ΣΗΜΕΙΩΣΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΝΙΚΕΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α1 ΕΣΚΑΘ

Ασταμάτητη η Ελασσόνα, «ανεβαίνει» και η Ολύμπια

* ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ * ΤΑ ΠΑΝΕ ΠΕΡΙΦΗΜΑ ΟΙ ΛΑΡΙΣΙΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΤΗΝ Α2 ΕΣΚΑΘ

Δημοσίευση: 21 Νοε 2011 2:32 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:38
Ρεπορτάζ: Κ. Γκιάστας
Χωρίς φρένα... πάει η Ελασσόνα. Η ομάδα έκπληξη της φετινής Α1 ΕΣΚΑΘ καταφέρνει να εντυπωσιάζει τους πάντες και να παραμένει στην κορυφή έχοντας για συγκάτοικο τον Παλαμά. Ωστόσο οι Τιτάνες είναι αδιαμφισβήτητα το μεγάλο φαβορί για την άνοδο στη Γ’ Εθνική καθώς έχουν μεγάλη εμπειρία. Η Ελασσόνα του Παναγιώτη Ποντίκα με πολλά νέα παιδιά στη σύνθεσή της καταφέρνει να έχει μόνο νίκες στα τέσσερα πρώτα ματς του πρωταθλήματος. Τελευταίο της θύμα ήταν η Καλαμπάκα που μπορεί να ήρθε με νέο προπονητή, είχε όμως... παλιές άσχημες συνήθειες.
Πολύ καλά τα πηγαίνει η Ολύμπια. Η ομάδα του Θρασύβουλου Λιάγκα κατάφερε να νικήσει με μεγάλη άνεση την Ανάληψη Βόλου με σκορ 71-46 και να διατηρηθεί στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Μάλιστα ο έμπειρος τεχνικός κατάφερε να πάρει τον καλύτερο ευατό από τους παλιούς αλλά και να δώσει και χρόνο συμμετοχής σε αρκετά νέα παιδιά.
Στο ντέρμπι ουραγών, που έγινε στη Νίκαια νικητής αναδείχθηκε ο Εθνικός Λάρισας. Πήρε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα αφήνοντας την ομάδα του Σάκη Μπουλιάκη με τις καλές εντυπώσεις αλλά στην τελευταία θέση.
Στο Βόλο η ΕΑΛ προσπάθησε να κάνει την έκπληξη μέσα στον Ολυμπιακό Βόλου αλλά δεν τα κατάφερε. Οι «κυανέρυθροι» που είχαν τον Χρήστο Ζαχαρέλη στον πάγκο αντί για τον Θοδωρή Μάμμο (που επαγγελματικοί λόγοι τον ήθελαν εκτός Θεσσαλίας) πλέον θα προσπαθήσουν να επανέλθουν στις επιτυχίες το ερχόμενο Σάββατο καθώς στο κλειστό του Αλκαζάρ θα υποδεχθούν τους Ίκαρους Τρικάλων.
Στα άλλα ματς οι Τιτάνες Παλαμά πήραν άλλη μια εκτός έδρας νίκη στα Τρίκαλα επί των Ικάρων.
 
ΝΙΚΑΙΑ          66
ΕΘΝΙΚΟΣ      70
 
Επιτέλους νίκη για τον Εθνικό που μετά από 2 ήττες στο τελευταίο λεπτό, κατάφερε να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα και μάλιστα μέσα στην έδρα ενός υπολογίσιμου αντιπάλου.
Οι τραυματισμοί που χτύπησαν για άλλη μια φορά (4η φετινή) την ομάδα κατά τη διάρκεια του αγώνα, δίνουν ακόμη μεγαλύτερη αξία στη νίκη. Αυτή τη φορά βγήκαν υποβασταζόμενοι από το γήπεδο ο Χαχόπουλος από το πρώτο ημίχρονο και ο Ράπτης 4 λεπτά πριν τη λήξη!
Ακόμη όμως κι υπό αυτές τις συνθήκες η ομάδα μπόρεσε να αντεπεξέλθει και να κερδίσει βασιζόμενη κυρίως στην υπεροπλία κάτω από τα καλάθια -με τους Δραγατογιάννη, Πατσιάνη και Παναγούλη- αλλά και στην ομαδικότητά της.
Κλειδί της νίκης ήταν ο Πολύζος που από τη μία περιόρισε το μεγαλύτερο όπλο των γηπεδούχων τον Μαργαριτόπουλο, και από την άλλη έβαλε μερικά μεγάλα σουτ στην επίθεση.
Στα του αγώνα, οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι τα μέσα του τρίτου δεκάλεπτου, όταν ο Εθνικός πάτησε γκάζι και με οδηγό τον Ράπτη έχτισε μια διαφορά που έφτασε τους 12 πόντους στο 29΄ (48-60). Στο τέταρτο μέρος η Νίκαια πίεσε και πλησίασε με μακρινά σουτ κυρίως, φτάνοντας τη διαφορά ακόμη και στο καλάθι λίγο πριν το τέλος, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο ψύχραιμοι στις βολές και κράτησαν τη νίκη που τους δίνει βαθμολογική ανάσα. 
Από την άλλη ο Γ.Σ. Νίκαιας γνώρισε για μια ακόμη φορά την ήττα παίζοντας στην έδρα του με τον Εθνικό και βρίσκεται πλέον στην προτελευταία θέση στην κατάταξη.
Με απόντα τον Πιτσαρή και με το Σταυρόπουλο στον πάγκο -καθώς τραυματίστηκε στα πρώτα λεπτά του αγώνα - οι παίκτες του Θαν. Μπουλιάκη δεν μπόρεσαν να τα καταφέρουν μέχρι το τέλος. Το Δ.Σ. συγχαίρει τους παίκτες της ομάδας του για την προσπάθειά τους και εύχεται γρήγορη ανάρρωση στον Γιώργο Σταυρόπουλο.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-21, 37-36, 51-60, 66-70
Γ.Σ. ΝΙΚΑΙΑΣ: (Μπουλιάκης) Χατζόπουλος 12, Σταυρόπουλος 2, Αμπντάλα 3, Πράπας 10, Γαλίτης 9, Τηγανής, Λέγκας 17, Μαργαριτόπουλος 13.
ΕΘΝΙΚΟΣ (Δεληχρήστος): Σάκαρης 14(1), Χαχόπουλος 6, Δραγατογιάννης 16, Ράπτης 18, Πατσιάνης 2, Πολύζος 12(2), Παναγούλης 2, Παπασπύρος.
 
ΕΛΑΣΣΟΝΑ   66
ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ          59
Συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν οι παίκτες του Παναγιώτη Ποντίκα. Έχοντας σε πολύ καλή ημέρα τους Τηλέμη και Τσιαβέ Θανάση οι γηπεδούχοι πρόσφεραν πλούσιο θέαμα στους φίλους τους και να έκαναν το 4 στα 4.
Λίγο μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο προπονητής της Ελασσόνας, μιλώντας στην «Ε» ανέφερε τα εξής: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τους παίκτες μου. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων για όλα όσα έχουν κάνει. Πιστεύω πως θα έχουμε και ανάλογη συνέχεια. Δεν έχω ιδιαίτερες απαιτήσεις και η ομάδα φέτος όσο και αν φαίνεται παράξενο δεν έχει στόχους ανόδου φυσικά. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και ας τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται». 
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ:
17-17, 34-30, 55-37, 66-59
ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Ποντίκας): Τηλέμης 23, Τσιαβές Θ. 21, Μπούσιας 3, Λιάπης 8, Μπλιάτζας 6, Δήμου 3, Πάσχος Δ. 2, Κορομηλάς, Σολωμός, Κατσούλης, Τσιαβές Δ.
Ο Σολωμός τραυματίστηκε στο ξεκίνημα
 
ΟΛΥΜΠΙΑ     71
ΑΝΑΛΗΨΗ    46
Το ντέρμπι πήγε... περίπατο και η Ολύμπια του Λιάγκα έκανε πάρτι στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Οι «πορτοκαλί» κατάφεραν να νικήσουν πολύ άνετα την Ανάληψη Βόλου και να διατηρηθούν αρκετά ψηλά, λίγο πίσω από την κορυφή. Γούλας και Κουτσώνας ήταν οι παίκτες που έδωσαν πολλές και συνεχόμενες λύσεις στην επίθεση. Τώρα επόμενος αντίπαλος για την Ολύμπια, θα είναι η Καλαμπάκα εκτός έδρας και το πιθανότερο είναι να γίνει το ματς την Κυριακή και όχι το Σάββατο. Αυτό θα συμβεί διότι ο προπονητής των γηπεδούχων θα είναι στο παιχνίδι Εθνική Βετεράνων στα Τρίκαλα που αντιμετωπίζει τους Βετεράνους της Μπαρτσελόνα.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-14, 36-27, 56-34, 71-46
ΟΛΥΜΠΙΑ (Λιάγκας): Κούργιας 2, Κουτσώνας 17 (2), Γκανέτσας 10 (2), Μηλιώνης 3, Ακρίβος 2, Μυλωνάς 6, Μαστροδήμος 7, Μπαρδάκης 2, Γούλας 22 (1), Βησσαρίου, Νινίκας.
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ      57
ΕΑΛ    45
Αν και ξεκίνησε καλά η ΕΑΛ δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Οι Λαρισαίοι, μέσα σε ένα καυτό κλίμα που δημιούργησαν λόγω... ποδοσφαίρου οι Βολιώτες φίλαθλοι, έχασαν την επαφή με το σκορ και βρίσκονταν για αρκετό διάστημα πίσω με δέκα πόντους. Βλησσαρούλης και Χατζητούρνος ήταν οι κορυφαίοι των φιλοξενουμένων.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
12-13, 24-19, 45-30, 57-45
ΕΑΛ (Ζαχαρέλης): Χατζητούρνος 10 (1), Μπιζάκης 3, Γκόβαρης 7 (1), Μπακούιας 8, Βλησσαρούλης 11, Σκύφτας 6, Ζαχαρός, Χατζαρίδης, Παλάσκας, Ζησούλης, Γρίβας.
 
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Νίκαια - Εθνικός Λάρισας      66 - 70
Ολύμπια - Ανάληψη  71 - 46
Ελασσόνα - Καλαμπάκα         66 - 59
ΑΣ Καρδίτσας - ΓΣ Αλμυρού 84 - 70
Ίκαροι - Τιτάνες Παλαμά        63 - 77
Ολυμπιακός Βόλου - ΕΑΛ     57 – 45
 
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Τιτάνες            8
-------------------
Ελασσόνα        8
Αλμυρός         7
Ολύμπια          7
Καρδίτσα        7
Ανάληψη Β      6
Ολυμπιακός Β.            6
Καλαμπάκα     5
Ε.Α.Λ.             5
Εθνικός           5
Νίκαια             4
-------------------
Ίκαροι             4
 
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Τιτάνες            –          Καρδίτσα
Αλμυρός         –          Ελασσόνα
Καλαμπάκα     –         Ολύμπια
Ανάληψη         –          Νίκαια
ΕΑΛ    –         Ίκαροι Τρ.
Εθνικός           –          Ολυμπιακός Βόλου
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass