόεδρος της ΑΕΛ Κωστής Πηλαδάκης επέστρεψε από την Ιταλία που είχε πάει να δει το φιλικό της ΑΕΛ με τον Ιταλική Κιέβο και δεν θέλησε να αναφερθεί καθόλου στα συμπεράσματα του φιλικού αφού ακόμα δεν έχει δει την ομάδα στο σύνολό της.
Ο πρόεδρος πιθανότατα να είναι στη Λάρισα στο φιλικό της ΑΕΛ στις 18 Αυγούστου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου.
 
ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ
Στη Ρώμη ο Μακίνουα, στη Γαλλία ο Ταλ
* ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η ΟΜΑΔΑ
 
Συνεχίστηκε η προετοιμασία της ΑΕΛ στην Ιταλία χωρίς βέβαια νέο φιλικό παιχνίδι αφού δεν μπόρεσε να βρεθεί αντίπαλος μετά το «φιάσκο» με την Ιταλική Πιασέτζα που δεν γνώριζε τίποτα για παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες.
Στην προπόνηση δεν πήραν μέρος ο Στίβεν Μακίνουα όπου πήγε στη Ρώμη για να πάρει την οικογένεια του, ο Ιμπραΐμ Ταλ που πήγε στη Γαλλία για να φέρει τα πράγματά του στη Λάρισα αλλά και ο Σαντέρ Πουρί που ταξίδεψε για το Ταλίν για να ενσωματωθεί με την εθνική Εσθονίας.
Από κει και πέρα από τους υπόλοιπους παίκτες ατομικό πρόγραμμα έκαναν ο Μετίν, ο Ρέντζας και ο Σίμιτς ενώ οι άλλοι ακολούθησαν κανονικά τις οδηγίες του τεχνικού Γιάννη Παπακώστα.
Η αποστολή θα επιστρέψει σήμερα το βράδυ αεροπορικώς από το Μιλάνο στην Αθήνα και στη συνέχεια οδικώς για τη Λάρισα.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass