ΕΔΩΣΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΔΥΟ CD ΜΕ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

«Βόμβες» Κούγια για στημένα ματς

* ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΜΑΡΙΝΑΚΗ, ΜΠΕΟ ΚΑΙ ΔΑΛΟΥΚΑ

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2011 2:18 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:15
Τα απομαγνητοφωνημένα κείμενα των δύο CD έδωσε στη δημοσιότητα ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και αναφέρθηκε σε απόπειρες δωροδοκίας των διαιτητών στα παιχνίδια Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ολυμπιακός και Άρης-Παναθηναϊκός, εμπλέκοντας στην υπόθεση τους Αχιλλέα Μπέο, Βαγγέλη Μαρινάκη και τον διαιτητή Δαλούκα.
Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής τόνισε πως ο Αχιλλέας Μπέος είχε μεσολαβήσει ανάμεσα στον Έλληνα διαιτητή και τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, ενώ αναφέρθηκε και στην υπόθεση του αγώνα Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ολυμπιακός όπως και Άρης - Παναθηναϊκός. Ο Κούγιας τόνισε πως δεν του έστειλε τις κασέτες ο Νικόλας Πατέρας, τον οποίο συνάντησε μετά την παραλαβή τους.
Επίσης, άφησε σαφείς αιχμές προς τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ υπογράμμισε πως όλα τα στοιχεία έχουν δοθεί στη δικαιοσύνη. Ο Κούγιας υπογράμμισε πως υπάρχει κύκλωμα στημένων παιχνιδιών και παράνομου στοιχήματος. Ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε και για τον «πόλεμο», όπως τον χαρακτήρισε, που δέχεται η ομάδα του για να μην ανέβει στη Β' Εθνική, ενώ μίλησε και για την κόντρα του με την Ηλιούπολη και τον κ. Τσακογιάννη.
Χθες μάλιστα παρέδωσε το υλικό που είχε στην κατοχή του στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράικου,. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή άφησε στην κ. Ράικου, όπως η ίδια επιβεβαίωσε, δύο cd με ηχογραφημένες συνομιλίες καθώς και το απομαγνητοφωνημένο περιεχόμενό τους. Όπως παραδέχθηκε πάντως ο δικηγόρος το υλικό αφορά προϊόν υποκλοπής, ενώ υπογράμμισε ότι στα ηχητικά ντοκουμέντα με τις συνομιλίες ακούγεται μόνο μία φωνή που όπως ο ίδιος δήλωσε είναι η φωνή του Αχιλλέα Μπέου. Απόντος του αθλητικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου, ο κ. Κούγιας κατέθεσε στον αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών, κ. Κορρέα.
Να σημειωθεί ότι ο κ. Σιμιτζόγλου έχει καλέσει για αύριο Παρασκευή για κατάθεση τον πρώην διαιτητή Σωτήρη Βοργιά, από καταγγελίες του οποίου ανακινήθηκε το θέμα, καθώς και το δημοσιογράφο Κυριάκο Θωμαΐδη, στην τηλεοπτική εκπομπή του οποίου «Δίκη» μίλησε ο κ. Βοργιάς.
ΜΠΕΟΣ: «ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ»
Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει σήμερα το μεσημέρι στις 2 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ο Αχιλλέας Μπέος, προκειμένου να τοποθετηθεί επίσημα για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες, με την εμπλοκή του στις κασέτες που παρέδωσε στη δικαιοσύνη ο Αλέξης Κούγιας.
ΕΞΕΔΩΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο ΔΑΛΟΥΚΑΣ
Με ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε ο Γιώργος Δαλούκας, διαψεύδει ότι συνάντησε προσωπικά ή συνομίλησε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, για οποιοδήποτε θέμα.
Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ
Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξάλλου ανακοινώθηκαν τα εξής: «Πάγια θέση της Ε.Π.Ο. είναι να χυθεί άπλετο φως σε κάθε περίπτωση που σχετίζεται με παράνομες δραστηριότητες. Αναμένουμε να παραλάβουμε το συντομότερο δυνατόν το υλικό που κατατέθηκε σήμερα στην τακτική δικαιοσύνη, το οποίο θα διαβιβαστεί στον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα της ΕΠΟ για τις απαιτούμενες, εκ μέρους του, ενέργειες.
Αυτή είναι η ορθή διαδικασία την οποία η Ομοσπονδία είναι υποχρεωμένη να τηρήσει και όχι να ακολουθήσει τη διακίνηση πληροφοριών, που δεν συνοδεύονται από ουσιαστικά και επίσημα στοιχεία.
Η Ομοσπονδία θα συνεχίσει να παράσχει τη μέγιστη διευκόλυνση στο έργο της δικαιοσύνης, όπως έπραξε πρόσφατα στην υπόθεση των φερόμενων ως ύποπτων αγώνων, και δεν θα πάψει να χρησιμοποιεί όλα τα όπλα της και να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του πολέμου κατά της διαφθοράς. Σύμμαχοί μας σε αυτόν τον πόλεμο είναι όλοι όσοι συντάσσονται με την αδιαπραγμάτευτη αρχή μας για ένα καθαρό ποδόσφαιρο».
ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ: «ΟΙ ΚΑΣΕΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ»
"Οπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά". Με αυτό το χαρακτηριστικό τρόπο σχολίασε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Παναγιώτης Μπιτσαξής, τα όσα δημοσιοποιούνται τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τη διαιτησία, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό πανελλήνιας εμβέλειας. "H ελληνική Πολιτεία, όσο κι αν υπάρχει πίεση, λειτουργεί με συγκεκριμένους συντεταγμένους μηχανισμούς", πρόσθεσε ο κ. Μπιτσαξής. "Αν συζητούμε το θέμα της διαιτησίας, υπό τη μορφή με την οποία εμφανίζεται στις τηλεοράσεις και τις εφημερίδες, συνιστά εγκληματική ενέργεια που επιφέρει ποινική δίωξη και όχι αθλητική. Κάτι που έχει γίνει, απ’ ό,τι πληροφορούμαι".
Για τις κασέτες που έδωσε στη δημοσιότητα ο Αλέξης Κούγιας, σχολίασε ο γ.γ. Αθλητισμού: "Ακούω κασέτες, κασέτες, κασέτες. Ολα λειτουργούν σε δομές δικαίου. Οι κασέτες είναι παράνομο να χρησιμοποιηθούν, οι καταθέσεις όμως από άτομα όχι. Πολλές φορές ζητούμε αμεσότητα. Βλέπω αργεί η ποινική δικαιοσύνη, στην υπόθεση των φερομένων στημένων παιχνιδιών, όπου και εκεί θεωρώ ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Όλα αυτά είναι δυσαπόδεικτα και υπάρχει αργοπορία. Δεν λέω ότι θα βγει κάτι υποχρεωτικά. Αλλά θέλει χρόνο».
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass