ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΑΙΧΝIΔΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ…135 ΗΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΩΝ!

Ήθελε αλλά δεν…μπορούσε ο Τύρναβος

* ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΟ ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΗ ΒΕΡΟΙΑ ΜΕ ΣΚΟΡ 2-0

Δημοσίευση: 24 Νοε 2011 2:17 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:39
 Των Χρήστου Αρχοντούλη-Νίκου Ρουμπή
Μετά από…135 περίπου ημέρες προετοιμασίας ο Τύρναβος 2005 έδωσε χθες το πρώτο του φετινό επίσημο παιχνίδι για την καινούργια αγωνιστική περίοδο, γνωρίζοντας την ήττα από μια σαφώς ποιοτικότερη ομάδα στη Βέροια, με σκορ 2-0.
Η αγωνιστική απραξία των γηπεδούχων ήταν εμφανής , καθώς ήθελαν αλλά δεν…μπορούσαν και αποκλείστηκαν της συνέχειας του κυπέλλου Ελλάδος. Εάν και στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Τυρνάβου κατάφερε να ισορροπήσει το ματς το γρήγορο γκολ της Βέροιας με τον Τάντιτς στα πρώτα λεπτά της επανάληψης (51’) επηρέασε ψυχολογικά και δεν κατάφερε να αντιδράσει. Το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων με τον Καλτσά στο 65΄ήτανε και το τελειωτικό χτύπημα στις όποιες ελπίδες διατηρούσε ο Τύρναβος για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Και πλέον τώρα η ομάδα θα ρίξει το βάρος στο πρωτάθλημα, με στόχο να ξεκινήσει με θετικό αποτέλεσμα την ερχόμενη Κυριακή στη Λευκάδα.
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Δυνατά μπήκαν και οι δύο ομάδες με την έναρξη του αγώνα χωρίς όμως να καταφέρουν να δημιουργήσουν μεγάλες ευκαιρίες. Με εξαίρεση ένα σουτ του Τζέκου μετά από κόρνερ στο 10ο λεπτό το οποίο απομάκρυνε ο Γελαδάρης και το κακό κοντρόλ του Τάντιτς προ κενής εστίας για λογαριασμό της Βέροιας στο πρώτο ημίχρονο δε συνέβη κάτι το αξιοσημείωτο. Το παιχνίδι ήταν δυνατό με πολλές προσωπικές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου χωρίς όμως να διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Πάντως λίγο έλειψε να προηγηθεί η ομάδα του Τυρνάβου ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου όταν ο Σουλίδης δεν μπόρεσε να μπει στην τροχιά της μπάλας εντός της μεγάλης περιοχής έπειτα από σέντρα του Κουβελά. Στο δεύτερο ημίχρονο καθοριστική ήταν η φάση του 51ου λεπτού, όταν ο Παυλίδης βρήκε με τακουνάκι τον Τάντιτς και αυτός με δυνατό σουτ νίκησε τον τερματοφύλακα Γούπο, ανοίγοντας το σκορ για τη φιλοξενούμενη ομάδα.
Επηρεασμένος από το γκολ που δέχθηκε ο Τύρναβος δεν μπόρεσε να βρει λύσεις επιθετικά. Ο τεχνικός του Τυρνάβου, Μιχάλης Ζιώγας, προσπάθησε με δύο άμεσες διορθωτικές κινήσεις (Τσούκαλος και Κράββαρης) να αλλάξει τη ροή του αγώνα δίχως όμως επιτυχία. Η ομάδα του Τυρνάβου, όντας φυσιολογικά ανέτοιμη στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν, δεν κατάφερε να αντιδράσει και να ισοφαρίσει. Αντί αυτού, μια σοβαρή και ώριμη Βέροια κρατούσε τον έλεγχο του αγώνα και κατάφερε στο 65’ να εκμεταλλευτεί τη λάθος συνεννόηση στην άμυνα του Τυρνάβου και να διπλασιάσει τα τέρματά της με τον Καλτσά. Στη φάση του γκολ ο Λαναρής ενήργησε έξυπνα μη συμμετέχοντας στη φάση αφού ήταν σε θέση οφσάιντ και ο Καλτσάς ήρθε από πίσω και αφού πέρασε και τον τερματοφύλακα σκόραρε. Κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε αφού οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να ξαναμπούν στο ματς σκεπτόμενοι και την κυριακάτικη πρεμιέρα στο πρωτάθλημα με τον Τηλυκράτη , ενώ και η Βέροια απλά διατηρούσε τα ηνία κρατώντας το 0-2.
 
ΦΑΣΕΙΣ-ΓΚΟΛ
6΄ Σουτ επιχείρησε ο Ιακωβάκης και η μπάλα πέρασε αρκετά μέτρα άουτ.
10΄ Ο Γελαδάρης έδιωξε την μπάλα σε σουτ του Τζέκου από κοντινή απόσταση μετά από εκτέλεση κόρνερ.
15΄ Μεγάλη ευκαιρία του Τάντιτς που προ κενής εστίας δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, μετά από σέντρα του Παυλίδη από τα δεξιά.
21 Σουτ του Καλτσά μέσα από τη μεγάλη περιοχή, απέκρουσε ο Γούπος σε κόρνερ.
44’ Καλή σέντρα του Κουβελά από τα δεξιά, αλλά ο Σουλίδης δεν μπόρεσε να μπει στην τροχιά της μπάλας και να τη στείλει στα δίχτυα.
51’ Από πάσα-τακουνάκι του Παυλίδη ο Τάντιτς με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή νίκησε τον Γούπο και έκανε το 0-1.
54 Σουτ του Διαμαντίδη από μακριά , δεν ανησύχησε τον Καντιμοίρη.
65’ Από λάθος συνεννόηση του Αντωνόπουλου με τον Γούπο, ο Λαναρής έξυπνα δεν κυνήγησε την μπάλα αφού ήταν οφσάιντ και ήρθε από πίσω ο Καλτσάς, πέρασε το νεαρό τερματοφύλακα του Τυρνάβου και διαμόρφωσε το τελικό 0-2.
85’ Κεφαλιά του Λάππα μετά από σέντρα του Κώστα Σκούπρα δεν κατάφερε να μειώσει το σκορ σε 2-1.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Από την ομάδα της Βέροιας ξεχώρισαν οι Τάντιτς, Λαναρής, Παυλίδης, ενώ από τον   Τύρναβο που αγωνίσθηκαν νέα παιδιά προσπάθησαν φιλότιμα οι Σουλίδης, Σκούπρας Κ.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του κ.Σωσώνη(Φθιώτιδας), ενώ συνεργάτες του ήταν ο κ.Δουδούμης(Φθιώτιδας), με την κ.Νιώτη(Τρικάλων).
Με δεύτερη κίτρινη αποβλήθηκε ο Σκαθαρούδης της Βέροιας στο 90΄+2 για σκληρό φάουλ στον χώρο του κέντρου, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι στο 82΄και δέχθηκε την πρώτη κίτρινη, στο 83’.
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν από τον Τύρναβο οι Αντωνόπουλος (26’), Τζέκος(53΄), ενώ από την Βέροια ο Τάντιτς στο 73΄.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005: (Μιχάλης Ζιώγας): Γούπος, Ιακωβάκης, Λούγκος(56΄Τσούκαλος), Σιάτρας, Γεωργαντζιάς, Σκούπρας Κ., Τζέκος(57΄Κράββαρης), Σουλίδης(69’ Λάππας), Διαμαντίδης, Αντωνόπουλος, Κουβελάς
ΒΕΡΟΙΑ: (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καντιμοίρης, Γελαδάρης (35΄λ.τ. Σαμαράς), Τζημογιάννης, Καλτσάς (66’ Φαρινόλα), Παυλίδης, Λαναρής, Τάντιτς (82΄Σκαθαρούδης), Καπίας, Βεργώνης, Σιλιγαρδάκης, Αμαραντίδης
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
*Περίπου 20 λεπτά πριν ξεκινήσει το παιχνίδι το γήπεδο φαινόταν ότι ήταν άδειο, διότι ήταν εργάσιμη ημέρα και το ματς ξεκινούσε νωρίς(14: 00).
Με την έναρξη του αγώνα και κατά τη διάρκεια ο κόσμος ερχόταν συνεχώς στο γήπεδο του Τυρνάβου και τελικά παρακολούθησαν την αναμέτρηση 500 περίπου φίλαθλοι.
*Ανάμεσά τους ήταν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Οικονόμου Γιάννης Τόλιος με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ομάδας Γιάννη Μπέη.
*Παρέα παρακολούθησαν τον αγώνα, οι πρόεδροι της ΕΠΣΛ Ζήσης Γρηγορίου, της Βέροιας Γιώργος Αρβανιτίδης, της ΕΠΣ Καστοριάς Κώστας Γκίτσιος και της ΕΔ/ΕΠΣΛ Βασίλης Νταβαρούκας. Λίγο πιο δίπλα ήταν ο πρόεδρος του Τυρνάβου Βασίλης Μπρέζας με διοικητικούς της ΠΑΕ.
*«Παρών» στο γήπεδο ο πρόεδρος της Δόξας Αργυροπουλίου Σπύρος Μπέλτσιος και ο αρχηγός της Δόξας Βλαχογιαννίου, Βρασίδας Κοντοθανάσης. 
*Καλτσάς και Βεργώνης ήταν οι μοναδικοί παίκτες που αγωνίστηκαν στη βασική ενδεκάδα της Βέροιας, στο κυριακάτικο ματς με την ΑΕΛ.
*Η Βέροια εμφανίστηκε με φανέλες στα χρώματα των σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης, καθώς την ιδιοκτησία της ομάδας έχει ο κ. Αρβανιτίδης.
*Παρατηρητής διαιτησίας ήταν ο Θωμάς Σακαρίκος από τον Βόλο.
*Ο 4ος διαιτητής κ. Γρατσάνης(Τρικάλων) έδειξε ένα λεπτό καθυστέρηση στο πρώτο ημίχρονο και τρία λεπτά στο δεύτερο
*Και πέρυσι ο Τύρναβος αποκλείστηκε από το κύπελλο Ελλάδος, γνωρίζοντας την ήττα πάλι από τη Βέροια με 1-0.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass