ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ

Δάκρυα, συγκίνηση και τιμή στον Γιώργο Μητσιμπόνα

* ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΕΝΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ, ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΕΛ * ΣΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ: ΤΥΡΝΑΒΟΣ-ΑΕΛ 2-1, ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ-ΠΑΟΚ 3-2

Δημοσίευση: 20 Απρ 2011 3:13 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:27
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΤΣΙΜΠΟΝΑΣ: Ένας πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής που έφυγε πολύ νωρίς από κοντά μας στις 13 Σεπτεμβρίου του 1997, αλλά σίγουρα δεν θα ξεχασθεί ποτέ και θα βρίσκεται πάντα ανάμεσά μας, μέσα στις καρδιές μας...
ΑΘΑΝΑΤΟΣ ακούσθηκε από τα μεγάφωνα του γηπέδου της Τσαριτσάνης και όσοι ήταν στο στάδιο ξέσπασαν σε ένα αυθόρμητο χειροκρότημα, για τον Γιώργο, ενώ τα δάκρυα και η συγκίνηση ήταν εμφανή σε όλα τα πρόσωπα.
Ιδιαίτερα στους γονείς του, Παντελή και Ρινούλα, στη γυναίκα του Βάσω, στην κόρη του Ειρήνη, στην αδελφή του Μαριάννα, στους τότε συμπαίκτες του στην ΑΕΛ Μιχάλη Ζιώγα, Γιάννη Γκαλίτσιο, Κώστα Κολομητρούση, Τάκη Παραφέστα, Γιάννη Αλεξούλη και σε όλους που τον γνώριζαν.
Το 2ο τουρνουά «Γ. Μητσιμπόνας» με τη συμμετοχή των ομάδων της ΑΕΛ, του ΠΑΟΚ, του Τυρνάβου 2005 και του Οικονόμου άρχισε λοιπόν χθες το απόγευμα στην Κοινότητα της Τσαριτσάνης και βέβαια είναι άξιοι συγχαρητηρίων οι διοργανωτές του αλλά και οι συμμετέχοντες παίκτες, που τιμούν αγωνιζόμενοι τη μνήμη του σπουδαίου αυτού ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, λίγο έξω από τη Γιάννουλη.
ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 -ΑΕΛ U-20: 2-1
Στο πρώτο παιχνίδι που έγινε χρονικά, ο Τύρναβος πήρε τη νίκη κόντρα στην ομάδα U-20 της ΑΕΛ, με σκορ 2-1. Η ομάδα του Τυρνάβου με την οποία αγωνίστηκαν και θεωρούμενοι ως αναπληρωματικοί παίκτες, οι οποίοι έστειλαν αισιόδοξα μηνύματα, κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ στο 20’ με το νεαρό Αλεξίου.
Η ΑΕΛ, ισοφάρισε στο 48΄ με κεφαλιά του Τσιάρα μετά από εκτέλεση κόρνερ σε 1-1 και λίγο έλειψε να κάνει την ολική ανατροπή στο 56’ με τον Παπαϊωάννου, ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει τον Γούπο από τα έντεκα μέτρα.
Στο 83’ ο Χρήστος Αλεξίου και πάλι πέτυχε το δεύτερο γκολ για την ομάδα του Μιχάλη Ζιώγα, μετά από όμορφη ατομική ενέργεια του Λαμιώτη επιθετικού από αριστερά. Δοκάρι είχε στο 30’ ο Λούγκος για τον Τύρναβο.
Με τους «βυσσινί» αγωνίσθηκαν και παίκτες που είναι επαγγελματίες στη μεγάλη ομάδα (Πρίφτης, Καρανίκας, Κοτομπέλι, Βούζας). Γενικά όλα τα παιδιά προσπάθησαν και έδειξαν μια καλή αγωνιστική εικόνα.
Διαιτητές του αγώνα ήταν οι κ.Τζιόλας, Βαλιώτης Ν.,Σάρρος.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 (Μιχάλης Ζιώγας): Γούπος, Σκούπρας Βασ., Σκούπρας Κ., Αθανασούλης, Πάτρας, Λούγκος, Αντωνόπουλος, Αλεξίου, Τσούκαλος, Νάκας, Μάγγος Αθ. (Κιόρογλου, Λόλας, Γκαραγκούνης, Λάιος, Μπαχτσιβάνος (σ.σ. υπό δοκιμήν παίκτης από το Αργυροπούλι).
ΑΕΛ 1964 (Χρήστος Καπελιάνης): Πρίφτης, Καρανίκας, Κοτομπέλι, Μπουρουζίκας, Γκαλίτσιος , Κουσιώρας, Βούζας, Γκαμπέτας, Ιωαννίδης, Τσιάρας, Τόλιος (Συκιώτης, Ψωμολιάς, Τζόλης, Μπαταβάνης, Τσιλούλης, Φλέγκας, Τσιρογιάννης, Παπαϊωάννου, Αγγέλης, Κρίτσας).
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ-ΠΑΟΚ 3-2
Ο Οικονόμος Τσαριτσάνης κατάφερε να προκριθεί στο σημερινό τελικό και θα αντιμετωπίσει τον Τύρναβο 2005, αφού στο 90’ ο Μαντζαφούλης πέτυχε το γκολ της νίκης για τους γηπεδούχους (3-2). Στο 9’ ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με τον Δερμιτζόγλου μετά από αδράνεια στην άμυνα της Τσαριτσάνης. Αυτό το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.
Στην επανάληψη ο Κώστας Φλίγκος-πρώτος σκόρερ του 4ου ομίλου της Δ Έθνικής- κατάφερε και έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 73’ ισοφαρίζοντας σε 1-1, αλλά ο Πόποβιτς μετά από ένα λεπτό στο 74΄, έδωσε εκ νέου προβάδισμα για τους παίκτες του ΠΑΟΚ (1-2).
Με τη σέντρα, ο Φλίγκος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε το σηεμείο του πέναλτι, τα οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Αλκης Νικούλης και έκανε το 2-2.
Κι ενώ φαινόταν ότι το ματς θα οδηγούνταν στην παράταση, στο 90΄ο Χρήστος Μαντζαφούλης διαμόρφωσε το τελικό 3-2 και έστειλε τον Οικονόμο στον τελικό
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ (Γιώργος Καλτέκης): Πουλάκης, Κολιός, Μαντζαφούλης, Οικονόμου, Πούτας, Νικούλης, Διγκόζης, Φλίγγος, Μενίκου, Βούλγαρης, Μπαλής (Καρανάσιος, Χατζηλιόντας, Λιούσκας, Μπέης, Κολοβός, Στάθης, Τζούργκανος, Φτίκας, Ταχτιντής).
ΠΑΟΚ(Νίκος Κολομπούρδας): Μελισσάς, Καρατασίδης, Ιντζίδης, Αγγελίδης, Νικολαΐδης, Τσανδάρης, Κιζλίου, Σάρρος, Κωτούλας, Παπαδόπουλος, Δερμιτζόγλου(Πέλκας, Πόποβιτς, Παναγιωτούδης, Παχμαζίδης, Κρίντσας, Ανδριανόπουλος).
*Να σημειώσουμε ότι πριν ξεκινήσει ο αγώνας, ο τεχνικός του Τυρνάβου 2005 Μιχάλης Ζιώγας πρόσφερε ανθοδέσμη στη γυναίκα του Γιώργου Μητσιμπόνα, Βάσω, ενώ κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του.
*Στο γήπεδο μεταξύ άλλων ήταν από την ΠΑΕ ΑΕΛ ο γενικός αρχηγός Ζήσης Ζιάγκας, ο βοηθός του Νίκου Κωστένογλου, Κώστας Κατσάρας, και από το γραφείο Τύπου ο Χάρης Γεωργούλας, από την ΠΑΕ Τύρναβος ο πρόεδρος Βασίλης Μπρέζας και σύσσωμο σχεδόν το δ.σ., ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ.Γκαμπέτας, από την Π.Σ. Ελασσόνας ο Ανδρεάς Νικούλης, από τον Σύνδεσμο Διαιτητών οι Τρύφωνας Φαρμάκης, Θόδωρος Μάνος, ενώ υπήρχε και παρουσία του Απόλλωνα Λάρισας.
*Πριν ξεκινήσει το δεύτερο παιχνίδι Οικονόμου-ΠΑΟΚ, οι αρχηγοί των δυο ομάδων πήγαν και εναπόθεσαν ανθοδέσμες στην αφίσα του Γιώργου Μητσιμπόνα.
*Οι εισπράξεις των εισιτηρίων (συμβολική τιμή 5 ευρώ), θα διατεθούν προς ενίσχυση στο Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης Ελασσόνας.
*Οι οικοδεσπότες Γιάννης Τόλιος και Γιάννης Μπέης του Οικονόμου φρόντισαν με τη συμβολή του αεικίνητου Γιώργου Μπαμπάλη, να υπάρξει αρίστη φιλοξενία στις ομάδες που συμμετέχουν στο τουρνουά.
* Στο γήπεδο της Τσαριτσάνης βρέθηκαν και οι παλαίμαχοι παίκτες της ΑΕΛ Ηλίας Σελιώνης και Θανάσης Τσιτσιλής.
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν οι διοργανωτές πριν τα χθεσινά παιχνίδια.
Πρώτος μίλησε ο προπονητής του Οικονόμου Τσαριτσάνης Γιώργος Καλτέκης, ο οποίος επεσήμανε τα εξής: «Καλωσορίζω τις ομάδες που μας τιμούν με την παρουσία τους στο δεύτερο τουρνουά του μακαρίτη Γιώργου Μητσιμπόνα, τις ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ΠΑΕ ΑΕΛ και ΠΑΕ Τύρναβος. Είναι απόφαση της διοίκησης και χρέος απέναντι στον μεγάλο αυτό ποδοσφαιριστή να καθιερώσουμε αυτό το τουρνουά. Βέβαια συμπίπτει το φετινό τουρνουά με ένα πανηγυρικό χαρακτήρα καθώς η ομάδα μας ανέβηκε στη Γ΄ Εθνική και πιστεύω ότι σαν ντόπιος που ήταν ο Γιώργος Μητσιμπόνας θα ζήλευε πραγματικά τις επιτυχίες της μικρής αυτής κωμόπολης, που κατάφερε μέσα σε τέσσερα χρόνια να ανέβει σε επαγγελματική κατηγορία. Αυτό το τουρνουά πλέον για μας είναι θεσμός, αυτή ήταν η λογική της διοίκησης από το ξεκίνημά του και κάθε χρόνο αυτή την εποχή με τις ομάδες που φόρεσε τη φανέλα τους που είναι η ΑΕΛ, ο ΠΑΟΚ, ο Τύρναβος, η Τσαριτσάνη και ο Ολυμπιακός εναλλάξ ανάλογα με τις υποχρεώσεις τους, θα γίνεται αυτό το τουρνουά. Καλωσορίζω και πάλι τις ομάδες και πιστεύω ότι θα δοθεί η δυνατότητα στον κόσμο να δει ένα ποδοσφαιρικό θέαμα γιατί δεν υπάρχει σκοπιμότητα και αυτό το έχει ανάγκη ο κόσμος μέσα στη γενικότερη κρίση που υπάρχει, στην κρίση αξιών και στην οικονομική κρίση».
ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΙΩΓΑΣ (Προπονητής Τυρνάβου): «Είμαι πολύ συγκινημένος βλέποντας τους γονείς του Γιώργου. Για μας ήταν κάτι παραπάνω από απλός συμπαίκτης, ήταν φίλος και αδερφός. Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη του. Θα ήθελα αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια, να πω πως δεν τον ξεχνάμε ποτέ. Χρόνια πολλά, Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΕΛΙΑΝΗΣ (Προπονητής ΑΕΛ): «Θα ήθελα εκ μέρους της ΠΑΕ ΑΕΛ να ευχαριστήσω τη διοίκηση και τους ανθρώπους του Οικονόμου Τσαριτσάνης για τη διοργάνωση για δεύτερη χρονιά, ενός τόσου σημαντικού τουρνουά όπως αυτού στη μνήμη του Γιώργου Μητσιμπόνα. Έχουμε τιμή ως ομάδα και υποχρέωση να παρευρισκόμαστε όπου και όποτε διοργανώνεται τέτοιο τουρνουά, γιατί θεωρούμε παίκτες και μορφές σαν τον Γιώργο Μητσιμπόνα δύσκολα περνάνε από τα ελληνικά γήπεδα. Και είμαστε υποχρεωμένοι έστω για 90 ή 180 λεπτά να αποτίουμε ένα φόρο τιμής, σε αυτό τον άνθρωπο και αθλητή. Από εκεί και πέρα θα ήθελα να συγχαρώ τον Οικονόμο για τη φετινή του επιτυχία να ανέβει στη Γ΄ Εθνική. Να του ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου ό,τι το καλύτερο στην προσπάθειά του την επόμενη χρονιά. Τέλος, να ευχηθώ σε όσους παρευρεθούνε, όσους αγωνιστούνε και σε όλο τον κόσμο καλές γιορτές Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση».
ΝΙΚΟΣ ΚΟΛΟΜΠΟΥΡΔΑΣ (Προπονητής ΠΑΟΚ): «Εκ μέρους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της Τσαριτσάνης που μας δίνουν τη δυνατότητα να τιμήσουμε τη μνήμη ενός μεγάλου αθλητή του Γιώργου Μητσιμπόνα, ο οποίος πέρασε και από τη δική μας ομάδα. Θέλω να ξέρετε ότι από τη στιγμή που υπάρχει αυτό το τουρνουά, από την ομάδα μας δεν τέθηκε ούτε δευτερόλεπτο ζήτημα του να μην είμαστε εδώ, για να τιμήσουμε τη μνήμη του τόσου σπουδαίου ποδοσφαιριστή. Ιδιαίτερα συγκινητικό που βλέπω για πρώτη φορά τους γονείς του. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι βλέπω ένα καταπληκτικό γήπεδο, όμως δεν με ενδιαφέρει αυτό το κομμάτι σήμερα, απλά αυτό που μας ενδιαφέρει σαν ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι η συμμετοχή».
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΗΤΣΙΜΠΟΝΑΣ (Πατέρας Γιώργου): «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στο να γίνει αυτή η εκδήλωση και δείχνουν με αυτό τον τρόπο ότι δεν ξεχνάνε και τιμάνε τον Γιώργο Μητσιμπόνα. Να ευχαριστήσω τις ομάδες ΠΑΟΚ, ΑΕΛ, Τύρναβος και Οικονόμος, τους προέδρους της Δημοτικής Κοινότητας Τσαριτσάνης Αχιλλέα Μητσιμπόνα και του Οικονόμου Γιάννη Τόλιου και να τον συγχαρώ που κάθε χρόνο ανεβάζει τον Οικονόμο, μια κατηγορία παραπάνω. Εύχομαι υγεία και χαρά και Καλό Πάσχα».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ (Υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Οικονόμου): «Εκ μέρους της διοίκησης του Οικονόμου θα ήθελα να καλωσορίσω με τη σειρά μου τις ομάδες που μας τιμούν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Την ΑΕΛ, τον ΠΑΟΚ και τον Τύρναβο και να τους ευχηθώ καλούς αγώνες. Όλα γίνονται για να τιμήσουμε τον αείμνηστο φίλο και για λίγο συμπαίκτη μου Γιώργο Μητσιμπόνα που μεγαλώσαμε μαζί. Εύχομαι να πάνε όλα καλά. Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση».
ΣΗΜΕΡΑ
ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
16:00 ΑΕΛ U-20 -ΠΑΟΚ
ΤΕΛΙΚΟΣ
18:15 Τύρναβος 2005-Οικονόμος
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass