ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κρίμα για τον Οικονόμο Τσαριτσάνης...

* ΕΧΑΣΕ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟ ΜΕ ΣΚΟΡ 5-4 * ΔΕΝ ΜΕΤΡΗΣΕ ΣΤΟ 120’ ΚΑΝΟΝΙΚΟ-ΟΠΩΣ ΦΑΝΗΚΕ ΓΚΟΛ- ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΦΛΩΡΟΥ

Δημοσίευση: 23 Νοε 2011 1:47 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:38
Του Χρήστου Αρχοντούλη
Κρίμα για τον Οικονόμο. Το ποδοσφαιρικό συγκρότημα της Τσαριτσάνης στον δεύτερο αγώνα του κυπέλλου Ελλάδος που έδωσε στην έδρα του, στάθηκε παλικαρίσια και αποκλείστηκε με ψηλά το κεφάλι από τον Πανσερραϊκό στα πέναλτι, με σκορ 5-4.
Οι 800 και πλέον φίλαθλοι που βρέθηκαν χθες το απόγευμα στο γήπεδο «Γιώργος Μητσιμπόνας» παρακολούθησαν ένα αρκετά καλό παιχνίδι, όπου στην κανονική διάρκειά του και στην παράταση τελείωσε ισόπαλο 1-1 (17’ Μπλέντι/ 22’ Γκούρτσας) και κρίθηκε η πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι.
Αν και ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας ο Πανσερραϊκός συνάντησε πολλές δυσκολίες απέναντι στο νεοφώτιστο στην Football League 2 Οικονόμο, που δεν φοβήθηκε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης τον αντίπαλό του και με λίγη τύχη θα μπορούσε να είχε περάσει εκείνος στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Όλες οι γραμμές των γηπεδούχων δούλευαν ρολόι και οι παίκτες του Γιώργου Καλτέκη με πολλή ομαδικότητα, πάθος και οργανωμένες ενέργειες αρκετές φορές έγιναν απειλητικοί στην περιοχή των φιλοξενουμένων.
Στην κανονική διάρκεια του αγώνα λοιπόν ο Οικονόμος ήταν πολύ καλός και στα δυο ημίχρονα, έχοντας τον Μπλέντι-ειδικά στο πρώτο μέρος- και τον Καράμπελα στο δεύτερο σε μεγάλα κέφια και όλους τους παίκτες να αγωνίζονται με πολύ πάθος , δείχνοντας στοιχεία μιας καλογυμνασμένης ομάδας, που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τους φιλοξενούμενους, παρ’ ότι τους χώριζε μια κατηγορία.
Ο Οικονόμος με πολλές δυνάμεις και στην παράταση διεκδίκησε τη νίκη, όμως δεν ευτύχησε να πετύχει ένα δεύτερο γκολ και στα πέναλτι οι φιλοξενούμενοι έχοντας ευστοχία 100% , κατόρθωσαν να περάσουν στην επόμενη φάση.
Στο τέλος ο κόσμος χειροκρότησε τους ποδοσφαιριστές του Οικονόμου που απέσπασαν κολακευτικά σχόλια και από τους αντιπάλους τους.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο 120’ τελευταίο λεπτό της παράτασης, γκολ που πέτυχε ο Φλώρος ακυρώθηκε με υπόδειξη του επόπτη κ.Κουτζιακουτζίδη για οφσάιντ στον Κουλτσιάκη, που όμως φάνηκε ότι δεν υπήρχε παράβαση καθώς δεν ήρθε σε επαφή με την μπάλα και το γκολ κανονικά έπρεπε να μετρήσει.
Ανεξάρτητα εάν δεν υπήρξαν διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους, η ομάδα της Τσαριτσάνης αδικήθηκε στη συγκεκριμένη φάση.
ΦΑΣΕΙΣ - ΓΚΟΛ
17’ 1-0 Από έξοχη πάσα του Κέρη ο Μπλέντι πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας του Πανσερραϊκού προχώρησε και με έξοχο πλασέ έστειλε την μπάλα να χτυπήσει πρώτα στο αριστερό κάθετο δοκάρι και εν συνεχεία να καταλήξει στα δίχτυα, γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους φίλους του Οικονόμου.
22’ 1-1 Γρήγορη ισοφάριση για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Φλώρος ανέτρεψε τον Βουτσιά και στο πέναλτι που καταλογίστηκε ο Γκούρτσας ευστόχησε.
38’ Ο Νικούλης εκτέλεσε φαουλ αλλά δεν ανησύχησε ιδιαίτερα ο γκολκίπερ Κολίτσης που μπλόκαρε την μπάλα.
44’ Σε σουτ του Βουτσιά, η μπάλα κατέληξε άουτ και ενώ ο Μπαχτσιβάνος παρακολουθούσε την πορεία της.
50’ Ο Γκούρτσας έστρωσε την μπάλα στον Βουτσιά που επιχείρησε το αριστερό σουτ και ο Μπαχτσιβάνος που έπεσε στην αριστερή του γωνία, απέκρουσε την μπάλα σε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο από τους φιλοξενούμενους.
51’ Την τελευταία στιγμή με προβολή ο Δ. Τριανταφύλλου σταμάτησε τον Μπλέντι, που έφευγε μόνος του προς την περιοχή του Πανσερραϊκού.
60’ Ο Μπλέντι τροφοδότησε τον Νικούλη που έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα κατέληξε άουτ.
67’ Σουτ του Καράμπελα από το ύψος της περιοχής, μπλόκαρε την μπάλα ο Κολίτσης.
84’ Διπλή ευκαιρία για τον Πανσερραϊκό, όταν μετά από κόρνερ του Ανάκογλου ο Μπαλής με κεφαλιά πάνω στη γραμμή απέκρουσε σωτήρια την μπάλα και σε νέο σουτ του Σαλαμαστράκη που πήρε το ριμπάουντ, η μπάλα κατέληξε άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Μπαχτσιβάνου.
93’ Χλιαρό σουτ του Καράμπελα, μπλόκαρε την μπάλα ο Κολίτσης.
95’ Κόρνερ εκτέλεσε ο Καράμπελας και στην κεφαλιά του Φλώρου η μπάλα κατέληξε ελάχιστα άουτ.
105’ Φάουλ εκτέλεσε ο Μιλένκοβιτς, ο Βουτσιάς έπιασε την κεφαλιά και σωτήρια απέκρουσε την μπάλα ο Μπανούσης.
ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ
Στη διαδικασία των πέναλτι ο τεχνικός του Οικονόμου Γιώργος Καλτέκης επέλεξε τους πέντε που τα εκτέλεσαν και με την ίδια σειρά, στον αγώνα με τον Τηλυκράτη.
Αστόχησε μόνο ο Βασίλης Φλώρος και έτσι η ομάδα των Σερρών προκρίθηκε με σκορ 5-4, καθώς και οι πέντε παίκτες της ευστόχησαν.
Αναλυτικά τα πέναλτι κατά σειρά εκτελέσθηκαν ως εξής:
Μπανούσης     1-0
Μιλένκοβιτς    1-1
Οικονόμου      2-1
Γκόμεζ            2-2
Φλώρος           απέκρουσε ο Κολίτσης
Σοάρες            2-3
Καράμπελας   3-3
Ντιόγκο           3-4
Νικούλης        4-4
Στεφανίδης      4-5
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων για τον Οικονόμο ήταν ο Μπλέντι με τον Καράμπελα, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση ο Οικονόμου με τον Μπαλή, χωρίς να υστερήσει κανείς από τους υπόλοιπους.
Καλύτεροι των φιλοξενουμένων οι Βουτσιάς, Μουσικάκης και οι δυο αλλαγές, ο Σοάρες με τον Στεφανίδη.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του κ.Ζούγρα (Κοζάνης), που προσπάθησε να είναι ακριβοδίκαιος, ενώ το ίδιο καλός ήταν και ο πρώτος επόπτης κ.Τσιαμπάζης από τον ίδιο σύνδεσμο. Αντίθετα ο δεύτερος επόπτης Κουτζιακουτζίδης (Κοζάνης), έκανε λάθη σε βάρος της Τσαριτσάνης και όπως φάνηκε κακώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ το γκολ του Φλώρου στο τελευταίο λεπτό της παράτασης. 4ος διαιτητής ήταν ο κ.Καραλιόλιος (Γρεβενών) Κίτρινες κάρτες αντίκρυσαν από τον Οικονόμο ο Πούτας (107’ ) και από τον Πανσεραικό οι Μιλένκοβιτς (45’ +1), Δαμ.Τριανταφύλλου (63’ ), Γκόμεζ (107’ ), Μουσικάκης (115’ )
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ( (Γιώργος Καλτέκης): Μπαχτσιβάνος, Καραγιάννης, Πούτας (119’ Πρικάκης), Φλώρος, Οικονόμου, Νικούλης, Μπλέντι, Κέρης (64’ λ.τ. Γασπαράτος-106’ Κουλτσιάκης), Μπανούσης, Μπαλής, Καράμπελας.
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Παύλος Δημητρίου): Κολίτσης, Μιλένκοβιτς, Ντιόγκο, Τριανταφύλλου Δαμ., Τριανταφύλλου Κων/νος (75’ Σοάρες), Σαλαμαστράκης, Βουτσιάς, Γκούρτσας (72’ Στεφανίδης), Κυριακίδης (83’ Γκόμεζ), Ανάκογλου, Μουσικάκης.
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΆΛΛΑ
* Τον αγώνα παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με τον περιφερειακό σύμβουλο Θανάση Παιδή, ο δήμαρχος Ελασσόνας Γιώργος Πασχόπουλος, ο αντιδήμαρχος Τυρνάβου και πρόεδρος της Ε/Δ της ΕΠΣΛ Βασίλης Νταβαρούκας και ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Λαρισαίων Χρήστος Κέλλας.
* Παρέα είδαν το παιχνίδι από την κερκίδα ο Ενωσιακός προπονητής Τάσος Μπεριτζάς, με τον τεχνικό του Φιλοκτήτη Μελιβοίας Μιλτιάδη Ζιάκα.
* Στο γήπεδο «Γιώργος Μητσιμπόνας» εθεάθη και ο πρόεδρος του Τυρνάβου 2005 Βασίλης Μπρέζας με τους διοικητικούς της Π.Α.Ε. Γιώργο Κεχαγιά, Δημήτρη Κουτίνα και Κώστα Μίχη. Επίσης ήταν και ο πρόεδρος του Αμπελωνιακού, Θάνος Κουτσούκης.
* Ο Σ.Φ. Τσαριτσάνης «ZVAN BOYS» έκανε και πάλι έντονη την παρουσία του, παροτρύνοντας συνεχώς τους παίκτες του Οικονόμου, ενώ και το σκυλάκι η «Μπέτυ» ήταν ντυμένο στα «Πράσινα».
* Με αγωνία παρακολουθούσαν την εξέλιξη του παιχνιδιού οι πρόεδροι των δυο ομάδων, ο Γιάννης Τόλιος του Οικονόμου (σ.σ. ήταν παρέα με το νομικό σύμβουλο της Π.Α.Ε. Θανάση Ψάλτη ) και ο Πέτρος Θεοδωρίδης του Πανσερραϊκού, που συνομίλησαν στην ανάπαυλα του αγώνα.
* Δυο λεπτά ήταν ο έξτρα χρόνος στο πρώτο ημίχρονο και τρία στο δεύτερο.
* Πριν ξεκινήσει ο αγώνας άνθρωποι του Οικονόμου έραψαν το πάνω μέρος από τα δίχτυα της εστίας που βρίσκεται προς την είσοδο του γηπέδου.
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΤΕΚΗΣ:
Ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλό μας
 
Μπορεί ο Οικονόμος να μην πέρασε στην επόμενη φάση όμως ο προπονητής Γιώργος Καλτέκης έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του και σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι, επισήμανε τα εξής:«Είχα πει πριν τον αγώνα ότι θα κοιτάξουμε στα μάτια τον Πανσερραϊκό, χωρίς να τον φοβηθούμε. Και πιστεύω ότι ήμασταν πολύ καλύτεροι από τον αντίπαλό μας, σαν ομάδα. Σίγουρα όταν φτάνεις στη διαδικασία των πέναλτι, είναι ρουλέτα. Προχθές (σ.σ. στον αγώνα με τον Τηλυκράτη) ήταν με το μέρος μας, σήμερα (σ.σ. χθες) ήταν ενάντια. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, σημασία έχει όμως ότι δείξαμε πως είμαστε πάρα πολύ καλοί και ανταγωνιστικοί και σε επίπεδο όπως ήταν ο Πανσερραϊκός».
Όσον αφορά για το κυριακάτικο ντέρμπι με τη Νίκη Βόλου στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Football League 2 , o τεχνικός του Οικονόμου τόνισε τα εξής: «Το παιχνίδι με τη Νίκη Βόλου θα είναι σίγουρα ένα άλλο παιχνίδι. Εκεί υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, ενώ έγινε για το κύπελλο ένα γκραν γκινιόλ παιχνίδι. Έχουμε μερικές μέρες να ξεκουραστούμε, θα το συζητήσουμε με τα παιδιά και καθώς δείξαμε ότι βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση, πιστεύω ότι αν είμαστε τόσο καλοί όπως σήμερα (σ.σ. χθες) και έχουμε αυτό το επίπεδο, δεν θα συναντήσουμε κανένα πρόβλημα».
* Στη συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής του Πανσερραϊκού Παύλος Δημητρίου από την πλευρά του ανέφερε πως δεν έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος από την απόδοση των παιχτών του, σίγουρα όμως τον ικανοποίησε το γεγονός ότι η ομάδα του προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας και τέλος έδωσε συγχαρητήρια στην γηπεδούχο ομάδα, η οποία όπως τόνισε έπαιξε στα ίσια το παιχνίδι φέρνοντάς το στη διαδικασία των πέναλτι, εκεί όπου ο Πανσερραϊκός στάθηκε πιο τυχερός και κέρδισε.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass