ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΘΕΨΥΠΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ«ΕΦΤΑΣΑΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ»

Έριξαν τάπα στο... στίγμα

* ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΟ 2ο ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΤΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΑΠΛΟΧΕΡΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΑΝΘΡΩΠΙΑ, ΓΕΛΙΑ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΘΕΑΤΕΣ

Δημοσίευση: 12 Νοε 2011 22:33 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:35
Του Κ. Γκιάστα
Ο Θεόδωρος, ο Χρήστος, ο Γιώργος, ο Γρηγόρης, ο Άγγελος, ο Βασίλης, ο Ιωάννης, ο Θωμάς, ο Χρήστος και ο Γιώργος. Δέκα άτομα γεμάτα θάρρος και θέληση, καταπολέμησαν το στίγμα χθες στο κλειστό του Αλκαζάρ και σημείωσαν μεγάλη πρόοδο στην προσπάθεια ομαλής κοινωνικοποίησης. Μέσα από έναν αγώνα μπάσκετ κατάφεραν να φτάσουν εκεί που δεν μπορούν (όπως ήταν και το μήνυμα του ματς) και να σκορπίσουν χαρά και συγκίνηση σε δεκάδες θεατές.
Η ομάδα του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης «Γ. Καπρίνης» της Θεσσαλικής Εταιρείας Ψυχικής Υγείας Περίθαλψης – Αποκατάστασης Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α. έπαιξε με την ομάδα του 2ου Συστήματος Προσκόπων Λάρισας.
Τα άτομα που προετοιμάστηκαν τρεις ολόκληρους μήνες για το συγκεκριμένο ματς, εκτός από το γεγονός ότι μετάδωσαν το μήνυμα του ευ αγωνίζεσθαι, μέσω του σεβασμού των κανόνων του παιχνιδιού αποκόμισαν, παράλληλα, τη συγκίνηση του ανήκειν σε μία ομάδα και την ευεξία που προσφέρει η φυσική άσκηση.
Το κύριο όφελος,ωστόσο, από τη διεξαγωγή του αγώνα αυτού ήτα η εμφάνιση των μελών του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης μπροστά σε κοινό, η έκθεση των δυνατοτήτων
τους και η διεκδίκηση από μέρους τους της θέσης που τους αρμόζει στην τοπική κοινωνία, καταπολεμώντας το στίγμα. Η καταπολέμηση του στίγματος που επιβαρύνει τον ψυχικά πάσχοντα επιφέρει θεραπευτικά αποτελέσματα στον τελευταίο. Αυτό συμβαίνει διότι απομυθοποιώντας την ψυχική αρρώστια, επέρχεται εξορθολογισμός των αντιλήψεων του ευρέως κοινού απέναντί του και αυτό αυξάνει την αυτοεκτίμησή του. Τέλος, η καταπολέμηση του στίγματος συμβάλλει στην πρόοδο της επιστημονικής έρευνας και κατάρτισης, καθώς ενθαρρύνει τους άμεσα εμπλεκόμενους και τις οικογένειές τους να κοιτάξουν το πρόβλημα κατάματα, να αναζητήσουν τη λύση που ενδείκνυται και να κάνουν χρήση των προσφερόμενων υπηρεσιών ψυχικής υγείας.
Όλα αυτά συνδυάστηκαν και με μια νίκη που σκόρπισε χαμόγελα στο κλειστό με σκορ 22-18 και με τους πρόσκοπους να νιώθουν επίσης χαρούμενοι καθώς με την ήττα τους προέβησαν σε μια... καλή πράξη.
«Η σημερινή είναι μια κίνηση ανθρώπινης συνεργασίας» τόνισε στην «Ε» ο Άκης Μακρυγιάννης που είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος του κέντρου «Ημέρας» και συνεχίζοντας τόνισε «Είναι ο πρώτος αγώνας που γίνεται και αποτελεί επιβράβευση όλων των προσπαθειών των ατόμων αυτών. Αξίζουν συγχαρητήρια στους προσκόπους για την εθελοντική τους προσφορά».
Από το ματς δεν θα μπορούσε να λείψει και ο Νίκος Κόρκας που είναι αρχηγός του 2ου Συστήματος των Προσκόπων της Λάρισας που μιλώντας στην «Ε» ανέφερε τα παρακάτω: «Σήμερα (σ.σ. χθες) έγινε μια κίνηση που την έχουν ανάγκη τα παιδιά. Αυτήν εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο της προσφοράς στον συνάνθρωπο. Οι πρόσκοποι της Λάρισας θα είναι πάντα εκεί για να δίνουν το «παρών» σε τέτοιες ενέργειες».
Με τη σειρά του ο Περιφερειακός Έφορος Προσκόπων ν. Λάρισας, Παναγιώτης Κορδάς υπογράμμισε τα εξής: «Πέρυσι ο προσκοπισμός έκλεισε τα εκατό χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα. Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθεί να είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες. Αυτές οι προσπάθειες γίνονται ενάντια στο ρατσισμό, στη ξενοφοβία. Προέχει πάντα το ευ ζην. Σε κάθε εκδήλωση θα είμαστε εκεί».
Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι Ράντας και Κυριακάκης.
Αξίζει να τονίσουμε πως προπονητής της ομάδας ΘΕΨΥΠΑ ήταν ο Μπακούιας που είναι και αθλητής της ΕΑΛ. Τον αγώνα παρακολούθησε και η κ. Κωνσταντίνα Παϊπάη που είναι η πρόεδρος του ΔΣ του ΘΕΨΥΠΑ.
Χρέη σημειωτή εκτέλεσε η Κική Ιωάννου.
Το 2ο Σύστημα Προσκόπων έπαιξε με τους εξής αθλητές: Λευτέρης Λευκαδίτης, Ιωάννης Αρβανίτης, Νικόλαος Αρβανίτης, Αντώνης Κορέστης, Δημήτρης Συτζάκης, Γιώργος Λαμπρούλης, Ιωάννης Ούλης, Νίκος Πατσιούρας, Αθανάσιος Παπαιωάννου.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass