ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ, ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ, ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΡΙΤΩΝ

Το θεσσαλικό μπάσκετ είναι ενωμένο και δυνατό

* Γ. ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ» * ΔΗΜ. ΝΤΟΥΓΚΟΣ: «Η ΕΣΚΑΘ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟ»

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2011 22:45 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:40
Το θεσσαλικό μπάσκετ είναι ενωμένο και δυνατό... Αυτό το μήνυμα έστειλαν χθες εκπρόσωποι σωματείων, προπονητών, διαιτητών, κριτών στην εκδήλωση που έγινε στο «Κτήμα Βερσαλίες»για τα τριάντα χρόνια από την ίδρυση της ΕΣΚΑΘ. Τότε που μια ομάδα παραγόντων του μπάσκετ από τη Θεσσαλία με γνώμονα την Περιφερειακή συνείδηση είδαν αυτό που η Πολιτεία ανακάλυψε μετά από τριάντα χρόνια για την οικονομική και πολιτική ανάπτυξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Διαπίστωσαν ότι αν ενώσουν τις δυνάμεις τους θα πάει το μπάσκετ ψηλά και πράγματι δικαιώθηκαν αφού έβαλαν ως γνώμονα το κριτήριο της αγάπης για το άθλημα και όχι τα τοπικιστικά συμφέροντα.
Και μέσα από αυτή την ένωση κατάφεραν να κάνουν τη Θεσσαλία κέντρο παραγωγής ταλέντων που τροφοδοτούν τις εθνικές ομάδες, κέντρο παραγωγής διαιτητών (δύο εξ αυτών έγιναν διεθνείς ο Νίκος Πιτσίλκας και ο Κώστας Κορομηλάς), κέντρο παραγωγής στελεχών με τον Άρη Ζώη να φθάνει μέχρι μέλος της διοίκησης της FIBA Europe (και έχει και συνέχεια...), κέντρο προσφοράς ανάπτυξης του αθλήματος σε εθνικό και παγκόσμιο χώρο (δύο παίκτες έφθασαν μέχρι το ΝΒΑ, ο Ρεντζιάς και ο Σπανούλης).
Και όλα με μεράκι κόντρα στις σύγχρονες «ασθένειες» που λέγονται στοιχηματισμός, ντόπινγκ και βία. Θεσσαλός ήταν ο πρώτος παίκτης που κατήγγειλε φαινόμενα ντόπινγκ (ο Γιάννης Μυλωνάς), η Θεσσαλία ήταν η μόνη περιφέρεια (εκτός Αττικής και Μακεδονίας) που είχε τρεις ομάδες στην Α1 εθνική κατηγορία ενώ η προσφορά της ΕΣΚΑΘ ήταν σημαντική όχι μόνο στο ανδρικό μπάσκετ αλλά και στο γυναικείο με τον Ολυμπιακό Βόλου να φθάνει στις «16» καλύτερες πομάδες της Ευρώπης κατόρθωμα σημαντικό (κάτι που έφερε και χειροκροτήματα στην παρούσα προπονήτρια τότε του Ολυμπιακού Βόλου Ελένη Παπαθανασίου).
Επίσης ο ειδικός αθλητισμός αναπτύχθηκε σημαντικά αφού υπάρχουν και ομάδες με καρότσι. 
Στη μεγαλειώδη αυτή εκδήλωση που διοργάνωσε ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ Δημήτρης Ντούγκος με τους συνεργάτες του Νίκο Φαρμάκη, Βάιο Φαλλαγγα, Γιώργο Κοντονάσιο, Τάσο Τριανταφύλλου, Νίκο Γεωργόπουλο, Ευγενία Φραγγούλη, Χρήστο Παππά, Ντέιβιντ Μωυσή και Αργύρη Ρόκο.
Παρόντες τρεις εξέχουσες προσωπικότητες, ο επίτιμος πρόεδρος της FIBA Europe Γιώργος Βασιλακόπουλος, το μέλος της διοίκησης της FIBA Europe Άρης Ζώης και ο γραμματέας της ΕΟΚ Παναγιώτης Τσαγκρώνης. Αλλά και ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ Ηλίας Καφφές.
Από το πολιτικό χώρο ήταν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο αντιδήμαρχος Λάρισας Σπύρος Μπαρμπούτης, ο αντιδήμαρχος Βόλου Γιάννης Ξηρακιάς και ο πρόεδρος της ΕΔ/ΕΑκ Γιάννης Δανιήλ.
ΟΙ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Ως οικοδεσπότης της εκδήλωσης ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ Δημήτρης Ντούγκος έκανε μια σύντομη αναφορά στα τριάντα χρόνια της Ένωσης Σωματείων Καλαθόσφαιρας Θεσσαλίας και της μεγάλης προσφοράς που είχε πλέκοντας το εγκώμιο του προέδρου της ΕΟΚ Γιώργου Βασιλακόπουλου για τη συμπαράσταση που έδειξε. Έκανε αναφορά σε όλους όσοι αναδείχθηκαν μέσα από την παραγωγική διαδικασία της ΕΣΚΑΘ και σε όλους τους τομείς. Αυτό που δεσμεύτηκε είναι ότι η ΕΣΚΑΘ θα συνεχίσει το παραγωγικό της έργο και θα προσπαθήσει πάντα να προσφέρει στελέχη στο μπάσκετ οποιασδήποτε μορφής ενώ χειροκρότημα απέσπασε η αναφορά σε αδικοχαμένα στελέχη της ΕΟΚ όπως ο Πέτρος Καπαγέρωφ και ο Ανδρέας Μιαούλης αλλά και στον ταμία της ΕΣΚΑΘ Μάκη Μούζα.
Τριάντα χρόνια πέρασαν από την ίδρυση της ΕΣΚΑΘ και οι τιμητικές διακρίσεις ξεκίνησαν με τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην ιδέα μιας ενωμένης θεσσαλικής δύναμης για το μπάσκετ και βραβεύτηκαν από τον επίτιμο πρόεδρο της FIBA Europe οι Ντούγκος Δημήτρης, Βάτσιος Χαράλαμπος, Βαλασάς Νίκος, Μπαζούκης Απόστολος, Ματίκας Θόδωρος, Θεοχάρης Κωνσταντίνος, Κασούλης Αλέξης, Γκουντούλας Στέλιος, Μαργαρίτης Δημήτρης, άνθρωποι που έβαλαν τα συμφέροντα του μπάσκετ πάνω από τα τοπικά των περιοχών και η πορεία των χρόνων τους δικαίωσε. Αυτοί ίδρυσαν την ΕΣΚΑΘ αλλά υπήρξαν και παράγοντες που δούλεψαν για να γίνει το όραμα πραγματικότητα και στο πρόσωπο αυτό τιμήθηκαν τέσσερις από αντίστοιχους νομούς της Θεσσαλίας, οι: Δημήτρης Πολυγένης (από τα Τρίκαλα και λόγω της απουσίας το παρέλαβε ο πρώην διεθνής παίκτης Γιάννης Μυλωνάς), Αλέκος Παπαδημητρίου (Λάρισα), Βασίλης Κολέτσιος Βασίλη (Καρδίτσα), Χριστίνα Αντωνίου (Μαγνησία). Τους βράβευσαν οι διοικητικοί της ΕΣΚΑΘ Ευγενία Φραγγούλη, Χρήστος Παπάς.
Τα επιτεύγματα του θεσσαλικού μπάσκετ φάνηκαν από τη στελέχωση της εθνικής ομάδας των ανδρών με παίκτες που έγραψαν ιστορία και έφθασαν μέχρι το ΝΒΑ όπως ο Ευθύμης Ρεντζιάς και ο Βασίλης Σπανούλης. Τιμήθηκαν οι διεθνείς παίκτες μη εν ενεργεία Άρης Ζώης, Νίκος Σταυρόπουλος (λόγω απουσία του τη διάκριση παρέλαβε ο συμπαίκτης του στο ΓΣΛ Δημήτρης Κουραμάς), Ευθύμης Ρεντζιάς (έφθασε μέχρι το ΝΒΑ), Γιάννης Μυλωνάς, Νίκος Μπουντούρης, Παναγιώτης Λιαδέλης (την παρέλαβε ο πατέρας του Βαγγέλης). Τις πλακέτες έδωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
Το μπάσκετ είναι αγάπη, είναι θέληση, είναι τρόπος ζωής και το απέδειξε ο Κώστας Ζαραγκότας που έπαιξε μπάσκετ στον Γυμναστικό και αν και είχε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες και σα μέλος ομάδας («Θεσσαλός» μπάσκετ με καρότσι. Τιμήθηκε και τη διάκριση πήρε από τα χέρια του αντιπροέδρου Βάιου Φαλάγγα.
Το ίδιο πάθος για το άθλημα έδειξε και ο Παναγιώτης Ντικούδης που μπορεί να μην ακούει και να μην μιλάει αλλά η γλώσσα του μπάσκετ είναι μία και κατάφερε να φθάσει στη δεύτερη θέση στο κόσμο και να γίνει τρίτος Ολυμπιονίκης με την Εθνική Ομάδα Κωφών. Την απονομή έκανε ο αντιπρόεδρος Γιώργος Κοντονάσιος.
Το γυναικείο μπάσκετ αναπτύχθηκε στη Θεσσαλία και κυρίως στο Βόλο με τον Ολυμπιακό Βόλου να φθάσει στις «16» καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και τιμήθηκε για την προσφορά της η Δήμητρα Παπαμιχαήλ (το έπαθλο παρέλαβε ο αδελφός της) που αγωνίσθηκε στην Εθνική Γυναικών (48 παιχνίδια τα περισσότερα από κάθε άλλη παίκτρια της Θεσσαλίας, 164 πόντους) και τον Ολυμπιακό Βόλου. Τη βράβευση έκανε ο ταμίας της ΕΣΚΑΘ Νίκος Γεωργόπουλος
Στη συνέχεια βραβεύτηκαν εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης (την απονομή έκανε ο γραμματέας της ΕΣΚΑΘ Τάσος Τριανταφύλλου) για τη βοήθεια που προσφέρουν στην ΕΣΚΑΘ. Τιμήθηκαν οι εφημερίδες «Θεσσαλία», «Ταχυδρόμος» (Βόλος - παρέλαβαν τη διάκριση οι κ. Ελένη Παπαθανασίου, Αγγελική Θανασούλη), «Πρωινός Λόγος» (Τρίκαλα - Άρης Κόντας), «Νέος Αγών» (Καρδίτσα), «Ελευθερία» (Λάρισα - Σωτήρης Κέλλας) και οι τηλεοπτικοί σταθμοί ASTRA, Θεσσαλία (Χρυσόστομος Τρίμμης), TRT (Έλενα Οικονόμου), TV 10 (Παναγιώτης Στάλιας).
Στη συνέχεια τιμήθηκε το μεγαλύτερο στέλεχος του μπάσκετ που ανέδειξε η Θεσσαλία και μέλος της διοίκησης της FIBA Europe (παράλληλα είναι και πρόεδρος του γραφείου νέων της FIBA Europe) Άρης Ζώης που μίλησε για ανάγκη μεγαλύτερου συναγωνισμού των ομάδων και αύξησης της ανταγωνιστικότητας. Την απονομή έκανε ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ Ηλίας Καφφές.
Επόμενος που τιμήθηκε ήταν ένας περιφερειακός παράγοντας που πρόσφερε σε όλες τις ενώσεις και τώρα είναι γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας ο Τάκης Τσαγκρώνης που τον τίμησε ο αντιπρόεδρος της ΕΣΚΑΘ Νίκος Φαρμάκης.
Η τελευταία διάκριση ανήκε στον κορυφαίο παράγοντα που ανέδειξε το ελληνικό μπάσκετ και ίσως και όλη η χώρα στον αθλητισμό. Στο επίτιμο πρόεδρο της FIBA Europe και πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο που την πλακέτα απένειμε ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ Δημήτρης Ντούγκος.
Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στην ομιλία του τόνισε ότι ο αθλητισμός δεν είναι πρωινό ούτε οι φίλαθλοι καταναλωτές όπως θέλουν να τον παρουσιάσουν οι εταιρίες μάρκετινγκ αλλά κοινωνικό αγαθό που όλοι πρέπει να συμμετέχουν. Η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού οδήγησε στη διάλυσή του με αντίτιμο τις χορηγίες και τον πλούτο λίγων ενώ ο πραγματικός αθλητισμός συνεχίζει να αναπτύσσεται μέσα από ερασιτέχνες παράγοντες που θα προσφέρουν για το καλό των αθλημάτων. Αυτό πρέπει να είναι το μοντέλο που δεν χρεοκοπεί ποτέ και αφήνει τη δραστηριότητα των ομάδων αναλλοίωτη στο πέρασμα των χρόνων.
Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε ο αθλητικός συντάκτης της «Ελευθερίας» Σωτήρης Κέλλας.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass