Ο ΓΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 68-61

Διπλή - ήττα, σε μια... κόλαση

* ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Δημοσίευση: 03 Απρ 2011 0:34 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:23
Του Κ. Γκιάστα
Πάλεψε παλικαρίσια μόνος του (αφού διώχτηκαν οι φίλοι του πριν την έναρξη). Έφτασε κοντά στο στόχο όμως τελικά δεν τα κατάφερε. Ο ΓΣ Αμπελώνα ηττήθηκε μέσα στη Νέα Ιωνία από τη Νίκη Βόλου με σκορ 68-61 σε ένα κλειστό ασφυκτικά γεμάτο αλλά (χωρίς την παραμικρή ασφάλεια για τους φιλοξενούμενους με κάποιους φιλάθλους της Νίκης μάλιστα να βρίσκονται συνεχώς μέσα στον αγωνιστικό χώρο). Αυτό τον φέρνει σε μειονεκτική θέση καθώς στην έδρα του είχε νικήσει μόλις με τρεις πόντους. Πλέον στα επόμενα πέντε ματς θα πρέπει να πάρει μια νίκη παραπάνω για να πάρει το πρωτάθλημα.
Το ματς ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενος να δείχνουν λίγο τρακαρισμένοι στην επίθεση. Ωστόσο με τις καλές άμυνες ο Αμπελώνας κατάφερε να μην αφήσει τους γηπεδούχους να φύγουν στο σκορ πάνω από τρεις πόντους. Γρήγορα ο τεχνικός Βαγγέλης Κουτσοκέρας έκανε και την πρώτη του αλλαγή περνώντας τον Αποστολάκη στη θέση του Γλυκόπουλου για να ελαφρύνει λίγο το σχήμα (10-9 το σκορ) χωρίς να διακινδυνεύει τα ριμπάουντ. Στην επίθεση οι λύσεις του Παρασκευά για λογαριασμό του Αμπελώνα ήταν σπουδαίες (14-15).
Ζαρογιάννης, Θυμνιός και Κουτίνας από πλευράς Νίκης ήταν τα «σίγουρα χαρτιά» των γηπεδούχων και τα άσχημα μακρινά σουτ του Αμπελώνα έφεραν το σκορ στο 21-15. Ο Αμπελώνας προσπαθούσε να μην πέσει στην παγίδα των γρήγορων επιθέσεων όμως δεν τα κατάφερνε (28-18). Την ίδια ώρα τα λάθη ήταν αρκετά και έκανε το γήπεδο να ξεσηκώνεται. Όσο και να προσπαθούσαν οι Γκανέτσας και Παρασκευάς (7 χαμένες βολές στο α’ μέρος όμως και στοίχισαν) η διαφορά δεν έπεφτε εύκολα κάτω από τους 10 (33-23). Αντίθετα οι γηπεδούχοι έβλεπαν το καλάθι σαν... βαρέλι και από όπου να σηκωνόταν σκόραραν (38-23).
Στην επανάληψη ο Αμπελώνας μπήκε λίγο πιο σωστός στην επίθεση. Είχε καθαρό μυαλό και γρήγορα δύο βασικοί παίκτες της Νίκης φορτώθηκαν με 4 φάουλ. Όμως και πάλι αυτό δεν κράτησε για πολύ. Δεν είχε διάρκεια και η διαφορά πήρε πάλι την ανηφόρα (45-31 5’ 25’’ για το τρίτο δεκάλεπτο).
Με ένα σερί 1-10 ο Αμπελώνας κατάφερε και μείωσε (46-41) και ξαναμπήκε στο ματς αλλά έκανε αρκετά λάθη και οι γηπεδούχοι ξαναξέφυγαν (52-41).
Στα μέσα του τελευταίου δεκαλέπτου και ενώ η διαφορά παρέμενε στους 13 πόντους ο Βλαχούλης σήκωσε ανάστημα και μείωσε μόνος του σε 56-50. Στη συνέχεια και ενώ το σκορ ήταν 63-56 ο Βλαχούλης και πάλι μείωσε σε 63-60 (32’’ πριν τη λήξη). Η Νίκη κέρδισε φάουλ, έχασε τις δύο βολές όμως ο Κουτίνας πήρε το επιθετικό και κέρδισε ξανά φάουλ. Έχασε την πρώτη και έβαλε τη δεύτερη (64-60). Στη συνέχεια ο Κατσίμπας αστόχησε σε λέι απ και η Νίκη ξαναπήγε στις βολές με τον Θυμνιό που ευστόχησε (66-60). Ο Γκανέτσας κέρδισε με τη σειρά του φάουλ έβαλε την πρώτη, έχασε τη δεύτερη. Πήρε ριμπάουντ ο Βλαχούλης όμως έκανε λάθος πάσα. Στα 7’’ η Νίκη ξανακέρδισε φάουλ και ο Μυστικιάδης έκανε το τελικό 68-61.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-15, 39-27, 52-41, 68-61
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Ζαρογιάννης 14, Αναγνωστόπουλος Μ. 4, Σαμαράς, Χρηστομάνος, Θυμνιός 15, Κουτίνας 10, Τσώλης 18, Αναγνωστόπουλος Χ. 5, Καραμανώλης, Τσιακλαγκαλος, Μυστιλιάδης 4. σ
ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ: Βλαχούλης 21, Κοτσώνας, Γκανέτσας 8, Ακσεχέρογλου, Κατσίμπας, Μηλιώνης 5, Αποστολάκης 11, Παρασκευάς 12, Γράβας, Τσιαβές, Γλυκόπουλος 2, Γούλας 2.
 
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
* Από τέτοιο παιχνίδι δεν θα μπορούσε να λείψει ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ, Ηλίας Καφφές.
* Αλήθεια οι διαιτητές της αναμέτρησης γιατί όταν γινόταν τα επεισόδια δεν κάθησαν στο γήπεδο για να σχηματίσουν οι ίδιοι άποψη και όχι να τους τα μεταφέρουν;
* Τα «άκουσε» ο Παρασκευάς από τους Βολιώτες φιλάθλους. Πέρυσι αγωνιζόταν στη Μεταμόρφωση και είχε βγει πρώτος σκόρερ.
* «Σελ, σελ, σελ ...ται η ΑΕΛ» το αγαπημένο σύνθημα των φιλάθλων της Νίκης αλλά και το «και του χρόνου θα είναι ωραία με τη Λα, με τη Λάρισα παρέα».
* Στο γήπεδο είδαμε και αντιπροσωπεία του Φοίνικα. Δεληχρήστος, Λιάκος, Τσιλούλης και Βάιος Θεοδωρόπουλος. Έκαναν καλό σκάουτιγκ αφού αντιμετωπίζουν τις δύο αυτές ομάδες σε λίγες αγωνιστικές.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass