Η ΑΔΕΛΦΗ ΤΗΣ ΜΟΝΤΑΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΑΛ ΕΣΠΑΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΝΤΕΡ

Αν της έμοιαζε λίγο...

* ΣΗΜΕΙΩΣΕ 53 ΠΟΝΤΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΜΟΝΟ ΑΓΩΝΑ ΒΟΛΕΪ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ (!)

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2011 2:04 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:14
Αν της έμοιαζε έστω και λίγο, τότε η Ε.Α.Λ. θα είχε παραμείνει στην Α1 Εθνική κατηγορία του γυναικείου βόλεϊ. Η Ιουλιέτα Μοντάνο που αποτέλεσε φέτος τη μοναδική ξένη παίκτρια (η άλλη η Κάντρι Πούρι δεν έμεινε) της λαρισινής ομάδας δεν μπόρεσε να βοηθήσει όσο έπρεπε στην προσπάθεια σωτηρίας. Ωστόσο μια άλλη Μοντάνο, η αδερφή της, Μαντλίν κατάφερε το... ακατόρθωτο. Έσπασε όλα τα ρεκόρ στο επαγγελματικό γυναικείο βόλεϊ σημειώνοντας 53 πόντους σε έναν μόνο αγώνα (πρωτάθλημα Κορέας), ισοφαρίζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχαν η Κουβανή Γιουμίλκα Ρουίζ από τη σεζόν 2004-05 στο Τσάμπιονς Λιγκ -όταν αγωνιζόταν στη ρωσική Εκατερίνμπουργκ- και η Κροάτισσα Μπάρμπαρα Γέλιτς από το 1999 στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με αντίπαλο την Ιταλία.
Η απίστευτη επίδοσή της έγινε σε αγώνα της KT&G με την ΗΝΑL και αποτελεί ισοφάριση του παγκόσμιου ρεκόρ σε γυναικείο αγώνα από το 1998 που καθιερώθηκε στο άθλημα το νέο σύστημα καταγραφής πόντων. Μάλιστα, θεωρείται ανώτερη των επιδόσων της Ρουίζ και της Γέλιτς διότι έγινε σε 4 σετ και όχι σε 5 σετ. Ο αγώνας μπορεί να τελείωσε 3-2, αλλά σύμφωνα με κανονισμό που υπάρχει στο γυναικείο κορεατικό βόλεϊ οι ξένες αθλήτριες δεν αγωνίζονται στο 3ο σετ! Το σίγουρο είναι πως η Μοντάνο πέτυχε ρεκόρ κερδισμένων πόντων σε ένα σετ. Στο 1ο σετ του αγώνα, που τελείωσε με 33-31 για την KT&G, η Μοντάνο πέτυχε 24 πόντους με 77% αποτελεσματικότητα στην επίθεση.
ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ... ΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Η άλλη Μοντάνο εδώ στη Λάρισα όσους πόντους κέρδισε η αδερφή της σε δύο μόλις σετ, αυτή τους κέρδισε σε ένα ολόκληρο πρωτάθλημα. Βέβαια, μπορεί η δυναμικότητα των δύο πρωταθλημάτων να μην είναι η ίδια αλλά η διαφορά είναι χαώδης (δεν είναι τυχαίο πως το συμβόλαιο της μιας είναι 400.000 ευρώ το χρόνο και της άλλης μόλις 500 ευρώ το μήνα). Αξίζει φυσικά να τονίσουμε πως η Μαντλίν Μοντάνο που βρίσκεται στην Κορέα είχε παίξει στο παρελθόν στον Ηρακλή, είναι παντρεμένη με Έλληνα και έχει πάρει την Ελληνική υπηκοότητα. Ωστόσο η Ελληνική Ομοσπονδία δεν θέλησε να τη συμπεριλάβει στην Εθνική Ελλάδας.
ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Εν τω μεταξύ αύριο Πέμπτη και ώρα 13:30 θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ε.Ο.ΠΕ. στο ΟΑΚΑ, η επίσημη παρουσίαση όλων των Ομοσπονδιακών τεχνικών των Εθνικών ομάδων. Ο πρόεδρος, Αχιλλέας Μαυρομάτης θα υποδεχτεί και θα καλωσορίσει τον πρώτο προπονητή της Εθνικής ανδρών, Αλέκο Λεώνη και τον δεύτερο προπονητή, Σωτήρη Δρίκο, αλλά τον και τον Λαρισαίο τεχνικό της Ε.Α.Λ., Απόστολο Οικονόμου, ως νέο βοηθό του Τζιοβάνι Καπράρα στην Εθνική γυναικών.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass