ΚΕΡΔΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟ ΜΕ ΣΚΟΡ 2-1

Αλώβητος από το Βελεστίνο πέρασε ο Οικονόμος

*ΔΙΑΤΗΡΗΣΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΝΝΕΑ ΒΑΘΜΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ *ΤΑ ΓΚΟΛ ΠΕΤΥΧΑΝ: ΦΛΙΓΚΟΣ (45΄), ΜΑΝΤΖΑΦΟΥΛΗΣ (88΄)-ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ (86΄)

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2011 2:37 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:16
 Τίμησε με τον καλύτερο τρόπο η ομάδα της Τσαριτσάνης τη μνήμη του Δασκάλου του Γένους και άξιου τέκνου της ιστορικής κωμόπολης Κωνσταντίνου Οικονόμου του εξ Οικονόμων, το όνομα του οποίου φέρει ο πρωτοπόρος σύλλογος του 4ου ομίλου της Δ΄Εθνικής, νικώντας εκτός έδρας την ομάδα του Ρήγα Φεραίου στο γήπεδο του Βελεστίνου χθες, με σκορ 2-1.
Μετά το λαμπρό εορτασμό στον Ι. Ν. Κοίμησης της Θεοτόκου στην Τσαριτσάνη για τον εορτασμό της Ορθοδοξίας, που κάθε χρόνο συνδυάζεται με το μνημόσυνο του Κων/νου Οικονόμου, εξίσου λαμπρή από βαθμολογικής σημασίας υπήρξε και η νίκη των παικτών της τσαριτσανιώτικης ομάδας, οι οποίοι έδειξαν κότσια και τσαγανό σε μια έδρα δύσκολη, με αντίπαλη μια ομάδα που στο δεύτερο κυρίως μέρος τα έδωσε όλα κυνηγώντας το θετικό για αυτήν αποτέλεσμα, το οποίο θα της έδινε φιλί ζωής όσον αφορά την υπόθεση υποβιβασμός.
Το παιχνίδι ξεκίνησε ανοιχτά για τις δυο ομάδες, που στο πρώτο μέρος παίζοντας την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου, προσπαθούσαν να βγουν μπροστά, βρίσκοντας ωστόσο αντίσταση από τις αντίπαλες άμυνες, χωρίς όμως να απειλούνται ιδιαίτερα οι εστίες των Σφυρή και Πουλάκη. Λίγες ήταν οι καλές φάσεις του πρώτου μέρους με τον Οικονόμο να έχει σταθερή υπεροχή και να παίρνει το προβάδισμα στο σκορ στο 45΄ με τον συνήθη ύποπτο Κ. Φλίγκο, ο οποίος εδραιώθηκε στην κορυφή των σκόρερ με 18 τέρματα, χωρίς διαφαινόμενη απειλή.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, κυνήγησαν την ισοφάριση και από το 51΄ που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Βούλγαρης, πίστεψαν ότι μπορούσαν να φέρουν το ματς στα μέτρα τους, παίρνοντας τουλάχιστον το βαθμό της ισοφάρισης. Ήλθε αυτή στο 86΄ με τέρμα του Ζαχαράκη αλλά άμεση υπήρξε η απάντηση των ποδοσφαιριστών της Τσαριτσάνης, που στο 88΄ μπήκαν ξανά μπροστά στο σκορ με γκολ του Μαντζαφούλη, το οποίο και καθόρισε την αναμέτρηση.
ΦΑΣΕΙΣ-ΓΚΟΛ
- 4΄: Πρώτο μακρινό σουτ για την Τσαριτσάνη με τον Νικούλη καταλήγει άουτ.
- 20΄: Ο Ζαχαράκης έχασε ευκαιρία προ του τερματοφύλακα Σφυρή να βάλει μπροστά την ομάδα του.
- 25΄: Από σέντρα του Ζαχαράκη ο Νικούλης έπιασε δυνατό σουτ και η μπάλα αποκρούστηκε από σώματα παικτών του Ρήγα Φεραίου.
- 30΄: Δυνατό μακρινό σουτ του Μπαρά δεν ενόχλησε τον τερματοφύλακα Σφυρή και πέρασε άουτ.
45΄: Ο Νικούλης πάσαρε στον Φλίγκο στην περιοχή του Ρήγα Φεραίου και ο δεινός εκτελεστής του Οικονόμου πλάσαρε επιτυχώς από το ύψος του πέναλτι, βάζοντας μπροστά την ομάδα του με 0-1.
- 49΄: Ο Μιχολίτσης έγινε κάτοχος της μπάλας σε φάση που δημιουργήθηκε στην περιοχή της Τσαριτσάνης και με συρτό σουτ βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Πουλάκη.
- 51΄: Αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Βούλγαρη και η Τσαριτσάνη έμεινε για το υπόλοιπο διάστημα με 10 παίκτες.
- 55΄: Από πάσα του Μπάτη ο Μιχολίτσης βγήκε έξυπνα στην πλάτη της άμυνας του Οικονόμου και απείλησε επικίνδυνα με το σώμα του τον τερματοφύλακα της Τσαριτσάνης Πουλάκη, τραυματίζοντάς τον.
- 61΄: Από φάουλ του Μπλότσικα κατέληξε η μπάλα στον Μόσιο και ο τελευταίος σούταρε στον Πουλάκη αναγκάζοντάς τον σε καλή απόκρουση βγάζοντας την μπάλα κόρνερ.
- 65΄: Ο Πουλάκης απέκρουσε σωτήρια σουτ του Μιχολίτση.
- 68΄: Σε αντεπίθεση του Οικονόμου ο Φλίγκος σούταρε δυνατά προ του Σφυρή στέλνοντας την μπάλα άουτ.
- 80΄: Εξοχο με φάλτσο κόρνερ του Νικούλη ανάγκασε τον τερματοφύλακα Σφυρή σε αποτελεσματική απόκρουση.
- 82΄: Ο Μιχολίτσης βγήκε τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα Πουλάκη και ο πορτιέρο του Οικονόμου καλά τοποθετημένος απέκρουσε την μπάλα.
- 86΄: Δημιουργήθηκε πίεση στην άμυνα της Τσαριτσάνης από τους επιθετικούς της γηπεδούχου ομάδας και ο Ζαχαράκης ισοφάρισε με εύστοχο σουτ σε 1-1.
- 88΄: Αντέδρασαν άμεσα οι παίκτες του Οικονόμου καθώς βγήκαν μπροστά όλοι σχεδόν οι παίκτες και από έξοχη ενέργεια των αμυντικών Κώστα Κολοβού και Χρήστου Μαντζαφούλη, ο δεύτερος με εύστοχη κεφαλιά νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα σημειώνοντας το τελικό σκορ 1-2.
Διαιτητές της συνάντησης ήταν οι κ. Γ. Μιχαηλίδης, Γ. Λιανός και Κ. Μπρούνος (συνδέσμου Βοιωτίας). Η διαιτησία κινήθηκε σε καλά πλαίσια με το διαιτητή να ελέγχει το παιχνίδι στο μεγαλύτερο μέρος και να έχει σωστές υποδείξεις. Διαμαρτυρίες πάντως υπήρξαν από την πλευρά των γηπεδούχων κυρίως προς το τέλος της αναμέτρησης, υποστηρίζοντας ότι σημειώθηκε από θέση οφσάιντ, το δεύτερο γκολ . Κίτρινες κάρτες έδειξε ο διαιτητής στους Ζαχαράκη, Σπάθη, Δανιηλόπουλο, Μαυρίδη και Μόσιο από την ομάδα του Ρήγα Φεραίου και στους Λιούσκα, Φλίγκο, Νικούλη και Βούλγαρη (2η κίτρινη και αποβολή) για την ομάδα του Οικονόμου.
ΣΥΝΘΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ (Κουντούρης Παναγιώτης): Σφυρής, Ζαχαράκης, Σπάθης, Βουραζέρης, Γρούνας, Καρλιάμπας (58΄ Δανιηλόπουλος), Μπλότσικας (77΄ Ντόντος), Μαυρίδης (57΄ Μπίκας), Μόσιος, Μπάτης, Μιχολίτσης.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ (Καλτέκης Γ.): Πουλάκης, Μπαράς, Λιούσκας, Μαντζαφούλης, Κολοβός, Διγκόζης, Μπαλής, Φλίγκος (75΄ Ταχτιντής), Βούλγαρης, Νικούλης (84΄ Κουτρούλιας), Ζαχαράκης (46΄ Παλαμίδας).
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ:
- Περίπου 170 φίλαθλοι παρακολούθησαν το παιχνίδι κάτω από αίθριο καιρό. Ανάμεσά τους ήταν και 60 περίπου φίλαθλοι από την Τσαριτσάνη.
- Έντονες αψιμαχίες σημειώθηκαν μετά το τέρμα του Φλίγκου στην εκπνοή του πρώτου μέρους, με τον πάγκο της γηπεδούχου ομάδας να αντιδρά δυναμικά και να καταφέρεται κατά του ποδοσφαιριστή, για τον τρόπο με τον οποίο πανηγύρισε το γκολ. Επίσης ζωηρή υπήρξε και η αντίδραση από την εξέδρα των γηπεδούχων με απειλές και βρισιές προς την αποστολή της φιλοξενούμενης ομάδας.
- Στην ανάπαυλα συνεχίστηκαν οι απειλές συνοδευόμενες από ρίψεις αντικειμένων έξω από τα αποδυτήρια των παικτών της Τσαριτσάνης.
- Φασαρίες σημειώθηκαν και με το σφύριγμα της λήξης της αναμέτρησης, έχοντας αυτή τη φορά σαν στόχο εκτός των παικτών και των προπονητών της Τσαριτσάνης και τους διαιτητές.
- Πυροσβέστης των αψιμαχιών υπήρξε ο σεβάσμιος ιερέας του Βελεστίνου παπα - Φώτης, ο οποίος μπήκε μέχρι στα αποδυτήρια των φιλοξενουμένων για να προστατεύσει τους ποδοσφαιριστές του Οικονόμου από μαινόμενους οπαδούς και παράγοντες της γηπεδούχου ομάδας.
- Συμπλοκές σημειώθηκαν και στην κερκίδα του γηπέδου ανάμεσα σε φιλάθλους των δυο ομάδων. Από ανθρώπους της Τσαριτσάνης υποστηρίζεται ότι σημειώθηκε ξυλοδαρμός σε δύο φιλάθλους του Οικονόμου.
- Λιγοστή η αστυνομική δύναμη –όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι του Οικονόμου-που βρέθηκε στο γήπεδο (μόλις 2 άτομα που στο τέλος του παιχνιδιού έγιναν 3), χωρίς ουσιαστικά να μπορεί να παρέμβει και να προστατέψει την αποστολή των φιλοξενουμένων.
- Στη μνήμη του Κωνσταντίνου Οικονόμου αφιέρωσαν τη νίκη τους οι ποδοσφαιριστές της Τσαριτσάνης.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass