ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥΣ ΩΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

Φορολογία σε διαιτητές, γραμματείες

* ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΘΑ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ * ΜΕΓΑΛΟ «ΠΛΗΓΜΑ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2010 21:06 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 8:52
Χιλιάδες ευρώ αναμένεται να εισρεύσουν στα ταμεία του κράτους από το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που αποτελεί «καταιγίδα» για τον αθλητισμό καθώς πλέον ακόμα και οι διαιτητές των τοπικών κατηγοριών αλλά και οι κριτές θα δηλώνουν τα χρήματα που παίρνουν από τις ομάδες ενώ ακόμα και οι τοπικές ενώσεις θα πρέπει να δηλώνουν τα ποσά που εισπράττουν από οποιαδήποτε πηγή όπως παράδειγμα η ΕΠΣΛ από τις κάρτες των ποδοσφαιριστών και η οποία θα πρέπει να παρακρατεί φόρο και να τον αποδίδει.
Μέχρι τώρα υπήρχε το αφορολόγητο των διαιτητών στις αμοιβές που έπαιρναν από τις ομάδες κυρίως αυτών που αγωνίζονταν στα τοπικά πρωταθλήματα. Είναι γνωστό ότι σ’ ένα παιχνίδια Α’ τοπικής κατηγορίας ποδοσφαίρου οι αμοιβές της διαιτητικής τριπλέτας έφθαναν περίπου τα 100 ευρώ ενώ τα οδοιπορικά (ταξί ή βενζίνη) τα έπαιρναν ξεχωριστά.
Αυτά τα χρήματα δεν τα δήλωναν πουθενά και ούτε υπήρχε παρακράτηση φόρου από τα σωματεία για να βεβαιώνονται οι αμοιβές που με τη σειρά τους θα έπρεπε να καταβάλλουν στις αρμόδιες ΔΟΥ τα ποσά που έπαιρναν ως φόρο. Στη συγκεκριμένη αμοιβή 23,6 ευρώ.
Τα ίδια ίσχυαν και για κριτές παραδείγματος χάριν στο μπάσκετ που πληρώνονταν από τα σωματεία τα οποία δεν παρακρατούσαν φόρους και έπαιρναν τα χρήματα χωρίς να τα δηλώνουν πουθενά και τα σωματεία δεν τους ενδιέφερε καθώς υπήρχε προβλεπόμενο όριο 3250 ευρώ για τέτοια έξοδο ανά άτομο ενώ κανένα δεν κρατούσε βιβλίο εσόδων-εξόδων.
Από δω και πέρα τα εισοδήματα αυτά θα αναγράφονται από τους διαιτητές και τους κριτές στη Β πηγή (από ελεύθερα επαγγέλματα) και θα δηλώνονται ως εισόδημά τους. Δηλαδή ένας διαιτητής τοπικών πρωταθλημάτων ή ακόμα και των πρωταθλημάτων του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Λαρισαίων έπαιρνε περίπου 250-300 ευρώ το οποίο ήταν αφορολόγητο ενώ τώρα θα αναγκαστεί να το δηλώσει.
Η ουσία είναι ότι θα μειωθούν οι αμοιβές των διαιτητών προς όφελος του κράτους ενώ τα σωματεία θα αποκτήσουν παρτίδες με την εφορία και θα πρέπει να προσλάβουν λογιστές για τις δηλώσεις τους.
ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Οι διαιτητές των εθνικών κατηγοριών του ποδοσφαίρου είχαν πετύχει η φορολόγησή τους να εξαντλείται στο 20% αλλά τώρα πλέον θα πρέπει και αυτοί να βάζουν τις αμοιβές του ως εισόδημα.
Σε περίπτωση που δεν το κάνουν φανταστείτε τις καταγγελίες που θα πέφτουν για τα εισόδημά τους και το «πόθεν έσχες» από τις ομάδες που θεωρούν ότι έχουν αδικηθεί. Και πλέον οι καταγγελίες προβλέπονται από το φορολογικό νομοσχέδιο...
ΟΧΙ ΟΙ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ
Οι μόνες που δεν υπάγονται σε φόρο είναι οι συνδρομές που δεν χρειάζονται παρακράτηση φόρου και θεωρημένες αποδείξεις. Αντίθετα τα εισιτήρια ακόμα και για τοπικούς αγώνες παραδείγματος χάριν ποδοσφαίρου(εφόσον υπάρχουν) θα πρέπει να είναι θεωρημένα από την αρμόδια αρχή που διοργανώνει τα πρωταθλήματα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass